Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Cierpliwa, współczuję.
Nacieszylam się dobrymi nockami. Już od tygodnia śpi dramatycznie. Dzisiaj od północy do 4 nie spala. Co oznacza,ze mi się udało przespać w kilku ratach mniej niz 3 godziny. Wiem,że muszę chwilę przetrwać, bo zaraz praca zdalna, ale nie wiem,czy ogarnę tak tydzień. Do tego starsza chora, 39 st i jak się z nami podzieli, to będzie w domu szpital.
Sumi, trzymam kciuki;)
Ula po weekendzie chętnie poszła do dzieci, a za mną nawet się nie odwróciła. Była już jedna dziewczynka, ktora jak wchodziłyśmy, płakała mama, mama, mama. Przykre to było. -
Sumi kciuki za adaptacje dzis! Czekamy na relacje.
U nas w zlobku sa sliniaki ale czasami to i tak nie pomoze i mloda jest do przebrania. A synek to w ogóle jadl calym sobą.. Wiec zdecydowanie ubieram i kupuje takie ciuchy ktorych nie będzie szkoda w razie mega ubrudzenia.
Jak pare dni temu pisalysmy o kombinezonach i kurtkach to nie sadzilam ze tak szybko trzeba je bedzie przywdziać.
No i okazalo sie ze Pola oprocz czapek nie lubi tez kominow. Wczoraj juz zgubil nam sie jeden gdzies na spacerze.. Dzis sie skapnelam. Taki uparciuch🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2022, 09:12
-
Ta pogoda taka nieprzewidywalna. Jeszcze wczoraj dziewczyny chodziły w bluzach, a dzisiaj muszę wyjąć czapki, bo jest dramat. Ciekawe co na czapkę Ula;D
U nas w zlobie dziecko czyste. Jakby nie jadła, ani nic nie robiła. Sliniaki dałam, ale nie wiem,czy Ula na nie pozwala. -
Tez kupuje tańsze rzeczy do żłobka. Tańsze ale ładniejsze 😅 ich nie szkoda jak w żłobku jadł chociażby buraki 🙃
Ładniejsze rzeczy kupuje i zakładam „na wyjścia”.
Te tańsze zazwyczaj sa z pepco z tej nowej serii bio, eko czy jakoś tak. Z c&a body z krótkim i długim rękawem i uważam ze ceny mają jak z pepco a jakość nieporównywalnie lepsza. Co raz jeżdżę tez do outletu smyka i udaje się dorwać spodenki po 15-30 zł. Ogólnie kupuje bardzo mało bo nadal mam ciuchy po tych małych diabłach -
Vinted to w ogole jest zloto. Dopiero w ciąży z corka zalozylam konto. Wcześniej nigdy nie korzystałam z tego typu portali
A tu i kupuje i sprzedaje. A najwieksza frajde mam jak kupuje za to co mam w portfelu na vinted😂 glownie szukam tu dobrych jakosciowo produktow z drugiego obiegu, welna, merino, puchowki, polskie marki. Ale tez takie bejsiki typowo do zlobka/przedszkola.
-
Zapomniałam powiedzieć o sobotniej imprezie. Mały jadł tyle co zwykle a każdy się śmiał że jeść i pić nie dajemy mu w domu 🙈 jak wyjeżdżaliśmy zjadł obiad. Tam na miejscu od razu dopadł się do tortu. Wcisnął cały kawałek. Był grill. Zobaczył, że mamy kiełbaski to też musiał jeść, później przyczaił karkówkę to tez kawałek dostał. Były zdrowe przekąski dla maluchów to tez tam siedział. Jak skończyło mu się picie to chciałam wlać w bidon wodę z butelki z korkiem niekapkiem. Nie było mowy, żeby nie dać mu tej butelki. Pił z butli i tak mu się to spodobało że latał i się popisywał jak pije 😆
-
Ja wlasnie kupilam na vinted buty zimowe elefantena za 12 zł, zalozone tylko do wozka bo dicko niechodzące bylo, takze nowki praktycznie. Vinted dla mnie to złoto też.
My po adaptacji, byliśmy godzinke. Ciocie mega młode, zadowolone, energiczne. Byla okrojona kadra bo dużo cioć chorych a i tak super sobie radziły naprawde. Były płaczące dzieci ale jak mnie ciocie zobaczyły to wrzuciły mi do sali same grzeczne i reprezentatywne sztuki, i sie śmiały że no lepiej dla malucha zeby na adaptacji jednak skojarzył miejsce z czymś przyjemnym. Bo jednak 3 tyg juz minęły i wiekszość maluchow dzis zostawała samemu wiec armagedon.
Adaptacja z rodzicem trwa aż tydzień..a kolejny tydzień na godzinke sam i one określą czy sie nadaje na więcej także jest bez pośpiechu.
No i byłam dziś świadkiem jedzenia przez dzieci śniadania w postaci zupy mlecznej. Jak przyszło co do jedzenia to babki zaczęły śpiewać, dzieciaki sie zbiegły, usiadły grzecznie na krzesłach przy stoliku i zaczeły SAME opitalać łyżką zupe. Powiedziałam że sory ale ja jestem w mega szoku i że no moj na pewno tak nie bedzie jadł a one że wystarczy tydzień i sie nauczy, taa. Chocoaz w sumie poszedł usiąść z dziećmi i zjadł bułke sam.
