Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
ja bede szukać takiej wkładki, która będzie spełniała funkcję wentylacyjną, zeby dziecko latem sie tak nie pociło (pupa, plecy). Na pewno też łatwiej włożyć do pralki taka wkładkę niż cały pokrowiec siedziska.
-
Mama po przejściach wrote:Moja dostaje szału jak jej zakładam kaftanik ochronny 🙈 😄
Nie ogarnia jedzenia winogrony,połkla całą połówkę, drugą zaczęła się krztusić i na tym skończyłyśmy🙈
Macie jakieś pewne sklepowe produkty, które można podać na kanapce? Oprócz masła i żółtego sera 😄 U nas prawie zawsze kaszki na śniadanie, ale czasem dla odmiany chcę dać kanapkę.
Moze cos pomieszalam, ale wydajr mi sie, ze tak ram pisali i bardzo mi sie w oczy rzucilo, bo mnie mega ten ser zaskoczyl
Zazdroszcze wszystkim, którzy daja kaszki na sniadanie! Bo moje dziecko nie ruszy🙄
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Foxy wrote:ja bede szukać takiej wkładki, która będzie spełniała funkcję wentylacyjną, zeby dziecko latem sie tak nie pociło (pupa, plecy). Na pewno też łatwiej włożyć do pralki taka wkładkę niż cały pokrowiec siedziska.
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Po prostu Zoe wrote:Ja wybrałam zajęcia zorganizowane na siłowni bo to jest dla mnie największa motywacja. Mam aplikacje Lewandowskiej, jakieś treningi Chodakowskiej (z tych obu wygrywa Lewandowska), darmowe na YouTube. Tutaj jest problem ze jak się zmęcze to robię wolniej, omijam. A na zajęciach w klubie to po pierwsze chodzić muszę bo zapłaciłam, po drugie jak ćwiczy się na zajęciach to lipa co chwile zwalniać albo odpoczywać 🙈😅 na basen chodziłam uczyć się pływać ale marnie mi szło. Do tego te kąpiele od razu i mokre włosy 🥴
Wczoraj wróciłam o 19 to dziecko już było najedzone i spało 💪
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mama po przejściach wrote:Zoe i jak przygotowania? 😊
Jak wyglądały próby wstawania Waszych dzieci? Lisa próbuje i próbuje, ale nie obraca jednej stopy, nie umie albo nie wie ze trzeba i widzę że się bardzo męczy. Nie wiem czy mam jej zabraniać, czy mam jej pomóc i obracać nogę, czy zostawić aż w końcu sama do wszystkiego dojdzie? Często pomaga sobie zębami i np. zjada przy okazji farbę z łóżeczka 🤦♀️
I na poważnie, czy Wasze dzieci też ciągle wszystko gryzą w domu? Dosłownie wszystko...
U mnie oboje tobili niedzwiadka jeszcze przed siadaniem i czworakowaniem, to nie podpowiem ile to rozkminianie moze trwac...
Nathan teraz np tak cuduje, ze czasem zamiast z czworakow siadac, to robi niedzwiadka i tak siada 🤣
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Też bym się wybrała na siłownię. Zrobiliśmy w domu, ale jakieś zorganizowane treningi by mnie lepiej zmotywowały.
Co do wkładki, to ja używałam ze względu na pranie, że łatwiej niż całe siedzisko, ale Iga umiała i tak zaswinic cały wózek. Teraz pewnie będzie podobnie.
Ula przestała się drżeć w wózku i aucie. Ale jak daje w domu. Obie próbują mnie zajęczec.
