Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikola u nas też stoi rd
Ja zaczelam go "oszukiewac" zabawkami bo jak mu cos pokazuje to je.. ale ja nienawidze tak karmić. A kawałki to ostatnio pisalam ze kompletnie nie chce, do reki bierze i nie wkłada do buzi. No nic, w poniedziałek mamy morfologie plus zelazo to zobacze czy jest ok21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi mój awanturuje się jak tylko go włożę do krzesełka. Dostaje pierwsza łyżkę, czasem na przymus 🙈 ale jak tylko dzioba wymoczy to już koniec awantury i zjada. Po zjedzeniu 1/3 jest znowu awantura. Wtedy przeczekuje chwilę, daje coś w kawałku i znowu je grzecznie. Dam pić. Jak rzuca się na boki to dam zabawkę do kąpieli i siedzi przekłada ją w rękach. Jak jest tata i jemy obiad to przeważnie grzecznie zjada - tak jak jeść się powinno 😅
Mojemu po prostu w trakcie jedzenia jest za nudno. On musi gdzieś iść. Trzeba się rozejrzeć co jest za plecami, wymazać matce bluzkę. Dla mnie najważniejsze, że nie puszczam bajek i nie latam za nim po całym mieszkaniu. Za każdym razem do jedzenia wkładam do krzesełka. Nawet jak je chrupka kukurydzianego. Więc jak czasami w kryzysie dam mu zabawkę to nie katuje się tym. -
Oliwier nauczył się umówić „ała” i chodzi po całym mieszkaniu „ała ała ała” jakby go wszystko bolało 😂 co raz pytam go czy szczepionka go bolała a on „ała ała”. Mąż wraca z pracy i pyta go czy dostał dziś klapka w pupkę a on na to „ała ała” 🤣 No stare mają ubaw 😆
Cyprysek89, Santi_14, NatkaZ, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
Moja dostaje szału jak jej zakładam kaftanik ochronny 🙈 😄
Nie ogarnia jedzenia winogrony,połkla całą połówkę, drugą zaczęła się krztusić i na tym skończyłyśmy🙈
Macie jakieś pewne sklepowe produkty, które można podać na kanapce? Oprócz masła i żółtego sera 😄 U nas prawie zawsze kaszki na śniadanie, ale czasem dla odmiany chcę dać kanapkę. -
U mnie jest wszystko o czym wspominacie. Kawałki nie wie do czego. Cały czas tylko poznaje je w dłoni. Nie wsadza do buzi. Czasem robie tak jak Zoe na sile i nagle zaskoczy, ze to nie takie złe. Ale ogólnie klapa. Często nawet pomijam już kolacje:/
Jak wiecie noce to u nas dramat! Zwolnił się termin u gastrologa dziecięcego i tak się cieszyłam, ze mamy szybki termin(prywatnie, ale długo się czeka na wizytę). I odwołani nam wizytę, a ta co miałam na kwiecień przepadła, bo Wzielam ta wcześniejsza. Z nerwów aż się poryczalam.
Co do nocy, to strasznie Wam zazdroszcze, my jesteśmy bardzo daleko za wami z usypianiem, snem, pobudkami itp.
Ja mam przeczucie, ze u nas jest nietolerancja laktozy, ale przez to ze nie chce pic mm nie mam jak tego sprawdzić.
Im bliżej roczku, im bliżej powrotu do pracy tym bardziej przeżywam, te wszystkie niepowodzenia, trudy, tak jak Zoe zlobek.Cyprysek89 lubi tę wiadomość
-
Zoe no to tak samo u nas takie adhd. Najlepiej idzie jak wszyscy siadamy do stolu no ale to nieczesto sie zdarza niestety. Kupilam antilopa, wlasnie przyszedl. Tamto krzeselko mialo sporo wad21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Mama po przejściach wrote:A to sa dzieci co siedzą spokojnie w krzesełku podczas jedzenia? 😄
Jeśli tak to zazdroszczę 🙈
No więc mój siedzi spokojnie.
Żre wszystko. Dosłownie żre. Najlepiej wchodzi mu gdy jemy razem obiad i zjada od nas. Jest krzyk gdy za wolno podaję.
Podczas gdy Wy pisałyście jak Wasze dziaciaki ładnie radziły sobie z kawałkami, nowymi smakami, mój pluł i miał odruch wymiotny. Teraz zje co dam.
Ja na kanapkę robię pastę z awokado albo tak jak dzisiaj dałam serek twarogowy kanapkowy. Nie miał jakiegoś super extra "czystego" składu ale ja nie świruję na tym punkcie i czasem coś takiego daję.
Mleka też je dużo.
Apetyt mu dopisuje. Tfu tfu na psa urok -
Noelle to u mnie jest dokładnie to samo z zebami!! No juz 4 tygodnie minęły jak sie przebiły jedynki i dopiero moze milimetr wyszedł. Strasznie wolno to odzie. Mysle ze z górnymi tez bedzie dramat. To podobno bardziej denerwujacy etap dla dzieci te gorne zęby..
Tak sa grzecznie siedzace dzieci, corka mojej znajomej. Dwa tyg temu wsadziłysmy dzieciory do krzesełek to mała siedziała spokojnie i otwierała buzke po prostu. No jadła na spokojnie. A moj to po minucie sie zaczal przewieszac przez rame, zabawki mu trzeba dac zeby sie bawil podczas jedzenia. Wtedy buzi nie otwiera bo sie zafiksuje na zabawce. Podnosze mu zabawke i wciskam jedzenie.. no bez sensu to. I po 5 min to juz wyje ze chce zejsc na podloge..21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Piszcie mi tak dalej, są dzieci które śpią, są dzieci które spokojnie jedzą,a ja się pyta czemu nie moje 🙈 Lisa nawet jak coś je z apetytem to głowa chodzi w każdą stronę, macha nogami i wydziwia. Jak je mm to tak samo, to w dużej mierze zadecydowało, że zakończyłam kp 🙈
Codziennie się zastanawiam po kim ona jest taki dzik 🤣🙈
Jak w ciąży dowiedziałam się, że będzie dziewczynka to w głowie wyobrażenia, że czytamy książeczki, falbanki, kwiatuszki, wstążeczki,a póki co to ona nam już dom rozwala 🤣🙈 Nie mamy psa, a zaraz wszystko będziemy mieli pogryzione i podrapane 🙈