Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikola dlatego ja to sie nawet nie ruszam bez nosidła w razie czego.
A w ogóle moj dzieciak nauczyl sie wyginać z calej sily do tyłu żebym nie zapiela go w pasy w spacerowce 🤦🏼♀️
No nic zobacze jak jutro nam wyjdzie z drzemką i moze soe rusze21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Cierpliwa to chyba inny twistshake w takim razie 😂😂
Mój zafarbował od sosu pomidorowego. Niestety mój mały jak je to wszystko dookoła jest brudne. I myje te talerze w zmywarce i to nic nie pomaga. Spróbuje jeszcze wystawić na slonce jak polecała Syrenka.
Mama pp nie wiem do kogo dokładnie skierowana była reklamacja, musiała bym dopytać. -
Agrafka, no mnie az zatkalo po twoim zdjeciu! Naprawde! Bo nowie Mia uzywa juz ponad rok, kazdego dnia, jeszcze w ciazy z Nathanem jak bylam, to uzywala nawet tej maty do przykrecania i na niej tez lądowalo absolutnie wszystko, a tez w stanie nienaruszonym...
Moja corka jest psychpfanka sosu serowego i pomidorowego, spaghetti to tez jedno z niewielu dan, ktore jada chetnie... a zawsze jest porozrzucane dookola... i serio ni nigdy mi sie nie zdarzylo, zeby bylo nie do domycia... nie wiem czy przez to, ze mamy caly zestaw czarny czy jak... bidon tez spoko, sztucce uzywa do dzis... lyzeczka ta plastikowa nam sie kiedys lekko pofarbowala, juz nie wiem czy marchee czy pomidor w kazdym razie 2 mycia i nie było sladu po tym...
Teraz sie ciesze ze chcialam unisex zestaw, zeby w razie co Nath mial, vo tak orwnie mialabym roz i pofarbowanr🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Znalazłam sposób na to aby mały przestał jeść papki bez zabawek. Ubieram go w śliniak z rękawami, daje łyżeczkę kaszy na talerzyk, posypuje jagłami. On ma zajęcia babrania się w tym, je rękoma, trochę łyżeczką i przynajmniej chętnie zjada z mojej łyżeczki.
5:30, wstaje z kurami 🙃 poszedł spać o 18:50 -
U nas ładnie wygląda jedzenie. Ulka dostaje kilka borówek czy czegoś małego, zrzuca, czasem coś trafi do dzioba, a w międzyczasie mama łyżeczke do buzi;) mamy kolejnego zęba, posypały się te dwójki. Zaraz będzie 8 zębów. Może będzie chwila spokoju.
Albo nie będzie, bo dzisiaj Urszula stwierdziła,że czworakowanie jest dla maluszków, a ona jest duża i zacznie chodzić. Cały ranek robiła po 5-6 samodzielnych kroków. Zabawa przy tym nieziemska. Nawet mam filmik, bedzie świetna pamiątka;)
No i zaczęła troszkę później wstawać, bo bliżej 6 niż 5. Same plusy, aż się boje chwalić 🙊🙊Bajka111, Sumireguska, Noelle lubią tę wiadomość
-
Brawo dla Ulci!
U nas łyżeczka różowa od twistshake zafarbowała, ale to normalne. Jak nie przepłuczę dokładnie każdej rzeczy, która była brudna od pomidorów to w zmywarce każdy plastik mi farbuje potem. Kapka ketchupu zostanie i po ptokach. Zaczęłam tego pilnować, ale i tak czasami się coś trafi i dupa, więc przywykłam. A talerze mam czarne. 😁
Sumi współczuję na maksa, ja nie mam znajomych z dziećmi. Ale z synem to i tak do nikogo bym nie szła, z Asią może i bym próbowała. No ale i tak nie ma do kogo.
Ja na moją Małą nie mogę narzekać. Idzie jej ta jedynka, znowu katar do pasa, kaszel. Ale i tak jest naprawdę pogodnym dzieckiem. Dużo się uśmiecha i śmieje i w ogóle.oczywiście nie pobawi się sama, ani nic. Ale to i tak zawsze lepiej jak nie jęczy non stop.
U nas waga na 3 centylu (podobno, nie znam się na nich). I lekarka wyniuchała problem z trawieniem. Ale wyniki krwi Mała ma ok, więc raczej taka jej uroda.
I uwaga mam hit zabawkę ostatnio, Asia uwielbia piłki piszczące psa, to ubaw ma przy nich po pachy. 😁 -
Syrenka, brawo dla Ulci!
Ja tych plastikowych i z twista w ogole do zmywarki nie daje, zawsze recznie myje
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:Syrenka, brawo dla Ulci!
Ja tych plastikowych i z twista w ogole do zmywarki nie daje, zawsze recznie myje
No to dlatego nie farbują. 😁 Ja jestem leniuszek i wrzucam do zmywary co można. 😆 Ale tak, mycie ręczne jak najbardziej chroni przed odbarwieniem plastiku. -
Dziewczyny czytam ale pisać nie mam kiedy. Moje dziecko stwierdziło, że nie będzie chodzić w pieluchach i ucieka przede mną przy każdej próbie założenia. Kończy się obsikaną albo 💩 podłogą, matą, świeżo upraną narzutą na łóżku.
