Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Uff…nadrobiłam, chociaż niewiele pamietam 🙈 u nas ciężki czas…u starszej w przedszkolu panowała ospa. Ja bez stresu bo Sara zaszczepiona no ale „matka roku” - chodziłam tam z Laurą 2x dziennie odprowadzać i odbierać starszą 🤦🏼♀️ Tak więc mamy za sobą ospę🙃 dalej walczymy z asymetrią, rehabilitacja nie wiele daje. Laura obraca się przez jeden bok, łapie się za jedną stopę i generalnie wszystko robi prawą stroną. Lewa jakby w ogóle nie działała 😔 Ostatnio nasza fizjoterapeutka zasugerowała nam dodatkową prywatną opiekę bo nasze ćwiczenia na NFZ nic nie wnoszą. Laura przez całe zajęcia płacze a ja razem z nią. Koszmar…
Mała Syrenka - u nas Sara ma zaburzenia SI ale bardzo ciężko ją było zdiagnozować. Mam wrażenie, że wszystkie placówki są nastawione na starsze dzieci. Do tego jest dzieckiem wysoko wrażliwym a to często idzie w parze. Oczywiście cała rodzina na mnie siadła bo przecież „co ja chce od dziecka” ale na tle dzieci w jej wieku problem był widoczny gołym okiem. Chodziłyśmy na takie zajęcia z sensoplastyki i to nam też dużo dało. Aaa no i to wszystko przekłada sie u nas na problemy z jedzeniem. Trzymam kciuki za Igę! Aaaa i widziałam jaka Ula jest zdolna! Super!
U Laury też problemy z rozszerzaniem diety - nic jej nie smakuje, nie otwiera buzi i ogólnie nie chce. Mam nadzieje, że w końcu ruszy bo zaczynam mnie to stresować…
KasiaC trudny czas przez Tobą i Sonią😔 mam nadzieje, że uda się tym kaskiem szybko zniwelować wszystkie wady. Trzymam kciuki żeby szybko poszło!
Mama po przejściach - mi też dziewczyny nie raz spadły. Wstyd się przyznać…Sara poleciała z łóżka jak była malutka (obie spałyśmy i jakoś się wturlała - nie wiedziałam nawet że tak potrafi) a Laura z bujaczka. Przepłakałam wtedy cały dzień, generalnie w obu przypadkach dzieci doszły do siebie szybciej niż ja. Czułam się jak najgorsza matka na świecie. Nadal jak o tym myśle to czuje się koszmarnie…
Co do spania to u nas największa porażka. Laura chodzi spać koło północy i za nic na świecie nie umiem położyć jej szybciej. Najgorzej że Sara wstaje o 7, nie mam czasu na nic…
-
Któraś ostatnio miała problem z kaszka,że wychodziła wodnista? Dzisiaj zrobiłam po raz pierwszy i mam ten sam problem. Wszystko zrobiłam zgodnie z instrukcją 200ml wody + dwie łyżki kaszki i nie dało rady podać...
A poza tym byliśmy dziś u pediatry, bo ostatnio pisałam że mały pokasluje i ma zatkany nos. I mamy początki zapalenia oskrzeli 😞 na szczęście bez antybiotyku, dostaliśmy inhalacje na tydzień,krople do nosa i gardła. We wrześniu było to samo. Eh matki to jednak wiedzą, intuicjaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2021, 15:18
-
Moja szwagierka ma dzisiaj cięcie;) poleciały jej wody, a dzidziuś jest odwrotnie. 34 lata temu też sobie wybrałam ten dzien na przyjście na świat.
Ale miałam nadzieję,że jeszcze zdążę pogłaskać ciążowy brzuszek.
No nic, zarazę się od kogoś innego🤣🤣 -
Mała Syrenka czyli jest prezent pod choinkę :p
Czyli konkurs na to, która będzie pierwszą w ciąży rozumiem, że otwarty?
Ja się zapisuje 😅
Dziewczyny chce małemu rano zrobić krem z buraka na pierwszy dzień świąt? Myślicie że jak go przewiozę 2 godziny autem plus potem będę trzymała w lodówce dobę to będzie nadawał do zjedzenia?👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Veruka, moi rodzice też ciągle do mnie "czego ty chcesz od dziecka, rusza sie, smieje, je" ale kurde chodzimy na rehabilitację bo asymetria, głowkę jak przy kręczu trzymała na prawo, a ja się czulam jakbym jej krzywdę robila przez reha i neurologopedę. Aż pewnego dnia mama mi powiedziala, że mamy robić swoje, a oni są dziadkami i dla nich jest najpiękniejsza i dlatego tak mi mówią. Więc trochę zeszło ze mnie, a wiem, że mojej Uki te wszystkie ćwiczenia są potrzebne. Neuro dała nam kilka ćwiczeń, żeby rozwijać mowę i ćwiczyć język. Mała jeszcze nie gaworzy.
I jest masakra z jedzeniem. Dzisiaj jestem bliska płaczu. Przez 10godzin nic nie jadła. I odwraca głowę od butelki, trochę wody się napije i tyle. Chyba podam jej przeciwbólowy, bo moze to kolejne zęby.
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Dziewczyny nie jestem w stanie Was nadrobić. Wpadam żeby życzyć Wam spokojnych i przede wszystkim zdrowych świat i wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku 😘😘 żeby dzieci jadły z apetytem i nie chorowały, żeby ładnie spały w nocy i dały się mamom zregenerować 😉 buziaki 😘😘
Sumireguska, Mama po przejściach, Santi_14, Mala_syrenka, NatkaZ, Bajka111, unify, Cyprysek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Veruka jak Laura przeszła ospę? Jak tak późno zasypia to do ktorej śpi?
