X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1500 zł to pomoc zdalna z ciągłym kontaktem w godzinach 8-22 aż do rozwiązania problemów.
    2500 to pomoc z jej obecnością pierwszego wieczoru do godz 23 i następnego dnia na drzemkę i pomoc SMS mail do rozwiązania problemu.
    350 zł to 1,5-2 godz wizyty domowej, ustalenie planu działania
    280 zł jak wyżej ale zdalnie

Wybrałam opcje 350 zł bo na 2500 zł to Oliwier jednak za dobrze śpi 😅

• Lilak Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to zmienia postać rzeczy 🙂 No to jeszcze zaszalejesz za resztę 🤣

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Syrenka za kilka tygodni? toż to wieczność 😳
    Ja nie wiem jak do środy dojadę, do wizyty. Mąż tez przyszedł przedwczoraj zobaczyć co wyprawiamy w sypialni 🙃 ale tylko leżał i patrzył. Wczoraj wrócił z pracy, rzucił 500 zł na stół, kazał zapłacić za to za wizytę zaklinaczki a za resztę coś sobie kupić 😅
    Taa. Poczekam całą wieczność, może da mi tak popalic,że nie będzie jej płacz dzgal mnie w serce.
    Zazdroszczę. Mój stary twierdzi,że to pic na wodę. Kupiłam poradnik od pomogę Ci Mamo i to była strata kasy. Teraz stary na wszystko, co znajdę przewraca oczami.

• Santi_14 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mój mały chyba ma jakiś skok bo maruda okropny od dwóch dni. A ostatnie dwie nocki wołają o pomstę do nieba 🤦🏻‍♀️

Lilak my też mamy ciągle otwarta buźkę i myślę jeszcze raz pojechać do neurologopoedy która widziała go w sierpniu. Stwierdziła minimalnie skrócone wędzidełko ale podcięcie mieliśmy dopiero na końcówkę listopada i postanowiliśmy z mężem że nie będziemy podcinać. Wątpię żeby to to wędzidełko miało taki wpływ na tą otwartą buźkę.

Ale jak piszesz że jest to jedna z najszczerszych przyczyn złego snu malucha to chyba wieszcze raz poruszę ten temat

Adaś 20.06.2021 ❤️

1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
    25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌

2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
    29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅

START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
    3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
    Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
    02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
    04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
    27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
    29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌

4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️

Wysłany: 23 stycznia 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Taa. Poczekam całą wieczność, może da mi tak popalic,że nie będzie jej płacz dzgal mnie w serce.
    Zazdroszczę. Mój stary twierdzi,że to pic na wodę. Kupiłam poradnik od pomogę Ci Mamo i to była strata kasy. Teraz stary na wszystko, co znajdę przewraca oczami.

Tez kupiłam od pomogę ci mamo książkę o śnie. Niby jest od 18m ale to nic. Dopiero zaczęłam czytać wiec ciężko się wypowiedzieć.

Ja swojemu kiedyś powiedziałam, że jak ogląda samochody po 100 tys to ja się nic nie odzywam. Jak chce wydać 350 zł po to być mieć chociaż małe prawdopodobieństwo, że przespie noc to wydam. A jemu powiedziałam, że to kosztuje mniej niż jego buty 🤣 temat zakończony

• Veruka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was dziewczyny z tymi treningami snu! Ja jestem miękka klucha, nie dałabym rady słuchać tego ryku 🙈 no ale mała śpi z nami i nikomu to nie przeszkadza, wysypiam się bardziej niż gdybym miała biegać kilka razy do niej do łóżeczka 😁

Co do fotelika przodem do kierunku jazdy… pokusa jest duża ale chyba trochę bałabym się tego rozwiązania. U tak małych dzieci głowa stanowi około 1/4 masy ciała a mięśnie szyjne i kręgi są słabe - nie są w stanie poradzić sobie z silniejszymi obciążeniami np. podczas zderzenia czołowego. Głupia kolizja może skończyć się źle.

Chaos lubi tę wiadomość

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spe nadal z małym :) tylko zasypianie jest w lozeczku i dzis na nocke znow zasnal jak tylko go połozylam, chwilo trwaj.. tylko nocka zobaczymy jaka bedzie...

Tez czytalam ze jazda tyłem najdluzej jak sie da. W tym wieku Veruka ma racje, jazda przodem przy stluczce moze skonczyc sie zle.. :(

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostając w temacie snu.
    Parę z Was pisało, ze też Wam się dzieci zawsze budzą wieczorem równo po 20 min. czy 30 min. Teraz byłam u Lisy, wiem już jak zareagować, pół minuty i dalej śpi, ale w dzień nie ma szans żeby przedłużyła sobie drzemkę o np.kolejne 30 min. Dzisiaj popołudniu wstała ewidentnie w złym humorze, chciałam by dospała, nawet noszenie na rękach nic nie dało. Maruda do samego wieczora. Macie jakieś patenty które działają w dzień? Dla mnie to wielka zagadka.

