X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze,że to tylko 40 km. Autem 1.5 godz w jedną stronę, bo takie korki, a pociąg jedzie 30 min, ale na dworzec muszę dojechać 3 km, a do pracy muszę dojść 1.5 km. I się zbiera. Mąż tego nie rozumie. On mi każe szukać w tej dziurze. Tu kobieta zarabia średnio 2.5 tys. A jak mam iść do pracy,żeby po opłaceniu żłobka i przedszkola zostało 500 zł to ja dziękuję. Co innego jakby obie były w przedszkolu. Wtedy na czysto zostaje więcej.
    Widzę,że kilka dziewczyn ma problem co z pracą. Niestety zaraz nam się kończy czas. Ale szybko zleciało. Za szybko.
    Noelle, bez okresu może być ciężko zrobić bobo. Niby krążą historię, że można zajść, ale ja w takie rzeczy nie wierzę. Może zależy jak płodna kobieta. Ja słabo. Przy kp 8 miesięcy z okresem i 8 bez się nie udalo, dopiero jak odstawiłam kp. No, ale za Was trzymam kciuki.
    Ja okresu nie mam, ale jakbym dostała, to też bym próbowała robić kolejnego klopsa. I tak pewnie będę chciała, bo gdzieś tam myśl z tyłu głowy krazy, a by się przynajmniej problem z pracą rozwiązał.

• Noelle Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala syrenka ja się ciągle łudzę bo mam przynajmniej dwie znajome, które wpadły przy kp. 😅
    U nas pierwsza poroniona ciąża udała się od strzała - jeden bzyk w owulację i niespodzianka… o Klarę staraliśmy się później dwa lata. 🙈 Więc cholera to wie. 🤷🏻‍♀️
    W każdym razie nie zamierzam odstawiać młodej żeby zajść w ciąże.

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelazo podaje Innofer baby. Bez recepty. Dawka uzależniona od wagi. U mnie 1,3 ml

Wysłany: 2 lutego 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nocne pobudki na trzy pociągnięcia cyca 22 (sama go obudziłam zgodnie z zaleceniami), 23,1,3:15,5. Starałam się żeby usnął ale ryk był a mama ze szpitala wczoraj wyszła wiec trening nocny zaczniemy w poniedziałek. Jak obudził sie o 5 to już jeść nie dostał. Ryk był ale ze to już nad ranem to wsadzilam do łóżka, mocno przytuliłam i zasnął zaraz. Dopiero śniadanie o 8. Nie będzie tak ze mną pogrywał, ze pobudki co dwie godz jak mały bobo. Muszę wrócić do pracy bo chce i nie zamierzam zostać bez pieniędzy.
    Wczoraj bank przysłał nowe raty. 700 zł więcej już od tego miesiąca 🤯 damy rade ale człowiek przyzwyczaił sie do niższych rat i o

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee u nas też jest ok 600-700ml mm no ale do tego kaszka że 150 ml wody z helpy, obiadek słoiczek 125 g (bo jak gotuje to wychodzą mi akurat takie dwa) i wchodzi jeszcze albo jabłko albo jakiś mus z tubki i to w 95% jest zjedzone wszystko. Z tym, że Ola waży 10kg i od początku ładnie je.

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe podziwiam Cię za to ze jestes taka konsekwentna i „twarda” ja bym tak nie umiała ale ja to takie trochę „ ciepłe kluchy” jestem 🙈🙈

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały wazy trochę pod 8 kg, teraz przy covidzie ma mniejszy apetyt, pilnuje żeby chociaż cyca pił żeby mi się nie odwodnil. Mąż w domu dzisiaj to mam ambitny plan zrobić te leniwe ze szpinakiem, może akurat zje. Wczoraj zupką dyniową pogardził

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka my byliśmy z tym kręceniem u pediatry. Pokazałam filmiki i powiedziała, że to na pewno nie napadowe (głównie mi o to chodziło, czy to nie padaczka). Potem okazało się, że synek mojego kuzyna robił dokładnie tak samo i oni się konsultowali z neuro. Neurolog powiedzial, że to taki rodzaj stymulacji dziecka i nie kazał się martwić :) u nas np.juz nie kreci. Po prostu samo przeszło.

