Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Syrenka my właśnie sobie spacerujemy po lasku, słońce świeci, ptaki śpiewają, pełen relaks, polecam choćby na 2 godziny, jeśli już na 2 tyg.się nie da 😉
Moja tez uwielbia nabiał ( po mamie 😄), dlatego daję już w dzień tylko jedną butelkę mm.
A dzisiaj na obiad szparagi, ciekawe czy zasmakują, bo zupy szparagowej oczywiście nie tknęła. -
Syrenka tak myślałam o żłobku Uli. Przy otwarciu takiej placówki na pewno maja dużo na głowie. Co prawda to nie usprawiedliwia braku profesjonalizmu przy przekazywaniu istotnych informacji. Ja bym na razie z niego nie rezygnowała. On ma jedna największa zaletę. Masz go pod nosem. Takie rzeczy doceni się jak wróci do pracy. Nie będziesz musiała lecieć z językiem na brodzie żeby odebrać Ule na 5 min przed zamknięciem. Ja niestety tak będę robić 4 razy w miesiącu do końca roku. Druga zaleta to to ze jest nowy. Będą starać się żeby zbudować renomę. Zmienić zawsze będzie można
-
Pewnie Zoe masz rację. Ale boje się,że okaże się,że ich ten żłobek przerośnie i że nie będą się opiekować dziećmi jak trzeba.
Koleżanka przedszkolanka opowiadała, jak trafiały do niej dzieci, które były w żłobkach zmuszane do jedzenia. W jednym przedszkolu w moim miescie pani przywiązywała dzieci do krzeseł. Było o tym głośno niedawno. Tu się cuda dzieją i się zwyczajnie boje. Ale dam im szanse, bo jak piszesz, blisko. Bardzo nie podoba mi się taki brak kontaktu na samym początku. Mama pp, nie idę do lasu, a do Lidla. Po szparagi. Smaka narobiłaś
Kupiłam Uli buty froddo, któraś kojarzy? Czekam aż przyjdą, wyglądają fajnie. -
Niestety dopóki sprawy nie ujrzą światła dziennego to nie dowiemy się o takich rzeczach 😕 trzeba liczyć ze w naszych takie rzeczy nie będą miały miejsca.
Co do jedzenia to u nas wjechał jak zloto wczoraj makaron z suszonymi pomidorami i kurczakiem. Nie nadążałam mu podawać. Odłożyłam porcjuję na dziś na południe jak wstanie po drzemce. Na dziś właśnie rośnie ciasto na bułki do burgerów i będą z kotletem rybnym. Zobaczymy czy mu zasmakuje. Bo bule zje z pewnością 😅
Od wczoraj jest tez fanem pomidorów koktajlowych.
Oliwer w żłobku dzień 4
Dziś zostali w środku razem z innymi dziećmi. Od 9:30 do 11. Nie było rozpaczy. Dostał butle mleka bo nie zdążyłam mu przed wyjściem dać (bylismy na pobraniu krwi). Jak inne dzieci zaczynały płakać to on przytulał się do pani lub leżał sobie na dywanie i gryzł gryzaka. Pani raczej mówi prawdę ze nie płakał bo oczu nie ma czerwonych ani nie jest zapłakany. Jutro rusza od 8:30 do 11:30. -
Wypełniłam wniosek o przerwę na karmienie do pracy. Niby należy się każdemu ale wiecie że kadry poprosiły mnie żeby szefowa wyraziła na to zgodę? Gdyby moja szefowa była chamska i nie wyraziła zgody to chyba bym ich tam rozniosła. Nie ładnie. Nie ładnie. Jeden z największych banków. No No No.
-
U nas ostatnio mega hitem jedzeniowym jeat zielona szparagowka, wciqga ja jakby miesiac nie jadl
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Oficjalnie to nie można nie wyrazić zgody bo ona należy się ustawowo. Ale jaki jest sens pytać i mieć pisemną zgodę przełożonej w takim razie? 🤔 moim zdaniem przełożony powinien być tylko poinformowany o tym fakcie bo jednak będziemy wychodzić wcześniej z pracy to musi mieć to na uwadze.
-
Syrenka włóż weganski produkt w stare opakowanie i pokaz że wyjmujesz jakby to był ten co zwykle
Jejku to dawaj znać co powoe specjalista chociaz dzieci w tym wieku mają naprawde różne odpały. Córka mojej kolezanki codziennie układa swoje zabawki, długopisy zeby rowno leżały. Jak buty krzywo postawione to też wszystkie musi ułożyć.
Rąk sobie niczym nie chce brudzic wiec ani malowanie ani zabawa w piasku ani jedzenie samodzielne. I rece co chwile musi jej myć bo inaczej ryk.
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi u starszych dzieci to nie zadziała. Przynajmniej u mnie by nie działało, bo starszak sam sobie wybiera z lodówki jedzenie.