Troche mnie martwi ile te dzieci w sumie zjadły bo jednak całe śniadanie trwało moze 15 min, one tam moze w sumie z 5 pełnych łyżek mleka z płatkami wciagneły i vryz bułki i tyle. Posprzątane, do zabawy. Nikt soe z nimi nie pitolił, no ale skad one mają energie i nie są głodne potem to ja nie wiem. Igor je ze 4 razy wieksze śniadanie.. a potem jeszcze dwa dania przed drzemką xD21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Śliniaki były jednorazowe ale powiem wam ze te maluchy w ogóle sie nie ubrudziły, ja nie wiem, szok.
Aa Iguś super, siedziałam godzine w kącie, moze 4 razy podszedł ale wrocił do zabawy potem. No ale to inaczej z mamą a inaczej bez...21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Chaos dziekuje, chociaż wiem że dni będą różne. On jednak jest mocno jęczący jak mu sie coś nie podoba..
My już 4 nocka po odstawieniu karmień. Planowałam planowałam, że moze najpierw za dnia, drzemki, potem poranny cyc itp. A finalnie pojechałam z grubej od razu usypianie nocne i cała nocka. W głowie wyobrażam sobie po prostu że od 21:00 do 6:00 nie mam dostepnych cycków i nusze sobie radzić. Zasypianie jest ciężkie, jest płacz. Ale on nie potrafi inaczej sie wyciszyć.. nie chce być głaskany, noszony. Nie słucha śpiewania czy bajek. W końcu zasypia ale prawda taka że płacze 5-15 min wiec mysle że krzywda mu sie nie dzieje. W nocy nie wiem co by było bo tylko pierwsza noc była ciężka. Teraz jak zasypia o 21:00 to budzi sie o 6:00...
O 6:00 daje już cyca bo są odblokowaneno i lezymy do 7:00..
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Zoe to grubo 😅 u nas nie ma żadnych takich bibelotów do kupienia, ale pewnie dlatego że to prywatny żłobek
Sumi gratulacje!Oby tak dalej
Kasia C jak tam ta biocenoza?👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Zoe ciesz się, że Ty tego nie musisz z nim robić 😜
Sumi też mi się wydaje, że super Igor sobie poradził pierwszego dnia w żłobku. A jeśli ciocie w tydzień uczą samodzielnego jedzenia i to bez plam to podziwiam 😅
Brawa za konsekwencję jeśli chodzi o nocki. U nas tez konsekwentnie zasypia dalej bez noszenia. Dzisiaj padła po 5 min. bo spała za cały dień 15 min.🤦♀️ ale po pół godzinie obudziła się z rykiem, przemęczona była. -
Sumi - cyce rano odblokowane - padłam
Zoe brzmi jak jakis kostium na disco polo haha
Karolina nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Poszłam dzisiaj na podanie leku domacicznego przed transferem za 200 zł. Zaraz po przyszedł wynik biocenozy - nadal bakterie. Wcześniej były na jakiś poziomie 6 (nie wiem do ilu jest skala) a teraz stan "pośredni - 4".
Jutro mają konsultować z lekarzami co robić, ale raczej odwołujemy AGAIN!!!!!!
Kiedyś Wam wspominałam, że nade mną mieszka dziewczyna z synkiem Guciem, który jest 2 dni młodszy od Soni. Napisała mi dzisiaj, że jest w 6 tc. Pierwszy raz w życiu się popłakałam, że ktoś jest w ciąży. Z żalu, że ja nie jestem. A to było rano kiedy jeszcze liczyłam na transfer w piątek.
Tak już sobie marzyłam, że ok. nie udało się 1,5 roku różnicy to chociaż te 2. Termin by wypadał kilka dni po urodzinach Soni, wszyscy bylibyśmy z czerwca (oczywiście zakładając, że transfer by się powiódł) a tu do cholery znowu coś nie tak.
Powinnam być od maja w ciąży, mam dzisiaj żal do losu, że zamiast rodzić styczeń/luty to poroniłam i dalej nie jestem ... ani nie mam pojęcia kiedy będę.
Z Sonią zaszłam od pierwszego strzała. Oczywiście wiedziałam, że to fart, ale nie myślałam, że z drugim dzieciątkiem będzie tyle zachoduWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2022, 20:25
-
Kasia kurcze
jakoś faktycznie tak pod górę. U mnie w klinice mają totalnie inne wymogi. Bo mi przed transferem też wyszła słaba biocenoza, ale dostałam globulki i już przed transferem nie kazali mi powtarzać, jakby uznali za pewniak, że się wyleczyło 🤷
Trzymam kciuki żeby mimo wszystko transfer się odbył!👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Kasia przytulam
wyobrażam sobie jaką bezsilność i irytacje musisz czuć znowu musząć odliczać kolejny miesiąc, strasznie pod górke
mam nadzieje że jednak zdecydują o tym transferze, ze sie odbędzie.. dawaj jutro znać co skonsultowali
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10