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam patentu. Jak Ula była mniejsza zawsze czekałam chwilę jak ja słyszałam. I jak była niedospana, to padała jeszcze. Teraz od razu wstaje na pełnej syrenie. Zaczynam ja przeciągać, ale bezskutecznie. A boję się, że jak w nocy pójdę najpierw siku, potem do niej, to mi się całkiem wybudzi i będę miała noc życia.
    Po dzisiejszej próbie nie chciała wcale spać. Zawsze ma drzemki 2-3 godz w dzień. Dzisiaj 20 min na cały dzień. Masakra. Boje się próbować ponownie. Ja akurat nie czuję się dobrze spiąć z Ula, więc muszę do zmienić.

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp niestety też bym chciała mieć na to patent 🤪 nawet jak zamieniliśmy łóżeczka I teraz drzemki robi w dostawce w wersji z kołyską i jak się przebudzi i zacznę lekko kołysać to też nie działa, więc drzemki u nas to wielka loteria albo 30 minut albo 1h 😉 jedynie wózek na dworze w ciągłym ruchu jest ją w stanie ponownie ululać😊

Ps. U mnie mała jeździ jeszcze w łupinie 😉 to była tylko próba w męża samochodzie 🤪 co do drugiego fotelika musimy podjąć decyzję bo mamy mega różne kanapy w samochodach 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 19:51

l22ne6ydn4cyrozp.png

Wysłany: 23 stycznia 2022, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dzień mam tez zasłoniete zasłony, robi się półmrok. Jak wczoraj sie obudził i bziukal to wystarczyło pomasować plecki, dziś wstał po 50 min i heja. Była druga drzemka ok 14.

Właśnie czytałam o bonie żłobkowym na żłobek prywatny. Oczywiście zacierałam na niego ręce. Dobre i 400 zł jak dopłacą. Jaka ja naiwna! Owszem dopłacą ale jest próg dochodowy i jeszcze należy wyrazić zgodę, że otrzymując te 400 zł zgadzasz się, żeby wykreślili Cię z kolejki do żłobka publicznego. Także tak. Już po dotacji.

• Lilak Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam patentu na drzemki w dzień. Jak się przebudzi to chwilę jeszcze próbuję ale przeważnie oczy szeroko otwarte i gotowy do zabawy.
    Dzisiaj stary zabrał go na spacer to mu usnął od razu po czym jeszcze dospał w domu. Łącznie 3h. Cud miód. Tylko nie spodziewałam się tego zupełnie i nie rozbierałam za bardzo po powrocie. Więc ugrzał się okrutnie. No i zaczyna mnie zastanawiać czy on przypadkiem do snu to nie lubi takiego mega ciepełka bo to nie pierwszy raz 🤔

15b891ccdb.png
  • Foxy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogromnie wam współczuje i na prawdę jeśli można by było to zamieniłabym się z każdą z was na jedną noc żebyście mogły choć chwilę odespać.

nie czuje się kompetentna w kwestii problemów ze snem, bo u nas ostatnia [odpukać] jest super. Kładę Młodego na drzemkę gdy widzę, ze trze oczy, albo gdy już ewidentnie jest jego pora. Dziś L. ku uciesze imprezującego wczoraj ojca wstał o 8, i nie przeszkodziło mu zasnąć podczas zabawy z ojcem u nas w łóżku klasycznie, chwile po 10 (kazałam im brykać po łóżku żeby szybciej się zmęczył).
    U nas w razie problemów cały czas działa kołysanie za pupę i drapanie po głowie gdy leży na plecach lub na boku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 21:26

15.09.20: (I) ET 4.1.1
    bhcg 6dpt 44,7; 9dpt 220; 17dpt 4663
    25+4tc 891g, 29+4tc 1616g, 32+6tc 2230g, 34+4tc 2500g 36+5tc 3025g 38+3tc 3280g
    24.08.23 (II) FET 4.1.1
    bhcg 4dpt 1,1; 6dpt 3,8; 9dpt 6,6
    20.09.23 (III) FET 3.1.1
    39+5tc 3700g

age.png

age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak, też miewam takie myśli, bo kilka razy mi się zdarzyło wrócić że śpiącą Ula. Też jej nie rozbierałam i spala dziwnie długo i spokojnie. A my w sypialni mamy chłodno i jedyne,czego nie próbowałam na lepszy sen to podbicie temperatury.
    Mam żłobek pod domem. Chce tam zapisać Ule i chyba już powinnam, a jakoś nie mogę się zabrać. Jutro napisze maila albo zadzwonię, bo zaraz miejsc nie będzie i będę miała problem.

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka ja nawet patentu na noc nie mam :D zdradź swój plis :)

My tak samo w łupinie i tyłem. Jak przejdziemy na większy fotelik to tez mam plan jeździć tyłem do oporu.

