Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
O to marne wieści bo ja dowód chce wyrobić. Rozważamy wakacje albo maj albo wrzesień i ostatnio doznałam olśnienia, że jak ten dzieciak wsiądzie do samolotu jak dowodu nie ma 🤦♀️
Na razie ostateczną decyzje uzależniamy od sytuacji na wschodzie i w razie co wykupimy coś na ostatnią chwilę. Ale dowód i tak i tak będzie niezbędny -
Właśnie złożyłam o dowody osobiste wnioski online. Zrobiliśmy tylko zdjęcia chłopakom.
Ile się czeka jeszcze nie wiem ale wolę mieć już to złożone. O paszport niestety trzeba osobiście i kolejki jak dla mnie za duże. -
Zrobiłam zwykłym telefonem i przeszło. Zresztą mężowi też ostatnio robiłam a mój telefon robi zdjęcia jak kalkulator i też przeszło.
Nawet żadnej stronki nie używałam.
Do paszportu to tak, są większe wymagania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 12:09
Cyprysek89 lubi tę wiadomość
-
My robiliśmy telefonem do paszportu, bez żadnej stronki i przeszło. Trzeba tylko trzymać się kilku zasad. Wcześniej byłam nawet u fotografa, ale te zdjęcia mi podpadały. I słusznie. W urzędzie zdjęcia od fotografa nie przyjęli, a do domowych nie mieli zastrzeżeń.
Cyprysek89 lubi tę wiadomość
-
Ja mam przeróżne kaszki. Czasem daje mm, bo chce go troszkę przyzwyczaic , mając nadzieje, ze będzie wypijał więcej jak 20ml.
Co do aktywnosci, marzy mi się powrót do biegania, ale przez nocki nie mam na to zwyczajnie siły , ale kiedyś przyjdzie i na to czas.
Liczę na dobra pogodę na weekend, bo chciałabym umyć okna !
Mala Syrenka teraz będzie tylko lepiej!
Tez musimy dowód wyrobić.
-
https://passport-photo.online/pl
Ja robilam córce z ta stronką. Zdjęcie, ktore wyslalam jako pierwsze, nie przeszlo ich weryfikacji mimo ze wstępnie wygladalo ok i w ramach tej samej uslugi robilam jeszcze raz i juz bylo cacy.
A z dowodem nie mieli zmieniać ze teraz przez odciski palca na nowych dowodach cala procedure trzeba wykonac osobiscie? (i zlozenie i odbior?)
Dla starszaka robilam zdjecie sama, bo nie wiedzialam o zadnych apkach i tez przeszło.
U nas kaszki tylko helpa i tylko na wodzie.
-
Chaos powyżej 12 roku życia dziecko musi być osobiście w urzędzie przy składaniu wniosku o dowód.
Julkowi i Szymonowi złożyłam online a najstarszemu nie chciało przejść bo wyskakiwał komunikat, że jego dowód będzie zawierał odciski palców i musimy przyjść osobiście.
Chciałam zarezerwować też termin do urzędu o paszport przez e-usługi i w moim mieście na marzec nie ma już wolnych terminów. Mogę próbować na miejscu. -
Jak miał 8m zaklinaczka powiedziała że jest duży i powinien zjadać już twardsze kawałki. Nie tylko chrupek kukurydziany czy bułka. Dałam makaron świderki i ładnie sobie radził. Później jabłko w kawałku to tez przegryzał. Na początku ryz mu przeszkadzał. Teraz wcina wszystko. Ryz. Kasza jęczmienna. Kasza bulgur. Frytki z warzyw. Wręcz woli jeść kawałki niż papki
Dziewczyny polecały okularu izipizi