Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja matka roku zamówiłam dziecku podjebe Alilo Smarty na allegro za 27 zł bo byłam ciekawa czy jej się spodoba a szkoda mi było wyrzucić od razu 200zl (Szumis np. teraz się kurzy na półce 🙄) ale ona jak to widzi to się aż trzęsie i zamówiłam już jej tego oryginalnego :) ten z allegro po 3 upadkach przestał działać ale ojciec rozkręcił i naprawił 😁 ale super macha rączką żeby jej grał, mega gryzie uszy (choć są z takiej chamskiej gumy 🙈) I jest bardzo poręczny 😊

Lilak lubi tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka ale Wy jesteście przeorani, mega współczuję. Na prawdę trzeba być silnym zeby wytrwać i nie zwariować, podziwiam. Moja siostra długo jeszcze czuła się jak Twój mąż. Trzymam mocno kciuki żebyście szybko wrócili do formy 🍀❤

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała syrenka do mojej mamy normalnie lekarka przyjechała na wizytę domową. W całym tym kombinezonie i maskach.

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, mam nadzieję,że u nas w przychodni też są wizyty domowe.
    Jutro starsza ma test. Wolę wiedzieć,jeśli też ją złapało. A jeśli już, to niech będzie w systemie status ozdrowienca, to przy każdym przypadku w przedszkolu nas w domu nie zamkną może.

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z zabawek hit to duży alilo. Jak już wyciągam do niego rękę to mały się uśmiecha. Jak muza przestaje grać to chwila moment i on jęczy. Odpalam muzykę i mały znowu leży zadowolony i się bawi. Mamy go od urodzenia a od niedawna mu włączam. Muzyka z tv to nie to samo dla małego.
    Ulubiona zabawka to nadal szmaciana ośmiornica. Tarmosi ją jak dzik. Wpycha macki do buzi. Unosi nad sobą i kopie 🙈na święta dostał coś w stylu Noelle, tylko nie ślimaka jeżdżącego a jeża z lusterkiem. Na razie czasem popatrzy na niego, dotknie klocki które są na nim ale z racji że nie umie ruszać się do przodu to nie goni za nim.

• Lilak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe masz na myśli tego Honey Bunny?

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png

Wysłany: 2 stycznia 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Honey Bunny fioletowy.

Co do prezentów gotówkowych to Oliwier dostał dziś od babci 300 zł. Powiedziała, że córki dzieciom (sztuk 3) dała po 100 zł to i jemu da. Ale żeby było „sprawiedliwie” to naszemu dała 300 🤣 teściowa i jej kalkulacje 🤪
    Każdą gotówkę, którą mały dostaje wpłacam mu na konto. Zabawki kupuje za swoje. Jak w przyszłości będzie według mojej subiektywnej oceny (nie oceny babć 🙃 ) grzecznym synem to dostanie te pieniądze w momencie który uznam za stosowny. A jak mi się wcześniej noga powinie to nie twierdzę, że nie skorzystam z tych pieniędzy. Życie pisze różne scenariusze.

• Lilak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe mamy to samo 🤣 Założyliśmy małemu konto na które wpłacamy mu kasę z prezentów, bonusów na dzieci itp i też umówiliśmy się, że w razie gdy zabraknie nam kiedyś to trudno skorzystamy.
    Na szczęście mąż zabezpieczył syna też w inny sposób więc jestem spokojna, choć on się o tym prędko nie dowie.

15b891ccdb.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My odkładamy 500+ dziewczyn. Ale ostatnio zaczynam mieć do tego wątpliwości i chyba będziemy uzbierana w rok kwotę wydawać na urlop czy coś innego.
    Chyba,że znajdziemy coś, w co warto zainwestować, bo to, co się u nas w kraju dzieje i rosnąca inflacja sprawi,że za 20 lat 100tys starczy albo i nie na laptopa.

