Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny współczuję Wam strasznie tych chorób. 🙈 U nas na całe szczęście póki co jest spokój.
Klara ma tutaj tyle emocji, że już drugi dzień z rzędu zasnęła na noc podczas zabawy. 🥺
Włożyłam ją na chwilę do krzesełka żeby zrobić kolację, odwracam się i widzę to. 🥲
Moja bidulka… przysięgam, że to trwało może z minutę. 🥺🥺🥺Sumireguska, Cyprysek89, Bajka111, NatkaZ, Mama po przejściach, _agrafka_, Santi_14, unify lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Lilak podalas ibuprofen czy paracetamol?
Noelle ale jak?! W życiu by mi dziecie tak nie zasnełooj tam ciesz sie że śpiulka
Z jednej strony mi jej szkoda a z drugiej śmieje sie jak widze tego banana na stoliczku, fajna zabawka:D a ogólnie wyglada jakby jej było dobrze. Ja tak za dzieciaka miliard razy zasypiałam
Ja dziś podałam omlet i myślałam ze sie zastrzele jak go sobie pakował do buzi. Zabrałam mu go i był ryk. Dla mnie to cale blw to jakas tragedia xD na jutro kupiłam malinki do owsianki. 8 zł za jakies 10 malinek...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 20:03
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Jak to zobaczyłam to zrobiło mi się jej szkoda, że musiała się tak złamać żeby zasnąć ale jak przystawiałam ją chwile wcześniwj do cyca to miała oczy jak guziczki i totalnie nie sądziłam, że jest taka śpiąca. 🙈 Od razu ją wyjęłam i już śpi w łóżku. ☺️
Sumi banan to najlepszy gryzak świata. Serio. 😅Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
A wczoraj byliśmy w mini zoo, mąż wziął ją na ręce żeby pokazywać jej zwierzątka i dzielnie je oglądała. Stwierdziliśmy, że przed wyjściem zrobimy sobie zdjęcie w tym takim obrazku gdzie podkłada się twarze… Jak ją przykładaliśmy to jeszcze miała otwarte oczy… Ekhem… 😂
NatkaZ, Bajka111, Mama po przejściach, Sumireguska, unify lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Mała syrenka u nas Duśka do 1.5 roku nie chorowała w ogóle. Potem w przedszkolu przez pierwszy rok łapała ciągle coś, ale to potem okazało się u alergologa że wszystkiemu były winne pneumokoki. Z nią najgorsze co przechodziliśmy to krztusiec.
Tosia pierwszy raz zachorowała mając 5 miesięcy ale zrobiła to raz a porządnie. Złapała wtedy zapalenie oskrzeli i obustronnym obturacyjnym zapaleniem płuc. Wylądowałyśmy w szpitalu gdzie dobę była pod tlenem. Od tamtej pory raz miała bezobjawowe lekkie zapalenie oskrzeli. Tak to tylko 4 dniowe katarki co jakiś czas.
Znowu Miki ma 7 miesięcy i trzy antybiotyki za sobą 🤦♀️
Noelle mimo wszystko to cudowny widok 😍 W ogóle to cudowne że małe dzieci nic nie ogranicza jak są bardzo śpiące. Zasną w każdym miejscu i w każdej pozycji 🥰Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Woooow Noelle nie mogę się napatrzeć na Klarę.
Uwielbiam dzieciaczki zasypiające gdziekolwiek, bo moje tego nie potrafią, a zawsze czekałam na takie widoki. Jeszcze udało się przełożyć do łóżeczka, no genialne!
Kasia no to jeszcze troszkę poczekacie z tym kaskiem, akurat macie czas na decyzję co z fotelikiem. Pytałam, bo właśnie fascynujące jak niektóre dzieci nie pełzają, a od razu lecą w czworaki! Każdy bombel taki wyjątkowy. -
Co tu się znowu dzieje?!🤦♀️ Znowu jakieś choróbska, zdrówka dla maluszków!
Noelle nie potrafię się przestać gapić na Klarę. Wstawiasz taką fotę, gdy ja już drugi raz musiałam moją dosypiać na rękach 🙈 A pewnie do godziny obudzi się znowu bo będzie głodna. -
Lilak wrote:Natka Nadia przechodziła krztusiec będąc zaszczepioną?
Niestety tak. Tyle z tej szczepionki że trwało to krócej i nie było takiego ostrego przebiegu. 😱Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Lilak, trzydniowka, to zazwyczaj 3 pelne doby od poczatku objawow, czyli 72h
Pod koniec goraczka lagodnieje...
Zdrowka!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja już po teście i negatywny na szczęście.
Faktycznie same choróbska na około.
Mój Tomek też właśnie się skręca z bólu brzucha. Nie pamiętam kiedy był na cokolwiek chory a co dopiero, żeby go brzuch bolał.
Noelle Klara to jednak jest firmaZasnąć na krzesełku
Ja w sumie wcale nie ubolewam mocno, że nie pojechaliśmy. Wprawdzie miałam iść na 3 godzinki na narty, ale jednak pozostały czas miał jeździć mąż. A wieczorem tam niby są bilardy, kręgle itp. Więc znając życie mąż by chodził ze szwagrem a ja bym siedziała z Sonią w pokoju, bo marudna na maksa. I co robić w takim pokoju z raczkującym dzieckiem... raz że nie usiedzisz tyle w pokoju a dwa jak bym wyszła do właśnie restauracji hotelowej itp. to też by chciała czworakować a przecież bym jej nie puściła na podłogę. A basen też z dzieckiem max. 30 min i tyle. Więc chyba się wstrzymam kilka miesięcy aż zacznie chodzić, założę jej buciki i można coś wtedy "pospacerować" w hotelu jeśli pogoda nie sprzyja jak teraz. -
Jakby mój zasnął jak Klara to odtańczylabym taniec zwycięstwa 😁 jutro mu opowiem jak koleżanki chodzą spać, może się ogarnie a nie tylko z mamusią z cycem. Wstyd. Taki duży kawaler 😂
Ja się zastanawiam czy mój zdąży zjeść babcine mrożone malinki zanim ona kolejnych nazbiera 😅 borówki tak samo -
Syreenka wiesz ze u tych maluchów to sie wszystko zmienia jak w kalejdoskopie. Dziś na rekach, jutro same w lozeczku
My mieliśmy mega regres ostatnio jeżeli chodzi o zasypianie, pol godziny na rekach, szuszanie, ciszanoe, kolysanki z yt. A dzisiaj wszystko wrociło do normy, mały zasnął sam21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10