Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Chaos wrote:U nas dalej ani jednego zęba.. A nocki dwie ostatnie znów okropne. Wczoraj na płacz już nie pomagał cyc, dałam i dentinox i ibuprofen, a zeba jak nie bylo tak nie ma.
Wiec jesli to nie zeby to ja nie wiem. Chodzic zacznie czy co 🙈🙈 (oby jeszcze nie!)
U nas 8,8kg. Przy jedzeniu balagan okropny, ale woli sama. Wiecie, team #jasama. A potem szukam tych ziarenek ryzu po calej podlodze... Nie tylko w kuchni 🙈🙄
Chaos u nas to samo. Ostatnio noce nieciekawe a jeszcze od wczoraj katar. Do buzi pcha wszystko co się da a zębów dalej brak. Też już czasem myślę że wcześniej zacznie chodzić niż jej pierwszy ząb wyjdzie (już coraz dłużej potrafi stać bez trzymania).
-
No No No BRAWO !!!!!
U nas tylko mąż wyjechał i Franko postanowił mame zamęczyć tez za dnia. Idą mu zeby i jest MASAKRA! Jęczy, kweczy, steka. Mam dość! Pomija drzemki. Nic nie działa i nicnie pomaga. Do tego nauczył się stawać i tylko to chce robić i może to robić tylko na mnie! Cycka daje kiedy chce nawet usypiam ba cycku, wiec poniosę okropne konsekwencje, ale inaczej bym oszalała.
Z przebieraniem i zmiana pampersow to samo. -
Ja znowu leżę z Lisą, tzn.ona robi sobie na mnie drzemkę, trzy razy próbowałam ją przełożyć i za każdym razem się budzi, poddaję się. W tym czasie duszę mięso, nie ma kto go pilnować, chyba dzisiaj będzie naprawdę miękkie 🙈
Syrenka nie wiem czy to już ten wiek, ale jak jest jedną drzemka to chyba jakoś tak okola południa zawsze myślałam, nie już o 8 rano a potem do wieczora nic. Może jeszcze padnie.
Miałyśmy dzisiaj całkiem spokojną noc,za to wstała pół godziny wcześniej, ale spoko😊 To ja się nie dziwię już, że niektóre zaczynają dzień np.o 6, bo skoro nie ma pobudek to widocznie to już wystarcza.
-
Gratki Syrenka
U nas dalej zero zębów. I ponownie tragi nocki. Wstaje co godzinę a o 4 to juz w ogóle pobudka na dzień. Juz dawno nie byłam tak wyczerpana
Dziewczyny czy Wy juz powoli kupujecie jakies sztućce dla dzieci do nauki jedzenia ? Wiecie jakie sa polecane ? -
Aaa jeszcze muszę się "pochwalić", że Mała chyba zjadła kuleczkę/kuleczki ze saszetki do pochłaniania wilgoci🤦♀️ Ja się rozczulałam jakie słodkie ubrania dla niej zamówiłam, a ona się rozprawiała z opakowaniem, nie widziałam że dodali te saszetki. W sumie nie jestem pewna czy mieliła w buzi ten papier czy kuleczkę, ale opakowanie zębami rozerwała. Nie jej nie jest to nie panikuję. Ale oczywiście już net przejrzany🙈😄 ponoć trujące to nie jest, wydali.
Któraś już miała taki przypadek?_agrafka_ lubi tę wiadomość
-
Mama pp obserwuj.. chyba nic innego nie da sie zrobic w takiej sytuacji.. u nas zjedzony papierek po cukierku i znalazłam go w kupie dnia nastepnego
Syrenka u nas tak samo - teraz dopiero zasnął takze juz cos czuje ze na nocke pojdzie spac pozno.
Jestem zmęczona, dziś Stary spał z nami, oboje jestesmy wkurzeni. Kiedy my sie nauczymy że jednak razem sie nie wysypiamy. A o 4 rano 'baba, mama, tata, baba, mama, tata" a mi łeb pekał.
Mimo zmęczenia nie mogłam zasnąć bo mnie nogi bolały a jak już zasnęłam to mały zaczął sie przebudzać.
Ale ja też sie pochwale. Stary zakończył jedną robotę i przed rozpoczęciem drugiej ma 2 miesiace przerwy. Jestem szczęśliwa, naprawde. Bo jednak co dwie pary rąk to nie jedna
Jutro o 10 jade pilnować corke znajomej, 2 latke 🤭21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
To my już powoli będziemy niedługo kończyć dzień, a tu dopiero drzemki 😆
Sumi to widocznie chyba jeszcze nie masz dość, skoro dobrowolnie zgodziłaś się zaopiekować innym dzieckiem 😜
A Lisa dalej taki sam dzik jak codzień, więc myślę że wszystko dobrze z nią. Tak się zastanawiam jak Wy dajecie radę np.gotować z dzieckiem na ręku. Moją to zazwyczaj muszę trzymać obiema a i tak często się boję że mi wyskoczy, taki ciekawski dzik 🤣🙈🤣
-
Ula padła o 15.30, na 40 min, a jeszcze nie śpi na noc. Bryka, skacze, cieszy się.
