Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja myślę że tu nie można podejść do tematu polecam/nie polecam, bo każde dziecko jest inne i każde czego innego potrzebuje. Te propozycje fizjo dobrala pod Ignasia.
A sandałki muszę kupić jeszcze teraz dosłownie na tydzień bo wybieramy się na urlop i potrzebuje typowych na plażę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 10:16
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina, dokladnie te crocsy ma moja Mia
uwazam, ze sa swietne! Ale dopiero teraz pierwszy rok na nia dobrze pasuja, bo jak miala np 2 latka i chcialam kupic to byly zdecydowanie zbyt szerokie na nia... ale teraz jak juz pasowaly do jej stopy to musze powiedziec, ze sa tak swietne, ze co roku bedziemy kupowac! Do 3 roku zycia sandalki miala z elefantena i nike sunray protect 2...
Te adidaski z nike tez mamy, dokladnie ten model, sa leciutkie i fajne, tylko stopa sie troche w nich poci i patrzac po innych butach to sa odrobine zanizoneWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 10:16
Karolina90 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mama po przejściach wrote:Cierpliwa ile Mia ma tych butów? 😅
Obecnie ma sandaly lasocki, sandaly crocsa, tradycyjne crocsy, baletki do szkoly tanca, adidasy nike nq chlodniejsze dni, kalosze crocsa na deszczowe dni... chyba tyle
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ann ja mam dzis taki dzień ze tez bym chetnie poszla do roboty, nawet żwir przerzucać byle sie wyrwać. Moje dziecko też z tych jécząco wiszących. Nie wiem czy to kwestia "robienia czegoś zle" czy po prostu taki typ dziecka.
Bawi mnie osobiscoe jak idziemy do znajomych którzy mowia że ich dziecko to taki 'diabeł wcielony' a potem to ja biegam za wrzeszczacym Igorem bo on zobaczył schody i bedzie po nich wchodził i schodził aż nie padnie. A jak go nie puscisz to wrzask.
Ja dostaje co rusz cudowne pytania ktore wytrącają mnie z rownowagi czyli 'Co mu jest?' i 'on tak zawsze?'
Albo moje ukochane 'na pewno jest głodny'.
Naprawde nie ty jedyna masz dosc, mysle ze jest nas wiele. Sa dzieci spokojne ktore dają żyć i taki ktore jak cos chca/cos im nie wyjdzie/ ty czegos nie rozumiesz lub nie daj boze powiesz im NIE yo zrobią histerie jakiej swiat nie widział.
Ja staram sobie tlumaczyć że jego moze coś po prostu boleć, zeby, brzuch.. albo jeczy i pokazuje palcem a to ja nie rozumiem. Staram sie nie przypisywać mu emocji dorosłych, bo nie robi tego żeby mi dogryźć tylko po prostu jest to jego jedyny sposob komunikacji.
Co do drugiego, dla mnie to jest rzeźnia. Jednak nie wyobrażam sobie życia bez dwojki i jedyne czego jestem pewna to że bardzo bym żałowała braku drugiego dziecka.
Wiem tez ze nie wrocilabym juz do pieluch za kilka lat wiec jedyną opcją jest drugie dziecko jak najszybciej. Wiem że bede pewnie na skraju wyczerpania ale licze że to soe kiedys zwroci i bede szczesliwa z tą decyzją21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi a propo drugiego mam to samo zdanie. Dla mnie roczne dziecko już jest w miarę "wygodne". U nas Ignacy nie ma problemów z jedzeniem, na macie też się zabawi, abym tylko była obok. Wiadomo ma gorsze dni, ale tak to jest naprawdę złote dziecko. I ja też wiem że np.za 3 lata nie wróciłabym do pieluch. A tak pewnie się zajadę, ale też liczę że to minie.
Nasza fizjo ma synów z różnicą wieku 21 miesięcy. Mówila, że na poczatku była rzeźnia ale teraz są już trochę starsi i jest super
A co do płci to u nas nie było spekulacji i na prenatalnych też się nic nie dowiem, bo ten lekarz, który mi będzie robił nie spekuluje co do płci :p
Aleee...14.09 mam już wizytę u swojej dr więc spytamto już będzie 15 tydzień to może coś tam będzie widać :p
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Cccierpliwa wrote:Nie pytaj🤪🤣
Obecnie ma sandaly lasocki, sandaly crocsa, tradycyjne crocsy, baletki do szkoly tanca, adidasy nike nq chlodniejsze dni, kalosze crocsa na deszczowe dni... chyba tyle
Jak prawdziwa kobieta 😁❤️👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Ciesze się, ze te nasze małe tak cudnie się zmieniają! To takie urocze:)
Oj z butami to rzeczywiście ciężki temat. Ja mam ogromny problem aby cos wybrać. Wiec zamawiam i zwracam:/
Mój F tez się kłóci i gada po swojemu wtedy, a jak nie dostaje to ryk😄 Ale fakt dzieci są naprawdę tak bardzo różne, ze nie sposób ich nawet próbować porównywać. Franio tez jest na maxa lustra, aż czasem nie mogę w to uwierzyć jak bardzo:) Ciemności się tez nie boi. Wstaje i sobie idzie w nocy jak np. Stwierdzi ze 4 to super ponysl na zabawę.
