Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Cccierpliwa ano podobno jeszcze jestem. Ciekawy poranek miałaś. 🙈
Kasia no super! W końcu! Gratulacje dla Soni.
Mama po przejściach nam też się czasem zdarzy u obu dzieci rano, że pielucha puściła.
Syrenka i oby tak zostało! Ale rozumiem, raz Asia przespała całą noc w swoim życiu. Po szczepieniu. Ona tak spała, że ja nie spałam, bo to nienormalne. -
Syrenka super 💪
U mnie po zmianie czasu normalnie lux. Nie budzi się już po północy, a jeśli jednak wstanie to ja nie słyszę i śpi dalej. 22 karmienie i po zmianie czasu jedzonko po 4, czasem po 5 i wstaje ok 7 (na moje szczęście).
Jęki tez minęły. Zęba brak. Zaczął mówić ładne „ba ba ba bu bu bu”. -
KasiaC wrote:Przypomniało mi sie ze na profilu inwiktoria była wzmianka, ze twarde warzywa jak np. rzodkiewka ścierać na tarce o grubych oczkach. I takie cienkie paseczki podawać. Ja tak jej robię właśnie tez z ogórkiem.
U nas noce bombawstawanie co 1,5-2 h.
Dzięki za wskazówkę, spróbuję 😊
Cierpliwa a te ich sztućce różnią się czymś od innych, czy to wszystko jedno jakie się kupi?
No i czy kupujecie na początek plastikowe czy od razu idziecie w metalowe?
Ostatnio dużo czytałam o śnie. Dowiedziałam się, że problemy ze snem są dziedziczne. Lunatykowanie, lęki nocne, mówienie przez sen w dużej mierze są uwarunkowane genetycznie. Więc jak ja mogę być zła na Lisę, skoro najprawdopodobniej przeze mnie tak słabo śpi. Mnie nawet w dorosłych życiu zdarzyło się lunatykować, przez sen też często lubię sobie pogadać, no ewidentnie coś mi tam nie styka 🤣🙈🤣 -
Kasia gratulacje dla Soni!!
U nas tez ząbki ewidentnie doskwierają. Na gorze dziąsła czerwone...
Syrenka oby tak pozostało. I tak sie budziłas bo nie mogłas pewnoe uwierzyć ze to soe dzieje
To Igor złapał od Uli brak snu i dzisiaj do 2:00 albo 3:00 sie wiercił non stop a ja nie zmrużylam oka. Masakra. Potem zasnal na 3h i znowu sie zaczał krecic. Nie bede pisać jak mi powieki opadaja i boli głowa. Mialam pojsc z nim na drzemke ale tylko zjadłam sniadanie i juz sie obudził.
Za to budyń jaglany, waniliowo bananowy wszedl jak złoto21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Mama pp, na twardo jej ugotowałam i było ok potem, ale też nie wiem ile ona do buzi doniosła, bo dużo wylądowało w kieszeni śliniaka i wszędzie dookoła.
Dziewczyny, ile macie kup dziennie? Bo u nas zawsze była jedną góra dwie, a teraz od kilku dni 3 dziennie i jeszcze czwarta w nocy 🙄 wyglądają normalnie i nie wiem czy powinnam mieć powody do niepokoju.
-
Jak mała skubnie cokolwiek z rd to 3-4, terax w chorobie na samym mleku były po 2 dziennie
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Tego jeszcze tutaj nie było 🙈
Zdiagnozowałam u Lisy onanizm dziecięcy. Już kiedyś wspominałam, że przed zaśnięciem gdy ją noszę robi jakieś dziwne ruchy, napina się i pręży. Gdy leży na mnie też ją zawsze poklepywalam po tyłku, niby tak się dziecko uspokaja. A teraz wychodzi na to, że masturbacja to jej sposób na odreagowanie przed snem. Niby to normalne zjawisko, nawet często spotykane u dziewczynek i samo mija, ale i tak strasznie dziwnie mi z tym🙈
Przyznać się, kto jeszcze? 😄
A co do poprzedniego pytania to Lisa robi codziennie jedną, sporadycznie zdarza się, że dwie. Batylda skoro wyglądają normalnie, a Ninie nic nie dolega to nie ma co się stresować, może więcej zaczęła jeść? -
Mama po pp, ja tez nie zauwazylam. Wiem, ze to normalne, choc przyznam, ze myslalam ze jednak dotyczy ciut starszych dzieci (ale dalej dzieci) 🤔
KasiaC wow! a u nas dalej zęba nie ma 🙈🙈
Moja mloda nie robila 2 dni kupy i jak, dzis poszla to az na plecy... A jak wiecie to sa juz takie dorosle kupy. Co za przykre dla nozdrzy doświadczenie 🤪😂 dobrze, ze bylysmy w domu 🙈
Edit. A tak to 1-2 dziennie standardowo robi. Byl czas jak bylo ich więcej i odparzaly... Mówiłam, oho, będzie ząb, ale nic z tego. Cos jej pewnie zaszkodzilo. Jesli kupki sa normalne to bym sie nie martwila ilością.
