Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Idę niedługo po tego mojego bąbelka do żłobka. Chyba dziś ma gorszy dzień, bo na zdjęcia ciągle siedzi u "cioci" na kolanach 😅
Za to wczoraj zrobił pierwsza pracę plastycznąza mocno mnie rozczulają takie rzeczy
Nikola a jak Franek w żłobku? Odnalazł się po takiej przerwie?👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina ja też nacykałam fotek prac plastycznych Igora 😂
Był może 4 dni w zlobku we wrzesniu a widnieje na wiekszości zdjęć wiec chyba zalapal sie na wszysfkie 'atrakcje' jakie byly.
Ja to w ogole nie moge doczekac sie występow teatrzykow wyjazdów. Taki typ jestem 😆
Po mamie to mam, ona całą podstawówke jezdziła z nami na wycieczki klasowe, pomagała w organizacjach roznych imprez itp :p21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Dzięki Nikola. Zapomniałam o niezawodnym panu tabletce
Tez mam imię pokroju Barbara. Pełne imię jest takie oficjalnie. Basia to jak do małej dziewczynki. Baśka to jakby ktoś cie nie lubił. Nie lubię tego. Dlatego przy wyborze imienia dla małego też miałam to na względzie. -
Dziewczyny macie jakieś sprawdzone inspi obiadowe? O ile śniadania, przekąski i kolacje mam obcykane na miliard sposobów, od kaszek, przez placuszki, jajka, kanapki, naleśniki itp. Tak z obiadami mam problem..
Zwykle z braku laku wyciagam mu po prostu mięso i warzywa z rosołu, dodaje bulion, kasze i miksuje 😆
Tak to jeszcze pierogi, spaghetti i gołąbki ładnie wchodzą. Spaghetti to w ogóle jest złoto potrawa..
On lubi tez z nami przy stole jak jest np mięso w sosie wlasnym warzywa i ziemniaki. Ale to mięso wtedy żuje i żuje i żuje xD no i szukam jakiegos przepisu ciekawego bo mam wrażenie że robie naokrągło to samo21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
nick nieaktualny
-
no właśnie z tym że my często obiadu nie mamy tylko sobie coś na szybko chapiemy xD
Albo bardzo często coś zamawiamy.
Z tych dań co jemy wspólnie to właśnie spaghetti, pierogi, gołąbki - moja mama robi
A na codzień ja jemu na szybko robię jednak osobno
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Dla mnie wybór imienia to osobisty i indywidualny wybór. I wiem jak krzywdzace moze byc komentowanie. A robia to najczęściej dorośli. Wiele z imion ktore przytoczyłyscie jest juz dosc popularne więc za te pare lat nikogo nie będzie raczej dziwic pan Kajetan, pani Mia (prawda Cierpliwa😊) czy pan Staszek, ktory wielu kojarzy się z dziadkiem a za chwile więcej będzie mlodych Stachow niz starych🤪
U nas jakby byl drugi synek to by dostal imię jakie odpadlo na ostatniej prostej przy Miłoszu. Ciezej bylo wybrać dla corki. W sensie przekonać starego. Bo ja o tym imieniu marzylam od bardzo dawna, jak wyczytalam w brukowcu ze Kinga Rusin urodziła corke Pole. Dzis to imie tez juz jest doac popularne, no ale co zrobic.pani Pola bedzie musiała to przetrawic jakos 🤪Mala_syrenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oliwer zjada to samo co my. Z tym, że dla mnie może nie byc śniadań i kolacji a ciepły obiad musi być i koniec. Sama przygotowuje. Zjada wszystko. Wczoraj zajadał się lasagne. Wjechała dokładka. Dziś będzie rosół, jutro pomidorowa. Kotlety z kalafiora, pulpety w sosie pomidorowym lub śmietanowo koperkowym, spagetti, zapiekanka warzywna, makaron ze szpinakiem, makaron z suszonymi pomidorami, skandynawskie klopsiki, kurczak z ryżem i warzywami, ostatnio piekłam żeberka to mięso zjadł a ziemniaki zostawiał 😅 staram się żeby było na przemian, dwa dni zupa, dwa dni typowego „drugiego dania”. Lubi zupy pieczarkowa, ogórkowa, szczawiowa, z soczewicy. Pierogi tez spoko
-
Chaos, zgadzam się z tym, co napisałaś o imionach. Czasy się zmieniają, jakby mi ktoś kiedys powiedział, że nazwę córkę Urszula, to bym wysmiala. Bo to imię dla starej ropuchy;D ale teraz głównie takie są. Albo imiona naszych dziadków albo wyjątkowo oryginalne, a imiona, które noszą moi rówieśnicy zostały wyparte. Chyba nigdy nie spotkałam małej Magdy czy Pauliny, Michala,Mariusza.. naprawdę rzadko.
