Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia u nas już po badaniu. Celowała jej jakimś przyrządem do oka (jakby pistoletem 🙈)i na spokojnie udało się przeprowadzić badanie. Nic do oka nie wsadzali, może przez to, że wszytko wyszło dobrze, nie wiem. Lisa zaskoczyła nas na maksa, w ogóle nie płakała, nawet rechotała z radości. Może jej już przechodzi ta faza strachu przed obcymi.
-
Jeszcze tu zadam to pytanie
czy wg Was jest sens kupić teraz spacerówkę 0- 15 kg gdzie Ola waży prawie 11? Dzieci teraz chyba wolnej przybierają.. Sama nie wiem. Moja spacerówka z Anexa to prawie 14 kg i pelny bagażnik 🙈 wyjazd do miasta to udręka a znalazłam na olx fajną z kinderkrafta, która waży 5.6 kg 😊 robi różnicę 🙈 zeby nie było jestem mega zadowolona z tego naszego wózka na wiejsko, leśny teren super no ale do miasta do dramat 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2022, 11:39
-
Zoe super, odpoczywaj! Moje dzieciate koleżanki pojechały na impreze do Gdańska 😏 ech te butelkowe i bezbutelkowe dzieci 😆
A ja wchodzę właśnie do klubu matek które zrobiły chleb dla dziecka xD bananowy. Ale już chwytam sie roznych pomysłów bo od 2 dni strajk głodowy. Ja naprawde nie wiem skąd ten młodzieniec bierze energie żeby tak popitalać cały dzień.
A z wagą spadliśmy na 17 centyl. Wprawdzie urodził sie na 20 centylu ale już mnie ciarki przeszły że głodze dziecko21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Syrenka a właśnie, jak u Was jedzenie? Poprawiło sie coś po suplementacji?
A i zauważyłam że mój młodzieniec bojkotuje obiadek bo wie że czeka go kaszka z owockiem którą bardziej lubi..no kaszkowiec totalny. Jutro sprobuje mu zrobic kasze gryczana z jakims miesem moze sie uda..
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
dziś jestem team #niezestrajsie. L. zaczął czworakować. Popołudniu 3 razy pokonał tak 5m korytarza. Mam wrażenie, ze to zasługa wizyt u fizjo. Byliśmy w poniedziałek i poźniej tego dnia już coś tam przeszedł po dywanie, a po dzisiejszej wizycie "poszedł" już po parkiecie. Następne spotkanie w poniedziałek, mam nadzieje, ze powoli będzie nabierał dobrych nawyków siadu.
Santi_14, Noelle, Bajka111, Chaos, Sumireguska, _agrafka_ lubią tę wiadomość
-
Foxy mega się cieszę 🙂 moi Jaś tez zaczął czworakowac, chociaż 5 m to jeszcze nie przeszedł 😂 może jakieś 3 ale ważne ze zaczął. Siadać tez próbuje ładnie, brakuje mu tylko tego odepchnięcia. Jutro rano idziemy do fizjo bo jak byliśmy tydzień temu to mówiła nam ze jest już bardzo blisko do siadu u niego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 00:14
Chaos lubi tę wiadomość
-
Wieczór ok. Zakończył się o północy. Ale film taki sobie. Najgorszy człowiek na świecie. Koleżanka rusza dziś na Teneryfę. Także tak.
Dzień rozpoczęty o 6:30 🥴 ma już drzemkę, jestem po zakupach, do obiadu rzeczy przygotowane, porządek jest. Czekamy aż tata wróci z pracy i będzie animatorem 🙃 -
Gratulujemy postępów i nowych umiejętności, brawo 👏
Lisa wymusiła dzisiaj debiut w jeździe w spacerówce przodem do świata. Narobiła takiej awantury na spacerze, że aż mi było wstyd przed innymi ludźmi, którzy przyjechali zrelaksować się na łonie natury, pospacerować, połowić ryby, a ona takie wrzaski 🙈 Jedną ręką ją trzymałam, drugą w pośpiechu przekładałam siedzisko w drugą stronę 😄 Nie możemy mieć pałąka, bo podciąga się na nim i go gryzie, no cyrk.
Powiedzcie ,że Wasze dzieci też są takie. Kiedyś nas to śmieszyło, że to taki mały dzik, ale chyba już się zaczynam martwić, że jest ciągle taka pobudzona. -
Mama pp u nas nie ma pałąka to nie wiem. Ale dzik jest straszny. A własnie u nas zrobiło sie to samo co u ciebie czylo na spacerach przestał zasypiać, no hit... Od 2 miesiecy codziennie wychodziłam 2-3 razy na spacer bo inaczej sie nie dało i od 3 dni uwaga... Tylko na rekach 😆
I żeby śpiewać
Czyli coś czego juz od dawna u nas nie było bo co go brałam to sie wyrywał. A teraz na odwrót, wtula sie w te rece i śpiewaj matka. Ja nie nadążam za jego zmianami.
Nie wiem czy to kwestia tego ze na zewnątrz zrobilo soe cieplo i slonecznie. Moze jak czuł mróz to szedł spac a teraz matka wyjmuj bawimy sie bo słonko i ciepło. Juz nie mowiac o tym ze wszedzie biegaja i krzyczą dzieciaki :p21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
I powiem szczerze ze jestem pełna podziwu dla swoich rąk, przed chwilą usypiałam go 10 min i nic nie czuje, nawet krzty zmeczenia. Ciekawe przy jakiej wadze juz bedzie to trudne. Może dojade z takim usypianiem do roczku i dwie drzemki zamienią sie w jedną 😆21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10