Syrenka rozumiem Cię totalnie, ale słuchaj może serio nie będzie tak źle! Dyrektorka mojego żłobka też wg mnie nie do końca ogarnia organizacyjnie, ale żłobek fajny i polecany. I też mnie drażnią takie tematy, że nie ogarnia w 100%, no ale mam pod domem, więc się cieszę.Może daj im szansę.
Zoe nieźle, brawo dla Oliwiera! U nas już zostało parę dni. Ale no nie ja będę prowadzać. 😆 -
A u nas adenowirus... tzn u młodzieży mojej... zas ja na antybiotyku... takze wspaniale
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Julek ma zapalenie oskrzeli, załatwiła go klima na komunii mojej chrześnicy i tak się ciągnie drugi tydzień. Dzisiaj trzeci dzień na antybiotyku ale zero poprawy. Natomiast co mnie cieszy pediatra kazała go jak najwięcej wentylować na powietrzu.
Więc siedzimy na działce all day. W domu jest niemożliwy, już mi wszystkie listwy przypodłogowe oderwał, w kuchni kombinuje jak otworzyć zamrażarkę a jak się dorwie u chłopaków w pokojach do książek to czyta organoleptycznie za pomocą zębów.
U mnie też szef musi wyrazić zgodę na przerwę w karmieniu ale wątpię, że będę o nią występować na moim stanowisku choć pewnie by się bardzo przydała.
Z chłopakami korzystałam z niej różnie np przychodziłam pół godziny później i wychodziłam pół godziny wcześniej. Albo w całości rano. Zależy jak bardzo sprawnie szło nam wychodzenie z domu do babci... Bunt dwulatka sprawił, że wiecznie byłam w niedoczasie rano. -
U Igi by nie przeszło. Ona potrafi zlokalizowac mikroskopijny kawałek pietruszki w zupie. Jak jest dużo zielska, to wlewam jej przez sitko, bo inaczej nie ruszy. Od razu by zobaczyła, że jej serek ma inny kolor i zapach. Nie z nią te numery;D ale spróbuję. Wczoraj dałam jej napój owsiany zamiast mleka, mówiąc, że mleczko będzie inne, lepsze. I sama spróbowała, więc może serek też. Wzięła łyk i ohyda. Cóż. Spróbujemy inne;D boje się jedynie,że ja będę na rzęsach chodzić, a w przedszkolu dostanie kanapkę z masłem.
Dziewczyny, współczuję chorób. U nas od miesiąca nawet kataru nie było. Od razu się lepiej żyje. Dobrze,że lekarze zalecają powietrze, bo pogoda ładna i siedzieć w domu to by było ciężko.
My teraz po kilka godzin na placu zabaw. Iga ma koleżanki, a Ula biega za nimi. Siedzimy ze starym jakbyśmy dzieci nie mieli.
Odebrałam wczoraj buty froddo. Fajne, ale na niskie podbicie. -
Kurde, Cierpliwa u Ciebie to tez co chwile coś 😕
Lilak ja bym wypisała wniosek a to czy z niego skorzystam czy nie to już drugorzędna sprawa.
Ogólnie to zastanawiam się czy iść po podwyżkę od razu czy wypadałoby odczekać ze dwa miesiące 🤣🙈 ale oczywiście zapytam czy podwyżki są na ten rok przewidziane.
Dzisiaj trochę mnie serce bolało jak zostawiłam małego. Pani go wzięła to nawet wyciągnął ręce do niej ale zaczął trochę popłakiwać. Jak wychodziłam to nie słyszałam żeby płakał wiec chyba poszło dobrze zagapienie go. -
Co do butów to pytałam co mu kupić do żłobka do piaskownicy. Pokazała mi babka takie kapciochy i muszę powiedzieć ze fajne. Na próbę chwile w nich w domu chodził to się trzymały. Przypomne ze jeszcze nie chodzi.
https://allegro.pl/oferta/paputki-papcie-kapcie-buciki-skorzane-mis-s-20-11766941150?snapshot=MjAyMi0wNS0wOVQxMToxMzozMC4wOTFaO2J1eWVyO2NiMjJkZmVkN2E2OTA1NTljODZiNDRiNzIwMzZiMWRhNjY5NjNiODAyZmFhZDc2MWU5NTYyZTMyZWYzYzcyZGY%3D -
Syrenka ten wypas będę czuła jak będę robić przelew na początku miesiąca 🤪
Babeczka w aplikacji raportuje mi jak synek daje rade. Na razie popłakuje jak muszą go odłożyć 😏 na placu zabaw lepiej się zachowuje ale kręci się w pobliżu pani. Zjadł całą michę mleka owsianego z makaronem i 6 racuchów 😆 jakbym go w domu głodziła 🙈 a wspomnę ze przed wyjściem dałam mu pół kromki chleba i do tego pare kawałków wczorajszego burgera rybnego i ponagryzal śliwkę podczas robienia śniadania.
Sama nie wiedziałam czy dać mu cos przed wyjściem. Niby szedł tam na śniadanie na 8:30 ale on jada ok 7:30 max 8 to bałam się ze zanim będzie jego kolej to zgłodnieje porządnie 🙃