X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa najbardziej lubi być w swoim pokoju, bo tam pozwalam jej na więcej. Trudno, najwyżej będzie miała dziurę w nowych panelach albo przybrudzone ściany, w końcu to jej pokój 😄

Czy jeszcze któreś dziecko w tym wieku śpi na matce? 🤦‍♀️

OrT4p2.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp moja nie śpi i nigdy nie spała. Raz czy dwa się zdarzyła jak zdrowie dokuczało.

Na basen zarówno Asia i Filip w okresie niemowlęcym na basen tylko w pampersie do wody.

Ja też współczuję rodzicom szybko chodzących dzieci. Asia jeszcze nie zawsze kuma, że do niej mówię, jakby chodziła to bym oszalała chyba. Na razie zrobiła parę kroków i spodobało jej się stanie bez trzymania, bo wtedy może grzechotać zabawkami w dwóch rękach. I basta. Chociaż czasem mi to ratuje życie jak ją złapie i idziemy za rączkę, bo ona też mamoza, a ja coś niosę w drugiej ręce to soboe dreptamy tak do miejsca docelowego, puszczam ją, odkładam i ją biorę. Jestem w szoku ile rzeczy nauczyłam się przy niej robić z dzieckiem na rękach.

U nas drzemki chyba unormowane na razie, pierwsza jest o 9-10 , druga 13-14. Wstaje o 6, spać chodzi o 19. Pobudki nie są regularne więc ciężko mi powiedzieć ile i o której.

Kolejne badanie za nami. Usg brzucha potwierdza jakąś alergię/nietolerancję w dalszym ciągu. Coś tam z jelitem nie wyszło normalnie. Jutro idziemy się kuć i na kontrolę.

Syrenka współczuję, oby te zębiska wychodziły, bo to masakra.

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, ooo tak! Ja też opanowałam mnóstwo nowych umiejętności. Dzisiaj kroilam składniki do gulaszu z dzieckiem na rękach. Można? Można.
    Jestem praworęczna, a widelec trzymam w lewej i też trafiam do buzi;D
    Jeszcze nigdy nie szłam z Ula za rączkę. Boje się,że jej nie spodoba i będzie za mną chodzić i męczyć,żeby ją prowadzić. Za to uczepiona moich spodni zwiedza całe mieszkanie;D
    My też na basen w samym pampie.
    Bajka, u Was też masakra z lekarzami. Bardzo współczuję. Ale obyście znalazły przyczynę!

• unify Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Lisa najbardziej lubi być w swoim pokoju, bo tam pozwalam jej na więcej. Trudno, najwyżej będzie miała dziurę w nowych panelach albo przybrudzone ściany, w końcu to jej pokój 😄

Czy jeszcze któreś dziecko w tym wieku śpi na matce? 🤦‍♀️
    Mój właśnie teraz na mnie drzemie😅

atdc2n0a92hantdh.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I od jakiegoś czasu nie chce jeść kawałków 🤦 zamyka buzię,odwraca głowę..bułka ble, jajko ble , ogórek ble. Tylko papki by jadł

atdc2n0a92hantdh.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała syrenka jeny wiesz, że nawet nie pomyślałam, że jej się to może spodobać. 🤦‍♀️ Na razie zrobiłam tak dwa raz to może nie zapamiętała za bardzo, bo to dystans łazienka-salon był, oby. 🙈
    Noo to nic takiego na pewno, tylko trzeba znaleźć. Dużo osób widzisz coś ma i sama latas! Z Ulcią po lekarzach i to co rusz innym, masakra. To nigdy nie jest fajne. Dobrze, jakby maluszki odwiedzały lekarza tylko na bilanse i szczepienia. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2022, 13:12

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak miał może dwa trzy miesiące to nad ranem spał na mnie bo go wtedy brzuszek męczył. Jutro idzie na szczepienie. W następny piątek mam zdalne szkolenie całodniowe w pracy 😅 mąż bierze syna ma siebie

Dobrze ze ja temu dzieciakowi wyjęłam śpiwór zimowy z wózka 🙈 wzięłam koc po czym doszłam do wniosku ze chyba jednak za ciepło. Żadnego wiatru tylko ciepłe słońce. Nareszcie

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy u nas mamoza czy o co chodzi. Zostawiłam najedzonego małego u dziadków na półtorej godziny.. poszliśmy ze starym na picce.
    Cały ten czas była histeria. Tylko wróciłam, cyc... Chociaz glodny byc nie powinien bo mama jeszcze mu dała cały słoiczek jakoś. No i jak my byliśmy to siedział i sie super bawił. Kurde... Jestem u rodzicow ze 3-4 razy w tygodniu, naprawde myslalam ze z nimi na spokojnie ten czas przesiedzi :/

