X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba wole zajechać sie raz a dobrze chociaz skoro nawet moja znajoma ktora jest mega ogarnieta powiedziala ze nigdy wiecej by sie drugi raz nie zdecydowała na tak mala roznice wieku to cos w tym musi byc :( ale wierze ze dam rade, ja narzekam ale popierdzielam rowno :D

Aaa pochwale sie bo bedziemy robic remont dwoch pokoi! Nasza sypialnia zamieni sie na moj wymarzony dzieciecy pokoik a do gabinetu chcemy wstawic taki lozko ktore wyglada jak mebloscianka, w sensie sklada sie do pionu :D

Igor nie zasnalby jadac przodem, ja go musze najpierw wiezc na siedzaco, potem stopniowo klasc i zaslaniać . I dopiero zasnie

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez podziwiam Syrenka ze wy tak jezdzicie, to wymaga wielkiej logistyki z dwojka dzieciakow. I nie wiesz z jakimi humorami sie obudza..
    Ja sie troche boje zevswoim wyjezdzac ale juz dwie wycieczki klepniete...
    Najgorzej ze w naszym urzedzie nadal kolejki po paszport jak po swieze buleczki....

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie właśnie natchnęłyście na samotną (z synem rzecz jasna) podróż do Łodzi. W następnym tyg ma być 16 stopni. Chyba wieczorem przejrzę pociągi i jak się zdecyduje to ruszam w świat 😁

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy w poniedziałek u okulisty - Sonia wózek w kwiatki, różowy kask na głowie, tylko ciemno zielony welurowy dresik - i 3 osoby ją zagadywały jakby to był chłopiec. W różowym kasku ? :D
    U nas jazda tyłem do świata, póki nie awanturuje się to będę tak trzymać. Jakoś pewniej się czuje :)

Ale ten czas zapyla... my żłobek dopiero od sierpnia, ale oczywiście też prywatny. Tyle, że tanio nas dość wyjdzie. Kosztuje niby 1250 zł, ale miasto dopłaca 500 i rząd te 400 zł więc zostaje 350 zł + wyżywienie.

Agrafka mam podobny dylemat. Najpierw chciałam koniecznie dzieci jedno po drugim. Teraz się zastanawiam czy to dobry wybór. Ale przestało mi chodzić o to czy się zajadę - jakoś w ogóle się tego nie boję, bo widzę jak czas zapiernicza i że to nie będzie wieczne. Ale szkoda mi Soni. Chciałabym jej poświęcić cały swój czas, bawić się z nią, uczyć świata, tulić ile wlezie. Odbiło mi na punkcie tej kobitki. I teraz mam wyrzuty, że "zabiorę jej siebie". Tak samo już w kwietniu miałam iść na transfer, ale warunkiem jest odstawienie od piersi. I znowu myslę o niej i o tym, że póki co chce pierś, więc nie mam serca jej tego odebrać. I tak pewnie zlecą kolejne miesiące. Nie wiem co robić ;/

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia z perspektywy czasu to pamiętaj, że Sonia jednal te 1.5 roku - 2 lata by miała Cię tylko dla siebie. :) Niestety następne dzieci nigdy nie mają tego luskusu. 🤣❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 15:13

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia i jak wygląda badanie wzroku u takiego maluszka? Wszystko dobrze u Soni?
    I rozumiem Cię doskonale, mam dokładnie tak jak napisałaś. Chcę być cała dla Lisy, dla tej mojej myszy 😄

OrT4p2.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też Dulcosoft pomógł i przede wszystkim nie było tego wysiłku przy robieniu. Jak stosowałyśmy błonnik to 💩 była codziennie dzisiaj 3 dzień bez i 💩 na razie też nie ma. Zobaczymy jak będzie dalej 🙄

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy możecie mi podrzucić przepis na tą osławioną zupę z papryki? 🙈 Wiem, że była tutaj wrzucana milion razy ale ja jestem sto lat za Wami jeśli chodzi o RD i dopiero jutro zamierzam wprowadzić Klarze paprykę… 😅

