X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się bardzo ucieszyłam jak moi rodzice zrozymielie sugestie i poprostu zrobili przelew. Myślę, że może kupię dużego alilio, bo wczoraj sprzedałam karuzelę, a część grająca nam służyła do tej pory. Tylko widziałam róże ceny, to są różne modele? Poradzicie który najlepiej kupić?

U nas ze stolikiem wodnym pewnie byłoby podobnie jak u Lilak 😂 Teraz ma taką zabawę, że nabiera wodę w usta i się pluje, cała mokra i się cieszy 🙈

OrT4p2.png

Wysłany: 14 czerwca 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa a macie może Toniebox? Jeszcze nad tym się zastanawiam.
    A jakbyś Ty miała wybierać to co byś kupiła?

OrT4p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile u Was trwa karmienie? Chodzi o posiłki stałe. Dajcie mi nadzieje na lepsze jutro bo oszaleje. Słabo mi się robi jak zbliża się pora posiłku. Wywalanie jedzenia. Odwracanie się. Jęki. Kiedy nadchodzi etap, że dziecko siada, je i idzie w pieruny?

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe, ja Cię nie pociesze, bo Iga nawet nie je za ładnie. I brudno i lata z tym jedzeniem i trzeba pilnować,żeby coś do tej buźki wpadło. Ale to już nie jest takie uciążliwe jak przy tych maluszkach.
    Znalazłam spoko pediatrę! W końcu. Byłam z Ula, osłuchowo czysto, kaszleć może kilka tygodni. Młoda, z aktualną wiedzą. Zdziwiona,że Iga dostała antybiotyk. Cóż. Ważne,że zdrowa;)

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na etap, kiedy dziecko przyjdzie, pogada, zrobi awanturę, bo z tego się nie wyrasta i idzie do swojego pokoju na chociaż pół godziny. A nie,że muszę siedzieć i patrzeć jak maluje albo jak układa puzzle. No i czekam aż będzie mogło samo wyjść na dwór. Wolności mi się chce. Ale to jeszcze kilka lat.

• Noelle Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    45b9aa0b4b17.jpg

Bee, Mama po przejściach, Karolina90, Mala_syrenka, Lilak , NatkaZ, Ann11, Cyprysek89, Sumireguska, _agrafka_, Chaos, Santi_14 lubią tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Syrenka super, że w końcu udało Ci się znaleźć kogoś ogarniętego:)

Mala_syrenka lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Ile u Was trwa karmienie? Chodzi o posiłki stałe. Dajcie mi nadzieje na lepsze jutro bo oszaleje. Słabo mi się robi jak zbliża się pora posiłku. Wywalanie jedzenia. Odwracanie się. Jęki. Kiedy nadchodzi etap, że dziecko siada, je i idzie w pieruny?

Ja się nie odzywam. Mam takie żyrte dziecko, że nawet robaki to delicje 🤮

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Ja się nie odzywam. Mam takie żyrte dziecko, że nawet robaki to delicje 🤮

Ja też się nie odzywam, bo jak siadamy do jedzenia, to Nina kończy pierwsza. A potem jeszcze cyca by chciała 🙄

relgtv73ymxx11gn.png

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego co najlepsze dla jubilatów z wczoraj i z dzisiaj 😘😘
    Noelle Klara taaaka duża, moja z tym swoim jednym zębem dalej wygląda jak bobas 🤪

Mama po przejściach, Noelle, NatkaZ lubią tę wiadomość

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Wszystkich jubilatów 😍

Sonia też przedwczoraj skończyła roczek. Szalała przez cała imprezę - wiem jej mina tego nie odzwierciedla 🤣

6289466529ad.jpg

Mój debiut tortowy rownież uważam za udany :)

e3e33c88e214.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2022, 20:14

Mama po przejściach, Lilak , Karolina90, Noelle, Cyprysek89, Sumireguska, Bee, _agrafka_, NatkaZ, Chaos, Santi_14 lubią tę wiadomość

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym - dzisiaj samoistnie poroniłam. Nie musze wiec jutro zgłaszać sie do szpitala. Juz po wszystkim i teraz kolejny transfer OBY za 2,5 miesiąca. Wcześniej nie ma szans , moze być tylko pózniej.

Z jedzeniem tez sie nie odzywam bo Sonia wcina jak szalona. Najchętniej ja właśnie samodzielnie posiłki. Chociaż ostatnio nawet z łyżeczki zje.

Dodatkowo ruszyła trochę z kopyta i rozpoczęła próby spacerowania. Często sie puszcza i spokojnie juz idzie kilkanaście kroków. A co najlepsze dostała na roczek scoot and ride i na nim normalnie jeździ. Myslamam ze dzieci musza stabilnie chodzić, a ona jeszcze słabo chodzi a na hulajce śmiga. Musze ja chować w domu bo chce jezdzic non stop.