-
U nas na obiad to samo, co my. Ale ja po prostu gotuje pod dzieci. One lubia ryże i makarony. Najlepiej jak jest sos pomidorowy, to znika szybko.. Kaszy nie ruszają, więc nie robie, ziemniaki rzadko. Czasem zupy, pieczonego kurczaka. W tygodniu jedzą w placówkach, a ja gotuje do pudełka.
-
Z Ula jest nadal problem z przełykaniem. Ona często weźmie coś do buzi, przemieli i pluje wszędzie. Tak robi z mięsem i słodyczami.
W ogóle u Igi pilnowałam diety, a ona taka słodka dziurka już od dawna. Z Ula podejście miałam dużo luźniejsze i ona potrafi czekolady nie ruszyć albo polizać i wypluć.
U Igi też minął etap parówek i je już naprawdę bardzo różnorodnie. -
Jeśli chodzi o wybór imienia to tez uważam ze to kwestia gustu. Teraz jest taka różnorodność ze nic mnie już nie zdziwi. Mi kiedys bardzo podobały się takie nietypowe, oryginalne imiona a dla synka wybrałam jedno z najbardziej popularnych i „oklepanych” imion 😀
Syrenka mój mały robi to samo z mięsem. Mieli w buzi i wypluwa, to samo z jabłkiem. Resztę raczej je normalnie. -
Sumi u nas też Iguś je to co my. Ogólnie najlepiej wchodzą mu klopsy z różnymi sosami: koperkowy/pieczarkowy/pomidorowy itd. no i makarony też kocha
Weź na insta obczaj sobie profil inwiktoria - ona wrzuca często fajne przepisy obiadowe
W żłobku dziś podobno miał gorszy dzień, płaczki i tulenie i drzemka 3 godz więc przespał zupę. Ale później zjadł całego kotleta z surówką i ziemniakami 😁
Dobrze, że w domu nie odreagowuje tego zlobatylko biega zadowolony
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
U nas obiady gotuję pod mała, ale mieso wchodzi tylko w pulpetach. W spagetti jej przeszkadzają grudki, a w sosie wlasnym własnie mieli, mieli i wypluwa. Nie umie przeżuć dobrze. Miala fazę na pomidorówkę, ogorkową i kalafiorową, teraz nawet nie chce kilku łyżeczek. Ziemniaki też blee.
U nas był sprzeciw na Ulkę i trochę nas to smuciło, głupie docinki, zdrobnienia czy porównania, takie porównania jak pojawiły się wyżej, co pasuje a co nie. Mnie się też wiele imion nie podoba, ale uważam, ze każdy ma jakieś skojarzenia, tylko niech zachowa je dla siebie. Teraz nie pwiedzialabym nikomu do konca ciązy jakie imię wybraliśmy.
Miałam.ucznia, ktory w 2klaise miał zmienone imię. Cyz uważam, że to dobre? Nie. Ale przywyczailismy się szybko🙂 a on był zadowolony, decyzja rodziców.
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