X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze strony gov
    Wsparcie otrzymają:

· dzieci pierwsze i jedyne w rodzinie,

· dzieci pierwsze z rodzin, w których kolejne dziecko jest objęte rodzinnym kapitałem opiekuńczym,

· dzieci w wieku przed ukończeniem 12. miesiąca życia i po ukończeniu 36. miesiąca życia.

Wysłany: 17 marca 2022, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noce ostatnio luksusowe. Trochę podtankowuje jak idę spać ok 22. pobudka ok 2-3 a później ok 5 przebudza się (podejrzewam ze budzi go mąż jak wstaje). Jak zaczęłam go znowu brać o tej 5 do łóżka to przekręca się kilka razy i idzie spać dalej. Dziś do 7:15 jak nigdy

Na pierwszą drzemkę i na noc zasypia już od dłuższego czasu sam w pokoju 🥰 druga drzemka nadal tragedia. Teraz jak jest ciepło to wolę brać go do wózka niż toczyć bój. Na drugą drzemkę jest zmęczony ale zasnąć nie chce. Często krzyczy z zamkniętymi oczami

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe to my dzisiaj wstałysmy wcześniej niż Wy 🙈 😄 6.40
    Lisa bardzo często tak ma, że oczy zamknięte a jeszcze krzyczy albo fika, dlatego myślałam że jakaś chora czy coś 🙈

OrT4p2.png

Wysłany: 17 marca 2022, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle ja nie wiem już. Cały interent rad a jednak na każdego dzieciaka działa coś innego. Widzisz Zoe, Ty bierzesz nad ranem do łóżka a pomimo to ładnie zasypia sam. U nas np.Lisa wczoraj była na maksa zmęczona, całe popołudnie jęki, a zasnęła szybciej i wieczór miałam spokojniejszy niż zazwyczaj, a też niby powinno być odwrotnie, no nie zrozumiesz 🙈 Obserwowałam ją na kamerce, budziła się, otwierała oczka, ale obracała głowę na drugą stronę i zasypiała na nowo, to dlaczego zawsze tak nie potrafi, a w dzień to już w ogóle. No nie wiem.

OrT4p2.png

Wysłany: 17 marca 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dziećmi nic nie jest pewne 😅
    Dłuższy czas nie brałam go do łóżka. Skutkowało to tym ze pomimo ululania co 30 min budził się i wstawal. Dzień zaczynał między 5:30 a 6:15. Miałam tego po prostu dość. Jak ze trzy dni znowu zaczęłam brać o 5 (jak już siedział w łóżeczku) do łóżka to pokręci się chwile i znowu zasypia. Dzień zaczynamy ok 7. Mi nad ranem nie przeszkadza ze lezy obok wiec nie stosuje się do zalecenia ze ma spać tylko u siebie. Ładnie zasypia w dzień na pierwsza drzemkę i na noc. To było dla mnie najważniejsze

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp nie ogarniesz :D U nas też jest wszystko na opak..
    Ja już przyznam sie szczerze że nie rozkminiam. Obie drzemki spacerujemy, ale po wczoraj - 3 spacery z czego pierwszy trwał 2h.. - stwierdziłam że spróbuje znów lulania na rękach ze śpiewaniem bo dawno nie było a tak bardzo nie chciałam wychodzić z domu.. i odpłynął w 5 min...
    Dla mnie to jest ok, kiedyś bedzie tylko jedna drzemka i pewnie będzie to po prostu spacer. I jestem w szoku że nie czuje na rękach tego ciężaru w ogóle, to niesamowite jak ciało sie adaptuje. Moja mama wzięła go na 5 min i musiała odłożyć bo powiedziała ze jej rece odpadną :D

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to o nockach nawet nie mówie. Ja w nocy robie najgorszą rzecz ever i kiedyś przyjdzie mi za nią odpokutować 😂 Zasadzam cyca i śpi 😂 Od 19:00 do 24:00 śpi ciągiem, potem wybudza sie co 2h.No i wtedy go juz biore do lozka i wjezdza cyc przy pobudkach..

To jest zbyt wygodne.. w nocy nie mam krzty stanowczości, po całym dniu jestem zombiakiem. Trudno, zobaczymy jak zaczniemy odstawianie. Pewnie na 18ste urodziny już zacznie spać sam.

Tak czy owak wysypiam sie i nikt mi tego nie odbierze!!

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach ech ostatecznie dobrze, że te wyniki dobre, no ale to wychodzi na to, że Lisa po prostu taki nieśpioch. A to niedobrze!

U nas też 2.5 roku różnicy i trudny starszak. No bez przedszkola/żłobka w życiu bym się na taką różnicę nie zdecydowała. I tak bardzo często jej żałuję, ale już trzeba to brać na klatę. :)

U nas często jest pobudka po 5, ale wtedy Mąż idzie spać do niej na podłogę i włącza suszarkę. Do 6 wtedy jeszcze idzie ją przeciągnąć. 😆 Ech kiedyś te maluchy będziecie miały problem czasem rano dobudzić! One nawet nie wiedzą co tracą! 🤣

My byliśmy blisko zabiegu przetykania kanalika, bo Filipowi jedno oko nie łzawiło wcale przez baaaaaardzo długi czas. Ostatecznie się udało bez zabiegu, samo przyszło. Bardzo współczuję, bo jak ja się na niego szykowałam psychicznie to też byłam na maksa przerażona. Chociaż też słyszałam opinie, że w rzeczywistości nie jest on aż taki straszny.