Ucichlo tu, ale mam nadzieję,że się jeszcze rozbuja. Bo część tu się odzywa, część na FB. Nie wiadomo, gdzie pisać. Ja jestem wierna forum jednak, łatwiej mi się odnaleźć -
Cccierpliwa wrote:A nie bylo na alaantkowe, ze na zolty ser uwazax i najlepiej po roku?🤔
Moze cos pomieszalam, ale wydajr mi sie, ze tak ram pisali i bardzo mi sie w oczy rzucilo, bo mnie mega ten ser zaskoczyl
Zazdroszcze wszystkim, którzy daja kaszki na sniadanie! Bo moje dziecko nie ruszy🙄
Nie wiem 🤔 🙈 Na liście z rozszerzaniem diety był, to daję czasem, zjada jak wróbelek ale coś tam zawsze tego też zje. U mnie w lodówce zawsze musi być żółty ser 😄 -
Mama po przejściach wrote:Dzięki, bo jak komuś mówię że Lisa obgryza futryny czy nogę od stołu to robią wielkie oczy, co za dzikus 🤣🙈 A wychodzi na to, że to taka faza 😉 Oby wreszcie się skończyła.
Bajka tak, Lisie też ta poza się spodobała i tak sobie śpi.
A faktycznie Wasze dzieci robią wszystko na dwie strony, po równo? Lisa ładnie pełzała, czworakuje naprzemiennie, ale siada tylko na jedną stronę, myślicie że trzeba się martwić? Czytałam, że nawet przy nauce wstawania dziecko powinno raz z jednej, a raz z drugiej nogi. Naprawdę u Was to tak wygląda?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Zostawic i pozwalac damej kminic jak to ma byc
U mnie oboje tobili niedzwiadka jeszcze przed siadaniem i czworakowaniem, to nie podpowiem ile to rozkminianie moze trwac...
Nathan teraz np tak cuduje, ze czasem zamiast z czworakow siadac, to robi niedzwiadka i tak siada 🤣
Ale że wstaje z pozycji niedźwiadka? -
L. cały czas pełza asymetrycznie uginając i odpychając się jedynie prawą nogą, lewą trzyma wtedy podwiniętą do góry. Kilka dni temu zaczął podnosić się w łóżeczku jak do pacierza. Nadal nie czworakuje bo ręce ma za słabe, ale generalnie jest bardzo mobilny. Uwielbia się wspinac po mnie i mężu lata w te i we wte i buzia mu się nie zamyka, ciągle piszczy i wydaje bojowe okrzyki szczęścia. No i od tygodnia mamy tylko jedna drzemkę. Wstaje ok. 7.30 11.30-13.00(30) drzemka i po 18 spać.
Teraz mamy etap "Ja sam!" nie da się go nakarmić łyżeczką bo od razu ją wyrywa. Jak wycieram mu buzie wipes'em to mi te chusteczke zabiera i przekłada z ręki do ręki wycierając sobie przy tym ręcea na koniec myje buzie wkładając ją do ust
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 21:17
-
Wkładka zdecydowanie sie przydaje co by wozek nie byl uswiniony 😅 czy to jakimś jedzeniem czy np blotem z butow jak zaczną nasze maluchy chodzic. Teraz jak niechodzące i w spiworkach to niepotrzebne, ale idzie wiosna/lato! 😅
Ja staram sie udzielać i tu i tu aczkolwiek ostatnio więcej czasu spędzam sledzac sytuacje w Ukrainie i nie starcza na więcej 🤷♀️ teraz jeszcze starszak caly tydzień byl w domu to w ogóle armageddon, ale dalismy jakos rade, wszyscy żyją, jutro jeszcze tez zostanie, ale od wtorku marze zeby odstawic go juz do pkola.
