Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Palma nawet nie wiem, mam wpisane rozmaz automatyczny.. właśnie sie zastanawiam bo kurcze pobierała te krew małemu dosyć długo bo była gęsta no i szczerze mówiąc mogło sie tam cos pochrzanić. Nie mówiąc o tym że go dwa razy kłuła i memłała tą igłą.
Pediatra z luxmedu pisze że "wynik prawidłowy". Po czym pytam - a co z tym podniesionym nrbc?
A ona "aa no może wskazywać na anemie"
Super, dziekuje lux medWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 19:05
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Ok no to super, ze pediatra sie nie przyczepil do tego wyniku
Automatyczny rozmaz to taki robiony maszyna. Mnie raz na badaniu wyszly takie bzdury, ze sie poplakalam, a powtorka reczna byla ok. Od tego momentu zawsze jak musze sobie robic morfologie to doplacam na rozmaz reczny, zeby nie przezywac tego samego....
-
my byliśmy kilka razy na takiej na mieszanych zajęciach. Fizjo trochę Młodego uciskała, naciagała... i chwila przerwy patrzenie przez okno... to tych 3 spotkaniach i jednym zadaniu domowym, które składało się z 8 powtórzeń zaczął siadać z pozycji amfibii. Poźniej ta fizjo była na zwolnieniu... na covidzie, poźniej my mieliśmy covid i teraz czekam na termin do niej w przyszłym tyg. Nawet byłyśmy umówione, że skonsultuje nas ze swoją koleżanką stricte od Vojty i nic z tego nie wyszło przez te wszystkie kwarantanny, ale teraz musze przycisnąć ten temat... A Młody na Bobath' i tak się drze więc...
Mama pp. Dziś właśnie odgrodziłam mu mate kładąc dużą maskotę żyrafę, poduszki z kanapy i inne głupoty. Siedział w takim prowizorycznym kojcu 15 min bawiąc się a poźniej kolejne 15 próbował przepełzać/czworakować przez szyję tej żyrafy więc jest to jakiś pomysł. Przynajmniej ćwiczył czworakiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 20:45
-
Cyprysek, bon miał być przedłużony do końca września, ale nawet nie sprawdzałam bo mamy go na PUE męża
-
My juz bon wykorzystaliśmy, ale tak niby wazny jest do wrzesnia.
U nas krzyki i jeki sa dzien w dzień jak tylko mam dwojke na stanie, juz milion razy sie tu z tego powodu zalilam, wiec nawet nie pisze wiecej 🙈 starszakowi wybily 3 lata a ja mam wrazenie ze im dalej w las tym gorzej🙈🙆♀️🤷♀️
Jesli chodzi o fizjo to i przy synku i przy corce szlismy bobathem. U synka trwalo to dosc dlugo, a z mloda mialam 2 wizyty. Martwilam sie, ze sie ociaga, ale juz pelza, czworakuje, siada, wstaje, symetrycznie, wiec chociaz tu sie nie martwie.
U dentysty nie bylysmy, bo 150 zl za brak zebow płacić nie zamierzam. Ze starszakiem bylam ok roczku ale mial juz wtedy 6-8 zębów..
Dzis przygotowalam dla ukrainskiej mamy w 9 miesiącu ciazy wyprawke dla synka. Ciesze się, ze te rzeczy trafia do konkretnej potrzebującej. Mialam obawy, ze jak zaniose do jakiegoś magazynu to zgnija czy przeleza.
-
Co do dzieci i ich jęków i krzyków. Szwagierka ma trzech chłopców. 9,7,2 lata. Jeszcze nigdy nie wróciłam od nich bez bólu głowy 😅 tam jest permanentne darcie japy, bicie, krzyki, trzaskanie drzwiami, radio, 3x tv z bajkami na każdym. Średni nie przejdzie jak kogoś nie zaczepi, nie uderzy, nie krzyknie
Serio czacha dymi 🤯 -
Zoe kiedys ogladałam program 'zrob cos z tym dzieckiem' i tam byla parka z 3 chłopcow i niemowlakiem. Co tam sie odpierdzielało...
ja nie wiem kto jest w stanie to wziac na bary. Przy takiej liczebności to przysiegam ze juz bym wprowadziła rygor jak w wojsku
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Pamiętam, jak jeszcze będąc bezdzietna lambadziara odwiedzalam przyjaciolke, ktora miała 2 chlopakow. I tez mi zawsze dymila czacha od krzyku, zgielku, bodzcow.
Myslalam (po cichu), ze cos tu nie gra, te dzieci wlazly im na glowe... Pare lat później moje wlasne mi tez wlazly 🤷♀️😅
-
Też jeszcze nie byłam z Lisą u dentysty, już chciałam robić termin to covid się przyplątał,a teraz jeszcze się wstrzymam. Dzisiaj w aptece zaraz po wejściu ryk, nie wiem może te białe fartuchy tak na nią działają, bo później gdy byłyśmy oddać paczkę to spokojna była. Poczekam aż jej przejdą te lęki. A w przyszłym tygodniu mamy dwie wizyty, aż się boję 🙈
Naprawdę żadne inne dziecko nie ma popękanych naczynek na policzkach? Może ten nasz krem na mróz jest jakiś beznadziejny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 22:41
-
Ja ide za 3,5tyg na kolejna kontrole z Mia, to wtedy zrobie termin Nathankowi, moze będzie mial do tego czasu wiecej niz 2 zeby🤣 jak nie to jeszcze poczekam
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mama pp, z kremem raczej bym tegi nie laczyla... ja prawie w ogole nie uzywam tego kremu na niepogode, bo dopiero jak jest kolo 0 to wjeżdża ten na mroz a tak to normalny, bo a koko 0 nie mielismy w zimie czesto, dopiero teraz kilka dni byly poranki -1 a naczynka ok
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:Mama pp, z kremem raczej bym tegi nie laczyla... ja prawie w ogole nie uzywam tego kremu na niepogode, bo dopiero jak jest kolo 0 to wjeżdża ten na mroz a tak to normalny, bo a koko 0 nie mielismy w zimie czesto, dopiero teraz kilka dni byly poranki -1 a naczynka ok
To ja już nie wiem. Alkoholu nie pije, ostrych potraw nie jada 🙈🤣 -
Mama pp, Ula ma popękane naczynka. Na policzku i na ciałku miejscami. Tak odrobinkę. Myślę,że po prostu taka uroda.
Chaos, ja kilka lat temu chodziłam do kuzynki, ona miała najobrzydliwsze dziecko świata. Z jednej strony jej współczułam, z drugiej uważalam,że to z braku konsekwencji matki i rozpieszczenia. I teraz jedna taka sama już mam. Iga jest paskudna, ja to widzę i wszyscy wkoło to mówią. Tamtej przeszło jak poszła do szkoły. Czyli jestem na półmetku. Ale z drugiej strony ja też taka okropna byłam. I awanturki kręciłam dopoki mieszkałam z rodzicami. Więc być może nie ma już dla mnie żadnej nadziei;D chyba zaczyna mnie to już bawić. Ula chciała wstać o 23, 4 i o 5 już nie dało się ululac. I wstała z zielonym smarkiem. To też już zaczyna się robić zabawne w sumie.