Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez powoli zaczynam myśleć o prezentach na
mikołajki i gwiazdkę. I zupełnie nie mam pomysłu. U nas jest zrzutka rodzinna i kupujemy dzieciom coś konkretniejszego. Scoot & Ride mamy i dopiero teraz zaczęła się interesować. Wózek dla lalek ma, kuchnie po starszaku ma, bujak montessori ze zjeżdżalnią i ścianką ma bo dostali jako wspólny prezent ze straszakiem na dzień dziecka. Nie chce żeby każdy kupił jakąś drobnicę bo później pół domu zawalone i nic konkretnego nie ma. Stoliczek z krzesełkami tez mamy po starszaku (drewniany z ikei). Myślałam nad tablicą manipulacyjną ale to chyba nie jej klimaty. -
Zoe w sumie jak masz coś kupować na jeden raz to też bezsensu, bo pewnie też jakąś fajną suknia nie będzie kosztowała 100 zł 😅
Mama pp super, że Lisa sobie tak świetnie radzi. Oby tylko tak dalej
U nas sprawdzi się chyba zaprowadzanie do żłobka przez tatusiazobaczymy jak będzie dalej.
Kryska a u Ciebie dzieciaki bawią się tym bujakiem montessori? Też trochę o tym myślę.
Co do tablicy manipulacyjnej - jak dostał to był szal przez jakiś tydzień , a teraz stoi w kącie i nawet nie ruszy. Już częściej bawi się taką wielka kostka manipulacyjna z sorterem itd.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Po prostu Zoe wrote:Karolina przeczytałam, myśle, faktycznie za 100 zł nie kupię. Chyba że… Vinted 😁 poświęcę jeden wieczór na szukanie
Zapominam ciągle o tym Vinted, bo jakoś nie mogę się przekonać. Ostatnio znalazłam jakieś bodziaki z Newbie na rozm 50 dla Kajtka i chciałam licytować cenę to dziewczyna nie chciała nic zejść 😅 a za 20 zł wieciej będę miała nowe lub nawet wyrwę taniej na grudniowych przecenach....soł.... 😅😅
Pochwal się koniecznie jak coś znajdziesz 😁👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Jej, a mnie mąż musi odciąc vinted. Kupiłam kostkę fatbraintoys za 40zł czy ich sorter kostkę za 30zl. Jak mała straci zainteresowanie sprzedam za 2xtyle, bo akurat te zabawki trudno zniszczyć i są w stanie idealnym. Zestaw zabawek z dzwonkami fbt za 70zł, a same dzwonki za tyle sprzedają. No ale takie zabawki to idą w kilka minut. Trzeba trafić i od razu płacić.
Ubranka w idealnym stanie po kilka zł, kilkanaście zł.
Mała nie bierze już do ust wszystkiego, to kupuję jej tam też drewniane zabawki. Wczesniej miałam opór pomimo odkażania.
Tym bardziej, że czasami niektore zabawki w ogole jej nie interesują to mi nie szkoda puścić dalej w tej samej cenie.
Zastanawialiśmy się nad bujakeim, ale mamy male mieszkanko. Też jestem ciekawa jak się sprawdza 🙂
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Ale jak Wy tego szukacie właściwie? Codziennie po kilka razy wchodzicie czy jak? 😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Karolina90 wrote:Ale jak Wy tego szukacie właściwie? Codziennie po kilka razy wchodzicie czy jak? 😅
Nie wiem jak na Vinted bo tam konta nie mam, ale mam na innym portalu, pewnie działają podobnie. Można zapisać swoje kryteria wyszukiwania i jeśli pojawi się coś nowego w tej kategorii to dostaje się powiadomienie. -
Ja tak samo jestem antytalent do kupowania na vinted itp. Nie mogę sie przekonać do ubrań używek. Do zabawek juz prędzej ale i tak nie umiem szukać
Syrenka pamiętaj o mnie ! Jak sama zaraz zajdziesz w ciąże to bez sensu. Musisz mieć kompana - oby mnie
Mama pp zobacz jak Lisa zaskakuje ! To najlepsza sytuacja z możliwych żeby tal adaptacje rewelacyjnie przechodzić.