Nikola u nas ostatnio na pobraniu tak się Ignasiowi wbiła w żyłę łokciowa, że mąż prawie rozniósł ta pielęgniarkę. Bo serio włożyła pół igły i nagle dosłownie dopchala na siłę 🙄 a i tak musiała pobrać z palca, bo się żyły łokciowej się nie udało. Miał wybroczyny dobre 1.5 tygodnia po tym 🙄

U nas sen się poprawił (udawajmy, że tego nie pisze, żeby nie zapeszyc). Co prawda chodzi spać o 22.00, ale budzi się tylko 2-3 razy. Cyc w buzię i śpi dalej. Dziś wstał o 8.50 :p

Mała Syrenka ja Cię w zupełności rozumiem. Ja zadecydowałam, że do końca roku na bank do pracy nie wracam. Rozmawialiśmy z mężem na ten temat długo. Ale to bezsesnu. Ignacy pójdzie do żłobka od września i też nie wiem jak się tam zaklimatyzuje, jak będzie z chorobami itd.
    Poza tym ja dojeżdżam też 1.5 godz w jedną strone, bo mieszkam pod Warszawą, a siedziba mojej firmy jest na drugim końcu Warszawy. I jak przekalkulowałam mniejsza ilość godzin pracy plus nowy ład (jestem na działalności) to nie wiem czy wyrobilabym na żłobek.
    Owszem można tam dobrze zarobić, ale jak się robi nadgodziny 😅 a ja też chcę się widzieć z moim dzieckiem 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 11:32

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️

Wysłany: 2 lutego 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka współczuje tych dojazdów. Teraz praca zdalna jest tak promowana to może w pracy nagną reguły i pozwolą wcześniej iść na ho chociaż ze 3 dni w tyg? Może kwestia dogadania z szefostwem i kadrami. Ja nauczona doświadczeniem wiem, że warto pytać. Nie masz nic do stracenia samym dopytaniem.
    U mnie siedzibę przenoszą dopiero w lutym następnego roku. No ale nadal 100% ho, później pół na pół. I też mam 40 min pociągiem, który jeździ raz na godzinę. Komunikacja z przesiadkami to godzina- godzina dwadzieścia. W zależności jak się ułożą. Tez nie bedzie fajnie do czasu zmiany siedziby. A później cyk 20 min i będę na miejscu. A ze przy arkadii to i tam będę pewnie częściej 😅

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karolina, tak właśnie podejrzewałam ze to taki etap z tym kręceniem, nałożyło się to z gorączka i dlatego się zaniepokoiłam.

My na pobraniu krwi byliśmy raz ale babeczka świetnie sobie poradziła. Pierwsze podejście i udane, druga zaczęła mu śpiewać wiec mały nawet nie zapłakał. Oby za każdym razem tak było 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 12:10

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe, ja tam pracowałam niecałe 3 miesiące przed L4 i kompletnie nie ogarniam systemu. wtedy byłam na Ho połowę czasu, bo zgodzili się ze względu na ciążę, a teraz nie ma szans, bo oni nowych pracowników nie wysyłają do pracy z domu. System jest naprawdę trudny i można nabroić na grube tysiące albo miliony dolarów. Po pół roku będę na pewno przynajmniej 50/50 Ho. Ale mnie te pierwsze pół roku przeraża. Zwłaszcza przy tych nocach. Zazdroszczę Zoe,że jesteś taka twarda sztuka do Małego, bo ja myślałam,że jestem w domu ta gruboskórna, to i tak jestem mięciutka jak kaczuszka jak zaczyna się płacz.
    Zrobiłam leniwe, Ula nie chciała wziąć do rąk nawet. Zrobię kolejne podejście, bo pół godziny wcześniej podwedzila chleb z dżemem Idze. Ale górne jedynki już widać przez ostatnią błonkę dziąsła i może ja to boleć. Do tego chyba ja rozklada, bo apetyt od wczoraj słaby.

• Nikola Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe Dziekuje!