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój spał ze dwa razy jak był noworodziem. Ja bardzo cciałam zeby on ciał tak spać ale nie chciał :( nie potrzebuje takiej bliskości chyba. No w przeciwieństwie do mnie 😆

• Batylda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czytam Was na bieżąco, ale żeby już coś napisać to czasu nie starcza. Nina ma teraz totalna mamoze, moja mama była na weekend i nawet nie pozwalała jej się dotknąć. Tylko mama mama, ewentualnie tatuś.
    Nie śpi już na mnie, jak była malutka to spała, teraz to byłoby prostsze, bo wtedy za bardzo się bałam że ja też zasnę i ona spadnie. A teraz to już wielka baba i nic by jej się nie stało. Za to mój stary mniej więcej raz w tygodniu próbuje ją uspać na sobie i wraca z nostalgią do zdjęć kiedy jeszcze to lubiła.
    Sumi zazdroszczę podróży, my najwcześniej pewnie gdzies w lipcu się wyrwiemy.
    U nas 2 drzemki, jedna na spacerze, druga w łóżku przy cycusiu, więc możecie sobie wyobrazić jaki mam syf w domu 🙄

relgtv73ymxx11gn.png

• Foxy Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas cisza bo mentalnie i fizycznie jestem w procesie olejowanie 60m2 drewnianej podłogi, którą w każdej minucie mam ochotę wymienić na najtańsze panele z Castoramy (przynajmniej nie byłoby z nimi tyle roboty). Byłam dzis z L. na szczepieniu przeciw Ospie. Dostaliśmy za darmoszkę, a papier ze żłobka mamy przynieść jak zaczniemy już do niego chodzić.
    Młody jutro kończy 10m, dziś waga pokazała 9200g

Dziewczyny, czy wasze dzieci zgrzytają zebami? L. odkąd wyszły mu na wierzch górne jedynki codziennie zgrzyta. Nie wiem czy to normalne, czy lepiej skonsultować, tylko z kim?... Pediatrę zapomniałam oczywiście zapytać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2022, 21:27

15.09.20: (I) ET 4.1.1
    bhcg 6dpt 44,7; 9dpt 220; 17dpt 4663
    25+4tc 891g, 29+4tc 1616g, 32+6tc 2230g, 34+4tc 2500g 36+5tc 3025g 38+3tc 3280g
    24.08.23 (II) FET 4.1.1
    bhcg 4dpt 1,1; 6dpt 3,8; 9dpt 6,6
    20.09.23 (III) FET 3.1.1
    39+5tc 3700g

age.png

age.png

Wysłany: 22 marca 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa od pierwszych swoich godzin lubi spać na mnie, a ostatnio wręcz się tego głośno domaga. Wszystko poprzestawiał nam covid, brałam na siebie biedulkę i do tej pory łóżeczko jest be. O ile usypianie w ten sposób też jest dla mnie wygodne to już cała drzemka niekoniecznie. Trochę to uciążliwe, nawet dosłownie 🙈 Zdarza mi się tak zasnąć z nią w nocy i dopiero po jakimś czasie odłożyć.
    Zębami też zgrzyta, ale tylko jak jej się przypomni, nie że cały czas.
    Dzisiaj po południu spała godzinę (na mnie) nie jak zwykle 30 min. i już są cyrki, kolację jem na raty, co chwilę się budzi. Za dużo snu miała w dzień 🤣🤦‍♀️

OrT4p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez zgrzyta czasami. Jak sobie przypomni ale ganiam go za to bo to straszny dźwięk.

Ospa za darmo dla zlobkowiczow?
    A czyje dziecię rusza od kwietnia?

Wysłany: 22 marca 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dzięki w utwierdzeniu mnie w przekonaniu, że na basen w samej pieluszce będzie ok. Internet namieszał mi w głowie i już się obawiałam że będę musiała stroju dla niej szukać, wystarczy że wczoraj cały wieczór poświęciłam na poszukiwanie sukieneczki z króliczkiem na sesję wielkanocną 😄 Swoją drogą ja w swoim stroju prezentuję się całkiem dobrze, wstydu nie będzie 😁 Mamy plan jutro się wybrać na basen, na godzinkę zobaczyć czy jej się spodoba. A myślicie, że mogę pieluszkę do pływania założyć już w domu, żeby było szybciej? Od wyjścia z domu minie jakaś godzina zanim się zanurzymy. Czy lepiej na miejscu przebrać? Nigdy nie miałam doczynienia z tymi pieluchami.

