Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama pp jutro zapytam z ciekawosci ile te maluchy mają miesiecy bo dla mnie to naprawde szok ze tak popychają łyżkami. No owszem fakt, na kazdej łyżce tktora trafiala do buzi to moze odrobina tej kaszki i mleka zostawała ale ja bylam pewna ze oni to sobie zaczna wylewać na glowe xD i jedna Pani pilnowała 8rga dzieciakow podczas jedzenia. To wiecie.. niby pomagała jesc, karmiła ale jednak w 15-20 min ile te dzieci mogly zjesc? No malitko bardzo..21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Jeny, Kasia... bardzo szkoda. Nie wiem, co czujesz, nigdy tego nie przeszłam, ale to musi być straszne. I ten żal do losu, zupełnie normalny, to okrutne. Straty są bardzo smutne. Jeszcze ciągle coś i ten transfer. Mam nadzieję,że się wkrótce odbędzie i będzie udany.
Sumi, gratuluję. A planujesz całkiem odstawić zanim urodzi się maluszek czy tandem?
Ja już chyba się poddałam z trzecim dzieckiem. Dalej z tyłu głowy jest pragnienie, ale już też zaczynają się plany 2+2. Robi się wygodnie. Tylko ta praca to koszmar.
Dzisiaj Ula lepiej spala. Położyłam się o 20, młoda wstała i jeczala do 23. Potem spala już do 4 i tak się wiercila,że nie moglam ja już spać. Ale wzglednie się wyspałam, dzień przetrwam. Biedna Ulcia, żeby dają jej popalic. Ona naprawdę próbuje spać i nie może.
Zoe, ja lubię takie rzeczy robić. W ogóle pracę plastyczne w domu. Fajnie,że robią takie coś, szkoda,że trzeba kupić. Ale rzadko, a żłobek tani, więc coś za coś.
Ja czekam na kasztany i będziemy robić ludziki. Już na dniach powinny spadać😊😊 -
Sumi, ja nie mam pojęcia jak te ciocie tego uczą, ale Ula zaczęła jeść przy stoliku bez biegania. Normalnie siada, je i jak wstaje tzn,że skończyła. Potem odklada talerz na duzystół, tego akurat nauczyla ja Iga. No i je czysto. Naprawdę mało jej się wylewa. Od razu mam częściej.
No i nie taki straszny zlobek, Ula chodzi, lubi, jest po 7-8 godz i zanim dostanę ho, będzie 10 i dalej mi się to nie podoba, ale wiem,że to dla niej żadna krzywda. -
Mnie chyba zaczynaja przytłaczać obowiązki. Mam jakiś chwilowy spadek.
Zaczęłam pakować bagaż podręczny i przytłacza mnie ilość rzeczy do spakowania. Kiedyś brałam torebkę w której był telefon, portfel i chusteczki. Teraz… 🤦♀️
Mały dziś fajnie spał do 6:20, czar prysł jak zaczął kaszleć. Kaszel suchy. Przy odbiorze zapytam czy w żłobku też miał napady kaszlu. -
Zoe o masz, znowuuu? ;( Wiem co czujesz, ja też ostatnie dwa wyjazdy zagraniczne załanywałam ręce nad pakowaniem. Mój Stary ze przecież to tylko kilka ciuchow to w pol godziny obskoczymy. No a potem juz zrozumiał że to jest pol mieszkania.. Bo trzeba być gotowym na wiele sytuacji, przewidzieć je. Na szczescie mam juz liste do pakowania wiec teraz z niej lece.
Syrenka zostawiam cyca w dzień, nie mam mleka wiec cioka dla uspokojenia. Mi to odpowiada mimo wszystko. Po porodzie nadal chce tandem w dzień, może troche przytyje ten dzieciak :p w nocy wolałabym Igora juz nie karmić od nowa.
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
My dzis po drugim dniu, dzis był armagedon płaczu dzieci. Te ciocie to już nie wiedziały kogo ratować. Każda nosiła dwojke na rekach, mega je podziwiam.. moze dlatego takie chudziutkie
Igor uderzył i kopnął dziewczynke ktora usiadła mi na kolanach wiec już czuje w kościach ze szykuje sie niezła impreza po porodzie.
A tak to troche jęczał, nie chciał sie bawić z ciociami. Ale owocki ładnie zjadł przy stoliku
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
A, przyszedl kombinezon z Engel i jest zdecydowanie grubszy niz ta podrobka co niby go miala nasladowac
I hit... Przyszła nowka kurteczka jesienna z Zary kupiona za 6 zł na vinted, super pasuje i jest bardzo ładna. Za takie grosze...21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Sumi ja nie wiem jak Tu wyhaczasz takie okazje 😅
Do nas jutro przyjdzie p/deszczówka z Zary ale za 120 zł bo nowa 😅
A i właśnie kupiliśmy pierwsze buty - boboux. Ignas ma szeroka stopę też i w palcach więc wchodziły w grę jeszcze Primingi.
