X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa ano podobno jeszcze jestem. Ciekawy poranek miałaś. 🙈

Kasia no super! W końcu! Gratulacje dla Soni. :)

Mama po przejściach nam też się czasem zdarzy u obu dzieci rano, że pielucha puściła.

Syrenka i oby tak zostało! Ale rozumiem, raz Asia przespała całą noc w swoim życiu. Po szczepieniu. Ona tak spała, że ja nie spałam, bo to nienormalne.

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka super 💪

U mnie po zmianie czasu normalnie lux. Nie budzi się już po północy, a jeśli jednak wstanie to ja nie słyszę i śpi dalej. 22 karmienie i po zmianie czasu jedzonko po 4, czasem po 5 i wstaje ok 7 (na moje szczęście).
    Jęki tez minęły. Zęba brak. Zaczął mówić ładne „ba ba ba bu bu bu”.

• Lilak Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak nie było gaworzenia tak teraz non stop. DADA TATA MAMA BUBU GUGU BABA. Każdego dnia inny repertuar. I rzucanie klątw nadal jest tylko bardziej rozbudowane 😅

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pampera najbardziej nabitego ma rano po śniadaniu. W nocy już tylko trochę robi, nawet bez porównania do tego co było.

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC wrote:
    Przypomniało mi sie ze na profilu inwiktoria była wzmianka, ze twarde warzywa jak np. rzodkiewka ścierać na tarce o grubych oczkach. I takie cienkie paseczki podawać. Ja tak jej robię właśnie tez z ogórkiem.

U nas noce bomba :/ wstawanie co 1,5-2 h.

Dzięki za wskazówkę, spróbuję 😊

Cierpliwa a te ich sztućce różnią się czymś od innych, czy to wszystko jedno jakie się kupi?
    No i czy kupujecie na początek plastikowe czy od razu idziecie w metalowe?

Ostatnio dużo czytałam o śnie. Dowiedziałam się, że problemy ze snem są dziedziczne. Lunatykowanie, lęki nocne, mówienie przez sen w dużej mierze są uwarunkowane genetycznie. Więc jak ja mogę być zła na Lisę, skoro najprawdopodobniej przeze mnie tak słabo śpi. Mnie nawet w dorosłych życiu zdarzyło się lunatykować, przez sen też często lubię sobie pogadać, no ewidentnie coś mi tam nie styka 🤣🙈🤣

OrT4p2.png

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Lisa ma etap ta ta ta ta, mąż chodzi dumny jak paw 😄

OrT4p2.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje dla Soni!!
    U nas tez ząbki ewidentnie doskwierają. Na gorze dziąsła czerwone...
    Syrenka oby tak pozostało. I tak sie budziłas bo nie mogłas pewnoe uwierzyć ze to soe dzieje :D

To Igor złapał od Uli brak snu i dzisiaj do 2:00 albo 3:00 sie wiercił non stop a ja nie zmrużylam oka. Masakra. Potem zasnal na 3h i znowu sie zaczał krecic. Nie bede pisać jak mi powieki opadaja i boli głowa. Mialam pojsc z nim na drzemke ale tylko zjadłam sniadanie i juz sie obudził.
    Za to budyń jaglany, waniliowo bananowy wszedl jak złoto :)

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp, na twardo jej ugotowałam i było ok potem, ale też nie wiem ile ona do buzi doniosła, bo dużo wylądowało w kieszeni śliniaka i wszędzie dookoła.

Dziewczyny, ile macie kup dziennie? Bo u nas zawsze była jedną góra dwie, a teraz od kilku dni 3 dziennie i jeszcze czwarta w nocy 🙄 wyglądają normalnie i nie wiem czy powinnam mieć powody do niepokoju.

relgtv73ymxx11gn.png

• Bee Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mała skubnie cokolwiek z rd to 3-4, terax w chorobie na samym mleku były po 2 dziennie

o148hdge5msg47fv.png
    10 lat starań
    26.08.2018r. decyzja o ivf
    28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET =( 22 czerwca FET =( 28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się =( =(
    17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET =(
    13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl

12.10 FET
    7dpt beta 134,31mIU/ml
    9dpt beta 318,49mIU/ml
    11dpt beta 745,15mIU/ml
    Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
    Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
    (21dpt hcg total 27973,8mIU
    23dpt hcg total 34761,5mIU)
    23dpt beta 34558,50mIU/ml
    16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego jeszcze tutaj nie było 🙈
    Zdiagnozowałam u Lisy onanizm dziecięcy. Już kiedyś wspominałam, że przed zaśnięciem gdy ją noszę robi jakieś dziwne ruchy, napina się i pręży. Gdy leży na mnie też ją zawsze poklepywalam po tyłku, niby tak się dziecko uspokaja. A teraz wychodzi na to, że masturbacja to jej sposób na odreagowanie przed snem. Niby to normalne zjawisko, nawet często spotykane u dziewczynek i samo mija, ale i tak strasznie dziwnie mi z tym🙈
    Przyznać się, kto jeszcze? 😄

A co do poprzedniego pytania to Lisa robi codziennie jedną, sporadycznie zdarza się, że dwie. Batylda skoro wyglądają normalnie, a Ninie nic nie dolega to nie ma co się stresować, może więcej zaczęła jeść?

