Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa tak. ☺️ Wahałam się pomiędzy tymi dwoma najmniejszymi ale zdecydowaliśmy, że chcemy żeby już mogła śmigać. ☺️ Później ewentualnie sprzedamy ten i kupimy ten większy. 😜 Tym bardziej, że Klarcia jest raczej malutka - tak mi się przynajmniej wydaje. 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 14:15

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola to pieknoe ze wykluł wam sie ząbek :) moze to po prostu te zeby tak mecza cholera go wie..
    A u nas dzisiaj ani jednej łyżeczki jedzenia :(
    Ide do sklepu po mieso zrobie zupe..

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi, bardzo współczuję. Mam nadzieję,że jednak nocka będzie lepsza. Dużo zdrówka!

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka u nas identyko jak pisałaś, mam podobne dzieciaczki. Filip też taki jest. A jak ma zły dzień to w sumie jest tylko krzyk i ryk i awantury. Czasami się zastanawiam czy sąsiedzi to słyszą. 🙈 Ale każda prawie czynność jest z aferą. I też czekamy na termin diagnozy SI. Mogłam iść już dawno, bo od zawsze wiem, że coś jest na rzeczy, ale najpierw poradnia uznała, że jest za mały, a potem pandemia. 🥴 Mam nadzieję, że nam jakoś pomoże. I rozumiem to uczucie beznadziejnej matki, odnoszę wrażenie że to ze mną coś nie tak, że on taki jest.

Nikola przytulam. Filip taki był, wyrósł z tego. Ale fakt, że u nas był taki cały dzień. A u Was tylko noce. Może to kumulacja wszystkich emocji z całego dnia. Tak bardzo mi Was szkoda, bo permanentnie ciężkie noce to jest dramat...

U nas Asia jest jak Sonia. Najlepiej na rękach, non stop włazi na mnie. Ale dużo płacze ostatnio, więc może to następny ząb.

Jeśli chodzi o rowerki i jeździki to myśmy nie mieli nic (w sensie dla takiego malucha). Miał typowy rowerek, które rodzice pchają i tyle. Jeździł na swoich dużych autach (śmieciarka, laweta). Jak miał dwa lata dostał biegówkę dwukołową z decathlonu btwin i śmiga w niej do teraz. Ale na lawecie po domu też. 🤣 Mamy też popularną hulajnogę biedronkę i bez szału u nas. Raczej nieużywana za bardzo. A z rozmiarami i nogami to u nas Filip jak Mia. Nogi długie i zawsze spodnie większe od bluzek. 😄

Dużo słabych nocek, dziewczyny trzymajcie się tam. Niech te złe zębiska wychodzą szybko wszystkim maluchom!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 16:21

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Cierpliwa no wiadomo, że wolałabym nie zmieniać często 😄 Choć i tak jestem pozytywnie zaskoczona ceną, bo myślałam że jak polecane,bo takie super to spodziewałam się ceny tak z 3 razy wyższej 🤣
    KasiaC mam dokładnie to samo. Nie mam pojęcia jak odstawić małą od piersi. W ciągu dnia je cyca 2x (ok 9-10 i ok 15) zawsze przed drzemkami. Później je przed spaniem 19:30-20. W nocy budzi się 2x (ok polnocy i ok 3-4).
    Niby w dzień tak jak mówiła pediatra mogłabym jej dawać kaszki mleczne i by jakoś przeszło ale co w nocy? Jak tylko wyczuje smoczek od butelki to wrzask i zaciska usta. Próbowałam w dzień dawać z bidonu mm to dwa łyki wypiła (myślała ze wodę jej daje) i koniec.
    Zupełnie nie mam pomysłu. I tez chętnie skorzystam z rad.

tm01qjv.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie planuje odstawiać młodej od cyca. 🙈 Nigdy tego nie liczyłam ale myślę, że je z cyca jakieś 10 razy dziennie. 🤣🤣🤣🤣🤣 Także tego… Żłobek mnie martwi. 🤣

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się mega cieszę, że nie karmie 🙈 bo na pewno też bym miała problem żeby odstawić.