Agrafka a co u Was słychać?
Unify zdrówka dla Was.
Karolina moim zdaniem śmiało tak możesz zrobić. Tym bardziej, że nie będziesz przewoziła tego w upał. Choć wiadomo najlepiej jakbyś miała jakiś specialny pojemnik, choć 2 godziny to też nie jakoś długo. Rób 😉
-
Ja również życzę Wam dużo wspaniałych chwil z rodziną, podróży w nowym roku i jak najmniej stresu
Veruka a jak u Was objawiają sie zaburzenia SI?
Kasia ja ostatnio pisałam że też mam flaczki, chociaż młody je rzadko i krótko to ostatnio zważony był no i przybiera.. jak u Was z wagą? Ja to codziennie myśle o mm. Gdyby mały akceptował butle to myśle że już bym podała.
Syrenka to ciekawy termin, ale w sumie lepiej że nie jutro
Współczuje rehabilitacji, ja jestem za cienka na to. Jak mały płakał u neurologopedy to mi serce pękało. Ale najważniejsze zdrowie.. trzeba być silnym, bardzo dobrze robicie.Mama po przejściach lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Karolina jasne, mysle że buraczkom nic nie bedzie. U nas buraczki kompletnie nie weszły. Pierwszy raz widziałam że młody od samego posmakowania na palcu miał odruch wymiotny. One mocne w smaku są..21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
U nas z kolei z pozycji na czworaka pojawilo soe podnoszenie i przesuwanie do przodu kolanek jedno po drugim zamiast obu naraz
za to nie idą za tym ręce także ja juz dzisiaj sprawdzałam w google czy niemowle moze złamać nosek 🤦🏼♀️😆
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Jestem po wizycie u Fizjo… przed nami nadal dużo ćwiczeń. Asymetria się utrzymuje, wiec wizyty raz w tygodniu. Ćwiczyć mamy w każdej wolnej chwili. Na korzyć małego jest to, ze jeszcze jie zaczął się przemieszczać, bo to gwałtownie powiększy nam asymetrię….a ja byłam pewna, ze jest już lepiej…
Zamowilam tez krzesełko do karmienia Hauck alpha. Zapłaciłam dużo, ale jest do 90 kg wiec nawet mąż będzie na nim nóg siedzieć😁 Te z Ikea poszły w górę jak i wszystkie akcesoria wiec stwierdziłam, ze już wole dołożyć i kupić na lata.
Mal syrenka wszyyyyyyyyyyyystkiegooooooo naj naj najlepszego! Zdrówka! Pociechy z dziewczynek, samych sukcesów i spełnienia marzeń tych małych, wielkich i głęboko skrytych!!!!!🥳🥳🥳🥳🥳🥳
Ja również życzę WAM awesolych, zdrowych, ciepłych i rodzinnych świt!!!🎄⭐️🌟⛄️Mala_syrenka, NatkaZ, Mama po przejściach lubią tę wiadomość
-
U nas burak wszedł spoko, z marchewką i dynią podałam. Spoko to 2 łyżeczki max 3.
Nikola, 30 zł drożej za samo krzesełko! 🙄 a gdzie akcesoria, teraz to faktycznie niezbyt się opłaca. Boję się cen wszystkiego po nowym roku...
Mała Syrenka od nas również wszystkiego naj naj naj 💐
I u nas prezent. Pierwsze wypowiedziane "mam" to prawie "mama", co nie? 🤪😁
Wesołych świąt 🌲🎄NatkaZ, Mama po przejściach, Santi_14 lubią tę wiadomość
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Syrenka wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia dla Ciebie i dziewczyn. ❤
Ja wpadłam tylko złożyć życzenia urodzinowe, bo dwójka chora dalej.
Wesołych świąt dziewczyny. Dużo spokoju. ❤Mama po przejściach, Mala_syrenka, _agrafka_ lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny zdrowych i pogodnych świąt. Niech spełniają się wszystkie życzenia 🌲🌲🌲☃️☃️☃️
A tu mój prywatny Mikołaj 😁❤️
Mama po przejściach, Bee, Cyprysek89, Mala_syrenka, Veruka, Sumireguska, Batylda, Santi_14, unify, Bajka111, _agrafka_ lubią tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Mama po przejściach wrote:Veruka jak Laura przeszła ospę? Jak tak późno zasypia to do ktorej śpi?
Agrafka a co u Was słychać?
Unify zdrówka dla Was.
Karolina moim zdaniem śmiało tak możesz zrobić. Tym bardziej, że nie będziesz przewoziła tego w upał. Choć wiadomo najlepiej jakbyś miała jakiś specialny pojemnik, choć 2 godziny to też nie jakoś długo. Rób 😉
Miała krostki (nie jakoś dużo i głównie na nóżkach) i gorączkę. Swoją ospę przechodziłam w podstawówce i pamietam że było to bardzo uciążliwe. A Laura była dzielna, myślałam że będzie dużo gorzej.
Śpi z reguły do 9:00 chyba, że starsza idzie do przedszkola to wtedy muszę ją podnieść koło 8. Wtedy dosypia w wózku. Niechlubny rekord zaliczyła w zeszłym tygodniu - poszła spać o 1:00🙈