WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja matka roku zamówiłam dziecku podjebe Alilo Smarty na allegro za 27 zł bo byłam ciekawa czy jej się spodoba a szkoda mi było wyrzucić od razu 200zl (Szumis np. teraz się kurzy na półce 🙄) ale ona jak to widzi to się aż trzęsie i zamówiłam już jej tego oryginalnego :) ten z allegro po 3 upadkach przestał działać ale ojciec rozkręcił i naprawił 😁 ale super macha rączką żeby jej grał, mega gryzie uszy (choć są z takiej chamskiej gumy 🙈) I jest bardzo poręczny 😊

Lilak lubi tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka ale Wy jesteście przeorani, mega współczuję. Na prawdę trzeba być silnym zeby wytrwać i nie zwariować, podziwiam. Moja siostra długo jeszcze czuła się jak Twój mąż. Trzymam mocno kciuki żebyście szybko wrócili do formy 🍀❤

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała syrenka do mojej mamy normalnie lekarka przyjechała na wizytę domową. W całym tym kombinezonie i maskach.

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, mam nadzieję,że u nas w przychodni też są wizyty domowe.
    Jutro starsza ma test. Wolę wiedzieć,jeśli też ją złapało. A jeśli już, to niech będzie w systemie status ozdrowienca, to przy każdym przypadku w przedszkolu nas w domu nie zamkną może.

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z zabawek hit to duży alilo. Jak już wyciągam do niego rękę to mały się uśmiecha. Jak muza przestaje grać to chwila moment i on jęczy. Odpalam muzykę i mały znowu leży zadowolony i się bawi. Mamy go od urodzenia a od niedawna mu włączam. Muzyka z tv to nie to samo dla małego.
    Ulubiona zabawka to nadal szmaciana ośmiornica. Tarmosi ją jak dzik. Wpycha macki do buzi. Unosi nad sobą i kopie 🙈na święta dostał coś w stylu Noelle, tylko nie ślimaka jeżdżącego a jeża z lusterkiem. Na razie czasem popatrzy na niego, dotknie klocki które są na nim ale z racji że nie umie ruszać się do przodu to nie goni za nim.

• Lilak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe masz na myśli tego Honey Bunny?

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png

Wysłany: 2 stycznia 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Honey Bunny fioletowy.

Co do prezentów gotówkowych to Oliwier dostał dziś od babci 300 zł. Powiedziała, że córki dzieciom (sztuk 3) dała po 100 zł to i jemu da. Ale żeby było „sprawiedliwie” to naszemu dała 300 🤣 teściowa i jej kalkulacje 🤪
    Każdą gotówkę, którą mały dostaje wpłacam mu na konto. Zabawki kupuje za swoje. Jak w przyszłości będzie według mojej subiektywnej oceny (nie oceny babć 🙃 ) grzecznym synem to dostanie te pieniądze w momencie który uznam za stosowny. A jak mi się wcześniej noga powinie to nie twierdzę, że nie skorzystam z tych pieniędzy. Życie pisze różne scenariusze.

• Lilak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe mamy to samo 🤣 Założyliśmy małemu konto na które wpłacamy mu kasę z prezentów, bonusów na dzieci itp i też umówiliśmy się, że w razie gdy zabraknie nam kiedyś to trudno skorzystamy.
    Na szczęście mąż zabezpieczył syna też w inny sposób więc jestem spokojna, choć on się o tym prędko nie dowie.

15b891ccdb.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My odkładamy 500+ dziewczyn. Ale ostatnio zaczynam mieć do tego wątpliwości i chyba będziemy uzbierana w rok kwotę wydawać na urlop czy coś innego.
    Chyba,że znajdziemy coś, w co warto zainwestować, bo to, co się u nas w kraju dzieje i rosnąca inflacja sprawi,że za 20 lat 100tys starczy albo i nie na laptopa.

Bee, NatkaZ lubią tę wiadomość

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek głównie szukam balonów. Wymyśliłam mu girlandę z balonow na ogródku na okrągłym stelażu oraz w domu zrobię mniejsza przy słodkim stole :) mąż będzie miał trochę roboty 😅 ogólnie to myślałam o cateringu, ale krzyczą ceny jak w restauracji, więc chyba przygotuje sama jakiś obiad plus kilka przekąsek i tyle.

Co do kasy...my też założyliśmy konto Ignacemu. Odkładamy tam 500+ oraz prezenty. Trochę mu się uzbierało. Mam nadzieję, że będę mogła mu to z czystym sumieniem wręczyć ma 18stke na pierwsze auto czy coś tam...ale no zobaczymy...różnie w życiu bywa 😁 i planujemy ogólnie wykończyć mu pokoik w nowym domu za tą kasę, ale może jednak sami mi zrobimy.

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mój mały tez ma ta asymetrię i ewidentne rzutuje to na rozwój motoryczny:( Ćwiczymy, ale on już się stawia i nie potrafię zrobić mu połowy ćwiczeń z zaleceń fizjo poprawnie:/ A walczymy z ta asymetria już naprawdę długo.

My tez mamy oddzielne konto na kasę dla małego z 500+ itp.

Mam pytanie do doświadczonych mam, bo się martwię i nie wiem czy umawiać nas do lekarza. Mały ma mnóstwo śliny ( produkcja ciągła). W nocy od 2 dni budzi się z zatkanym noskiem, co utrudnia jedzenie z piersi, ale tez zdarza mu sie kaszleć. W ciągu dnia jest ok. Ma humor, apetyt. Nie zaobserwowałam wydzieliny z noska, temperatura tez ok. Czy to może być przy ząbkach, czy raczej nie i umawiać się do pediatry?

