Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas noc tez fatalna, wiercił się i marudził przez sen, często się wybudzal, mocno zasnął dopiero jak się na mnie położył. Ale po 1 obudził się z takim płaczem ze dałam mu syrop przeciwbólowy i spał do 5. Zgrzyta zębami. Stawiam ze któraś czwórka mu się przebija. W dodatku obudził się rano z katarem. A my nadal w gościach. Mąż dopiero w weekend po nas przyjedzie.
Mama pp synkowie kuzynki mają jeden 4 lata, drugi 2,5 roku -
Zoe mam, bardzo dziękuję!
Moja też śpi w samym pampersie i śpiworku Tog 1, według rozpiski ok, bo nie mamy w sypialni więcej niż 24 stopnie. Nie wiem czy nie kupić Tog 0,5. Już tyle pieniędzy poszło, żeby tylko lepiej spała, a to nic nie daje. Zazdroszczę, że są dzieci które śpią, nie ważne gdzie, na czym, pod czym, w czym, poprostu śpią.
Cyprysek też mam te piżamki z Lidla, chyba dzisiaj wypróbuję.
Czy wyrzynające się czwórki bolą dopóki cała korona nie wylezie? Jeśli tak to jeszcze czeka nas chyba miesiąc jęczenia 🤦♀️
Naiwna myślałam, że po takiej nocy zaraz po śniadaniu będzie chciała spać, nic bardziej mylnego, jeszcze nie drzemała 🤯 -
Zoe no właśnie ona bez względu na to czy przemęczona czy nie odstawia takie cyrki. Dziś wstała o 7, właśnie próbuje ją uspać i żeby była już tylko jedna drzemka. Przeciągnęłam ją godzinę, z rąk się wyrywa, w łóżeczku może się kręcić i 2 godziny a i tak sama nie zaśnie. Nic nie zmieniałam w naszej rutynie, taką ma teraz fazę 🤷♀️ żadne porady od zaklimaczki snu tu nie działają.
Czy wasze dzieci też się już tak złoszczą czy tylko moja taka złośnica? Jak coś jej nie wychodzi lub czegoś nie daję to wiszczy, rzuca nogami, kładzie się na ziemię. Myślałam, że takie rzeczy to później🤪 -
Ann u mnie po pójściu do żłobka potrzebował więcej bliskości przed snem. Chciał żeby trzymać go na rękach aż uśnie - pierwszy raz w jego życiu. Trwało to kilka dni. Później wszystko wróciło do normy.
Nikola Oliwer wstaje 5-6 (od 5 często się kręci i bardziej leżakuje niż śpi) ogólnie jestem zdziwiona jak wstanie o 6:30 🤪
Drzemka od 11 do max 14. Sen nocny od 19 (wtedy jest wynoszony do siebie, jak mało spał w żłobku to pada w 3 min, jak sporo spał to łazi tam nawet do 40 min).
Sen zlicza się dobowo. Może ma za długie drzemki w dzień? -
Nikola u nas zasypia między 21-22. I śpi do 7.30-8.30.
A w dzień drzemka 2-3 godz
U nas też dziś kiepska noc, wybudzał się ciągle do jakiejś 1 w nocy 🙄 myślałam że zaliczę z nim drzemkę w ciągu dnia,ale on postanowił zasnac na spacerze i obudzić się od razu jak tylko usłyszał jak przekręcam klucz w zamku przy wchodzeniu do domu.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
To moja właśnie przed spaniem lubiła się tulić, nosiłam ją i dość szybko zasypiała mi na rękach. Ostatnio zaczęła mieć problemy z zaśnięciem, musiałam ją długo nosić. A od kilku dni, nie pozwala się nosić, bo się wyrywa i płacze. I weź tu zrozum 🤷♀️ teraz zasnęła na łóżku. Zmieniłam jej pampersa, przekręciła się na bok i padła jak jej jeszcze body zapinałam. Taka była zmęczona... Nigdy wcześniej się to nie zdarzyło. Te 1,5h teraz oczywiście okropnie marudziła i co chwilę płakała. Będę dalej próbować już tylko z 1 drzemką.