Przejść obok matki i nie zauważyć to hit 😂
Sumi ja tez właśnie sie w ogóle nie denerwuje na Sonie. Sama jestem zdziwiona jak jestem cierpliwa. Jak ma taki mamozowy dzień to po prostu jestem mega zmęczona, póki co nigdy zła na nią. ale jak mowi espoir najgorsze dopiero przed nami 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2022, 20:45
-
Mama po przejściach wrote:Nie wiem jak na Vinted bo tam konta nie mam, ale mam na innym portalu, pewnie działają podobnie. Można zapisać swoje kryteria wyszukiwania i jeśli pojawi się coś nowego w tej kategorii to dostaje się powiadomienie.
Brawo dla Lisy! Moze nie będzie kryzysu, Mia nie miala, dopiero teraz przed feriami letnimi miala troche jak jej najlepszy kolega zmienil grupe...
Karolina, zazdro!
Moja Mia byla dzis pierwszy raz w kinie z przedszkolem... Mega emocje, jak ja zawozilam nie mogla sie doczekac, a jak odbieralam i do przedszkola odstawialam, to buziw jej sie nie zamykala
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
A z ciuchów to szukam od tygodni jakiejś kurtki dla Soncziksa.
Takiej na 5-10 stopni. Zimowa na przymrozki mam. Ale taka na najbliższe pogody bym chciała która jest ciepła ale jednocześnie wygodna. Ona 2-3 godziny dzienne spędza z dziadkami na dworze. Albo place zabaw albo u nich na działce (gdzie jej dziadek wybudował domek z zjeżdżalnia huśtawka piaskownica) do tego ma tam trampolinę, plastikowa taczkę w której wozi liście 😅 grabki konewke i wszelkie inne sprzety. Generalnie bardzo dużo jest na dworze i to w ruchu wiec zależy mi żeby kurtka czy płaszczyk były naprawdę wygodne.
Macie jakies polecajki ? -
Kasia, ja za Ciebie bardziej kciuki trzymam niż za siebie. Coś u Was wiadomo jaki jest plan? Ja zachodzę w ciążę późnym latem, może wtedy się zgramy?
Dzisiaj sprzedałam s&r i właśnie bujak Montessori. Bujak polecam, dziewczyny się świetnie bawiły. Ale chciałam zwolnić przestrzeń. Kupiliśmy krolika i trzeba gdzieś ustawić klatkę, a jest olbrzymia.
A s&r totalnie na Uli wrażenia nie robił. Trzęsie się za hulajnoga Igi i lubi swój rowerek. A s&r zainteresowal dopiero, jak już spakowałam do wysylki -
To ja byłam w kinie od urodzenia chyba ze 3 razy i wlasnie umawiam się na niedziele 🤪
Mama pp rzadko kupuje na Vinted dla siebie. Podglądam tylko 4 firmy które mnie interesują. W wyszukiwaniach mam ostatnio oglądane i tam jak wchodzę to widać ile nowych rzeczy wskoczyło. Jak szukałam śpiworka z nogawkami z filtrem nowy i nowy bez metki to musiałam często wchodzić bo bardzo szybko znikały.
Dla sobie to wiem co mi pasuje, jaki krój, jaki kolor. wiem jaki fason sukienki kupić w jakim rozmiarze. W niektórych fasonach wchodzę na luzie w S w innych M bo np będzie za krótka. Jeżeli zobaczę coś i muszę się zastanowić czy to kupić to znaczy że nie potrzebuje tego -
Dziewczyny ja jestem bardzo zadowolona z bujaka. Jako że ma służyć tez 9 latkowi to wzięliśmy największy rozmiar. Po kilku tygodniach dokupiliśmy poduchę i my z mężem tez z niego korzystamy
Mała sobie super radzi tylko oczywiście trzeba pilnować bo jak sie na niego wyspina to wstaje. Fajna rzecz ale obowiązkowo pod nadzorem dlatego u nas stoi w pomieszczeniu gdzie mała sama wejść nie może. Ale zabieramy ją tam często. Dużą uciechę ma jak sie bawi razem z bratem.
Przed zakupem przewertowałem kupę ofert i wybraliśmy woodeczkę. Patrzyłam na szerokość bo niektóre bardzo wąskie były i na udźwig żebyśmy tez mogli skorzystać. Ja spokojnie zjeżdżam z tej zjeżdżalni 🫣 a mąż lubi tam czytać książki.