Ja tez zawsze chciałam 2, ale na chwile obecna nawet nie myśle o 2, a czy to się zmieni nie wiem:) -
Z ciekawości przejrzałam ogłoszenia z używanymi kaloszami, pod szyldem " nowe / jak nowe". Niektórzy ludzie nie kończą mnie zaskakiwać🙈 Jak można wystawić brudne buty na sprzedaż. Rozumiem, że może były raz ubrane, ale to i tak na ich miejscu bym je wyszorowała. No szok 😅
-
Karolina no to moja niestety nie zabawi się nawet chwilę sama... W tym momencie ma prawie wszystkie zabawki, książeczki nowe, no i co z tego... Ja to nawet nie myślę o drugim, bo podejrzewam że jakbym jeszcze z miesiąc w domu posiedziała z Laurą to miałabym poważne problemy psychiczne a gdzie tu jeszcze drugie. Jeszcze ja rzadko kiedy wyrwę się z domu, bo przeprowadziliśmy się tu dość niedawno i nie mam w tym mieście żadnych koleżanek, żeby umówić się chociaż na kawę. To pewnie też robi swoje. Mam nadzieję, że jak wrócę do pracy to odzyskam balans, choć pewnie będzie ciężko z czasem.
Sumi to u Cb zadają takie durne pytania a mi nikt nie wierzy, że moja to taki szogun. Ona u innych to wzorowe dziecko, bawi się zabawkami, chodzi za innymi dziećmi. Praktycznie nie wymaga opieki. I mówią mi, że przesadzam dopóki nie przyjadą do nas do domu na kilka godzin 😉 -
Sumi tak, na placu zabaw super. Ona ewidentnie się nudzi, to taki typ co nie posiedzi w huśtawce, w wózku czy w samochodzie. Nad jezioro jechaliśmy ostatnio trochę ponad godzinę a jej już się znudziły wszelkie zabawy, które matka wymyślała i wszystkie książeczki, które zabraliśmy. Na placu jesteśmy 1-2 razy dziennie no ale w domu też coś trzeba zrobić czasem🤪
-
Dziewczyny. Dziś koleżanka ogłosiła publicznie że odchodzi. Szefowa podjęła temat, że będzie zatrudniać na jej stanowisko nową osobę i jednocześnie ja z kolega (mamy niższe stanowiska) możemy ubiegać się o jej „miejsce”. Zgadnijcie komu 🤑 😂 muszę to przemyśleć, ale z drugiej strony chyba nie ma o czym myśleć bo co jak co ale to ja mam większą wiedzę niż kolega a i tak i tak ktoś musi przejąć jej robotę do czasu znalezienia nowej osoby która będzie do przyuczenia. Czemu mam tego nie robić za większą kasę i lepsze stanowisko 🧐
Zajadę się 😅 jak kiedyś zniknę na conajmniej tydzień to znaczy że umarłam z przepracowania 😅🙃 -
Zoe, no jak juz ty nie dasz rady, to ja nie wiem kto! Napewno świetnie ci pojdzie!
Ja do pracy jutro i piątek, jeszcze w piatek pies do fryzjera, a juz sie dobijala klientka na paznokcie i mysle gdzie ja wcisnac
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Bo to forum to moja jedyna odskocznia od dnia codziennego, prócz firnessu 🙂
Zaglądam jak mam czas na przerwę w pracy.
Przemyślałam. Dopytam szefowej o warunki awansu, jakie więcej zadania mi wpadną i przede wszystkim ile wpadnie mi do kieszeni. Bo jak kwota będzie za mała to dziekuje za frytki mam w domu ziemniaki -
Mama po przejściach wrote:Ann wpadajcie do nas, może dwie łobuziary zajmą się sobą 🤣 Ja chyba jestem za mało kreatywna dla mojej córki 😅🙈
No wiesz wpadłabym, tylko że Laura nie wysiedzi w foteliku takiej trasy 😂 Ja i tak mam o niebo lepiej, bo moja przynajmniej śpi jako tako. Lisa też mogłaby w końcu się ogarnąć 😆Mama po przejściach lubi tę wiadomość