Karolina jeeej! Ja po dzisiaj mam dosyć. Nie chce co tydzień fundować mu takich atrakcji. Zobaczę jakie wyniki przyjda z samej morfologi i co powie lekarz.

Co do pracy to ja nie wrócę szybciej jak nie znajdę i nie zaadoptuje małego do zlobka. Nie chce mieć presji czasu, nie chce się stresować, a tym bardziej małego. Wiec myśle ze listopad, grudzień będę myśleć o powrocie.

Co do kredytu to u nas tez zwyżka :/ wczoraj skoczyłam na takie wiecie trochę większe zakupy do lidla i rosmana i zapłaciłam 530 zł a jedzenia na tydzień, a jeszcze czekają mnie zakupy na rynku typu wędliny, sklep ze zdrowa żywnością czy warzywniak😶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 12:26

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu katary, parę dni przerwy. Asia to wręcz tylko 2 dni przerwy i od nowa. Kaszel od 3 tygodni. I tu mam pytanie do Was, czy znacie jakieś domowe sposoby na bardzo silny, napadowy suchy kaszel, taki silny aż do wymiotów czasami? Widzę już poprawę po syropie i inhalacjach, ale pomyślałam, że jest może coś naturalnego na to? Ja się tak nie znam niestety.

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Syrenka teraz musisz przeczekać, aż przyjdzie lepszy czas….wiem…wiem nigdy już nie będzie lekko, ale kiedy się jakimś cudem wyspać, to na spokojnie pomyślisz. W takich chwilach jak te zawsze wszystko wydaje się nie do przeskoczenia. Przynajmniej ja tak mam. A z drugiej strony dziewczyny…. Kto jak nie my!

Noelle to trzymam za was mocno kciuki!!!! Ooooooowocnych nocy, wieczorów i dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 12:33

Noelle lubi tę wiadomość

• Nikola Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos pytał o nebulizator, to ja skorzystałam z sugestii pana tabletki.

Bajka kuuurcze…. Ja mam olej z czarnuszki ponoc jest super….ale ma tak intensywny smak, ze boje się podać małemu łyżeczka. Staram się dawać po odrobince do jedzonka, ale to pewnie za mało, a nie chce zmieniać smaku potraw.

Ja jeszcze pomarudzę, ze kadego dnia boli mnie głowa, zapominam co chciałam zrobić, powiedzieć… zapominam słów.

• Bajka111 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj zakupy podrożały okrutnie. My najczęściej robimy online i szło tak po to 500 zł, ostatnio nazbierałam koszyk za 700. 😳

A ja nienawidzę ho, chociaż zaleta braku dojazdów jest kusząca. :)

Aaa i chwalę się, że się udało i Asia się dostała do żłobka od maja. 🥳

Sumireguska, Lilak , _agrafka_, Santi_14, Chaos lubią tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie pracy to muszę przyznać, że gdyby nie dojazdy, to nie mogłabym się doczekać. Oczyścić głowę od dzieci i przez 8 godzin nie słuchać płaczów, jęków, bziukania. Już prawie 3 lata z krótką przerwą jestem w domu i ciągnie mnie do ludzi.

• Nikola Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo Bajka to super! A kiedy wracasz do pracy?

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kredytów to u nas też rata skoczyła, ale na początku pandemii spadła, więc teraz tak jakby się wyrównało w sumie 🤔
    Podobno szczyt wzrostu ma być w maju.

Ja się już nie mogę doczekać, aż za 2
    -3 lata pobudujemy dom, sprzedamy obecny segment i na 35 urodziny zostanę bez kredytów 😂 taki prezent sobie wymarzyłam :p

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola a tego to nikt nie wie. 🤣 Zależy od ofert i mojej głowy. W mojej branży są słabe pieniądze, planujemy mnie przebranżowić, ale póki co przez 8 miesięcy nie nauczyłam się nic kompletnie. Albo wrócę do swojego zawodu, albo przez wakacje zostanę w domu się uczyć nowego albo wrócę do zawodu i dodatkowo będę się uczyć, ale to nierealne mi się wydaje.

aaZap2.png
    bOz9p2.png
‹‹ 1501 1502 1503 1504 1505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