Bee, NatkaZ lubią tę wiadomość

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek głównie szukam balonów. Wymyśliłam mu girlandę z balonow na ogródku na okrągłym stelażu oraz w domu zrobię mniejsza przy słodkim stole :) mąż będzie miał trochę roboty 😅 ogólnie to myślałam o cateringu, ale krzyczą ceny jak w restauracji, więc chyba przygotuje sama jakiś obiad plus kilka przekąsek i tyle.

Co do kasy...my też założyliśmy konto Ignacemu. Odkładamy tam 500+ oraz prezenty. Trochę mu się uzbierało. Mam nadzieję, że będę mogła mu to z czystym sumieniem wręczyć ma 18stke na pierwsze auto czy coś tam...ale no zobaczymy...różnie w życiu bywa 😁 i planujemy ogólnie wykończyć mu pokoik w nowym domu za tą kasę, ale może jednak sami mi zrobimy.

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mój mały tez ma ta asymetrię i ewidentne rzutuje to na rozwój motoryczny:( Ćwiczymy, ale on już się stawia i nie potrafię zrobić mu połowy ćwiczeń z zaleceń fizjo poprawnie:/ A walczymy z ta asymetria już naprawdę długo.

My tez mamy oddzielne konto na kasę dla małego z 500+ itp.

Mam pytanie do doświadczonych mam, bo się martwię i nie wiem czy umawiać nas do lekarza. Mały ma mnóstwo śliny ( produkcja ciągła). W nocy od 2 dni budzi się z zatkanym noskiem, co utrudnia jedzenie z piersi, ale tez zdarza mu sie kaszleć. W ciągu dnia jest ok. Ma humor, apetyt. Nie zaobserwowałam wydzieliny z noska, temperatura tez ok. Czy to może być przy ząbkach, czy raczej nie i umawiać się do pediatry?

NatkaZ lubi tę wiadomość

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasza fizjoterapeutka jest trochę odwrotna - wg niej lepiej jak dziecko nie robi za szybko wszystkiego. Np. nie podoba jej się, że Sonia już siedzi i czworakuje, wolałaby, żeby kręgosłupek silniejszy i większy jednak był. Ale cóż zrobić.

Z kolei tak jak część z Was u nas ani grama gaworzenia. I znowu też neurologopeda mówiła i czytałam gdzieś, że dziecko nie jest wielozadaniowe w tym wieku. I jak sie turbo skupia i rozwija motoryke to gaworzenie olewa :P

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak Syrenka mówi, pamiętajcie o inflacji :P Bo do 18-stki to się z tego grosze mogą zrobić ;/
    My akurat inwestujemy w trochę rzeczy, żeby własnie takie pieniądze teraz na nic nie potrzebne nie leżały.

Noelle my od środy do soboty w Wiśle tez będziemy :)

I w ogóle dziewczyny jest dramat u nas z nocami. Od kilku nocy wstaje do niej z 8 razy jak nic. Zaczęłam brać do łóżka, ale i tak nie pomaga. Jak śpi na plecach jest ok, jak na boku też, ale jak się przekręca na brzuch (co robi co chwilę) to nie wiadomo dlaczego się budzi wygina ;/ Nie mam smoczka, więc brzydko mówiąc gówno cokolwiek innego pomaga. Kończy się na cycu milion razy w nocy. Nażre się przez to 4 razy tyle co powinna ;/ ale odkąd ją urodziłam nie byłam nigdy tak niewyspana. Dzisiaj to mi się aż wymiotować chce. Nie wiem co robić i skąd takie noce ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 07:54

Wysłany: 3 stycznia 2022, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dopiero co takie noce się skoczyły. Wstawał 4-5 razy. Teraz wrócił na właściwe tory. 4 dzień wstaje raz około 2 a później już rano 😳 tak pięknie jeszcze nie było 🥲 właśnie się obudziłam i on jeszcze śpi. Nie wiem jakim cudem o 8 śpi 😅

• Lilak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to konto ma służyć głównie na to żebyśmy zawsze mieli na jakieś aktualne jego potrzeby. Teraz kupiliśmy nową spacerówkę i fotelik obrotowy do auta. Od razu mi lzej nie muszę dźwigać nosidełka a spacerówka składa się w mig. Też planujemy wyposażyć mu pokoik w nowym domu.
    Przeprowadzka w czerwcu, mam nadzieję zrobić już urodzinki małemu właśnie tam.

