Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Obiadek w krzesełku już nie wszedł tak ładnie jak śniadanko🤷♀️
Jaka rybkę podawałyście na pierwszy raz?
U nas opieka jest dokładnie serio 50/50. Na prawdę nie mogę w tym temacie narzekaćAdaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Więc tak - jeżeli jakiś pokarm zaostrzy AZS to:
- przy delikatnym zaostrzeniu wprowadzamy go dalej i dodajemy po prostu jakiś produkt do pielęgnacji, który stosujemy przy zaostrzeniu
- przy wysypce na całym ciele, wymiotach, biegunce albo czymkolwiek niepokojącym odstawiamy produkt, który wprowadzaliśmy i nie dajemy go przez jakiś czas ale normalnie rozszerzamy dietę dalej bez niego
Jeżeli jest to alergia na BMK to nie dajemy dziecku produktów mlecznych do momentu kiedy same mamy dietę przy karmieniu piersią. W pierwszej kolejności wprowadzamy je do swojej diety i sprawdzamy czy uczula - jeżeli przestanie to możemy wprowadzić je do diety dziecka.
Szczepicie na meningokoki? Jak to wygląda? Bo my już mamy zrobiony kalendarz szczepień i opcjonalnie mamy zrobić jeszcze to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 16:26
Palma lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
U nas też dorsz, a potem łosoś. Zajadała się jak szalona.
Mój mąż w tygodniu wstaje zmienić porannego pampersa, po pracy trochę się bawi z małą i razem ją kąpiemy, ale po kąpieli on robi pielęgnację. W weekendy bierze ją na długi spacer, a ja w tym czasie odsypiam lub biorę kąpiel, choć najczęściej prasuję albo odkurzam 🤪 no i w weekendy cały czas to on ją przewija, nosi i zabawia. I często ubiera ją rano, ale to wtedy trzeba mu wszystko wyjąć i przypomnieć że najpierw zapina się body, a potem ubiera rajstopy 🙈Santi_14 lubi tę wiadomość
-
Santi u nas byl dzis dorsz z marchewka i cukinia na parze. 20 min. Nawet nie tknął
Ale jak dałam chrupka do reki to zeżarł całego..
Owsianka znowu dzis nie weszla. Kupilam rozne sloiczki z kaszkami i zobaczymy czy to wsunie lepiej.
Ech w ogóle czasami sa dni że nie tknie nic z łyżeczki, daje mu wtedy to co mam na talerzu i to wsuwa chetnie:/
U mnie pisałam że narzeczony robi na dwie zmiany, ma bardzo stresującą prace. Nie wymagam od niego wiele ale chetnie sie bawi z małym. Ja nie naciskam, inicjatywa wychodzi od niego. Wychodzi z nim czasem na spacer, nosi na rekach. Ale nie wie duzo o tym co maly je, jakie mial szczepienia, jak go ibrac, umyć.. ale dla mnie to jest ok, tak sie podzielilismy w zyciu21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi u mnie z mężem jest identycznie - po prostu tak się podzieliliśmy i już. Ja nigdy na niego nie naciskałam, że ma robić coś ponad albo wstawać w nocy bo chodzi do pracy i w zasadzie na ten moment nas utrzymuje. Jak wraca to wiele rzeczy chce zrobić przy Klarze sam ale w wielu rzeczach potrzebuje pomocy bo nie robi ich na codzień. Nie wie rzeczy związanych z witaminami, szczepieniami czy maściami dla młodej, tak samo z rozszerzaniem diety. Nie mam mu tego za złe. 😉
Zresztą u nas taki podział był od początku bo jestem matką wariatką i mam wrażenie, że zrobie wszystko wokół niej najlepiej. 😂 Uspokaja się też tylko przy mnie.