OrT4p2.png

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kup od 1 do 3. Za każdym razem robi przy jedzeniu 😂

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 1/2 na dzień. Przy zębach nawet 6/7 dziennie. 🥴

Mama pp u nas jeszcze chyba nic takiego nie zauważyłam. 🤔

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po pp, ja tez nie zauwazylam. Wiem, ze to normalne, choc przyznam, ze myslalam ze jednak dotyczy ciut starszych dzieci (ale dalej dzieci) 🤔

KasiaC wow! a u nas dalej zęba nie ma 🙈🙈

Moja mloda nie robila 2 dni kupy i jak, dzis poszla to az na plecy... A jak wiecie to sa juz takie dorosle kupy. Co za przykre dla nozdrzy doświadczenie 🤪😂 dobrze, ze bylysmy w domu 🙈

Edit. A tak to 1-2 dziennie standardowo robi. Byl czas jak bylo ich więcej i odparzaly... Mówiłam, oho, będzie ząb, ale nic z tego. Cos jej pewnie zaszkodzilo. Jesli kupki sa normalne to bym sie nie martwila ilością.

No i 10 miechów za nami. Co dwie cyfry to nie jedna 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2022, 19:40

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozszerzamy ostatnio dietę trochę bardziej, a i zęby też idą więc może dlatego. Dziś byłyśmy w połowie drogi do parku, już odlatywała w wózku, nachyliłam się żeby ubrać jej rękawiczkę i poczułam... że musimy robić w tył zwrot 💩 rozbierać ją z tych warstw, a potem znowu ubierać. Jaki to luksus był wrzucić dziecko w bodach do gondoli,teraz nie dość że naubierac, to jeszcze pasy zapinać 🙄

Mama pp u nas tez nie zaobserwowałam nic takiego, też czytałam kiedyś że to normalne, ale totalnie rozumiem, że musi Ci być dziwnie

relgtv73ymxx11gn.png

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Uli nie widzę jeszcze zainteresowania, ale wydaje mi się,że Iga już się coś podlapywala. Ona jeszcze niedawno ta swoją cipke rozciągała, grzebała. Ja już nawet uwagi nie zwracam.

W koncu weekend. Byłam sama z dwójką dzieci aż 3 dni. No, mam dość. Iga nie umie się sobą zająć. 3 lata dziecko i do wszystkiego mama potrzebna. To takie irytujące. Zwłaszcza, kiedy mam małe porównanie. Dzisiaj cały dzień bez wpadek nocnikowych. Nawet kupa poszła tam, gdzie powinna. Mama dumna!;) jutro jedziemy wybrać jej rowerek na urodziny. To pierwsze urodziny, o które ona codziennie pyta. Jara się,że będzie tort i prezenty. Ja też się bardzo z tego cieszę. Bardziej niż z roczku Uli, który już za chwile. A jeszcze pamiętam wysikany cień cienia. Kiedy to minęło?!

Kupy u nas 3-4 dziennie, takie błotko. Czasem już nawet śmierdzi:D

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moja córka albo jest jakaś do przodu w tym temacie, albo się mylę i źle postawiona diagnoza 🙈🤣 Wiecie jak to jest, jak się szuka czegoś na necie i nagle wszystkie objawy pasują 😄
    Myślałam, że poprostu się mi wyrywa, jak to dziecko dzik 🤣 ale jak zauważyłam, że robi to na pół śpiocha, to zaczęła mnie to zastanawiać. Ogólnie od zmiany czasu usypianie trwa wieczność, albo to przez nowe umiejętności 🤔

Syrenka, czasem śmierdzą? To u nas czasem nie śmierdzą 🤣🙈 Brawa dla Ciebie, brawa dla Igi.

OrT4p2.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp u mnie Mały też sie tak wyrywał na rękach, teraz już jest troche spokojniejszy ale musze śpiewać i chodzić po chałupie :D
    A na nocke zasypia sam owszem ale dzisiaj zajęło to godzine. Oczywiście przestawienie czasu - zasnął o 20:00 czyli tak jak zwykle zasypiał. Ja bym go wolała przestawić znowu na 19:00 ale niełatwo to zrobić :/

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi tez z zamkniętymi oczami się wyrywał?

OrT4p2.png

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak wyrywa się na rękach z przymkniętymi oczami to on chce żeby go położyć do łóżeczka. Tam jeszcze chwile drze jape zanim zorientuje się ze już leży, przekręca się na bok i idzie spać.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp, te z twistshake maja no fajny noz latwoejszy w obsludze... ogolnie lyzeczka i widelec tez sa troche lepsze niz te z ross w moim odczuciu... ale wiele sie nie roznia...

Ci do tego jakie... ja przetestowalam cala kupe plastikow i zdecydowajie stawiam na metalowe! Niektore plastikowe potrafia nawet totalnie zmienic smak jedzenia... mnie to mega zrazilo...

Co do onanizmu, to jest onanizm jiemowlecy i wczesnidzieciecy, wiec to nie tylko przy troszke starszych dzieciach...

Zoe, typowo! Nath to samo! Jak sie wygina i buczy na rekach to wystarczy wlozyc do lozeczka, odwraca sie i spi🤣 ale ile irytachi mnie kosztowal czas, zanim to odkrylam... a polozylam go raz z mysla, ze uj wie co to dziecko chce jeszcze🤣

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 1599 1600 1601 1602 1603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