Mama pp jeszcze nie zdążyłam zerknac na filmik ale serio tam jest o otwartej buźce ? Bo to u nas oczywiście występuje. A noce dramat. Chodzimy do neurologopedy ćwiczymy w domu jest poprawa ale znikoma :/ akurat w piątek mam wizytę kolejna zobaczymy co i jak. Musze koniecznie jutro znaleźć czas na te filmy.

Co do zabawek to właśnie mam kilka mega nieudanych prezentów jak wielki pchacz z działowego plastiku czy gigaksiazks z fisher price która jest serio giga a mało ma funkcji. A zabawka o która pytacie to Dumel - Kostka leśna przygoda. Widzę ze za 80 zł około można kupić. Jest zrobiona z porządnego plastiku i ma dużo wiecej „zabawek w sobie” niż wszystkie inne razem wzięte. Ona jest od 18 miesiąca i Sonia póki co kręci niektórymi elementami albo włącza odgłosy ptaszków. ale dla starszych dzieci sa tam zgadywanki jakie zwierzątka wydają dany odgłos (i wtedy odsłaniasz odpowiednie zwierzątko i zabawka sama gra i odpowiada czy zgadłem). Generalnie naprawdę fajna zabawka i polecam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 20:48

• Lilak Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia tak serio z tą otwartą buźką. Powoduje to, że dziecko nie oddycha we śnie prawidłowo i nie jest prawidłowo dotlenione przez co może się wybudzać.
    Ja w tym filmiku doszłam tylko do momentu tych właśnie zdrowotnych kwesti utrudniających sen bo muszę najpierw to sprawdzić. I coś czuję, że u nas będzie kombo jak się okaże jeszcze, że żelazo też niskie 🤦

15b891ccdb.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanej, spokojnej nocki :D

ecfdd93c3ac0.jpg

Mama po przejściach, Mala_syrenka, Santi_14 lubią tę wiadomość

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz juz prawie 3 latek wciaz jezdzi tylem, bedzie mi smutno jak sie bedzie przesiadac do kolejnego fotelika, bo nastepny to juz bedzie przodem niestety, a jego minikida przejmie siostra. Ale to za pare miesiecy. Mloda poki co mieści sie spokojnie w łupinie i nie narzeka😅 synek przesiadał się w wieku 8 miesięcy. W łupinie pod koniec to darl się jak opetany (no chyba ze zasnal). To samo z gondola. A u mlodej i lupina i gondola dalej na propsie.

Ja na nasze noce nie narzekam... Oprocz dosłownie kilku. Gdyby nie starszak ktorego trzeba odprowadzic do pkola to w ogole byłoby idealnie bo bysmy jeszcze dluzej spaly, na szczęście mamy wspolne drzemki i to jedno z lepszych zdarzeń w ciagu dnia😂🤪

U nas ciezki weekend ale to "zasluga" starszaka. Niezle dawal do wiwatu. Ja też sie nie popisalam, bo pare razy w nerwach rzuciłam "kurwa"... I po paru godzinach młody bawi sie w swojej kuchni i mu spadla pokrywka od garnka... I on na to "kurrrrrrwa" 🙈🙈🙈 porażka rodzicielska to moje drugie imię dzis. Nie musze wspominac ze jak go wzielam na rozmowe i zaczelam tlumaczyc ze tak nie mówimy i ze sama zle zrobilam ze tak dzis powiedzialam...to oczywiście podkręciło go to jeszcze bardziej. . Koniec końców niby jesteśmy ugadani.... Ehh 🙈🙊

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe, chyba masz jakies niepotwierdzone info odnosnie tych doplat do zlobka. Wg gov. Pl nie ma progu dochodowego ani zapisu ze to nie dotyczy zlobkow publicznych.

https://www.gov.pl/web/rodzina/rzad-dofinansuje-pobyt-dziecka-w-zlobku-klubie-dzieciecym-u-dziennego-opiekuna-rodzicu-sprawdz-jakie-nalezy-spelnic-formalnosci-by-skorzystac-z-tej-formy-wsparcia

My się zalapiemy na ta grubsza zapomogę akurat. Ciekawe....

Dowiedzialam sie tez ostatnio ze strzelilam sobie troche w kolano przepisując mlodego ze zlobka do przedszkola (prywatnego) bo teraz przy rekrutacji do publicznego pkola nie dostaniemy punktów za uczeszczanie do zlobka... Co za kryterium z dupy...
    A to moga byc kluczowe punkty do przyjęcia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 22:59

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png

Wysłany: 24 stycznia 2022, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam tutaj
    https://zlobki.waw.pl/bon-zlobkowy/

To widocznie są dwie różne rzeczy. Dzięki za info. Już myślałam, że warszawski bon żłobkowy i to co maja przyznawać to to samo. Kwota dotacji mnie zmyliła 🙃

‹‹ 1473 1474 1475 1476 1477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