Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Gdyby dało się z jednej książki nauczyć obsługi dziecka, to by jej autor dostał chyba Nobla;D ale myślę,że jakby przeczytać kilka i sprawdzić czy coś działa, pasuje na nasz egzemplarz, to można sobie sporo ułatwić.
Oczywiście nie trzeba. Sama się długo wstrzymywalam, ale ostatecznie biorę się za dokształcanie i liczę,że będzie ciut łatwiej;)
Ale ja też muszę dodać,że mój instynkt jako rodzica totalnie zawiódł i wszystkie moje taktyki, które stosowałam z biegu były totalnie nietrafione. Rewelacyjnie radzę sobie z ogarnianiem i pielęgnacja niemowląt, a dalej leżę i kwicze. -
Mała Syrenka właśnie mi się przypomniało. Kiedyś nasza fizjo polecalam takie maty/ścieżki sensoryczne do cwieczen. Może to by Ci pomogło w ćwiczeniach z dziewczynkami?
My mamy akurat z firmy Clementoni, ale widziałam fajne tutaj:
https://allegro.pl/oferta/mata-sensoryczna-muffik-zestaw-medium-i-8-puzzli-10043990179?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_toy_pla_ss&ev_adgr=zabawki&ev_campaign_id=14579299570&gclid=CjwKCAjwwo-WBhAMEiwAV4dybRcS_NE184VJqVc6cN_D0lVgxHYotrwD1nncOPxp98siSLlmk8ybYRoC1nkQAvD_BwE
Niby to znów 200-300 zł ale może będziesz miała trochę łatwiej👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Zoe dla nas chyba już nie ma żadnej nadzieji jeśli chodzi o sen 😅 Czy pomimo to warto przeczytać, nawet jeśli teraz nie panują żadne zasady? 🙈
Pochwalę się, że teraz sobie siedzimy i Mała układa klocki, aż jestem pod wrażeniem że tak dobrze jej idzie. Zdecydowanie to był trafiony prezent.
Scoot&ride dalej nie ogarnia, nawet za bardzo nie chce się wozić. -
Cyprysek, chyba właśnie wszystko z Tobą jak najbardziej ok;)
Karolina, ja myślałam o dyskach sensorycznych, bo na nich Iga ćwiczyła core na rehabilitacji. Ale ja mam naprawdę dużo różnych rzeczy dla dzieci i boje się kupić cokolwiek dodatkowego, bo już naprawdę nie mam gdzie tego trzymać.
U nas też scoot ride stoi i kurz łapie.Cccierpliwa lubi tę wiadomość
-
Byłam u pediatry. Stwierdziła,że Ula ma delikatną wysypkę kontaktowa, najprawdopodobniej od pampersa. Stara baba, nie widziała nic, żadnej zmiany na skórze, jedynie pod pampersem. Ja jej pokazywałam, ona,że to śladowe zmiany. Ja nie wiem, albo ja jestem przewrażliwiona albo ona ślepa. Pójdę do innej, jeśli nie zejdzie. Nie powinna być to zaraza, bo Iga nic nie ma, ale alergia też nie wiem od czego. Nic nie zmieniłam, nic nowego nie jadła, leki na alergię nie dały poprawy.
Ula jest wysypana drobnymi krostkami na całym ciele, najwięcej od pasa w dół, ale ma na twarzy i w ogóle wszędzie. -
Mała Syrenka widać te krostki, jakaś dziwna ta pediatra. Jeszcze gdyby to było w jednym miejscu to ok, ale tak rozsiane to zdecydowanie coś jest nie tak. Potówki też nie byłyby na udach raczej.
Zoe a polecisz jakieś książki o samorozwoju i asertywności? 😁 Ja mam taką zawodową stagnację, coś bym chętnie zmieniła -
To zdjęcie z pierwszego dnia. Ale one tak samo wyglądają. I u pediatry pokazywałam jej i było naprawdę dużo. Też myślę,że to alergia. Może od arbuza, bo ostatnio jadlysmy bardzo dużo. Poczekam 2-3 dni i zobaczymy. Iga też dziwnie choruje. Kaszel ma, ale tylko w łóżku. Na pewno z naszym zdrowiem by było o wiele lepiej jakbyśmy miały dobrego lekarza. Mamy jedną, ale ona rzadko przyjmuje. I dalej trafiamy na konowałów. Już mnie to śmieszy nawet.
-
Ann po przebrnięciu przez duża liczbę g. Moimi faworytami jest Kobieta niezależna, kobieta asertywna, Buduj swoje życie odpowiedzialnie i zuchwale - wszystkie trzy Kamili Rowińskiej. Lata temu byłam z koleżanką na jej szkoleniu stacjonarnym Kobieta niezależna i uważam że każda młoda dziewczyna powinna takie przejść. Kiedy kupiłam je z dużym wyprzedzeniem za 77 zł teraz w promocji na listopad 300 zł 🙃 książki napisane lekko, fajnie się czyta, z przykładami z życia. Kiedyś kupiłam po taniości kurs kobieta asertywna to tez jest fajny, z przykładami z życia.
Przerabiałam książki Mateusza Grzesiaka. Success nad chance, Ty myśl i jeszcze jakieś. W porwaniu do Kamili książek są napisane ciężkim językiem.
Czytałam tez Milionerzy z wyboru, Myśl i bogać się (dla kobiet) i wiele innych których już nie pamietam.
Dużo mi dały spotkania lokalnej grupy rozwoju w ramach „Sukces to ja!”. Odbywały się raz w miesiącu i zawsze z niecierpliwością na nie czekałam. Tematy przeróżne. Od podwyżek, wystąpień publicznych, pisania Cv po życie osobiste i szukanie siebie. Olga Kozierowska właścicielka fundacji - wspaniała kobieta- prowadziła te warsztaty (darmowe) w Warszawie. Możesz zajrzeć na stronę Sukces to ja i fundacja sukcesu pisanego szminką masa darmowych materiałów i artykułów. Polecam książkę Olgi „miłość to czasownik” co prawda rozwój osobisty ale w życiu rodzinnym 😉Ann11 lubi tę wiadomość
-
Często powtarza ze pracowała w Oriflame
Kurde. Środa. Trzeci raz w tym miesiącu idę do pediatry. Już jestem tym zmęczona. Czuje jakbym się nie wysypiała a tylko raz ok północy musiałam wstać na szybkiego głaska. Co prawda od 5 praktycznie nie spie codziennie. Bo jak wstanie na głaska to ja już mam ciężko zasnąć -
A moja znów zaczęła odstawiać egzorcyzmy przy zasypianiu😣. Z pierwszej drzemki wstała o 11.20, drugą pominęła bo nie chciałam jej na siłę usypiać. Od 19 ją usypiałam, zasnęła po 20. Skakała po łóżku, po łóżeczku, z rąk się wyrywała, krzyczała i kopała. W końcu wyszłam z pokoju. Płakała jakby ktoś ją ze skóry obdzierał ale jak wróciłam to normalnie się przytuliła i zasnęła. Już nie wiem co mam z nią zrobić, nie chcę żeby co wieczór się wypłakiwała. A tak było już dobrze...
-
Mama pp poszło.
Ann może była już zbyt przemęczona żeby zasnąć. Oliwer wstaje ok 13 i są dni że ciężko do 19 wytrzymuje. Przy przemęczeniu też wbrew pozorom ciężko zasnąć. A jeżeli już nie chce zasypiać na druga drzemkę to może trzeba powoli przechodzić na jedną koło południa?