Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas wszystko idzie do buzi.. Okruchy, soersc kota.. Ostatnio wyciagnelam jej z paszczy kawal jakies gąbki, nie wiem skąd... Ale nagle widzę ze cos namiętnie mietoli w buzi 🙈🙈 oprocz tego gryzie kapcie, wszystkie zabawki i tekturowe pudelka... I książeczki wiadomo 😂😅
Moja mala dopiero pare razy raptem stanęła i jakos kombinuje. Ja bym nic nie poprawiala, niech sama sobie wypracuje system.
-
Mama po przejściach obydwoje moich dzieciorków jak się uczyło wstawać to mega wykrzywiali stopy, ja zawsze miałam stracha, że w końcu je sobie jakoś skręcą czy coś. Ale w końcu nauczyli się prawidłowo, nabrali sił głównie. I w niczym im nie pomagałam, ale i nie broniłam. Powstrzymywałam się. 😄
I tak samo wszystko w buzi. W sumie od zawsze. 😆 -
Dzięki, bo jak komuś mówię że Lisa obgryza futryny czy nogę od stołu to robią wielkie oczy, co za dzikus 🤣🙈 A wychodzi na to, że to taka faza 😉 Oby wreszcie się skończyła.
Bajka tak, Lisie też ta poza się spodobała i tak sobie śpi.
A faktycznie Wasze dzieci robią wszystko na dwie strony, po równo? Lisa ładnie pełzała, czworakuje naprzemiennie, ale siada tylko na jedną stronę, myślicie że trzeba się martwić? Czytałam, że nawet przy nauce wstawania dziecko powinno raz z jednej, a raz z drugiej nogi. Naprawdę u Was to tak wygląda?
-
Mama po o kurcze powiem szczerze ze sie nie przygladałam bo kompletnie nie wiem czy wstaje lub siada raz z jednej raz z drugiej strony. Jutro spojrzę. Wiem ze preferuje jedna strone do obracania sie ale od wielkiego dzwona obroci sie też tą drugą stroną. Jakos mnie to nie stresuje21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Czy do was doszedł fakt ze nasze dzieci mają juz ok 9 mscy?.. to tyle co trwały nasze ciąże
Jakos mam wrazenie ze czas ciąży mi sie dłużyyyył. A tutaj te 9 mscy zleciało cholernie szybko21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Udało się wszystko przygotować 💪
Już ogarnięte. Dziecko poszło normalnie spać. Jak nauczył się siadać se stania to dziś ani razu nie musiałam iść do pokoju go kłaść 💪 zaniosłam do sypialni. Chwile zabawy na łóżku, do łóżeczka i wyszłam. Sam się kotłował, bez płaczu, 40 min i zasnął. -
Ja też nie zwrocilam uwagi czy mloda nie preferuje któreś ze stron przy siadaniu, wydaje mi sie ze nie, ale przyjrzę się. Pelza naprzemiennie, jeszcze nie raczkuje, do stania bylo raptem kilka prob, ale np pezy obrotach dluuuuuuugo preferowala tylko jedna strone.
Teraz caly tydzień w domu byl starszak z nami to nie miałam nawet kiedy sie przyglądać i analizować 🙈
-
Ula wszystkiego nie liże. Pcha do buzi każda mała rzecz, wylizuje namiętnie kapcie i gryzie książki. Resztę oszczędza. Zaczyna bawić się z kotem. Wydaje mi się,że ona częściej wstaje z obu nóg z kucania niz z jednej. Muszę zwrócić uwagę. Chodzi róży meblach z prędkością światła. Byłam pewna,że wcześniej się puści, ale jej się nie spieszy. Mi też nie,
zwłaszcza,że spacery się nam poprawily;)
Aaa co do stron, to w szpitalu wydawało mi się,że chętniej lapie i rzuca pilke w lewą raczke. W domu poobserwuje. -
Sumireguska wrote:Czy do was doszedł fakt ze nasze dzieci mają juz ok 9 mscy?.. to tyle co trwały nasze ciąże
Jakos mam wrazenie ze czas ciąży mi sie dłużyyyył. A tutaj te 9 mscy zleciało cholernie szybko
U nas też mały wszystkożerny 🙈 do roku to podobno przechodzi? -
Lilak wrote:Mój wstaje z kolanek i najczęściej jak się dobrze czegoś złapie to na obie nogi. Jest to komiczne. Nic mu nie poprawiam, ćwiczy całymi dniami namiętnie więc myślę, że sam dojdzie do tego co trzeba.
Czytałam, że tak wyglądają te pierwsze próby, Lisa chce od razu z jednej.
