Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez teraz nie mam na nic czasu. Moje dni są takie same. Dzień zaczynamy 5albo 6. Śniadanie, sprzątanie, latanie za małym. W międzyczasie staram się ogarniać chatę, co jest trudne, bo zaraz do mnie przypelza i chce patrzeć na świat z góry. Znów jedzenie, znów sprzątanie tego bałaganu. Dni mi uciekają!
Dzisiaj była pierwsza dobra nic od 3 miesięcy! Szok !.
Do piątku jestem bez męża. W sobotę idziemy do zlobka na bo maja dzień otwarty.
Ja dziś jadę do mojej pracy porozmawiać o powrocie! Kiedy to minęło!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 08:10
-
Zapomniałam Wam napisać ze zareklamowałam talerzyki z twistshake bo moje wyglądają okropnie, w zasadzie to reklamacje pisał mojej siostry mąż bo ich różowe tez pofarbował w dodatku jeden się jakby rozwarstwił. I co odpisał twistshake? Ze to nie wpływa na funkcjonowanie i nic nie poradzą. Nie uznali reklamacji. Żadnego przykro nam za zaistniała sytuacje. Zestawy na 600 zł 🤦♀️ Marketing to oni mają dobry. Nic poza tym.
Ciekawe czy oni chcieliby jeść z czegoś takiego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 08:19
-
Agrafka, spróbuj to wystawić na słońce. Niestety niektóre barwniki, kurkuma, marchew wzeraja się w ten silikon i ciężko usunąć, ale słoneczko naprawdę działa cuda.
Powinni to produkować w innych wersjach kolorystycznych, na których przebarwień nie widać, bo to naprawdę brzydko wygląda, jeszcze za taką kasę. -
Czyli z twistshake dzieje się wszystko czego się obawiałam przed zakupem. Dziewczyny pisały tutaj, ze się nie zafarbia, ale to pewnie wszystko zależy od użytkowania, ja się boję i nie podaję w tym żadnego jedzenia co mogłoby zostawić kolor i zawsze myję ręcznie. Oprócz zarysowań naczynia wyglądają dobrze, ale to bez sensu trochę.
I bałam się czy dziecko zamiast zrzucić talerz zrzuci całą matę i mój dzik tak właśnie robi, nie spocznie dopóki jej nie odklei, więc już nawet nie używam.
Drugi raz chyba bym już nie kupiła, dobrze chociaż że nabyłam po promocyjnej cenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 10:22
-
Agrafka a składaliście reklamację u polskiego przedstawiciele czy gdzie? Ciekawa jestem jakby to wyglądało w Niemczech, bo już sporo razy się przekonałam, że tutaj nie robią tak wielkiego problemu jeśli chodzi o reklamacje. Kiedyś np. oddałam komórkę do naprawy (zepsuła się ewidentnie z mojej winy) a oni naprawili w ramach gwarancji, nikt nie pytał, nie dociekał co się stało 😆 to ja też się nie przyznałam🙈
Albo w sandałkach urwał mi się paseczek po niedługim użytkowniu, w sklepie przyjęli od razu zwrot. W Polsce nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, bynajmniej ja nie mam takich doświadczeń.
Co to dla takiego twistshake za koszt jakby wymienili Wam te talerzyki, żaden. Klient byłby zadowolony, a tak pociągnie się zła opinia, dziwne podejście. -
Po szczepieniu 😏 8 kg centyl 10
Uprzedzono mnie ze może być marudny 🙈 a i tak od dwóch dni nic innego nie robi tylko jęczy 🥲 kazali od razu podać paracetamol po powrocie. Tylko on już w wózku odpłynął i z sukcesem przełożony do łóżeczka. Na razi śpi 💪 -
Foxy wrote:u nas cisza bo mentalnie i fizycznie jestem w procesie olejowanie 60m2 drewnianej podłogi, którą w każdej minucie mam ochotę wymienić na najtańsze panele z Castoramy (przynajmniej nie byłoby z nimi tyle roboty). Byłam dzis z L. na szczepieniu przeciw Ospie. Dostaliśmy za darmoszkę, a papier ze żłobka mamy przynieść jak zaczniemy już do niego chodzić.
Młody jutro kończy 10m, dziś waga pokazała 9200g
Dziewczyny, czy wasze dzieci zgrzytają zebami? L. odkąd wyszły mu na wierzch górne jedynki codziennie zgrzyta. Nie wiem czy to normalne, czy lepiej skonsultować, tylko z kim?... Pediatrę zapomniałam oczywiście zapytać...
Foxy u nas też zgrzyta 🤷🏻♀️Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ 05.2025 procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️
Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U
04.07 - 24dpt USG -> pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
18.07 - 38dpt USG - jest ❤️ -
Dziewczyny,ile Wasze dzieci jedzą mm? Ile ml i ile razy dziennie? Powoli chce odstawić cycka , zaczęłam od zabrania jednego karmienia w ciągu dnia . Wtedy daje butle. Najbardziej się boje o piersi. Że się zrobią jakieś zastoje. Odciągać do uczucia ulgi czy nie ?
