Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
W zlobku synka nie podawali mleka w butlach nikomu. Byl catering z normalnymi posilkami, dzieci od 1rz.
Moja mloda tez wierci sie, czasami zmiana pampersa to koszmar, przy przebieraniu podobnie. I drze się przy tym jak obdzierana ze skory 🙈
Czapka u nas tez zyje swoim zyciem, nie poprawiam 🤪
-
5 razy to jeszcze bez tragedii
Mysmy sie polozyli 19:15 i nadal śpi
Moze ze 3 razy sie obudzil ale cyc w buzie i spi.
Ogolnie ostatnio jest bardzo dobrze. Chyba wyszlismy na chwile z jakiegos skoku21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Dla kogoś 5 to mało dla innego aż 5 😂
Zaklinaczka mowila ze jak ładnie je w dzień i na noc kaszka z owocami poprawiona cyckiem to wystarcza zapas. O 22 mam dać żeby nie wstać o 23. Później ma jeść o 4 (daje o3). Mówi ze dziecko budzi się wtedy z przyzwyczajenia. Po 10m kazała odstawić karmienie o 4. Czyli dawać tylko jeść o 22. Jak się obudzić to ululać jak na noc. Nic nie dawać. -
Zoe dzięki. My też mamy teraz bardzo podobnie, je ok.22.30-23, a potem ok.3 i jak wstanie to już śniadanie. Wczoraj na próbę zrobiłam na to pierwsze karmienie więcej mm, tj.210 ml i też wypiła, stąd moje rozmyślania na ten temat. Jak kp to dawałam pierś częściej, bo to wtedy się nie wie ile wypije a ile pociumka tylko 😄 Teraz jakoś to wszystko wydaje mi się być bardziej uporządkowane.
-
Po prostu Zoe wrote:Dziewczyny czy jak dziecko zapisałam do żłobka to mogę tez dokumenty złożyć do przedszkola od razu? Któraś orientuje się jak jest w Warszawie?
My jeśli dostaniemy się do żłobka to z automatu mamy miejsce w przedszkolu w tym samym budynku. A właśnie wczoraj dzwonili ze żłobka, że im nasze podanie gdzieś się zapodziało 🤦♀️ -
Zoe, nie wiem, jak w Warszawie, ale u mnie są przedszkola, kiedy rekrutacja jest w konkretnym czasie i są takie, gdzie rekrutacja jest ciągła. I pewnie w takim da się zaklepac miejsce z wyprzedzeniem. Ale to pewnie wszędzie inaczej..
Pochwaliłam Ule wczoraj,że śpi do 6.00 yhy. To wstała o 4.00. niedługo znowu spróbuję się za nią zabrać, bo to jest jakaś masakra. -
My w przyszłym tyg jedziemy pooglądać żłobki. Mam 2 na oku. Zobaczymy
na szczęście w obu jest rekrutacja do końca marca na wrzesień, więc akurat
U nas ze spaniem też kiepsko. Ignacy często się budzi. Nie wiem ile razy bo nie liczę, ale dziś już zaliczył drzemkę w wózku 2.5 godziny👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina i musiałaś chodzić 2,5 godziny, czy śpi jak wózek stoi?
Mi się marzy uspać Małą w wózku, postawić na tarasie i móc coś zrobić, albo chociaż kawę wypić w spokoju, ale dzięki psom naszych sąsiadów to nie ma takiej opcji, szczekają jak wściekłe 😡 -
Syrenka moze wam sie nocki poprawia jak sie poziom zelaza poprawi? Moze to od tego.. chociaz pamietam ze Ula to chyba od poczatku budzila sie w nocy
U mnie najtanszy zlobek jaki znalazlam obok to 1,8k. Z jedzeniem. Zlozylam tez wnioski do publicznych. Mi na czasie nie zalezy wiec moge czekacw tym prywatnym tez od razu jest gwarant przedszkola. Mi sie troche marzy popracowac gdzies na pol etatu. Nie wierze ze to pisze 😅
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Mama pp czekam z niecierpliwoscia na cieplejsze dni kiedy bede mogla go ululac w wozku na zewnatrz i przywiezc do domu, postawic w pokoju.. dzis np nie mogl zasnac w domu i kazda drzemka na spacerze. Patrze na pozytywne strony tej mordęgi - weszlam w spodnie z liceum *.*21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Mama po przejściach wrote:Karolina i musiałaś chodzić 2,5 godziny, czy śpi jak wózek stoi?
Mi się marzy uspać Małą w wózku, postawić na tarasie i móc coś zrobić, albo chociaż kawę wypić w spokoju, ale dzięki psom naszych sąsiadów to nie ma takiej opcji, szczekają jak wściekłe 😡
Śpi jak wózek stoi 😁👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Sumireguska wrote:Mama pp czekam z niecierpliwoscia na cieplejsze dni kiedy bede mogla go ululac w wozku na zewnatrz i przywiezc do domu, postawic w pokoju.. dzis np nie mogl zasnac w domu i kazda drzemka na spacerze. Patrze na pozytywne strony tej mordęgi - weszlam w spodnie z liceum *.*
U nas ostatnio to samo, dwie drzemki, dwa razy spacer. Ale wczoraj się przekonałam, że zdecydowanie bardziej wolę spacerować po wsi niż po sypialni🤣 Chciałam wczoraj odpuścić spacer przed południem i godzinę nosiłam ją w sypialni, a ona i tak nie zasnęła 🙈 A teraz w wózku, bez awantur jak sobie pozwiedza to zamyka oczka. A że ja ważę nawet parę kg mniej niż w liceum to czasem przysiądę sobie na ławeczce, na palcu zabaw gdy ona śpi 😄 Przed południem jest zazwyczaj tam pusto i cicho. -
Po prostu Zoe wrote:Mi natomiast zawsze marzyło sie żeby usiąść sobie jak te babki z wózkami w parku i poczytać książkę. Minęło 9m i nadal to jest niewykonalne 🤷♀️
Hehe, a ja właśnie piszę, że czasem sobie przysiądę, ale to mam tak zazwyczaj ok.20 min.czasu, nadrabiam wtedy forum, czytam wiadomości, albo kupię coś online i trzeba iść dalej w polną drogę z nadzieją, że jak ją wytrzęsie to może uśnie ponownie na 30 min. 🤣