To dziecko chyba ma jakiś samoladujacy się akumulator w dupce. Masakra.
Mama pp, te maluchy szybko potrafią coś znaleźć, czego jeść nie powinny. Dobrze,że nie jest toksyczne, ale lepiej poobserwować w razie wu.
Ula notorycznie zjada papierki. Iga zawsze coś gdzieś wciśnie, a Młoda wszędzie znajdzie.
Ula to też dzik na rękach. Raz w trakcie gotowania prawie złapała za rondelek z wrzatkiem. Dlatego do gotowania rzadko ze mną podchodzi. Wolę,żeby jęczała na podłodze.
Ostatnio się poprawiła. Jest naprawdę fajna. I chyba miała skok, bo się inna zrobiła, próbuje się ze mną komunikować, zaczepia, wczoraj jak była pierwsza interwencja i poszedł stary, to wolała mama. Wydaje mi się u niej wszystko tak szybko. Sięga do dużego stołu i to daleko, nie tylko jak coś leży przy krawędzi. Jest zupełnie inna niż Iga. Jej nie musiałam tak pilnować, ona nie była ciekawa rzeczy, tylko ludzi. Ula już otwiera szuflady, szafki, które nie są zabezpieczone. No ciekawski łepek mały, nie można mrugnąć przy niej.
Kasia, nie wiem, co się poleca. Iga od razu miała normalne dorosłe sztućce. Uli też daje. Jedynie widelec deserowy, bo pamiętam,że jak byłam mała, lubiłam takim jeść -
Mama pp a ile razy Asia mi prawie wypadła przez tą ciekawość. Ja jedynie nie dodaję kaszki do wody z nią na rękach,.bo to trzeba mieszać. :p
I u nas Asia też jest inna niż Filip. Znacznie bardziej ciekawa ludzi. I naprawdę jaka ona jest urocza. Dzisiaj jak co weekend jestem sama z Fifim, Asią i psem. To jedynie ona nie była wku***. Taki zły dzień, że głowa mała. Aż Mąż obiecał pocieszyć jakoś, bo ja mam ich dość. 😆 -
Syrenka, u nas od 2 tyg jakoś jest tylko jedna drzemka 🙄🙄
KasiaC, my z synkiem od razu na dorosłe sztućce się przerzucalismy.
Bajka, mam nadzieję, ze Ci to stary faktycznie wynagrodzi! Wiem, jak może byc ciężko z szogunami 🙄
U nas dziś spoko dzień, ale styrana jestem jak nigdy, licze ze w weekend uda mi się choc troszke odsapnąć a stary przejmie dzieciorki.
-
Mama pp niechcący polubiłam. Mam nadzieje ze Lisie nic nie będzie po połknięciu tych kulek.
Ja sztućce mam te z twistshake te metalowe, daje małemu do raczki ale narazie to uderza nimi tylko o blat od stoika.
Bajka mam nadzieje ze mąż pocieszył ☺️ Mój wczoraj mnie zaskoczył, wraz z moja przyjaciółka uknuli plan i zapisali mnie do kosmetyczki. Miałam 1,5 godziny dla siebie 😀 miły dzień był ogólnie wczoraj bo mąż był prawie cały dzień w domu. Tylko zakończył się ten dzień kiepsko bo uderzyłam małym palcem u stopy o kant ściany i nie mogłam na tej stopie stanąć. Dzisiaj jest już lepiej, palec jest fioletowy ale opuchnięcie mi zeszło. Mąż mnie wygania na sor ale strasznie nie chce mi sie jechać 🙈 -
Kuleczka wyszła 😆 Z Małą wszystko dobrze.
Agrafka jak palec? Biedulka.
Cyprysek zdecydowałaś się na kupno tej spacerówki?
Co myślicie o pchaczach? Warto kupić? Przed chwilą kurier przywiózł paczkę, jeszcze jej nie rozpakowałam, bo Lisa pcha ją tam i spowrotem po salonie 😄 To może kupić jej tego pchacza 🤔 Polecscie jakieś konkretne?
-
My mamy pchacza ale dopiero jak sie go obciąży i bedzie na dywanie to maly z nim chodzi. A tak to chyba tez woli pchać pudła
ja złapałam jakis na vinted
No i ogolnie bardziej sie bawi tym przodem niz chodzi z nim ale zakladam ze to kwestia czasu21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10