X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola wygrałaś dzisiaj. 😆

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola 😂😂

Mała Syrenka mam nadzieję, że Ula będzie miała negatyw. Kciuki za Was!

KasiaC powodzenia w odstawieniu smoka. Oby poszlo gładko.

Ja o chlebie też nie wiedziałam i dałam z ziarnami, zajadał się :p
    U nas w ogóle z RD kiepsko ostatnio. Jakoś znudziło mu się próbowanie nowych rzeczy i czasem coś zje a czasem aż płacze na widok łyżeczki. Pocieszam się tym, że do roku on ma tylko próbować.
    I właśnie ma drzemke 🙄 mąż poszedł na osiedlowe spotkanie z chłopakami, więc chyba będzie z nim tańczył w nocy :p

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola zaczęłabym od zwykłej Perełki albo Żywca. Jak już posmakuje najtańszych sikaczy kupiłabym jakieś owocowe np REDDS.
    Nikola dobrze kombinuje, dać teraz to później nie będzie ciągnęło do alkoholu :D

Cyprysek89, Mama po przejściach, Palma, Karolina90, Noelle, Mala_syrenka, NatkaZ, Bajka111 lubią tę wiadomość

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my sie tu rozdrabniamy czy dynia czy ziemniak 😂

Noelle, Bajka111 lubią tę wiadomość

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola chyba najlepiej zacząć od bezalkoholowego 🤣😜

Karolina ja właśnie moją już uspałam na noc. Śpi na mnie i teraz kombinuję jak ją " zrzucić ", nie wiem co jej się stało te ostatnie dni 🤦‍♀️

O chlebie to znalazłam artykuł mówiący dokładnie to samo co napisała Cierpliwa. Zaczynamy od jasnego, ALE najlepiej własnej roboty, bez soli i ulepszaczy, więc ja zrezygnowałam póki co z podawania pieczywa, dostała jako nowość ziemniaka.

OrT4p2.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga zazdroszcze ci tego wyjścia bardzo 🥺

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi mówisz że zamiast ziemniaka mogło dzisiaj wjechać chociaż takie 0,33 ? 🤣🤣🤣

OrT4p2.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas tylko woda… Mogłam jej chociaż jakiegoś leszka rozcieńczyć. 😂

Wy się śmiejecie a jak byłam mała to mój własny rodzony ojciec wlał mi do butelki karmi (wtedy miało jeszcze śladowe ilości alkoholu ale on o tym nie wiedział). Po jakimś czasie zaczęli mnie szukać a ja zasnęłam w szafie i wystawały mi tylko nogi. 😂😂😂😂 Wyduldałam całą butlę i do dzisiaj kocham karmi. 🤤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 19:04

Mama po przejściach, Bajka111 lubią tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama bym chętnie przyjęła takie piwko z %. Czasami wypije radlerka wieczorem ale zawsze w stresie czy sie mała za szybko nie obudzi jednak😅😅

U nas niebieskie oczy mimo ze my oboje mamy zielone, syn natomiast brązowe. Taki nisz masz ale wydaje mi sie, ze tak juz zostanie 😊

Wode podaje z doidy, pije symbolicznie. Bidon narazie stoi nieuzywany, na jej ilosxi szkoda otwierać i myć 😂

Z pieczywa to mloda ciumkala pszenna bulke i jasny chlebek. Ale nie miałabym oporow przed ciemnym, tak akurat sie trafiło.

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w doidy podajemy kaszkę. Wodę z bboxa ciągnie aż miło. Trochę nam ruszyło rd ostatnio. Ostatnio dałam suchego naleśnika, jutro zrobię placka z kaszy manny z polecenia Cierpliwej. Chleb pieczemy swój, piekę Portugalski z TM ostatnio i taki daje Uli. Na tą 1/5 kromki, która ona zjadła jest śladowa ilość soli. Wiem,że dziecko nie powinno wcale, ale nie ogarnę tego na dłuższą metę, więc czasem może się trafić,że odrobinę dostanie. Przypomniało mi się,że na pierwszą wigilię Igi, szwagierka dała jej polizac ciasto, nie zdążyłam zareagować. Ale byłam wtedy wściekła.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pisała o kaszlu od refluksu. Może u nas od tego być. Miałyśmy usg ostatnio i było widać nieprawidłowy kat i kilka fal zwrotnych. Radiolozka stwierdziła,że to i tak nie jest zle i że prawdopodobnie wyrośnie. Ale póki co może od tego kaszleć.
    Wyniki będą koło 22, myślę,że będzie dodatnia. Mąż czuję się lepiej, ale wczoraj na noc miał taki kaszel, że się dusił. I jego przebieg jest i tak z tych lżejszych, ale mi praktycznie nic nie jest. To nie jest zwykła grypka, paskudne chorobsko raczej. Boje się powikłań,że się będą za nami ciągnąć. Ogarniemy porządnego lekarza i pobadamy,co trzeba, jak nam przejdzie.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe, ślinka mi leci na ten sernik, już dodany do ulubionych;)
    Kasia, daj znać jak misja smoczek, powodzenia!;)
    Mama pp, karmiłam jedna piersią, odkąd Iga skończyła 4 miesiące, czyli jeszcze 10 m-cy. Różnica w piersiach ogromna. W tej małej sam pokarm mi zanikł. Iga tej piersi nie lubiła od poczatku, ssała ja krótko, miałam tam mało mleka i w końcu przestałam podawać. Mleko samo zanikło. Sporadycznie zdarzał mi się w niej lekki wyciek.
    Jak wrócę do pracy, pewnie też przejdę na jedną pierś. Ciekawe jak jest z laktacja przy takiej 10 godzinnej przerwie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 14:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 14:57