Ja jestem napalona na kinderkraft 4trike ale to na roczek. Z tym, że muszę jeszcze poczytać o nim :) ale ogólnie bardzo lubię kinderkrafta 😊

U nas też jest zwyczaj szukania w ogródku:) ja dla Oli zamówiłam drewniane klocki z sorterem, takie 200szt. żeby na dłużej starczyły i tak prędzej czy później chciałam jej kupic:)

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, ja też żałuję,że tyle zwlekałam, a cos jest na rzeczy na pewno. Teraz 4 miesiące się czeka na termin i potrafią z dnia na dzień zadzwonić. Mam nadzieję,że jeszcze nie będę pracować albo uda się ogarnąć wolne.
    Byliśmy dzisiaj u alergologa z Iga. Dostała masę leków i badań. A do niedawna miała tylko lekkie wykwity skórne. Od kiedy mamy kota, jest mega pogorszenie i okazało się,że jest naprawdę ciężka alergia. A te nawracające kaszle i katary mogą być od tego. Ciągle coś.
    Ale muszę podomykac wszystkie sprawy zanim wrócę do pracy, więc teraz ciągle gdzieś latamy.

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle u nas tez pierdyliard razy kp. Ale w sumie to chyba z mojej strony jest to żądanie niż z jego 😂 w sumie jak wychodzimy gdzies i nie kp przez kilka godzin to pięknie opitala obiadki/kolacje.
    A ja po prostu lubie kp bo wtedy mam chwile posiedziec na tel, nadgonić was i takie tam, Boże co za matka 😁
    Noelle... Testujemy razem w takim razie 😂 ale ja i tak czuje ze z tego nic nie bedzie. Nieprzespane nocki, brak jedzenia, stres, dzwiganie małego na rekach, no moj organizm raczej stwierdzi ze to totalnie nie ten moment 😂

Noelle lubi tę wiadomość

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor padł, oby przespał dłużej niż 15 min. 🙇

• Chaos Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, u nas ostatnio też ciezko, a w dodatku smuty bo 2 dni temu pozegnalismy nasza kotke 😔😔😔 byla juz starowinka, bo miała 18 lat, z nami była jakies 12 (przygarnelismy ja jak zmarł jej wcześniejszy właściciel). I człowiek niby wiedzial co sie święci, a i tak serce pękło. .

O tyle "dobrego", ze przy tych malych huraganach nie ma zbyt duzo czasu na smutanie.. Ehh

Malej dziś ewidentnie cos dolega i za uja wafla nie wiem czy to w końcu te zeby czy brzuszek moze czy co 😳😳😳 ale az sie cala prezyla, wierzgala, jakby ja bolalo coś na zasadzie porodowego skurczu, nie ze caly czas tylko jeb i nagle boli..tak to wygladalo.. W sumie trzy takie akcje, jedna na dworze. Nigdy nie wracalam z nia na takiej syrenie jeszcze.
    Wjechaly czopki, dentinox, udalo mi sie ja teraz uspać ale jak się obudzi z płaczem to wjedzie od razu ibum. No i jak jutro tez tak będzie to pójdziemy do lekarza. Bo moze to jakas inna cholera.

Ze starszakiem tez mamy jazdy. Nie wydaje mi się ze u nas ma to coś wspolnego z integracja sensoryczna, jest "po prostu" wymagający i jeczybula no i chce koniecznie przekrzyczec siostre.

Dzien w dzień jestem przebodzcowana.

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis bylo 25 stopni, wiec prawie caly dzien poza domem... jedynie sniafanie zjadlam i na drzemce mlodego okna w kuchni i u Mii pomylam i ozdobilam na swieta
    Obiad tez zamowilismy, w sumie to juz kolacja byla...
    Nogi mi wchodza nie powiem gdzie... dobrze ze wszyscy juz spia

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20:34 a mi przyszedł rowerek do paczkomatu… 😂🤦🏻‍♀️ Tak się napaliłam, że chyba po niego polecę. 🤭

Sumi no to testujemy chociaż ja też to marnie widzę. 🤪 Co do tego kp to tak myślę, że z tymi 10 razami na dzień to ostro zaniżyłam… 😏 Klara jak nie widzi cyca to tylko czasami się upomni ale wystarczy, że mam dekolt i zaczyna świrować. 🙄

• Noelle Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos u nas jest dokładnie to samo!!!! 🙈
    Młoda nagle się napręża i marszczy buzię jakby robiła kupę, robi się cała czerwona i krzyczy… Ja też nie wiem co to jest. 😕 Mam wrażenie, że to te cholerne zęby a ona po prostu nie potrafi inaczej tego odreagować więc też daje jej apap. 🙈

Przykro mi z powodu kotka. 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 20:53

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie Sonia w dzień od bardzo dawna nie wola żadnego cyca - ja jej go dawałam bo lubię 🤪

Szkoda z tymi fotelikami na rower :/ fajnie byłoby pojeździć z nią w to lato, ale trudno.