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png

Wysłany: 16 marca 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3e054b61105c.jpg

Noelle lubi tę wiadomość

• Noelle Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe dzięki! ❤️

• unify Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w piatek mamy zabieg sondowania kanalika łzowego 😭 jestem przerażona,naczytałam się jak to wygląda i ciągle bije się z myślami czy jechać. Oczko ropieje nam praktycznie od urodzenia, masaże nie pomagaja. Któraś zna kogoś kto miał taki zabieg?

atdc2n0a92hantdh.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi w czerwcu kończy się macierzyński i będę bezrobotna,takze problem zblobka rozwiazany u nas. Posiedzę z nim ten rok, a potem będę czegoś szukać

atdc2n0a92hantdh.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwonił lekarz z wynikami od Lisy (nie wiem czemu najpierw mówił, że trzeba czekać do następnego tygodnia) i wszystko jest dobrze. Nie znam dokładnych wyników, muszę zaufać że wszystko ok. Tylko w takim razie co z jej spaniem, miałam nadzieję że problem się rozwiąże 🙈

OrT4p2.png

Wysłany: 16 marca 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że jednak Lisie coś wyjdzie. Zawsze byłoby się o co zaczepić

Muszę kupić duży kocyk do wyprawki. Jaką firmę polecacie? Wolałabym, żeby była to bawełna. Od mamyginekolog mam mały kocyk i jestem zadowolona ale jest mały wybór dużych kolorów

• Noelle Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe my mamy z le pampuch i jestem zadowolona. 🤷🏻‍♀️

Wysłany: 16 marca 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le pampuch ma za małe. W wyprawce potrzebuje dużego 140x200

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozalilam się i dzisiaj był idealny dzień. Starsza bez żadnej aferki, a młodsza radośnie raczkowała cały dzień;) a jutro nawet ma być ciepło;) jedziemy ogladac delfiny, a w piątek żółwie i w sobotę do domku;)
    Co do różnicy wieku, to ja niby wiedziałam,że będzie ciężko. Ale i tak się zdziwiłam. Są dobre dni i są takie,że armagedon to za słabe określenie.
    To jednak dwoje małych dzieci w domu. Obie bardzo potrzebują matki. Starsze za małe,żeby zrozumieć,że musi się dzielić. Dotychczas nie musiało i nie jest nauczone. A każda potrzeba jest na teraz.
    Ja zaniedbuje Ige. Mam do siebie o to żal, ale odbije jej to jak skończą się czasy noszenia Uli. Wtedy mam nadzieję,że to się wyrówna.
    I jakbym mogła cofnąć czas, to bym się wstrzymała że 2 lata jeszcze, bo jednak Iga jest bardzo wymagająca i przez to,że nie ogarniam, ciężko jest ja dobrze prowadzić. Nie mam jak jej dobrze wytłumaczyć, upilnować, zabawić. Ona jest trudna i bardzo tego potrzebuje.
    Absolutnie nie namawiam,żeby czekać z rodzeństwem. Ale raczej się przygotować na naprawde ciężka orkę;D fizycznie bardzo, ale najgorzej psychicznie. I permanentny krzyk. Bo albo jedna albo druga. Albo obie na raz i nie wiadomo co gorsze;D
    Rzadkie chwile,kiedy jest cisza albo bawią się że sobą. Ale wtedy wiem,że warto.
    Chociaż liczyłam,że jak Iga będzie miała rodzeństwo, to będzie miała kompana do zabawy, a ja chwilę spokoju. Może za jakiś czas, chociaż raczej wątpię;D

Sumireguska lubi tę wiadomość

• Chaos Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas różnica 2.5 roku, jest ciężko często.. Tak jak pisze Syrenka obydwa szkraby potrzebują mamy, a mama się nie rozdwoi
    Wierzę, ze ta różnica wieku niedlugo bedzie fajna. Tez chcialam "odbebnic" małe dzieci za jednym zamachem, w dodatku najmlodsza tez nie jestem więc nie bylo co czekac 😅 nie zaluje, ale na ciezka orke trzeba się nastawić. Albo na pomoc z zewnatrz - ny musimy sobie radzic sami.

