Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
A i co do wrzasku to ostatnio mojej kolezanki malutka soe popłakała na basenie i ta kolezanka mowi ze jejku ona tak wrzeszczy - taaa, dla mnie to była melodia
w sensie jakby Igor tak cichutko płakał to by mnie tak głowa nie bolała ale on od razu przechodzi do takiej histerii i wrzasków ze naprawde głowa eksploduje
tez nie wiem po kim od taki dzik.
Na spacerach... No gdziekolwiek jestesmy to mi naprawde głupio czasami. Na basenie jak dzieci płaczą to mam wrażenie że bardziej jęczą czy cos. A ten idzie od razu z grubej rury. Czasem soe spiesze, nie zakładam stanika tylko od razu bluze zeby szybko z nim wyjśćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 15:15
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumie mojemu tez się tak odmieniło z tym spaniem. Gdzieś zniknęło moje dziecko które zasypiali już w windzie lub na klatce schodowej 🤷♀️ Dzisiaj jak wracałam z nim od fizjo to zasnął dopiero po godzinie spaceru i to w dodatku musiałam go wziąć na ręce, przytulił się, zasnął i dopiero go odłożyłam do wózka 🙈🙈 dobrze ze już w miarę ciepło jest ale ja nie wiem jak ogarnąć teraz te drzemki 😄
-
Nie
Teraz ma faze niejadka.. ale nie analizuje, naprawde mi sie nie chce dociekać dlaczego 3 dni temu zjadał wielki talerz kaszy z owocem a teraz cały dzien zamyka dzioba. Nie wiem..
Nocki kompletnie bez składu i ładu, wczorajsza tylko 3 pobudki a dzis juz 3 pobudki byly
Ostatnio obudził sie w takiej histerii ze pol godz nie mogliśmy go ogarnąć. A miał ciągle oczy zamkniete. W koncu stary stwierdził ze do salonu, do światła żeby go wybudzić i wyobraża ie sobie ze nie potrafilismy go z kilka minut obudzić. Machał rekami, nogami, plakał. Po czym w końcu otworzył oczy, cisza, spojrzal na nas, wzielam go na rece i zanim doszłam do sypialni to zasnął. Dziwne to było...21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Dzień Dobry w niedzielę
udało mi się nadrobić. Ostatnio trochę jestem nie ogarnięta 😅 brakuje mi czasu.
U nas koszt żłobka to 1250 +12 zł wyżywienie. Jakby faktycznie było te -400 zł to w sumie spokow piatek może uda nam się podjechać i obejrzeć żłobek.
Mama pp z jednej str super że Lisa ma dobre wyniki, z drugiej zawsze byłby jakiś punkt zaczepienia...a nie duże niedobory zawsze łatwo podkoksowac
Mała Syrenka powiedz jak zajęłaś Ule w samolocie? 😅 Ja mam dylemat, co będę robiła z Ignacym, a mniej wieciej w połowie kwietnia chcemy gdzieś poleciec...
Poza tym to jest wspaniała niedziela. Mąż w domu, wiec ja odespalam 😁👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina mi ciągle brakuje czasu 🙈 A jak przeczytałam, że Zoe o 11 jest już po zakupach, ma posprzątane i przygotowane do obiadu to zaczęłam się zastanawiać co ja robię nie tak 🙈😆
Miałam dzisiaj satysfakcję jak mężowi też się rozryczała na spacerze zamiast spać 🤣 -
Chciałoby się rzec że wszytko to kwestia organizacji ale dobrze wiemy jak to jest 🤪
Po prostu mały idzie spać o 10, już nie siedzę z nim. Zostawiam, wychodzę i w tym czasie szybko latam ogarniam. Przygotowuje do obiadu a jak wstanie to jemy i rura w miasto 😁 wracamy ok 15:30-16, tatko jest na 16:40 i na ta godzinę jest już obiad zrobiony. Podczas robienia obiadu mały wisi mi na nodze, siedzi na blacie lub w krzesełku. Okupione jest to wszytko tym że wieczorem jedyne na co mam sile to iść na fitness dwa razy w tyg i rzucić się na kanapę -
Zajrzałam w dziób dziś i się wyjaśniło dlaczego Ula była taka wstrętna. Wyszła jej górna dwójka. A mi się wydawało,że dolne idą. Jak to w tej paszczy nic się nie da przewidziec.
Karolina, w ogóle nie musiałam zabawiać Uli w samolocie. Albo spala albo wesoło czworakowala czy chodziła przy nas.
Już zdarzyło jej się kilka samodzielnych kroków, ale ogólnie bardzo boi się puścić i jak tylko się zorientuje,że stoi czy idzie, to pada na kolana.
-
Mama pp, do chodzenia to jeszcze bardzo dluga droga. Nie wiem,czy do roku zacznie. Jest bardzo ostrożna. Myślałam,że szybciej jej pójdzie, ale przynajmniej nie mamy problemu z butami;D no i spacery nam się ciut poprawiły, więc już mi się tak nie spieszy, może zacząć chodzić nawet na 2 lata;)
-
O Zoe to melduj o ktorej sie rano obudzi jestem ciekawa
My dziś mega intensywnie, ale wreszcie idało mi sie go ululac na spacerze. Potem do dziadków.. moje dziecie nie chce cycy w dzień.. ja nie wiem skad on bierze energie bo je beznadziejnie.