Nikola też mi się wydaje, że Franek wysypia się w dzień. Właśnie moja tak ostatnio miała, że spala w dzień 2x po 1,5h nawet a później na noc usypiała dopiero ok 21.30. Dla mnie to za późno, bo jeszcze później ogarnąć dom i siebie i o 23 byłam już skonana. -
Nikola wrote:Dziewczyny jak wyglada u was dzień odnośnie spania. Ile drzemek ile czasu trwają i kiedy sen nocny. U nas od 2 tyg chodzi spać ok. 22 i wymiękam będąc na wysokich obrotach od 6. Nie wiem co robie zle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2022, 14:56
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
udało mi się odstawić Szymka od cycka w dzień. jeszcze za tydzień jakiś odstawie w nocy i z głowy karmienie (na pół roku) 😅
i chodzić mi Skubany zaczął ❤️Karolina90, Cyprysek89, Santi_14, _agrafka_ lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Espoir super!
Zoe pytałas chyba o kosze na zabawki. Fajne są z Childhome, z napisem chyba Toys i small Toys, ale kosztują 500 zł 😂
A tak serio to ja mam jakieś z Ikei zwyklaki👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Trzymajcie mnie bo chyba siądę w kącie i zacznę płakać. Właśnie dostał gorączki. Było to poprzedzone dziwnym slinotokiem wiec mam nadzieje ze nie zauwazylam jakiejś dziury na zęba 😭
Dziś rano pediatra go znowu oglądała i nie widziała żadnej wysypki bostonki. Ręce mi opadły -
Cyprysek 1 dzień i po wszystkim?
Jutro i tak planowałam zostawić go w domu z siostrą bo deklarowała się że ma wolne to z nim posiedzi.
Opadam z sił. Jeszcze jutro to wyjście. Nie mam ani chęci ani ochoty. Jeszcze muszę się ogarnąć bo jestem jak dziad -
U nas wstaje o 7, drzemka o 11:00. Jak śpi 2h to zasypia potem ok 20:00. A jak 3h to zasypia 21:00.
Dzis nad morzem zasnął o 11:00 ale tylko na 40 min no i teraz o 17:00 padł na drugą drzemkę co oznacza że bedzie soedział do 22:00
My juz mamy wylacznie jedną drzemke chyba ze właśnie sa takie sytuacje wyjatkowe jak dziś.
Ale to wyjazd i tutaj nocki to jakaś utopia. Dziś spał 12h ciągiem i tylko raz złapał za cyca na chwilke. Gdyby tak było normalnie w domu, echhh..
Ja usypiam przy cycu jednak, przyjdzie mi za to odpokutować kiedys ale nie potrafie sobie odmówić tej wygody. Ledwo go przystawie, mijają nie wiem... 3-4 min? I juz przestaje ssać i widze że spi. Trudno..
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Zoe wspolczuje tych chorob, goraczki, pediatrow...
Rozumiem że wszystkiego sie odechciewa. Mam nadzieje ze goraczka tylko od zębów.
Co do ksiazek i roznych programow z poradami ja bylam mega sceptyczna. Wychodzilam z zalozenia ze lepiej czytac swoje dziecko niz ksiazki, blabla.
Ale jak zobaczyłam corke znajomej, 2latke ktora wrzeszczała jak tylko miała wyjsc, ubrac sie czy cokolwiek innego to stwierdzilam ze no sama nie wiem co bym zrobila w takiej sytuacji. I jak obejrzałam jakis program gdzie psycholog tlumaczyla - buntu dwulatka sie nie ominie ale pokazała rozne porady na wiele roznych zachowań ktore moga oszczedzic nam nerwy i troche zmniejszyc te histerie w domu.
I sama przyznałam ze niektore z tych pomysłow były mega trafione i od tamtej pory zaczęłam sie edukowac21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10