15b891ccdb.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój fizjo tez mówi, ze na korzystać Frania jest, ze jeszcze nie robi tych rzeczy, bo to pogłębi jego asymetrię z której nie możemy wyjść:/

Jadę do lekarza z małym. Nie podoba mi sie kaszel i chce aby go doktor osłuchała, bo sie martwię. Kurcze a nebulizator będzie dopiero jutro jak coś:/

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to by się przydała zabawka co by ją zatrzymała na macie😄 bo interesują ją każdy kąt w domu 🙈

Nikola oby to nie było żadne choróbsko. U nas ciągle mnóstw śliny i przez to kaszel jak wszystko pakuje do buzi🙈
    A jak Ty się czujesz?

My nie mamy dla Małej żadnego oddzielnego konta, jakoś na bieżąco mamy sporo wydatków, a macierzysnki 4 razy niższy niż moja pensja, więc to nie czas na gromadzenie oszczędności.

Lilak jaki macie fotelik? Właśnie wczoraj mówiłam do męża, że już mi bardzo ciężko nosić Małą w tym pierwszym.

OrT4p2.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po pp u nas podobnie co prawda mała ma takie konto podpięte do mojego i tam wpłacam 500+ i co z chrzcin zostało ale np na mleko biorę z tego. Wszystkie inne koszty pokrywam ja ale mój macierzyński to też dramat a mąż placi kredyt i rachunki 🙈

Ostatnio mówiłam mężowi, że najpierw wszystkie oszczędności wydaliśmy na wesele, potem rozbudowa domu a potem starania o małą i cala wyprawka 🙄 wiecznie się czuje jakbym miala 20 lat i zaczynała od początku 🙈 ale najważniejsze, ze jest ona 😊

Ale chciałabym żeby miala z tego np na kolonie jak będzie większa. Auta na pewno nie dostanie bo mój mąż uważa, że musi na wszystko zapracować sama 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 09:34

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Santi_14 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    U nas to konto ma służyć głównie na to żebyśmy zawsze mieli na jakieś aktualne jego potrzeby. Teraz kupiliśmy nową spacerówkę i fotelik obrotowy do auta. Od razu mi lzej nie muszę dźwigać nosidełka a spacerówka składa się w mig. Też planujemy wyposażyć mu pokoik w nowym domu.
    Przeprowadzka w czerwcu, mam nadzieję zrobić już urodzinki małemu właśnie tam.

Lilak jaki fotelik wybraliście? My właśnie z mężem szperamy po internetach ale nic nam jeszcze nie wpadło w oko. Też chcę obrotowy.

Adaś 20.06.2021 ❤️
    Zbysiu 25.02.2026 ❤️

1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
    01.19 ET 8A - >2,3I/U ❌

2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius M.P.
    09.20 ET 8A -> 8dpt 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅

START - powrót po rodzeństwo 💪🏻
    3️⃣09.2023 IVF Invimed Wrocław
    Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
    10.23 - ET 2x 8A - >2,3I/U❌
    12.23 - FET 4AA - >2,3I/U❌
    02.24 - FET 4BB - >2,3 I/U❌
    11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U,
    31.12.24 CP ->usunięcie p.jajowodu❌

4️⃣ 05.2025 IVF Angelius M.P.🙏🏻❤️
    Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
    10.06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U -> zdrowy synek💙✅

event.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy Cybex sirona S2 i-size za 1180 zł. Jest obrotowy, można go rozłożyć do pozycji półleżącej.
    On jest od 0-18 kg.
    Chcieliśmy od 9 kg do 36 ale one w większości mają jazdę przodem. Do 15 miesiąca lub 104 cm dziecko powinno jeździć tyłem jednak.
    Ten powinien posłużyć do 3 roku życia.

15b891ccdb.png
‹‹ 1403 1404 1405 1406 1407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