Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Cała noc w łóżeczku💪 budziła się mniej więcej tyle samo co w łóżku. Nawet po mleku i zmianie pampersa po 3, dałam radę ją odłożyć, myślałam że będzie dużo gorzej. Tylko rano jakoś taka smutna była. To po "dzień dobry" i odsłonięciu rolety wzięłam ją do nas do łóżka by się poprzytulać i trochę powygłupiać jak codzień, ale wtedy to już chyba można było, zdecydowanie oddzieliłam to od spania. Jestem zachęcona by próbować dalej 😊
A jak Wasze nocki?Sumireguska lubi tę wiadomość
-
Ja nie wiem czy w ogóle spałam. Chyba se strzele dziś w głowe naprawde. Całą noc soe wiercił, calutką. Czy u mnie w łóżku czy w łóżeczku. Wszędzie stękał 😭🥺 odkładałam go bo już byłam na maxa zmęczona ale jak słyszałam jak sie rzuca w łóżeczku to też nie mogłam zasnąć. Masakra.. a już mieliśmy nocki z dwiema pobudkami 😔
Natomiast w 4 miejscach na dziąsłach są delikatne kreseczki wiec moze to jest winowajca. A może przebodzcowanie po wizycie u znajomych. Nie wiem, wiem że nie spałam.
Idziemy zaraz na basen. A z dobrych wieści zabookowałam nam wyjazd na baseny do Mszczonowaod środy ma być w miare ładna pogoda..
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Dzis spal tak czujnie ze wystarczyło ze delikatnie poruszyłam nogą i zaszeleściła kołdra to juz sie przebudzał i jęczał
Czasem zastanawiam sie czy jemu nie byloby lepiej spać w osobnym pokoju..21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Mama pp, super! Napewno bedzie raz lepiej, raz gorzej, ale najwazniejsze zeby przy tym gorzej bylo konsekwetnie... serio czasem my to bardziej przezywamy niz trzeba... u mnie tak bylo ze smiczkiem Mii, ja to przezywalam, nastawialam sie na totalna masakre i nice w awanturach a tymczasem pierwsza nic bez smoczka przespana bez ani jednej pobudki do 8 rano byla🙈
U nas dzis noc tez super... oboje dobrze spali, jak my sie polozylismy Nathan wstal tylko raz... oboje powstawali o 7:20
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U nas jak u Zoe - zasypia sama w łóżeczku od dawna. I tez poszło duuuuzo łatwiej niż sie spodziewałam.
Efekt super, bo odkładamy do łóżeczka i nikt z nią nie siedzi nie czeka aż usnie. Raz usypia po 2 min a raz po 10. Raz od razu leży i mietoli tylko maskotkę, a raz siada, kwęka, wstaje. Ale to wszystko widac ze jest w ramach wyciszenia. Nie płacze. Raz na bardzo rzadki czas przy drzemkach płacze i stoi w łóżeczku - wtedy wiem ze musiałam trochę złe zrozumieć sygnały i jeszcze nie chce spać.
Minus jest taki ze w ciagu dnia nie mogę iść na drzemkę do sypialni. Jak nas widzi to nie usnie, musi być sama.
Za to noce w cały świat. Najczęściej sa 3-4 pobudki. Juz bym chciała mieć ze dwie ….
No i mam gigantyczny problem z odstawieniem kp. Ja tego nie potrafię za Chiny zrobić. Jakos mi tak przejmująco przykro ze masakra. I co gorsza nie chce jeść z butelki od Tomka w nocy. Jak mnie nie ma to bez problemu z nim wszystko robi - bawią sie kapią, karmi ja butelka, kładzie spać. ale jak wstaje w nocy i robimy próbę żeby ja nakarmił to wpada Sonia w szał, płacze w niebogłosy i tylko cycus ja ratuje.
Dlatego nie wyobrażam sobie jej tego zabierać
Macie jakies rady?
-
zaklinaczka mi mowila ze 10m dziecko jak ładnie je w dzień to w nocy wystarczy mu tylko jeden posiłek. Roczne dziecko nie musi jeść w nocy. Oliwier dłuższy czas budził się po północy ale nie dostawał jeść i szybko zasypiał ponownie. Teraz już się nie budzi o tej porze, dopiero po 3:30 zazwyczaj bliżej 5.
W sobotę wyjeżdżam na tydzień do rodziców. Jak wrócę to będę odzwyczajać od jedzenia nad ranem. Zostawię mu posiłek jak idę spać 21:30-22. Będę miała półtora miesiąca żeby go oduczyć zanim wrócę do pracy 🙈 -
KasiaC, jesli nie jestes ty gotowa i zdeterminowana odstawic, to zadne rady nie pomoga, a jesli bardzo chcesz, to chyba nie ma w takiej sytuacji jak opisujesz na kilka nocy oddac paleczke tacie a sama wyniesc sie z sypialni, skoro kiedy ciebie nie ma, nie widzi i nie czuje, to wspolpracuje, a afera jest tylko kiedy jestes obok...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Kasia a nie chcesz jej sama podać butelki? Lisa właśnie ode mnie chciała mleczko, no a że z butelki to tylko na początku było zdziwienie a potem poszło. Trzymam kciuki, ale tak jak Cierpliwa pisze, to Ty musisz być zdecydowana że chcesz odstawić.
Ja bym nawet nie chciała nie być z nią jak zasypia, bardziej chodzi mi o to, że skoro wyrywa się na rękach to trzeba znaleźć inny sposób zasypiania no i najlepiej w swoim łóżeczku. A po cichu liczę, że może to jej pomoże w przechodzeniu do kolejnej fazy snu i przestanie się budzić po 30 min.
Zoe a ja zrozumiałam, że wczoraj już nie karmiłaś w nocy drugi raz. Ja mam zamiar podawać na posiłek ok.3 coraz mniej mm, żeby stopniowo się oduczyła. Ale nie wiem czy to dobra taktyka 🤔 A i zaczęła naprawdę ładnie jeść obiady, nie wiem skąd taka zmiana.
Cyprysek nam się przytrafiło dzisiaj takie mega odparzenie 🤦♀️ Tatuś się z nią bawił i nie czuł, że zrobiła nadrogramową drugą kupę dzisiejszego dnia. Ile Wam zajęło wyjście z tego?
-
Kasia powodzenia w odstawieniu, ja po cichu liczę na to że mały sam sie odstawi
w dzien na pewno ci sie uda, wtedy jest siła i determinacja, no i sama mowisz że ładnie pije, od ciebie też?
No ale nocki to bedzie ciężkie odstawienie, psychicznie sie chyba trzeba nastawić na płacz i konsekwentnie nie dawać ale rozumiem że ci szkoda..
Jak ci sie uda to podziel sie21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Jak wstanie na drugie jedzenie ok 6 to już nie dostaje jeść. Wiec wtedy wypada tylko jedno karmienie o 22. Czasami zdarzają mu się takie noce. Ogólnie to ja polecę z grubej rury. Ululam ponownie i będę patrzyła czy na pewno nie jest głodny. Mój bratanek miał zmniejszane racje żywieniowe w nocy (był na butli), później dawała wodę i po 2,5 roku zaczął dopiero przesypiać noce. To ja dziękuje za takie coś 😅