Sumi kwestia przyzwyczajenia i różnicy! Jak noszę samą Asię to kompletnie o tym nie myślę. Ale wezmę syna na ręce to Asia się nagle potem robi lekka jak piórko. 🤣 Za to jak wezmę psa szczeniaka na ręce (niecałe 3 kg) to nagle i Asia się staje klopsem. 😁

Sumireguska lubi tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png

Wysłany: 17 marca 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U okulisty też wszystko dobrze. Wychodzi na to,że dziecko zdrowe a my z nią latamy po lekarzach 😄🙈

Sumi ja wczoraj miałam tak samo z tym wychodzeniem, nawet szybko zasnęła noszona w nosidle, ale drzemka nie trwała 30 a 20 min.🙈 Dzisiaj na spacerze, w szczerym polu, obudził ją rowerzysta, który z kulturą się przywitał a ona już oczy otwarte, no masakra 🤣🤦‍♀️

OrT4p2.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I biedny rowerzysta już w myślach matki został zbluzgany. 🤣🤣🤣

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między mna a siostra tez jest 2 lata różnicy i moja mama mówi, ze to super różnica. Nie narzekała chyba nigdy na różnice, ale z siostra 2 lata nie spali. Ja mam taka traumę, ze wystarczy mi syn. Nie przeszłabym przez to wszystko po raz kolejny. I nie wiem co to będzie, jak nasze problemy z nocnymi bólami i płaczem nie mona do mojego powrotu do pracy.

Ja tez podziwiam rodziców podróżujących z dziećmi. Ja się stresuje jada do rodziców czy koleżanki, a co dopiero w dalsza podróż.

Wysłany: 17 marca 2022, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra z września a ja listopad następny rok.
    Męża siostra ze stycznia a on luty następny rok 😁

Jutro mam wychodne 💪 ruszam na plotki, wyjdę wcześniej to obejrzę buty na komunie i później kino

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2022, 19:00

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumireguska wrote:
    A ja to o nockach nawet nie mówie. Ja w nocy robie najgorszą rzecz ever i kiedyś przyjdzie mi za nią odpokutować 😂 Zasadzam cyca i śpi 😂 Od 19:00 do 24:00 śpi ciągiem, potem wybudza sie co 2h.No i wtedy go juz biore do lozka i wjezdza cyc przy pobudkach..

To jest zbyt wygodne.. w nocy nie mam krzty stanowczości, po całym dniu jestem zombiakiem. Trudno, zobaczymy jak zaczniemy odstawianie. Pewnie na 18ste urodziny już zacznie spać sam.

Tak czy owak wysypiam sie i nikt mi tego nie odbierze!!

Sumi na 18 to już może z koleżanką a nie z mamusią 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2022, 19:03

l22ne6ydn4cyrozp.png

Wysłany: 17 marca 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka111 wrote:
    I biedny rowerzysta już w myślach matki został zbluzgany. 🤣🤣🤣

Jakbyś tam była 🤣

OrT4p2.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp ja czasem bluzgam na ptaki.. 😏

Mama po przejściach, Noelle lubią tę wiadomość

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek 😆 tak, niech koleżanka przejmie ode mnie to zmartwienie...

Cyprysek89 lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 marca 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uświadomiłam sobie, że w przyszłości będę miała… synową 😱

• Noelle Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe 😂😂😂
    Mój mąż dzisiaj stwierdził, że Klara nie będzie randkować do trzydziestki bo chłopy to mają tylko jedno w głowie i on tego nie przeżyje… 😏

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na studiach usłyszałam od kolegi,że on chce mieć syna, bo lepiej pilnować jednego ch.ja niż całe miasto. I coś w tym jest.
    Stary będzie pilnować córek, a ja się cieszę,że nie będę miała synowej, bo bym była wstrętna teściowa. Zawsze łatwiejszy kontakt miałam z chłopakami i wolę mieć zięcia. Chociaż kto wie, może będę miała synowa, różnie to bywa:D

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U okulisty byłam z mężem. Wyglądało to tak, on ja trzymał na kolanach, ja trzymała główkę a gość jej czymś świecił i jakimiś kulkami zaglądał do oczu. Darła sie wiec czekał aż otworzy oczy.
    Wszystkie pozostałe dziecko, które były w poczekalni miały wsadzane coś do oczu żeby utrzymać powieki otwarta - zarówno starsze jak i młodsze dzieci. Wiec nie mam pojęcia czemu u nas tego nie było 🤷🏻‍♀️

Sumi mam tak samo. W nocy wole dac cyca na chwile i iść dalej spać niż wstawać robić mleko itp :P
    Wygodniej mi tak samo ale za jakis miesiąc będę musiała to porzucić :/

‹‹ 1583 1584 1585 1586 1587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