270 zł 😱🙄😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina wyobraź sobie, że ostatnio kupiłam nowe zimowe buty Elefanten z drugiej ręki. Potem doszłyśmy tutaj do tego które to są te super miękkie, okazało się, że nie te które kupiłam na zapas po okazyjnej cenie, więc sprzedałam je, drożej niż kupiłam 😅🙈 Ja to dopiero robię interesy 🤣 Dałam wyższą cenę, żeby potem móc spuścić, ale nie targowali się 😅
-
Mnie tez zabijają ceny butów dziecięcych 😒 jeszcze nie oglądałam nic. Temat przeniesiony za dwa tyg.
Mama pp zrobiłam tak kiedyś z sukienką droższej marki. Kupiłam za niską cenę. Okazało się że mogłaby być luźniejsza. Wystawiłam na sprzedaż za dwa razy tyle bo doszłam do wniosku że to wraz tanio jak na tą firmę i poszło 😅 -
Mama pp dobrze że się tak udało 😁
My chyba i tak musimy kupić jeszcze jedne, bo te to takie typowe jesienne trzewiki. A myślałam o jakiś lżejszych adidaskach jeszcze 🤔
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
nick nieaktualnyKarolina90 wrote:Mama pp dobrze że się tak udało 😁
My chyba i tak musimy kupić jeszcze jedne, bo te to takie typowe jesienne trzewiki. A myślałam o jakiś lżejszych adidaskach jeszcze 🤔
Lżejsze adidaski to polecam z Dechatlon.Karolina90 lubi tę wiadomość
-
Sumi jest transfer !
Podobno taki wynik „pośredni” jest ok po antybiotykoterapii kiedy miesiąc wcześniej była słaba biocenoza.
Uznaje ze im wierze skoro Karolinie nic nie badali pózniej.
I sie szykuje na piątek.
Oby sie nic nie zdupilo typu zarodek sie nie rozmrozi czy coś … przez te pasmo nieszczęść juz mam schiza. -
Karolina mi wstyd wyliczać zakupy z ostatnich dwóch tygodni.
2 paczki ubrań po 300 zł kupiłam z zary - same komplety sweterek legginsy
3 paczki z Hm po 200-250 - jakies body i piżamy
Buty nowe 200
A nie mam jeszcze w ogóle właśnie trzewików. Nic przecideszczowego. I zero czapek / szalików.
Tylko ja mam meeega mało ciuchów dla Soni. Moje koleżanki pełne szafy. A ja kupie z 10 bluzek z krótkim, kilka z długim, kilka legginsów i kilka zestawów i po robocie na kilka miesięcy.
Gdybym tylko miała czas na vintedWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 21:22
-
Kasia C super, że jest transfer
ogólnie to mi się też przypomniało, że kiedyś też miałam słaby wynik biocenozy przed laparoskopia. I wtedy gin mi mówil, że czasem nie ma co za szybko robić powtórki badania bo właśnie wyniki mogą wychodzić takie niejednoznaczne lub całkiem dodatnie. Więc może i u Ciebie jest właśnie taką sytuacja...
Ale grunt, że jest transfer!Wszystkie kciuki moje, Ignasia i bobasa są Twoje!
A co do zakupów to ja też wczoraj odebrałam paczkę z hm, ale połowę oddałam, bo jakieś takie wielkie przyszły. Nie mogę trafić z tymi rozmiarami np. Legginsy z hm mamy 86, ale jak już zamówiłam takie dresowe baggy to wyglądały jak na 2 letnie dziecko 🙄
I jeszcze pytanie: Czy któraś ma śpiworki ze Slumbersac? Muszę znaleźć coś dla Iggiego z nogawkami, bo kołdra go parzy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 22:12
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
A co do czapek czy szalików to ja właśnie zamówiłam z Zary. Maja fajne kominy, takie porządne i czapkę do żłobka wzięłam jednak wiązana jeszcze. A takie klasyczne to polecam na IG: Honsiu Misiu, Pani Pentelka lub czapki Joel (czy jakoś tak, oni chyba mają wełniane 🤔)👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
My koniecznie musimy kupić czapkę, szalik komin i rękawiczki. Kombinezon wełniany jest dobry z zeszłego roku, ale wtedy był sporo za duży, nie zdziwię się jak jeszcze za rok będzie go nosić. Kombinezon puchowy kupiła jej teściowa, więc jeden wydatek z głowy. No i nie wiem co z butami, na razie ma trzewiki takie jesienne, ale chyba wstrzymam się jeszcze z zakupem zimowych, bo jeszcze jej noga w międzyczasie urośnie znając moje szczęście.