Dzisiaj byłyśmy na ostatnim szczepieniu 6w1 i nigdy nic jej nie było a dzisiaj jeszcze dobrze nie weszłyśmy do domu a ona płacze. 🥺 Zasnęła na mnie i jak tylko próbuję ją odłożyć to zaczyna krzyczeć aż się zanosi. Eh.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 16:55
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Ja za to muszę przypominać mojemu mężowi, że dziecko to nie tylko wygłupy i spacery. Nawet jak ma urlop to całą resztę robię ja. Nie żeby leżał w tym czasie na kanapie, jest bardzo pracowity, ale ja np.wolałabym mieć chwilę spokoju, albo czas na odespanie, a nie np. porządek na poddaszu albo wyczyszczoną tapicerkę w aucie, bo takie zadania sobie wymyśla w czasie wolnym 🤦♀️
Czasem irytują mnie osoby wolne, spokojne , a teraz dużo bym dała żeby Lisa chociaż chwilę usiedziała spokojnie na miejscu, jest wszędzie 🙈 I oczywiście najbardziej interesuje ją to co nie powinno 🤣 Kupiliśmy jej taki wybieg za pieniądze dostane na Święta, chyba jutro już rozłożymy, bo nie mam już na nią siły 🙈 tylko ile wytrzyma ogrodzona 🤣
A i jeśli myślałam, że kiepsko śpi, po drzemki po 30min. to dzisiaj się przekonałam że może być jeszcze krócej 🤦♀️ -
Noelle u nas identycznie z tym odkładaniem od dwóch dni, a nie miałyśmy szczepienia. O jakiem wstawaniu w nocy Ty piszesz, skoro Klara śpi najładniej z forum 😜😉
Ostatnio był tutaj temat obwodu główki. Dzisiaj mierzyłam, bo kupowałam czapkę dla Małej. Ma tylko 41cm. To teraz się mam martwić, że mniej niż u Was? 🤔 -
Noelle Twoja Klara ma wędrówki ludów, a Mikołaj do znudzenia odbija się od barierki jak chce się na bok przekręcić 🙈 Zawzięty jest nawet przez sen 😂🤣
Ja nie mam pojęcia ile Miki ma teraz bo mi zmierzyć nie da, a na szczepienie mamy się umówić już w styczniu bo teraz ciągle miał gluta i kaszel przez te zęby 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 17:33
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
U nas Laurą zajmuje się głównie ja - u męża na rękach dostaje spazmów ale mąż ogarnia starszą, zakupy i sprzątanie. Ogólnie on dużo pracuje więc ten podział obowiązków domowych nie jest równy ale dzięki temu nie muszę się martwić swoim powrotem do pracy
-
Mama po przejściach wrote:Noelle u nas identycznie z tym odkładaniem od dwóch dni, a nie miałyśmy szczepienia. O jakiem wstawaniu w nocy Ty piszesz, skoro Klara śpi najładniej z forum 😜😉
Ostatnio był tutaj temat obwodu główki. Dzisiaj mierzyłam, bo kupowałam czapkę dla Małej. Ma tylko 41cm. To teraz się mam martwić, że mniej niż u Was? 🤔
U nas obwód główki 43cm, w klacie tyle samo
-
U nas przeważnie nie ma problemów z odkładaniem do snu. Ale dzisiaj też masakra. Ulka od wczoraj ma wodnisty katar i lekka gorączkę do 38.3. Pewnie dopiero się u niej zaraza rozkręca. Blisko mamy szpital covidowy, więc w razie czego będziemy na miejscu. Boje się o tego szkodnika bardzo.
Ja się czuję tylko rozbita, mąż nie może spać przez kaszel i duszności.
Źle nam się kończy ten rok.
Co do dzieci, to mój mąż się angażuje bardzo. Przeważnie dzielimy się dziećmi. On bierze starsza, bo ma do niej więcej cierpliwości, a ja młodsza. Czasem się zamieniamy,żeby nie było, że Ulka tylko mamy, a Iga taty. -
U nas głowa i klata 43,5cm ale ciemiączko aż 3x3
chyba żadna z was nie ma aż tyle
Przeciez to u noworodka to ciemiaczko jest ok 2x2 jakim cudem u nas jest 3x3. Ale nic nie mowila o tym, tylko ze wieksza wit D
Aa w ogole teraz sprawdziłam i w 6tyg miał 2x1, w 3 miesiacu miał 1x1 a teraz w 6 miesiacu ma 3x3. No jak....Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 19:29
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10