OrT4p2.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    A i dzięki w utwierdzeniu mnie w przekonaniu, że na basen w samej pieluszce będzie ok. Internet namieszał mi w głowie i już się obawiałam że będę musiała stroju dla niej szukać, wystarczy że wczoraj cały wieczór poświęciłam na poszukiwanie sukieneczki z króliczkiem na sesję wielkanocną 😄 Swoją drogą ja w swoim stroju prezentuję się całkiem dobrze, wstydu nie będzie 😁 Mamy plan jutro się wybrać na basen, na godzinkę zobaczyć czy jej się spodoba. A myślicie, że mogę pieluszkę do pływania założyć już w domu, żeby było szybciej? Od wyjścia z domu minie jakaś godzina zanim się zanurzymy. Czy lepiej na miejscu przebrać? Nigdy nie miałam doczynienia z tymi pieluchami.

Ja wolę przebrać na basenie, żeby weszła do basenu "na sucho". Te basenowe nie oddychają, więc dupka się kisi w nich (albo mi się tylko wydaje 🤷‍♀️). Ale i tak czasami jakby się kupa zdarzyła po drodze to jeszcze to. 🙈 Ja przynajmniej zawsze zakładam na basenie. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png

Wysłany: 22 marca 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka dziękuję za radę, skoro nie oddycha to też przebiorę na basenie.

OrT4p2.png
  • Foxy Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe, właśnie dziś ogarniałąm te szczepionkę przeciw ospie dla koleżanki. Z tego co wyczytałam to ona jest dla dzieci 12m+ i uczęszczających do placówek opiekuńczych. Koleżanki córka idzie do żłobka od 1 kwietnia i będzie miała wtedy 11m, L. idzie 1 czerwca (będzie miał 12m+1tydz.) oboje dostali dziś szczepionkę za free, pielęgniarka prosiła tylko, żebyśmy przy drugiej dawce (za ok 2 miesiące) przynieśli ze żłobka zaświadczenie, ze uczęszczają do placówki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2022, 22:05

15.09.20: (I) ET 4.1.1
    bhcg 6dpt 44,7; 9dpt 220; 17dpt 4663
    25+4tc 891g, 29+4tc 1616g, 32+6tc 2230g, 34+4tc 2500g 36+5tc 3025g 38+3tc 3280g
    24.08.23 (II) FET 4.1.1
    bhcg 4dpt 1,1; 6dpt 3,8; 9dpt 6,6
    20.09.23 (III) FET 3.1.1
    39+5tc 3700g

age.png

age.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zakładam na basenie. No jazda jest z tym przebieraniem siebie i dziecka nieziemska takze trzymam kciuki :)
    Na nasze zajecia chodzi dziewczynka w takim pieknym stroju kapielowym jak w sukieneczce baletowej ^^
    A reszta dzieciaków w pampach :D

• Chaos Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy, super ze udalo sie ogarnąć ta szczepionke ospowa wcześniej. U nas nie ma takiej szansy, więc trzeba czekac az mala pójdzie do zloba. Synka szczepilam w trakcie adaptacji.

U nas szykuje się slaba nocka chyba, mala spi od 20 a juz z 5 pobudek bylo 🤷‍♀️🙈🙆‍♀️. Juz spbie umoscilam spanie u dzieciaków w pokoju, bo nie ludze sie nawet, ze pospie ze starym dłużej niż 40 minut 🤪

A no i oficjalnie dziś ściągnęłam z wozka zimowy spiworek bo tak ciepło. Szkoda tylko ze poranki jeszcze chlodne dość, a my odprowadzamy rano starszaka. Cos bede musiala wymyslic, bo spiworek chce juz definitywnie pozegnac😅

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po ja tez basenowego pampersa przebierałam dopiero na basenie. A jeśli chodzi o spanie na mnie to mój mały zawsze uwielbiał, teraz już mniej ale zdarzy mu się zasnąć na nas. On w ogóle taki przytulas jest.
    Zębami tez zgrzyta 🙈 tez nie lubię jak to robi 😄
    Ja śpiworka jeszcze nie schowałam ale zakupiłam już wkładkę do spacerówki, zdecydowałam się jednak na makaszkę.

‹‹ 1587 1588 1589 1590 1591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