Dotarłam również do etapu gotowania z dzieckiem na biodrze.
Na jedzenie nie narzekamy, mały je wszystko, musimy czasem chować się z jedzeniem przed nim bo skamle jak piesek żeby mu dać coś.
Byliśmy u neurologopedy. Tejpów nie założy bo ślini się jak pies Pluto ale zrobił przez miesiąc takie postępy, że póki co nie ma pośpiechu. Języczek pięknie pracuje, mały wchodzi w interakcje z rozmówcą. Generalnie stwierdziła, że jakbym inne dziecko przyprowadziła.
Mamy jak najwięcej kawałków podawać do jedzenia bo ponoć to najlepiej rozkręca buźkę do gadania. Jest coraz więcej gaworzenia to fakt bo od miesiąca praktycznie niewiele jest papek. -
Brawa dla Ulci!! Matko boska ile zębów, ja juz bym chciała te dwa na gorze to by miał jak odgryzać kawałki
Agrfka ojej u nas teraz 8 kilo wybiło.
Melduje sie po wyjsciu z koleżankami: A my sie skusilismy na ten spacer w koncu... No wiec. Najpierw planowo zasnął, ale obudzil sie jak tylko weszłam do autobusu. Przesiedzial 20 min i krzyk. Wyszłam z nim i szłam dziewczyny 7 km z buta bo mi zasnal i generalnie juz nie chciałam ryzykować wsiadaniem do autobusu znowu. Na miejscu bylysmy 3h, posiedzialysmy na placu zabaw, costam dzieci zjadly, poszlysmy na kawe wszystko git i wybiła 14 czas a cyca a ja zapomnialam mleka i kubka niekapka🤦🏼♀️ no moje dziecko jeszcze nigdy na zewnatrz nie zjadło bo za duzo rozpraszaczy. Pojęczał, ja juz napisalam do Starego zeby jednak po nas przyjechał a tu zdziwko bo Mały ładnie cyca obtrąbił i wrocił zadowolony do zabawy... Finalnie Stary przyjechal a Igus zasnal od razu w foteliku. Teraz śpi a Stary poszedl zrobic zdjecie do paszportuno ogolnie wyjscie na plus tylko te 7 km....
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
U nas dalej ani jednego zęba.. A nocki dwie ostatnie znów okropne. Wczoraj na płacz już nie pomagał cyc, dałam i dentinox i ibuprofen, a zeba jak nie bylo tak nie ma.
Wiec jesli to nie zeby to ja nie wiem. Chodzic zacznie czy co 🙈🙈 (oby jeszcze nie!)
U nas 8,8kg. Przy jedzeniu balagan okropny, ale woli sama. Wiecie, team #jasama. A potem szukam tych ziarenek ryzu po calej podlodze... Nie tylko w kuchni 🙈🙄
-
Hejo, my dziś na bilansie 9m-ca byliśmy
Waga 8650 cały czas między 25-50 centylem się trzymamy
Wzrost 77cmAdaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ 05.2025 procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️
Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U
04.07 - 24dpt USG -> pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
18.07 - 38dpt USG - jest ❤️ -
Bajka111 wrote:No to dlatego nie farbują. 😁 Ja jestem leniuszek i wrzucam do zmywary co można. 😆 Ale tak, mycie ręczne jak najbardziej chroni przed odbarwieniem plastiku.
To ja tego nie wiedziałam 🙈😂 wręcz przeciwnie myślałam ze zmywarka pomoże 😂
Edit. Tylko ze one mi zafarbowaly zanim zaczęłam je myć w zmywarce 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 07:54
-
A jeszcze dalej się pochwalę, że moja starsza córka już jest taka dorosła, że nie ma pampersa w dzień😍😍
Wiem,że mogła wcześniej, ale to taka uparta bestia,że skoro nie chciała, to musiałabym na siłę, a chwilę poczekalam i póki co, idzie całkiem gładko;) z przedszkola wraca w spodniach, ktore założyłam rano, w domu zdarzają się wpadki, ale widzę coraz większą kontrolę!
Bardzo dumna z moich dziewczyn jestem dziśSumireguska, Po prostu Zoe, Noelle, Bajka111, Mama po przejściach, _agrafka_, unify lubią tę wiadomość
-
Syrenka super!
U mnie jęczenia dzień trzeci. Na szczęście w nocy zapomniał jeść. Wcale się nie dziwie, tyle opitolić na kolacje to 🤯 micha spagetti i dopominal się jeszcze. Dostał kolejne dwa placki z kaszy manny i banana. Mlekiem popił. Jakby nie wstał o 5:30 to byłoby fajnie
W sobotę będzie balował z tatem. Ja lecę do kosmetyczki 😁