Musze się umowic z mloda na bilans i nie mam kiedy🙈
-
Kurde. Odkąd zaczęłam kłaść małego około 19 zamiast 18 to zaczął wstawać godzinę wcześniej. Nie rozumiem tego. Wczoraj, jak my po imprezie, pobudka 5:45, dzisiaj 5:50. I to trwa już trzeci tydzień. Wcześniej budził się między 6:30 a 7:30. Drzemka w dzień różnie trwa. Między 1,5 a 2,5 godz a druga jest szybka 30-40 min czasem 20 min jak jesteśmy po południu na spacerze. I jak spal 2,5 godz to pilnuje żeby kolejna nie trwała więcej jak 40 min max 1 godz 🥲
Wczoraj poszłam spac o 21. Dziś zryw z samego rana i czuje że muszę się położyć na jego drzemce. Tym bardziej jak chce iść na ćwiczenia -
To u nas wkladka w zasadzie byla tylko po to, zeby utozmaicic wyglad wozka🙈
Bo co do czystosci, to nasz wozek duzo latwiej i szybciej przetrzec sciereczka wilgotna bylo, niz prac milionowy raz wkladke😅 wiec w sumie tyle, ze ladnie wygladalo
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Zoe no nie zrozumiesz 🙈
Ja po cichu liczyłam, że te specyfiki na lepszy sen Lisie pomagają, było parę lepszych nocy, a dzisiaj znowu co chwilę się budziła, pewnie z emocji bo wczoraj ćwiczyła cały dzień wstawanie. Z tymi naszymi dziećmi to nic pewnego 😉🙈
Foxy też bym chciała żebyśmy miały taki plan dnia, jedna drzemka ale dłuższa niż te jej 30 min. byłoby super.
-
Chciałam jeszcze powiedzieć, że od jakiegoś czasu odczuwam znudzenie. Nudzi mi się, bo wszystkie dni są takie same. Nawet sobota i niedziela. Ciagle tylko karmienie, gotowanie, przewijanie, sprzatanie. Maskara. Dobrze, że zbliża się wiosna i będzie można dużo więcej czasu spędzać na zewnątrz. Jedyne co dobija to to, że zaraz powrót do pracy i może być tak że nie zdążę nacieszyć się tą pogodą.
Marzę o wakacjach ale najbliższe dopiero w maju i to jak będzie ładna pogoda 😞 -
Po prostu Zoe wrote:Chciałam jeszcze powiedzieć, że od jakiegoś czasu odczuwam znudzenie. Nudzi mi się, bo wszystkie dni są takie same. Nawet sobota i niedziela. Ciagle tylko karmienie, gotowanie, przewijanie, sprzatanie. Maskara. Dobrze, że zbliża się wiosna i będzie można dużo więcej czasu spędzać na zewnątrz. Jedyne co dobija to to, że zaraz powrót do pracy i może być tak że nie zdążę nacieszyć się tą pogodą.
Marzę o wakacjach ale najbliższe dopiero w maju i to jak będzie ładna pogoda 😞
Jak ja Cię doskonale rozumiem. Może nie tyle, że mi się nudzi, bo na nudę nie mam czasu, ale właśnie ciągle to samo. A dni lecą jak szalone 🙈 Teraz dla urozmaicenia mamy inną trasę podczas spaceru, takie szaleństwo 😄 -
Zoe, ja kiedys też próbowałam przesuąć godzinę pojścia spać mając nadzieje, ze poskutkuje to poźniejszą pobudką i też było wręcz odwrotnie, także w ogole mnie nie dziwi, ze Oliwier wstaje wcześniej.
Ostatnio byliśmy u teściowej wieszać jakieś lustra i inne dodatki na ścianach i zeszło nam się troche dłużej niż myśleliśmy to Młody o 18.15 zasnął jej na kanapie. Zdziwko miała, a ostatnio mówila, ze on za szybko chodzi spać i powinniśmy go przeciągnąć chociaż do 19.
Mnie też już ta zima dobija. Niby świeci słońce a na zewnątrz 0st. L. to teraz taki szogun, ze ręce mnie boją od ubierania go. Nie wytrzyma 10sek w pozycji leżącej na przewijaku, od razu siada i chce wejsc do szuflady. Tak bardzo mi się marzy wziąć dziecko ubrane w body wsadzić do wózka i isc.