No i 10 miechów za nami. Co dwie cyfry to nie jedna 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2022, 19:40
-
Rozszerzamy ostatnio dietę trochę bardziej, a i zęby też idą więc może dlatego. Dziś byłyśmy w połowie drogi do parku, już odlatywała w wózku, nachyliłam się żeby ubrać jej rękawiczkę i poczułam... że musimy robić w tył zwrot 💩 rozbierać ją z tych warstw, a potem znowu ubierać. Jaki to luksus był wrzucić dziecko w bodach do gondoli,teraz nie dość że naubierac, to jeszcze pasy zapinać 🙄
Mama pp u nas tez nie zaobserwowałam nic takiego, też czytałam kiedyś że to normalne, ale totalnie rozumiem, że musi Ci być dziwnie
-
U Uli nie widzę jeszcze zainteresowania, ale wydaje mi się,że Iga już się coś podlapywala. Ona jeszcze niedawno ta swoją cipke rozciągała, grzebała. Ja już nawet uwagi nie zwracam.
W koncu weekend. Byłam sama z dwójką dzieci aż 3 dni. No, mam dość. Iga nie umie się sobą zająć. 3 lata dziecko i do wszystkiego mama potrzebna. To takie irytujące. Zwłaszcza, kiedy mam małe porównanie. Dzisiaj cały dzień bez wpadek nocnikowych. Nawet kupa poszła tam, gdzie powinna. Mama dumna!jutro jedziemy wybrać jej rowerek na urodziny. To pierwsze urodziny, o które ona codziennie pyta. Jara się,że będzie tort i prezenty. Ja też się bardzo z tego cieszę. Bardziej niż z roczku Uli, który już za chwile. A jeszcze pamiętam wysikany cień cienia. Kiedy to minęło?!
Kupy u nas 3-4 dziennie, takie błotko. Czasem już nawet śmierdzi:D -
No to moja córka albo jest jakaś do przodu w tym temacie, albo się mylę i źle postawiona diagnoza 🙈🤣 Wiecie jak to jest, jak się szuka czegoś na necie i nagle wszystkie objawy pasują 😄
Myślałam, że poprostu się mi wyrywa, jak to dziecko dzik 🤣 ale jak zauważyłam, że robi to na pół śpiocha, to zaczęła mnie to zastanawiać. Ogólnie od zmiany czasu usypianie trwa wieczność, albo to przez nowe umiejętności 🤔
Syrenka, czasem śmierdzą? To u nas czasem nie śmierdzą 🤣🙈 Brawa dla Ciebie, brawa dla Igi.
-
Mama pp u mnie Mały też sie tak wyrywał na rękach, teraz już jest troche spokojniejszy ale musze śpiewać i chodzić po chałupie
A na nocke zasypia sam owszem ale dzisiaj zajęło to godzine. Oczywiście przestawienie czasu - zasnął o 20:00 czyli tak jak zwykle zasypiał. Ja bym go wolała przestawić znowu na 19:00 ale niełatwo to zrobić
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Mama pp, te z twistshake maja no fajny noz latwoejszy w obsludze... ogolnie lyzeczka i widelec tez sa troche lepsze niz te z ross w moim odczuciu... ale wiele sie nie roznia...
Ci do tego jakie... ja przetestowalam cala kupe plastikow i zdecydowajie stawiam na metalowe! Niektore plastikowe potrafia nawet totalnie zmienic smak jedzenia... mnie to mega zrazilo...
Co do onanizmu, to jest onanizm jiemowlecy i wczesnidzieciecy, wiec to nie tylko przy troszke starszych dzieciach...
Zoe, typowo! Nath to samo! Jak sie wygina i buczy na rekach to wystarczy wlozyc do lozeczka, odwraca sie i spi🤣 ale ile irytachi mnie kosztowal czas, zanim to odkrylam... a polozylam go raz z mysla, ze uj wie co to dziecko chce jeszcze🤣Mama po przejściach lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700