X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos wrote:
    U nas dalej ani jednego zęba.. A nocki dwie ostatnie znów okropne. Wczoraj na płacz już nie pomagał cyc, dałam i dentinox i ibuprofen, a zeba jak nie bylo tak nie ma.

Wiec jesli to nie zeby to ja nie wiem. Chodzic zacznie czy co 🙈🙈 (oby jeszcze nie!)

U nas 8,8kg. Przy jedzeniu balagan okropny, ale woli sama. Wiecie, team #jasama. A potem szukam tych ziarenek ryzu po calej podlodze... Nie tylko w kuchni 🙈🙄

Chaos u nas to samo. Ostatnio noce nieciekawe a jeszcze od wczoraj katar. Do buzi pcha wszystko co się da a zębów dalej brak. Też już czasem myślę że wcześniej zacznie chodzić niż jej pierwszy ząb wyjdzie (już coraz dłużej potrafi stać bez trzymania).

tm01qjv.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka gratulacje dla Ulci i Igusi !

tm01qjv.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka, brawo! To wspaniałe wiadomości! Brawa dla dziewczyn ogromne. 🧡

Kryśka mój syn najpierw chodził, później były zęby. 😆

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No No No BRAWO !!!!!

U nas tylko mąż wyjechał i Franko postanowił mame zamęczyć tez za dnia. Idą mu zeby i jest MASAKRA! Jęczy, kweczy, steka. Mam dość! Pomija drzemki. Nic nie działa i nicnie pomaga. Do tego nauczył się stawać i tylko to chce robić i może to robić tylko na mnie! Cycka daje kiedy chce nawet usypiam ba cycku, wiec poniosę okropne konsekwencje, ale inaczej bym oszalała.

Z przebieraniem i zmiana pampersow to samo.

• Kryśka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka111 wrote:
    Syrenka, brawo! To wspaniałe wiadomości! Brawa dla dziewczyn ogromne. 🧡

Kryśka mój syn najpierw chodził, później były zęby. 😆
    To mam chociaż nadzieję że wszystkie wyjdą jednocześnie i będzie spokój 🤪

tm01qjv.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka bardzo źle spala w nocy. Pierwsza drzemka była o 8.00. niecała godzinę trwała. I do teraz nie mogę jej położyć na drugą. Czy to możliwe,że już przechodzi na jedną? To ten wiek?

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu leżę z Lisą, tzn.ona robi sobie na mnie drzemkę, trzy razy próbowałam ją przełożyć i za każdym razem się budzi, poddaję się. W tym czasie duszę mięso, nie ma kto go pilnować, chyba dzisiaj będzie naprawdę miękkie 🙈
    Syrenka nie wiem czy to już ten wiek, ale jak jest jedną drzemka to chyba jakoś tak okola południa zawsze myślałam, nie już o 8 rano a potem do wieczora nic. Może jeszcze padnie.

Miałyśmy dzisiaj całkiem spokojną noc,za to wstała pół godziny wcześniej, ale spoko😊 To ja się nie dziwię już, że niektóre zaczynają dzień np.o 6, bo skoro nie ma pobudek to widocznie to już wystarcza.

OrT4p2.png
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Syrenka :)

U nas dalej zero zębów. I ponownie tragi nocki. Wstaje co godzinę a o 4 to juz w ogóle pobudka na dzień. Juz dawno nie byłam tak wyczerpana :(

Dziewczyny czy Wy juz powoli kupujecie jakies sztućce dla dzieci do nauki jedzenia ? Wiecie jakie sa polecane ?

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od kilku dni jedna drzemka od 10. Trwa ok dwie godz. Dzisiaj spał trzy godz. Do 13. Nie ma szans ze położę go spać o 15. Pewnie uśnie jak będziemy jechać do rodziców ok 17:30. Trochę pozwiedza i pójdzie w kime

Wysłany: 25 marca 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa jeszcze muszę się "pochwalić", że Mała chyba zjadła kuleczkę/kuleczki ze saszetki do pochłaniania wilgoci🤦‍♀️ Ja się rozczulałam jakie słodkie ubrania dla niej zamówiłam, a ona się rozprawiała z opakowaniem, nie widziałam że dodali te saszetki. W sumie nie jestem pewna czy mieliła w buzi ten papier czy kuleczkę, ale opakowanie zębami rozerwała. Nie jej nie jest to nie panikuję. Ale oczywiście już net przejrzany🙈😄 ponoć trujące to nie jest, wydali.
    Któraś już miała taki przypadek?

_agrafka_ lubi tę wiadomość

OrT4p2.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp obserwuj.. chyba nic innego nie da sie zrobic w takiej sytuacji.. u nas zjedzony papierek po cukierku i znalazłam go w kupie dnia nastepnego :/

Syrenka u nas tak samo - teraz dopiero zasnął takze juz cos czuje ze na nocke pojdzie spac pozno.
    Jestem zmęczona, dziś Stary spał z nami, oboje jestesmy wkurzeni. Kiedy my sie nauczymy że jednak razem sie nie wysypiamy. A o 4 rano 'baba, mama, tata, baba, mama, tata" a mi łeb pekał.
    Mimo zmęczenia nie mogłam zasnąć bo mnie nogi bolały a jak już zasnęłam to mały zaczął sie przebudzać.
    Ale ja też sie pochwale. Stary zakończył jedną robotę i przed rozpoczęciem drugiej ma 2 miesiace przerwy. Jestem szczęśliwa, naprawde. Bo jednak co dwie pary rąk to nie jedna :)
    Jutro o 10 jade pilnować corke znajomej, 2 latke 🤭