Za tydzień we wtorek mamy kontrole kasku i najprawdopodobniej w końcu po 5 miesiącach go ściągniemy :)

Lilak lubi tę wiadomość

• Lilak Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia polubiłam tą drugą część postu. Ta pierwsza część oczywiście pocieszająca bo obyło się bez szpitala ale mimo wszystko bardzo przykra.
    Trzymaj się 😘

15b891ccdb.png

Wysłany: 14 czerwca 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne zdjęcia 🥰 Duże panny.

Kasia czyli pomimo wszystko dobre wieści.

Lisa jeszcze nie do końca ogarnia scoot&ride, albo siedzi, a jak ma się odpychać to dźwiga tylek i idzie z nim między nogami 😅

A zjeść potrafi dużo, ale muszę jej zapewniać przy tym rozrywkę 🙈

Noelle lubi tę wiadomość

OrT4p2.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zjada sporo, ale też czasem muszę zabawiać i je śniadanie na 2 razy :p no ale cóż... Dla mnie najwaznjsze, aby jadł zdrowo i różnorodnie :)

Mój Scoot and ride jeszcze nie ogarnia, raczej każe się na nim wozić 😂

My jutro jedziemy z Ignacym do parku wodnego Suntago 😅 zobaczymy czy będzie radość :)

Kasia cudne zdjęcia! Tort cudny! :)
    I dobrze, że udało się samoistnie i obyło się bez szpitala. Mocno przytulam i zobaczysz, że 2.5 miesiąca szybko zleci :) może pomysl o jakimś L4 żebyś jeszcze nie musiała wracać do pracy, bo chyba wspominałaś, że nie bardzo chcesz.

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi cudnie 10cm to już poważny człowiek🥰🤗😃

Co do jedzenia u nas od 2 dni jeeeeeee! Wszytko co daje je! Szooook. Tez najchętniej sam.
    Ale mam dość tego syfu po jedzeniu. Wszystko brudne, uwalone.

Co do smoczków to nie mogę na to parzec!

Kasia pięknie. Druga informacja również pozytywna jak można to tak nazwać.

U nas chodzi przy meblach, wiesza się na wszystkim, wspina, ale chodzić nie chce, pokazywac nie chce i gadać tez nie chce:/ a ja myślał ze do chrztu na nogach już pójdzie😄😄😄

• Nikola Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała syrenka a Ty suplementujesz witaminę D3. Sprawdzalas sobie poziom. Kurcze współczuje Wam tych chorób:( i wiem co czujesz z nieodkladalną Ulcia :/

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chodzi o długość posiłku. Bo mój potrafi jeść 40 min i mnie szlag jasny trafia w tym czasie.
    Dziś przez cały dzień zjadł z półtora jajka (jajecznica) i kromka chleba, drugie śniadanie dwie brzoskwinie ciastko (wiecie że daje mu całe a on je obgryza 😁 ) później z 10 łyżeczek zupy ogórkowej. Następnie znowu z 5 łyżeczek zupy ogórkowej, kromka chleba z pasta warzywna, cały mały pieczony batat w formie frytek i jak byłam w łazience to słyszałam że znowu jadł z tatą brzoskwinie.

Biczuje się za wczoraj. Wracam z fitness po 20 a on jeszcze nie śpi. Podobno płakał i darł sie 40 min. Daje mu pic z bidonu, nie chciał nawet do buzi wziąć. Wcześniej stał przy stoliku i chciał się napić, zaczął płakać. Myślałam że może słomką zaczepił o dziąsło czy coś. Dałam mu pic z innego kubeczka. Rano zrobiłam mu trochę soku od babci z ciepłą woda. zawsze rano wypija z pół bidonu na raz. Teraz pociągnął raz i tyle. Coś mnie tknęło i sama spróbowałam się napić z bidonu. Nie dało rady, cos się przyblokowało. Biedny wczoraj płakał bo tak pic mu się chciało a nie dał rady 🥹 dobrze że później dałam mu z innego, było z dolewką 🥺

• Noelle Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe Klara też długo je. 😉 Wczoraj zjadła dwie małe kanapeczki w godzinę. 🤷🏻‍♀️ Ale ja daje jej jedzenie i po prostu w międzyczasie zjem swoje, posprzątam, a później zajmuję się swoimi rzeczami a ona dłubie. 😅

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy posiłek to kilka minut. Łyżeczka za łyżeczką, siedzi w krzesełku bez najmniejszego szemrania w obawie, że mu ktoś zabierze. Zawsze gdy jedzenie się skończy jest ryk, muszę podać szybko coś do przepicia i zapomina.

Jak je sam to pierwsze kilka minut jest ok a potem zabawa, babranie, rzucanie.

15b891ccdb.png
‹‹ 1732 1733 1734 1735 1736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