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka pozytywna. Jedna Iga się uchowała. Jeszcze.
    Teraz się cykam.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Teraz się cykam.
    Zdrowka dla was! Moze Iga uchowa sie do konca! U nas sie udalo Nathanowi uchowac, mimo, ze Mia raz wsadzila sobie smoczka do buzi, a pozniej jemu🙈

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Teraz się cykam.

Omg…🙈 trzymajcie sie!
    Swoją drogą Iga to ma szczęście ;-)

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wam z tego doidy rozumiem, że po prostu ładnie piją dzieci jak wy podajecie kubeczek? Mama pp - nie że same przechylają :D?
    U nas też ruszyło z tym. Podaje doidy od miesiąca i jakoś ostatni tydzień albo półtora wręcz lubi pić. Jak tylko przystawiam to aż się trzęsie i ładnie połyka.
    Tak samo od 3 dni polepszyło się z rd. W tym momencie zjada wszystko co jej daję i to w całości i sama zgarnia górną wargą. Więc faktycznie czas tu odegrał rolę, bo pierwsze bite 2 tygodnie nie potrafiła jeść tylko memlała łyżeczkę w buzi i ledwo co jadła.

A powiedzcie mi co robicie jak widzicie zaostrzenie AZS? przestajecie podawać po prostu nowe składniki aż się nie zagoi ? Czy tylko znowu 2-3 dni przerwy od nowego?

Co do smoczka to jakiś szok. Dla mnie to był gigantyczny stres, dużo gorszy niż np. wizja kasku. Ciągle o tym myślałam i opowiadałam, że na pewno będzie ciężko, bo Sonia nie potrafiła usnąć bez smoczka. Zawsze płakała i jak wsadziłam smoczek to nagle spokój i odlot. I odpowiadając na Twoje pytanie Zoe - do drzemek smoczek nam był potrzebny do uśnięcia. Ona się z drzemek nie budzi. Śpi raz 30 min a raz 1:30, ale ciągiem.
    W każdym razie ogłaszam pierwszy mały sukces - już doba bez smoczka. Dzisiaj były 3 drzemki w ciągu dnia i o 20:30 na noc. W każdym wypadku usypianie trwało z 5-10 min. Pomaga nam to małe alilo - puszczam jej kategorię "kojące dźwięki". I w dzień dałam do pomemlania grzybka z mombelli a teraz na noc pierwszy raz usnęła na cycusiu. Tak nam neurologopeda poleciła - by zamiast smoczka podawać gryzaki jakiekolwiek. Niby gryzaka może cyckać, byleby nie smoczka. Chociaż nie wiem na czym ta różnica polega. Tak czy siak memlała może z minutkę i szybko zabierałam nawet gryzak czy cyca na noc i jakoś śpi za każdym razem.
    Nie wiem tylko jak potem usunąć gryzaka i cyca. Może jak je potrzebuje na dosłownie 30 sekund to po kilku dniach odpuści całkiem.
    Najważniejsze, że smoka nie ma w użyciu :) oby kolejne dni również tak gładko poszły.

Syrenka naprawdę mam nadzieję, że bez żadnego szwanku to przejdziecie.

• Kryśka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Teraz się cykam.
    Mała Syrenka jeszcze raz dużo zdrowia dla Was! Oby to dziadostwo szybko minęło!

tm01qjv.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy dzisiaj na zaległym szczepieniu. Mała wazy 7200 i wg lekarki nie jest złe. Mówiła ze mogłaby ważyć jakieś 100g więcej ale nie odstaje jakoś bardzo wiec się nie czepia. Mamy zwiększyć d3 do 600j i podawać kwasy dha. I tu moje pytanie macie jakieś sprawdzone/polecane?

Po incydentach z wprowadzaniem jajka mamy ponowić testy żeby sprawdzić na jakie części jajka mała ma alergie. Wg lekarki wymioty + kichanie + kaszel które miały miejsce po podaniu tak małej ilości jajka podchodzi już pod reakcje anafilaktyczną dlatego te testy. Mówiła ze trzeba je zrobić ponieważ jedna ze szczepionek zawiera podobne białka i lepiej to sprawdzić niż żeby dziecko dostało wstrząsu po szczepionce. Masakra z tymi alergiami.
    Z bmk mam próbować delikatnie wprowadzać i obserwować. Może się okazać ze bardziej szkodzą jajka niż to bmk.

tm01qjv.png
‹‹ 1392 1393 1394 1395 1396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