NatkaZ lubi tę wiadomość

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasza fizjoterapeutka jest trochę odwrotna - wg niej lepiej jak dziecko nie robi za szybko wszystkiego. Np. nie podoba jej się, że Sonia już siedzi i czworakuje, wolałaby, żeby kręgosłupek silniejszy i większy jednak był. Ale cóż zrobić.

Z kolei tak jak część z Was u nas ani grama gaworzenia. I znowu też neurologopeda mówiła i czytałam gdzieś, że dziecko nie jest wielozadaniowe w tym wieku. I jak sie turbo skupia i rozwija motoryke to gaworzenie olewa :P

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak Syrenka mówi, pamiętajcie o inflacji :P Bo do 18-stki to się z tego grosze mogą zrobić ;/
    My akurat inwestujemy w trochę rzeczy, żeby własnie takie pieniądze teraz na nic nie potrzebne nie leżały.

Noelle my od środy do soboty w Wiśle tez będziemy :)

I w ogóle dziewczyny jest dramat u nas z nocami. Od kilku nocy wstaje do niej z 8 razy jak nic. Zaczęłam brać do łóżka, ale i tak nie pomaga. Jak śpi na plecach jest ok, jak na boku też, ale jak się przekręca na brzuch (co robi co chwilę) to nie wiadomo dlaczego się budzi wygina ;/ Nie mam smoczka, więc brzydko mówiąc gówno cokolwiek innego pomaga. Kończy się na cycu milion razy w nocy. Nażre się przez to 4 razy tyle co powinna ;/ ale odkąd ją urodziłam nie byłam nigdy tak niewyspana. Dzisiaj to mi się aż wymiotować chce. Nie wiem co robić i skąd takie noce ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 07:54

Wysłany: 3 stycznia 2022, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dopiero co takie noce się skoczyły. Wstawał 4-5 razy. Teraz wrócił na właściwe tory. 4 dzień wstaje raz około 2 a później już rano 😳 tak pięknie jeszcze nie było 🥲 właśnie się obudziłam i on jeszcze śpi. Nie wiem jakim cudem o 8 śpi 😅

• Lilak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to konto ma służyć głównie na to żebyśmy zawsze mieli na jakieś aktualne jego potrzeby. Teraz kupiliśmy nową spacerówkę i fotelik obrotowy do auta. Od razu mi lzej nie muszę dźwigać nosidełka a spacerówka składa się w mig. Też planujemy wyposażyć mu pokoik w nowym domu.
    Przeprowadzka w czerwcu, mam nadzieję zrobić już urodzinki małemu właśnie tam.

15b891ccdb.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój fizjo tez mówi, ze na korzystać Frania jest, ze jeszcze nie robi tych rzeczy, bo to pogłębi jego asymetrię z której nie możemy wyjść:/

Jadę do lekarza z małym. Nie podoba mi sie kaszel i chce aby go doktor osłuchała, bo sie martwię. Kurcze a nebulizator będzie dopiero jutro jak coś:/

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to by się przydała zabawka co by ją zatrzymała na macie😄 bo interesują ją każdy kąt w domu 🙈

Nikola oby to nie było żadne choróbsko. U nas ciągle mnóstw śliny i przez to kaszel jak wszystko pakuje do buzi🙈
    A jak Ty się czujesz?

My nie mamy dla Małej żadnego oddzielnego konta, jakoś na bieżąco mamy sporo wydatków, a macierzysnki 4 razy niższy niż moja pensja, więc to nie czas na gromadzenie oszczędności.

Lilak jaki macie fotelik? Właśnie wczoraj mówiłam do męża, że już mi bardzo ciężko nosić Małą w tym pierwszym.

OrT4p2.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po pp u nas podobnie co prawda mała ma takie konto podpięte do mojego i tam wpłacam 500+ i co z chrzcin zostało ale np na mleko biorę z tego. Wszystkie inne koszty pokrywam ja ale mój macierzyński to też dramat a mąż placi kredyt i rachunki 🙈

Ostatnio mówiłam mężowi, że najpierw wszystkie oszczędności wydaliśmy na wesele, potem rozbudowa domu a potem starania o małą i cala wyprawka 🙄 wiecznie się czuje jakbym miala 20 lat i zaczynała od początku 🙈 ale najważniejsze, ze jest ona 😊

Ale chciałabym żeby miala z tego np na kolonie jak będzie większa. Auta na pewno nie dostanie bo mój mąż uważa, że musi na wszystko zapracować sama 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 09:34

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Santi_14 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    U nas to konto ma służyć głównie na to żebyśmy zawsze mieli na jakieś aktualne jego potrzeby. Teraz kupiliśmy nową spacerówkę i fotelik obrotowy do auta. Od razu mi lzej nie muszę dźwigać nosidełka a spacerówka składa się w mig. Też planujemy wyposażyć mu pokoik w nowym domu.
    Przeprowadzka w czerwcu, mam nadzieję zrobić już urodzinki małemu właśnie tam.

Lilak jaki fotelik wybraliście? My właśnie z mężem szperamy po internetach ale nic nam jeszcze nie wpadło w oko. Też chcę obrotowy.

Adaś 20.06.2021 ❤️

1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
    25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌

2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
    29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅

START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
    3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
    Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
    02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
    04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
    27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
    29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌

4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy Cybex sirona S2 i-size za 1180 zł. Jest obrotowy, można go rozłożyć do pozycji półleżącej.
    On jest od 0-18 kg.
    Chcieliśmy od 9 kg do 36 ale one w większości mają jazdę przodem. Do 15 miesiąca lub 104 cm dziecko powinno jeździć tyłem jednak.
    Ten powinien posłużyć do 3 roku życia.

15b891ccdb.png
‹‹ 1403 1404 1405 1406 1407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