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)

Wysłany: 25 marca 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my już powoli będziemy niedługo kończyć dzień, a tu dopiero drzemki 😆
    Sumi to widocznie chyba jeszcze nie masz dość, skoro dobrowolnie zgodziłaś się zaopiekować innym dzieckiem 😜

A Lisa dalej taki sam dzik jak codzień, więc myślę że wszystko dobrze z nią. Tak się zastanawiam jak Wy dajecie radę np.gotować z dzieckiem na ręku. Moją to zazwyczaj muszę trzymać obiema a i tak często się boję że mi wyskoczy, taki ciekawski dzik 🤣🙈🤣

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula padła o 15.30, na 40 min, a jeszcze nie śpi na noc. Bryka, skacze, cieszy się.
    To dziecko chyba ma jakiś samoladujacy się akumulator w dupce. Masakra.
    Mama pp, te maluchy szybko potrafią coś znaleźć, czego jeść nie powinny. Dobrze,że nie jest toksyczne, ale lepiej poobserwować w razie wu.
    Ula notorycznie zjada papierki. Iga zawsze coś gdzieś wciśnie, a Młoda wszędzie znajdzie.
    Ula to też dzik na rękach. Raz w trakcie gotowania prawie złapała za rondelek z wrzatkiem. Dlatego do gotowania rzadko ze mną podchodzi. Wolę,żeby jęczała na podłodze.
    Ostatnio się poprawiła. Jest naprawdę fajna. I chyba miała skok, bo się inna zrobiła, próbuje się ze mną komunikować, zaczepia, wczoraj jak była pierwsza interwencja i poszedł stary, to wolała mama. Wydaje mi się u niej wszystko tak szybko. Sięga do dużego stołu i to daleko, nie tylko jak coś leży przy krawędzi. Jest zupełnie inna niż Iga. Jej nie musiałam tak pilnować, ona nie była ciekawa rzeczy, tylko ludzi. Ula już otwiera szuflady, szafki, które nie są zabezpieczone. No ciekawski łepek mały, nie można mrugnąć przy niej.
    Kasia, nie wiem, co się poleca. Iga od razu miała normalne dorosłe sztućce. Uli też daje. Jedynie widelec deserowy, bo pamiętam,że jak byłam mała, lubiłam takim jeść;)

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp a ile razy Asia mi prawie wypadła przez tą ciekawość. Ja jedynie nie dodaję kaszki do wody z nią na rękach,.bo to trzeba mieszać. :p

I u nas Asia też jest inna niż Filip. Znacznie bardziej ciekawa ludzi. I naprawdę jaka ona jest urocza. Dzisiaj jak co weekend jestem sama z Fifim, Asią i psem. To jedynie ona nie była wku***. Taki zły dzień, że głowa mała. Aż Mąż obiecał pocieszyć jakoś, bo ja mam ich dość. 😆

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka, u nas od 2 tyg jakoś jest tylko jedna drzemka 🙄🙄

KasiaC, my z synkiem od razu na dorosłe sztućce się przerzucalismy.

Bajka, mam nadzieję, ze Ci to stary faktycznie wynagrodzi! Wiem, jak może byc ciężko z szogunami 🙄
    U nas dziś spoko dzień, ale styrana jestem jak nigdy, licze ze w weekend uda mi się choc troszke odsapnąć a stary przejmie dzieciorki.

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp niechcący polubiłam. Mam nadzieje ze Lisie nic nie będzie po połknięciu tych kulek.

Ja sztućce mam te z twistshake te metalowe, daje małemu do raczki ale narazie to uderza nimi tylko o blat od stoika.

Bajka mam nadzieje ze mąż pocieszył ☺️ Mój wczoraj mnie zaskoczył, wraz z moja przyjaciółka uknuli plan i zapisali mnie do kosmetyczki. Miałam 1,5 godziny dla siebie 😀 miły dzień był ogólnie wczoraj bo mąż był prawie cały dzień w domu. Tylko zakończył się ten dzień kiepsko bo uderzyłam małym palcem u stopy o kant ściany i nie mogłam na tej stopie stanąć. Dzisiaj jest już lepiej, palec jest fioletowy ale opuchnięcie mi zeszło. Mąż mnie wygania na sor ale strasznie nie chce mi sie jechać 🙈

Wysłany: 26 marca 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka wyszła 😆 Z Małą wszystko dobrze.

Agrafka jak palec? Biedulka.

Cyprysek zdecydowałaś się na kupno tej spacerówki?

Co myślicie o pchaczach? Warto kupić? Przed chwilą kurier przywiózł paczkę, jeszcze jej nie rozpakowałam, bo Lisa pcha ją tam i spowrotem po salonie 😄 To może kupić jej tego pchacza 🤔 Polecscie jakieś konkretne?

OrT4p2.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy pchacza ale dopiero jak sie go obciąży i bedzie na dywanie to maly z nim chodzi. A tak to chyba tez woli pchać pudła :) ja złapałam jakis na vinted
    No i ogolnie bardziej sie bawi tym przodem niz chodzi z nim ale zakladam ze to kwestia czasu

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zostawilam chlopakow na 4:30h, wlasnie wracam i jestem ciekawa co zastanę...

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastałam teściową 🤨

‹‹ 1590 1591 1592 1593 1594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