O przytrzymywaniu się zębami nigdzie nie czytałam i się boję, że sobie je uszkodzi nim się nauczy wstawać 🙈😄
Zoe mam nadzieję, że jak moja tez juz wszystkiego się nauczy to u nas tez tak będzie wyglądać zasypianie 😉
Brawo Oliwier👏 -
Mama pp nie zawsze jest kolorowo a sama zobacz ile już czasu uczę go zasypiania w łóżeczku. Teraz np już śpi bo wstał o 5:45. Usypianie a w sumie to zaśnięcie zajęło mu 6 minut. Weszliśmy do pokoju, zasłoniłam zasłony, zaśpiewałam kotki dwa, połaził po łóżku, wzięłam na ręce na leżąco, powiedziałam że czas na drzemkę, buziak, wsadzilam do łóżeczka, dałam koc i wyszłam. Chwile postał, usiadł i zaczął przytulać się do koca. Jak zasnął to tylko weszłam nakryć. Sen na noc wyglada tak samo tylko dłużej potrafi się bawić. Za to druga drzemka to porażka. Często zmęczony ale nie potrafi usunąć i drze się z zamkniętymi oczami nawet na rękach. Potrafi to trwać pół godz. Jak nie mam ochoty słuchać tego ryku to idziemy wtedy na spacer. Dobre i 15 min w wózku po południu.
Ale jestem siebie dumna i zadowolona. Nie wiedziałam, że kiedyś dojdę do takiego momentu w usypianiu. -
Zoe 5.45 brzmi dla mnie trochę przerazajaco, no ale coś za coś 😊
Wszędzie są rady, żeby nie trenować dziecka w trakcie ząbkowania czy choroby, a ja mam wrażenie, że u nas ciągle dokuczają zęby (jest już 6) no to noszę i śpi z nami 🙈
Pisałaś, że podajesz jogurt naturalny. A ile procent tłuszczu? Nie wiem czy to ma znaczenie, ale Lisa po czymś dostała biegunki i szukam winowajcy. Zapomniałam już jak to jest, kupa po same pachy 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 09:51
-
Cześć Dziewczyny
Jestem ostatnio w takim niedoczasie 😅 masakra...
Od środy do piątku był u nas bratanek męża - co za rozwydrzone dziecko. Powiem Wam, że ja już w czwartek płakałam mężowi do telefonu żeby to zabierał, bo to jego rodzina..
W sobotę podałam pierwsza butle - nie chciał. Gryzl tylko smoczeknie wiem jak my to ogarniemy.
A powiedzcie czy kupujecie jakieś wkładki do spacerówki?👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina ale w sensie jakie wkładki? 🤔 My jeździmy w spacerówce od grudnia i nic oprócz śpiworka nie mamy.
Ile bratanek męża ma lat? 😄
Spokojnie próbuj dalej z butlą, dla niego to coś nowego, pewnie potrzebuje czasu. Niedawno pisałam tutaj, że Lisa nie ogarnia smoczków Avent 4, po paru dniach już pije bez problemu, musiała się przyzwyczaić 😊 -
hej dziewczyny,
u mnie ostatnie dwa tygodnie to poczucie bycia w innej czasoprzestrzeni, dopiero teraz powoli zaczynam jakoś normalnie funkcjonować, choć cały czas jak myśle o tym co dzieje się tuż za naszą granicą to serce się kraje a złość jest nie do opisania.
L. Aktualnie buzi bierze wszystko co jest w zasięgu jest wzroku i rąk. Kable, piloty… jednego pilota szukałam godzinę a odnalazł się u Młodego w nogawce, a drugiego, od dekodera nie możemy znaleźć już drugi dzień.
Jak wszyscy wpadłam na to żeby wyrobić L. paszport podobno biura paszportowe rzucają terminy o północy… w Gdyni trzeba czekać jakieś 3 tyg.
Domykam ostatnio temat następnego fotelika. Odwiedziliśmy kilka sklepów i okazało się, że Nuna Norr, na który się czaiłam nie pasuje do naszego samochodu (podobno w ogóle do niewielu pasuje) i ostatecznie zdecydujemy się na BeSafe izi Twist albo Turn lub Swandoo Marie. Wszystkie trzy obracają się w pochylonej pozycji, podobno niestraszny im piasek z butów i mają magnesy na pasach. Gdyby nie zależało mi na foteliku obrotowym to napewno zdecydowałabym się na Axkid Minikid 2.0
Karolina, też myślę o wkładce do spacerówki ale jeszcze nie zaczęłam zgłębiać tematu.
-
Lilak wrote:Chciałam złożyć wniosek o paszport dla Julka.
Jest takie oblężenie w urzędach, że mi się odechciało.
Wszyscy chcą mieć papiery dla dzieci w razie W.
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700