-
Nikola moje dni też takie są. Chociaz fakt że codziennie staram sie przynajmniej jedną ciekawą rzecz zrobić, przejsc soe do kogoś z rodziny na wizyte. Pojsc na basen albo chociaz pojezdzić autobusem na spacer w jakies inne miejsce.
Jutro rano kolezanki idą na kawe i spacer do parku, niestety godzina drogi ode mnie z domu także troche sie obawiam. Na dodatek Mały niekoniecznie chce jeść na takich wyjściach. Wrecz przeciwnie. Jest zbyt zaaferowany aby jeść ale z głodu potem mi cały czas jęczy 🤦🏼♀️
Nie wiem co zrobić.. zaryzykować i spróbować? One chcą posiedzieć na kawie. Aha.. ale u nich dzieciaki grzeczne, siedzące w spokoju w wózku. Dają butelke z mlekiem w rączki i dzieci piją. A u mnie to juz tak nie wygląda.. Bardzo bym chciała pójść, najwyzej bede na alarmie wracać no.. tylko powrot tez godzina drogiAlbo zostawie go z ojcem w domu. Tylko szkoda tej ładnej pogody, no poszłabym z nim gdzieś chetnie ale ja wiem że po 20 min jazdy w wózku bedzie afera że nuda..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 14:41
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi ja bym zarezykowała, może akurat będzie mieć dobry dzień i Cię zaskoczy 😊 Będzie mu nudno w wózku to go weźmiesz na kolana albo dasz coś do zabawy. Też będzie pewnie zaciekawiony innymi dziećmi, nowym otoczeniem itd. Trzeba doceniać, że akurat masz koleżanki z dziećmi i można coś razem porobić. Żałuję, że u nas tak nie ma. Mamy małą sasiadkę, ale ma dopiero parę tygodni i daję jej matce czas na oswojenie się z nową sytuacją 😄 Niby taka mała różnica wieku między naszymi córkami a jakby przepaść.
Byliśmy już dzisiaj na basenie, mąż ma wolne. Super było, Lisa miała radochę, w ogóle nie płakała, nie bała się niczego. Byliśmy w trójkę, żeby ogarnąć za pierwszym razem całą logistykę, zobaczyć co i jak, ale myślę że sama bym też sobie dała radę, kiedyś spróbuję 😊 Bo mąż w tej przebieralni zachowywał się tak nieporadnie że i tak sama ją ogarniałam 🤣🤦♀️ Była tam też grupka kobiet z maleństwami w podobnym wieku, koleżanki wybrały się razem na basen, pozazdrościłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 14:57
-
Unify u nas to w sumie zależy od dnia ile zje stałych posiłków. Butelka jest napewno jedna, przed przedpołudniową drzemką, a potem to właśnie zależy ile zje obiadu, czasem robię ale np.tylko 120 ml. Zresztą ona jakoś popołudniu nie chce mleka, często wylewam. Następna przed snem i 2× w nocy. Dzisiaj np. miała już dwie butle, bo przez basen wypadł nam obiadek, który zawsze jemu krótko po 12. Dostanie dopiero jak teraz wstanie. Łatwiej było mi po wyjściu z basenu zrobić jej na mieście mm niż kombinować z obiadem.
Ja przy odstawianiu nie odciągałam, nie czułam takiej potrzeby, piersi nie były bolesne. Ewentualnie jak czułam jakieś zgrubienie to parę kropel pod prysznicem. Odstawiałam stopniowo, tak jak napisałaś najpierw jedno karminie i potem dalej. Żeby dziecko nie miało za dużego szoku i żeby piersi stopniowo się przyzwyczaiły. -
Zoe dajesz butle rano i dopiero cycka na noc? Szok
Z tym ze 180 to sporo. Ja nie mam pojecia ile moja dziadyga zjada...
Ja mu chyba za czesto daje tego cycka i to pewnie jest winowajca tego ze slabo je pokarmy stałe. Jakos tak nie potrafie tego wyważyć21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Ech Zo zostawiam w sobote na 4h mam nadzieje ze sie nie pozabijają🤦🏼♀️
Nie wiem, zobacze jutro rano jak humor, czy drzemka bedzie ok. Czy zeżre kaszke i tak dalej. Jak wszystko bedzie ok to zryzykuje.
Mama pp bardzo sie ciesze ze basen jej sie spodobał. Ja właśnie nas ubieram i śmigamy na 16:0021.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Sumi ja miałam taki sam dylemat ostatnio. I u mnie skończyło się na tym ze godzinę niosłam Frania, a koleżanki pchały wozek. Ich dzieci tez siedzące grzecznie, bezobsługowe dzieci.
Fajny masz pomysł z tym urozmaiceniem dni. Ja dziś jestem totalnie wymordowana. Mały pominął mi drzemkę. Idą mu chyba zeby, (idą od miesiąc) bo nic dziś oprócz mango nie zjadł.
Zoeee super! ZazdroszczęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 19:17
-
Nadrobie was jak bede miala chwile, chcialam wam tylko pokazac nasz szary twistshake uzywany od ponad roku kazdego dnia przez Mie, a je w nim wszystko, tez spaghetti, czy marchweke, bo ona jest bardzo marchewkozerna...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700