Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Przez ostatnie dwa tygodnie używałam trochę dady na przemian z lupilu. Zauwazylam, że na noc lepiej sprawdza sie lidl. Po nocy w dady, rano jak zmieniałam papersa to pupkę miał wigotną, jakby wszystkiego nie wchłonęło. Po lidlu nigdy tak nie było. Zawsze sucha nawet jak napompowany pod korek i ciężki jak cegła.
-
KasiaC wrote:Mama pp, piszę tylko coś w stylu: witam, interesuje mnie product X, czy oferuja Państwo na niego jakiś rabat?
Albo coś podobnego. Każdy sklep odpisuje z minimum 5% rabatem. Ale najwięcej mi zawsze dały sklepy bobozakupy albo bobowózki (kupiłam u pierwszych wózek, u drugich fotelik z bazą i teraz oba dały podobną obniżkę ok. 400 zł za spacerówkę).
A zaczęłam pisać takie maile, bo któraś z Was tak kupiła wózek przed porodem. Albo ktoś z forum kogo nie ma z nami już. I uznałam, że też spróbuję i zaoszczedziłam na pewno z 1400-1500 zł
KasiaC baaardzo dziekije za polecenie tych sklepów internetowych. Właśnie dzwoniłam do bobozakupy i zrobili mi cenę Cybex sirony S2 za 1099zł!!Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ 05.2025 procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️
Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U
04.07 - 24dpt USG -> pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
18.07 -> USG 🙏🏼❤️?? -
Kasia ja tak kupiłam wózek i fotelik 1000 zł taniej przed porodem właśnie :p
Tylko w sklepie mama i jaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 14:12
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Mala Syrenka, przychodnia ma obowiązek osluchac dziecko nawet z covid, powinni ja przyjac w izolatce. Zbywaja Cie. Popros o odmowe na piśmie to zobaczysz ze nagle niejsce się znajdzie! Nie do wiary co sie tam wyrabia!
Mama pp, ja u synka uzywalam pieluchomajtki pampers, te zwykle na przemian z premium jak byla jakas promka. I byly spoczi. Cora poki co uzywa zwyklych pieluch lupilu lub dada bo pampers ja odparzaly...
U nas skora pogorszyła sie odkad zaczelisny rd. Nie ma tragedii, ale mala ma czerwone blade plamki na brzuszku i aucha skore. Takze kolo ust, tylko ta jest mocniej czerwona. Smaruje avene xeracalm i cicalfate i obserwuję. Po basenie tez było troche gorzej ale nie na tyle zeby rezygnować.
U nas na corke tak jak u Bajki czeka Axkid Minikid, ale poki co jezdzi w lupinie i mam nadzieje ze pojezdzi jal najdluzej. Mlody się przesiadal jak mial 8 miechów ale byl duuuuzy i siedzial samodzielnie bmszybko. A mala poki co dalej nie siedzi i jest drobniejsza. Jak zmienimy to synek dostanie juz fotelik przodem.. Choc tez wolalabym żeby jezdzil tylem jak najdłużej.. Ale juz wystarczy ze mi kasuje miejsce na nogi 🙈🙈
U nas jelitowka. Pisalam ze młoda po Wigilii wymiotowala, potem po świętach zlapalo starego, w ten sam dzien widziałam sie z kolezankami (jeszcze nie wiedziałam ze stary w pracy wymiotowal) i zarazila sie jedna, a ona z kolei swojego chlopa. A od przedwczorajszej nocy wymiotuje synek i ma biegunkę. Taki bidok jest🙄🙄🙄. Ja się jeszcze uchowalam ale nie wiem czy mam szanse wyjsc z tego calo 🙈🙈
-
Mała syrenka, tak jak napisała Chaosteż bym zarządała odmowy ns piśmie. Mają obowiązek przyjechać, a zwłaszcza do tak małego dziecka. Mają soecjalne kombinezony. Masakra.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Mała syrenka… nie do wiary:(
Ja na noc tylko Haggisy, albo Pampersy. Kiedyś kupowałam Dade i lupilu, ale jakoś nam się nie sprawdziły.
Skóra u nas tez kiepsko wyglada18. 01 mamy alergologa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 14:39
-
Syrenka masakra.. a daleko w ogóle macie szpital?
A jeszcze mam pytanie do Was, bo często piszecie o merino to może któraś z Was zna jakąś fajną firmę z odzieżą termoaktywną z wełną? Chcę obkupić nas przed wyjazdem w góry, bo jak każdy typowy zmarźlak mam duży problem z ubieraniem się na narty, a bardzo bym chciała pokorzystać z wyjazdu, a merino jeszcze nie próbowałam. Może któraś coś wie? -
Syrenka naprawdę niewiarygodne... chociaż ciekawe czy w innych przychodniach też tak to wygląda tylko żadna z nas tfu tfu nie sprawdzała. Ale cyrk na kółkach generalnie ;/
Właśnie ja tak samo od Was podłapałam pisanie tych maili. Bajka piękną promkę złapałaś. Widzę, że te sirony standardowo prawie 1400 zł stoją! Tak samo spacerówka nasza do priama (biorę tą czarną w kwiatki, które wspólnie wybrałyśmy na forum kilka miesięcy temu haha - spring blossom dark) - kosztuje wszędze 1789 zł a dzisiaj kurier mi dostarczył za 1400 zł. Naprawdę warto pytać. Ja tylko wpisuje co chce kupić w google patrzę dosłownie z 3-4 sklepy gdzie mają dostępna i pisze hurtem jednego maila. Zazwyczaj odpowiedź od wszystkich sklepów mam w ten sam dzień, max. na drugi.