Ja probuje wykminic ile mi zostalo urlopu wypoczynkowego i nie dojde.. Chyba bede musiała napisac do HRow. Rodzicielski konczy mi sie 31.05, mam troche zaleglego z 2020 ale nie wiem wlasnie ile, na pewno z polowe wykorzystam z 2021... No więc mniej więcej druga polowa lipca musze wrócić 😪😪😪 i zorientować się ze żłobkiem, miastowa rekrutacja jest na wrzesien, więc lipiec sierpien pojdzoe prywatnie.. O ile bedzie miejsce... Jak nie to chyba będziemy pracowac razem 🤪

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png

Wysłany: 16 marca 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z szefową. Zaproponowała mi trzydniowe szkolenie. Zdalnie. W kwietniu. Jak uda sie jej przekonać HR to wezmę w nim udział 💪 już zastanawiam się jak to uczynić. Chyba bede musiała zamknąć sie w łazience żeby mały do mnie nie szedł 🙈

• Foxy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie podobne dylematy. W czerwcu 33 lata, pod koniec roku chcielibyśmy wrócić po kolejny zarodek, ale jak wiadomo od chcenia do ciąży i dziecka droga potrafi być daleka i bardzo wyboista, a ja nie chciałabym mieć tak długiej przerwy zawodowej i to na wychowawczym więc wracam do pracy.

Kasia, jak wizyta u okulisty?
    My byliśmy wczoraj. L. od urodzenia ma asymetrię szpar powiekowych. U okulisty spędziliśmy prawie godzinę bo sprawdzaliśmy też dno oczu i wyszło, że ma wadę wzroku. Na razie mamy to obserwować bo zachowanie Młodego nie wskazuje na jakąkolwiek wadę a jednak wychodzi w badaniach. Za pół roku mamy przyjść na kontrole.

Sumi, super, oby remont wyszedł tak jak zaplanujesz!

Unify, L. Miał zatkany kanalik od urodzenia, nic nie pomagało, żadne krople, masaże, jakoś koło 5 miesiąca dałam sobie z tymi masażami spokój i stwierdziłam, że czekam na umówiony zabieg przetkania ale jakoś 1-2 tyg. przed. Zabiegiem okazało się, że mu przeszło więc u nas obyło się bez.
Osobiście nie znam nikogo, ale teściowa, która pracuje w szpitalu mówiła, że to groźniej brzmi niż jest w rzeczywistości i że na prawdę warto

Między moją siostrą a mną jest niecałe 1,5 roku różnicy. U moich rodziców musiał nastąpić mechanizm wyparcia. Moja mama nie mówi, że było ciężko, za to ciągle gada, że to, że L. Jest wszędzie pełno i buzia mu się nie zamyka to na pewno po mnie.

U nas żłobek 1200zł + 16zł dziennie wyżywienie. Z tego co wiem to te państwowe 400zł dofinansowania do żłobka należy się wszystkim rodzicom jedynaków. Jeśli ma się więcej dzieci to jest inny rodzaj dofinansowania

unify lubi tę wiadomość

15.09.20: (I) ET 4.1.1
    bhcg 6dpt 44,7; 9dpt 220; 17dpt 4663
    25+4tc 891g, 29+4tc 1616g, 32+6tc 2230g, 34+4tc 2500g 36+5tc 3025g 38+3tc 3280g
    24.08.23 (II) FET 4.1.1
    bhcg 4dpt 1,1; 6dpt 3,8; 9dpt 6,6
    20.09.23 (III) FET 3.1.1
    39+5tc 3700g

age.png

age.png
‹‹ 1582 1583 1584 1585 1586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