Widzę, ze generalnie jakies cyrki z dziećmi ostatnio. Ja to aż mam stresa ostatnio przed każda nocą.

Trzymam kciuki za nas wszystkie i dzisiejsza nockę

• Foxy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola, aż się serce kraje jak czytam przez co przechodzicie, do tego ten brak konkretnej diagnozy i planu działania. Współczuje.

Chaos, przykro, jak dzieciaki, a w zasadzie starszy sobie z tym radzi?

Syrenka, Ula zajada żwirek z kuwety, a L., odkąd uczę go kultury i ogłady przed żłobkiem, zaczął z uśmiechem wyżerać ziemie z kwiatów. Masakra

Moja przyjaciółka jest po pierwszym pozytywnym teście ciążowym, i już poszła do lekarza, który oczywiście ją nastraszył, ze lepiej zeby beta była poniżej 1000 bo jeszcze nic nie było widać. Teraz człowiek daje dobre rady w stylu poczekaj do 6-7 tyg. zrób bete teraz i za dwa dni... a półtora roku temu tak samo robił.

15.09.20: (I) ET 4.1.1
    bhcg 6dpt 44,7; 9dpt 220; 17dpt 4663
    25+4tc 891g, 29+4tc 1616g, 32+6tc 2230g, 34+4tc 2500g 36+5tc 3025g 38+3tc 3280g
    24.08.23 (II) FET 4.1.1
    bhcg 4dpt 1,1; 6dpt 3,8; 9dpt 6,6
    20.09.23 (III) FET 3.1.1
    39+5tc 3700g

age.png

age.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam bety 🙃 a mąż dowiedział się chyba ze trzy dni po teście. Następnego dnia o świcie lecieliśmy na wakacje a ja nie mogłam się zebrać żeby powiedzieć 😅 a on ciagle proponował mi drinki

Po przeczytaniu dnia dzisiejszego nie mam co narzekać na swojego malucha, pomimo ze na drzemki i sen nocny u babci chodzi spać marnie 😑 mam okno od drogi krajowej, latarnia wali w okno, rolety jasne, w pokoju widno. Masakra. Może jutro ruszę na strych poszukać jakiejś starej ciemnej firany czy pobuszuje u sióstr w poszukiwaniu koca żeby zarzucić na okno. Ewidentnie mu przeszkadza jasność w pokoju bo przed samym zaśnięciem zasłania oczy rękoma

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ja robiłam betę. Chyba ze 4 razy :D 😀 byłam pewna,że biochem.
    Miałam piękny plan,że powiem staremu,że się udało się fajnie, a siknelam sobie 9dpo tak dla sportu i coś wyszło. Wybiegłam z łazienki i krzyczę 'Wojtas czy Ty to kur..widzisz?' Taka niespodzianka 😉
    Ale bym to chciala przeżyć jeszcze raz.. No nic, będę przeżywać ciąże córek za 20-30 lat;)

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc dzisiaj paskudna, budziła się co 20 min. Dzisiaj kawa będzie się lala filizankami;D
    Policzę ile razy Ula ciągnie cyca w dzień. Ponad 10 myślę. Ale ja jej czasem daje tylko liznąć.
    Z Iga już na tym etapie miałam miesiączkę, a teraz czuję,że jeszcze trochę będę miała spokój przez częste karmienie.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi odnośnie ciąży, to organizm wie co robi. Ciąża to duże obciążenie, a jak teraz jesteś przemęczona, to ciąża by Cie wykończyła. Albo moglaby się nie utrzymać jak mama nie jest w formie..
    Ale ja czuje u Ciebie niedługo ll i to takie z pozytywnym koncem;)

‹‹ 1616 1617 1618 1619 1620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