Ciekawe czy jakaś elektronika albo coś tak działa hmmm, ale nie sądzę
-
Co do fotelików to nasza łupina cybex cloud z i-size jest kosmicznie ciężka. Na szczęście mamy windę w bloku prosto z garażu, ale np. w sylwestra ktoś popsuł i o północy mój mąż targał tego kloca z Sonią na 7 piętro. Przy noworodku tak nie czuć, ale jak paniusia już pewnie z 8 kg waży to naprawdę kiepski ten fotelik. Samo wyciąganie fotelika z auta już jest problematyczne.
Brałam go, bo chciałam kupić tylko jedną bazę, która będzie pasować do kolejnego fotelika i żeby obrotowe były oba. I tylko te cybexy mogły być obrotowe i sirona i łupinka. I tutaj naprawdę sztos obrotowa baza. Wkładam łupinkę z Sonią na bazę, samo sie wklikuje, przekręcam ją tyłem i jest. Żadnych pasów ani wyginania się bokiem.
Noelle my mamy niby AZS, ale u nas się to objawiało tym, że w sierpniu miała suchy czerwony placek na policzku, a później dwa razy suchawe placki wzdłuż tułowia (z 2 miesiace temu i teraz niedawno). Tylko to takie po prostu suchawe strefy są, schodzi po emolientach. Więc pewnie to może "lekka" odmiana AZS. W każdym razie chodziliśmy z nią na basen - tylko znowu na taki dla dzieci ozonowany a nie chlorowany. I teraz w Wiśle też chcemy normalnie na baseny z nią iść, już z chlorem, więc zobaczymy czy coś się zadzieje..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 15:19
-
Bajka, ja wełniane rzeczy dla dzieciaków kupuję na vinted. Bo to droga rzecz a przy dzieciach doslownie na sezon. Obczaj sobie nordyckie marki. Dla małej mam kombinezon wełniany Joha, dla synka koszulkę i kalesony merino z name it. Córce kupowalam tez na wyprzedazach rajstopki welniane w hm. A skarpetki merino dla calej rodziny w sklepie nakina polecane przez ktoras z dziewczyn.
Oprocz tego kurtki puchowe to złoto! Takie 90% puch, 10% pierze. Mam dwie dla siebie tez z vinted, kupilam w stanie idealnym. Tak samo welniany szalik i merino czapke z more moi. Swetry samsoe samsoe. Generalnie jest tego mnóstwo. Dla calej rodziny 😅🤪
-
Tez mam ten fotelik i juz go w nim nie nosze, bez szans
Już nawet na rękach czuje jego wagę.
Mieliśmy mega regres z jedzeniem ok 2 tyg. Od wczoraj jak ruszył to już z kopyta. Posadziliśmy go przy stole w foteliku i robie normalne porcje dla każdego z nasMały kompletnie nie ogarnia brania jedzenia rekami do buzi z talerzyka, trzeba mu wsadzać do dzioba na razie. Ale żuje i nie krztusi sie. A kawałki bierze duże. Po dwoch kęsach bierze bboxa i pije. Te nagłe zmiany u dzieciakow sa niesamowite
Aa jak jakaś potrawa wejdzie mocno u waszych małych to podzielcie sie bo szukam wszedzie fajnych inspiracji. U nas dzisiaj weszła jak złoto gęsta owsianka zmieszana z puree z suszonych sliwek wczesniej namoczonych w wodzie, z dodatkiem mleka. Podłapałam na kanale yt u jakiejs blogerki, super danie bo sliwki suszone sa slodkie21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi ja kombinuje co mam w domu
dzisiaj byl krem kalafior, ziemniak i pietruszka do tego ugotowałam makaron i rozdrobnilam
weszło jak złoto ale Ola jeszcze niczym nie pogardziła 😁
No ja mam 3 drzwiowa yariske 😁 fotelik 5.5kg + Ola 9kg
Wózek musze znieść z 6 schodów 13kg+9kg 🙈 kolano i biodro mam wiecznie w siniakach 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 17:24
-
Bajka111 wrote:Mama po przejściach bardzo współczuję nocy z Lisą, doskonale rozumiem, bo miałam tak z Filipem. Bardzo współczuję, a Mąż niech zakasa rękawy i śmiga z butlą do Małej. Nie przyzwyczaiłaś jej do kp nocnego, absolutnie. Oby naprawdę jej to minęło niedługo, ale na MM możecie się wymieniać i jest to zawsze pocieszenie dla Ciebie.
Dziękuję 😚
Byłam pewna, że odstawiam kp, teraz jednak chyba zdecyduję się tylko na częściowe odstawianie, kombinuję jak to rozegrać z najmniejszą szkodą dla niej i dla mnie 😊 Ale wydaje mi się, że im dziecko starsze i więcej rozumie to będzie mi ciężej. -
Nadrabiam was na raty, wiec narazie ile pamietam, to ktos pytal o spiworek z nigawkami... Love to dream👌🏻
Polecam tez z welny od wielobabci (do znalezienia na fb) szyje z welny recyklingowej, mamy od niej z merino
Dobra reszta jak buczydlo buczec przestanie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Moje buczydło zasnęło. Byłam dziś zła na siebie że tak brakowało mi cierpliwości do niego.
Love to Dream kocham te śpiworki, ale na vinted ktoś wrzucił Angelbaby za 30 zł prawie nówkę więc kupiłam
Naprawde szkoda mi kasy żeby pospał w tym chwile a te ciuchy z vinted przychodzą w większości w naprawde dobrym stanieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 19:35
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10