Wiecie co robi jak go kłade przy cycku? Obraca sie na brzuch i zaczyna pełznąć, a ze wtedy cyc wypada to go zagryza. Ja nie mam siły juz z nim walczyć. Strasznie to meczy ze on nawet tych 3 min nie poleży.
Zaczęłam odciągać mleko i dawać mu z bboxa i mam wrazenie ze tak mu lepiej. Masakra, przeciez on powinien duzo jesc zeby tak cały czas latać. I nie dziwie sie że waga stanęła na tych magicznych 8 kilo21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Aa co do organizacji w domu, jakis czas temu mielismy ze Starym potężną spinę - a my sie nie kłocimy ogólnie..
No generalnie poszło oczywiscie o brak organizacji, robienie na biezaco i planowanie do przodu (ja tego nie potrafie).
Stary chce zebym zarządzała.. mhm.
Tzn.. tego nie moge mu odmowic, co powiem to on faktycznie zrobi. No i generalnie stworzyliśmy plan a ja musiałam zawalczyc ze soba aby sprzatacna bieżąco. No i powiem wam ze teraz jakos tak milo spojrzec na to mieszkanie czy rano czy wieczorem.. bo jest czysto, przynamniej po wierzchu.
Staram sie Starym zarządzać ale szczerze mowiac nie potrafie mu mowic 'dzisiaj masz zrobic to i to, ugotuj obiad i wyjdz z dzieckiem'. Ja nie wiem, ja to chyba Matka Polka jakaś ze wole wszystko sama a potem biadole jaka to jestem umęczona 🤦🏼♀️21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
U mnie tez czysto z wierzchu. Ostatnio siostra małego zabrała na spacer to fugi na podłodze w kuchni i w łazience szorowałam. Ja leżę na kanapie a kurz pod nią (tam gdzie odkurzacz nie wjeżdża). Okna były ostatnio myte przez moją siostrę w… maju 😅🙃 sprzątam i ogarniam codziennie na pierwszej drzemce syna i po obiedzie/przed wieczorem. Na bieżąco sprzątam po każdym posiłku. Ogólnie to mam tak, że jak mnie ktoś obudzi w środku nocy to powiem co gdzie leży. Swego czasu mój ulubiony profil na insta to Architekt Porządku. Nawet majtki i skarpety mam poukładane 🙈 jak jest brudno to męczę się samym patrzeniem na syf. Jak mały ruszy w maju do żłobka to ja będę czyścić okna, balkon, sprzątać pod kanapą i szorowac wszystko co sie da zanim zacznę prace w czerwcu
-
Muszę wypełnić ankietę dotycząca dziecka, do żłobka.
Czy dziecko daje chętnie się przewijać? Co by tu napisać🤔🤪
Cechy charakteru, co lubi, co go denerwuje, jak się uspokaja, jak okazuje głód, ból, co lubi jeść, czy samodzielnie je…
To dopiero sprawdzian znajomosci swojego dziecka. Ciekawe jakby tatusiowie wypadli 🤪 -
Zoe tez miałam podobne pytania w ankiecie do żłobka ale ze jednak akurat ten sobie odpuściłam to nie musiałam odpowiadać na te pytania 😂
Sumi mój mały tez długo nie chciał cyca w dzień, wszystko go interesowało tylko nie cyc ale ja karmiłam go na leżąco i chyba tu był problem ( chociaż nie mam pewności) bo teraz karmie go na siedząco, tzn siedzimy oboje i on ma coś w rączce albo gdzieś się rozgląda no albo wyczynia takie akrobacje z cycem w buzi ze masakra 😂 np wstanie na nogi i schyla się do cyca i pije taki zgięty 🙈
Ja się cieszę ze pije wiec akceptuje te jego wygibasy 🙈
Dzisiaj byliśmy na spacerze i dołączył do nas tatuś i co ? I było po spacerku bo synek chciał do taty na rączki 🤷♀️ Prowadziłam sobie pusty wózek 😅 poszliśmy na plac zabaw na chwile i wróciliśmy do domu i drzemka była już w domu. No nie nadąży się za tymi maluchami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2022, 22:48
-
Wstał o 6
Ostatnio noce super. Np dziś obudził się ok 1:30 siadł, zapłakał, kilka razy przełożył się i poszedł spać dalej. Trwało to może 4 min. O 3:30 wstał jeść i o 6 rozpoczął dzień. W połowie kwietnia będę oduczać go drugiego karmienia w nocy. Będzie dostawał tylko jak ja idę spać. Zobaczymy czy to się uda. Mam wrażenie że on nie jest głodny. Je bo mu daje. Bardzo szybko zasypia przy jedzeniu. Nawet nie wiem czy karmienie trwa 5 min z ponownym odłożeniem do łóżeczka