Mamy taki https://woodeczka.pl/produkt/bujak-l-najwiekszy/ i do tego zjeżdżalnia a na odwrocie ścianka wspinaczkowa i poduchę. Tam na stronie są filmiki to można sobie pooglądać. Jak znajdę jutro chwile czasu to wrzucę Wam jakiś filmik albo zdjęcie.
Scoot & Ride tez u nas szału nie robi. Teraz trochę bardziej sie interesuje ale tez tylko na chwilę i idzie w kąt. -
Co do Vinted to zdarzy mi się coś czasem kupić małej ale rzadko. Tez jakoś nie umiem szukać. Jak patrzę na Newbie to mam tak samo jak Karolina. Ludzie windują cenę a w sklepie jak są wyprzedaże plus jakiś dodatkowy rabat dla klubowiczów to można kupić taniej nówkę niż używkę. Zdarzyło mi się kupić ta śpiworek albo kombinezon w super stanie jakiś lepszych firm. Body kupiłam jedno nowe bo się opłacało. Ja bardzo często szukam okazji na limango, zalando lounge. Czasem TK Maxx lub Half Price. I można kupić nowki taniej niż na Vinted. Na vinted sporo sprzedaję.
-
U nas scoot dopiero jak Mia miala 2,5 roku zaczal byc w uzytku, ale ona go tez dopiero na 2 urodziny dostala... Nathan czasem pojezdzi ale bez wiekszego wow
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Czy w ogóle któreś dziecko zapałało odrazu miłością do scoot&ride? U nas stoi tak samo jak bobycar. Jak to widzi to jęczy, że chce zabrać na dwór a potem po dwóch metrach jazdy idzie w odstawkę albo "przykreca śruby" czy coś w tym stylu, ale nie sprzedaję bo właśnie liczę, że jak będzie starsza to będzie miała większe zainteresowanie.
Znowu siedzę w żłobku na kanapie przy wyjściu i tak jeszcze 2 godziny 🤦♀️ Dobrze ,że mam internet 😅 Do domu mam 5min. autem, ale każą zostać jakby się coś działo i jednak dzisiaj Lisa zaczęła płakać. Trochę za bardzo przesadzają 🙈 Takie marnowanie mojego czasu.
Spojrzałam na ten bujak, fajny, ale ile to trzeba mieć miejsca w domu 🙈
Czytam ile niektóre z Was mają cierpliwości to jestem pełna podziwu. Mnie nieraz ma rozsadzić w środku🙈 Dlatego też staram się rozumieć te matki, które są w domu a oddają dziecko do placówki. Dziecko wraca, matka znowu uśmiechnięta i z nowym pokładem cierpliwości, to dobre dla obu stron. -
Mama pp serio kaza ci zostac w placowce jak masz 5 min do domu? Łomatko ale czemu, co ma sie dziać takiego że nie poradzą sobie przez te 15 min aż przyjdziesz z domu, bez przesady...
Ja ogólnie mam zerową cierpliwość ale myśle że dużo wyciągnęłam z obserwacji rodziców wobec mojej 20 lat młodszej siostry. Oni dużo jej tłumaczyli tych emocji. Dużo też mi tłumaczyli - żebym nie denerwowała sie że siostra sie rzuca na podłoge itp. Żebym sie z niej nie śmiała że wychodzi w różowej sukni balowej w niebieskich rajstopach, z koroną na głowie i gitarą w ręku do sklepu xD Że jak jęczy i wrzeszczy to trzeba chwile poczekać aż histeria przejdzie, że każdy ma gorszy dzien, ze potem trzeba przytulic i pogadać. Moja sis to był buntownik totalny wiec ja zaprawiona w boju po prostu jestem bo dała nam ostro popalić. Często biore 5 oddechów i tłumacze sobie w głowie że "Iguś teraz pewnie wrzeszczy bo jest śpiący/boli go brzuch itp. Też byś płakała jakby cie bolał brzuch".
No i bardzo mi pomaga jak mam cały dzień zaplanowany. Np takie i takie zajęcia rano, jakiś klubik, spotkanie z innymi mamami, teraz własnie do mnie wpada koleżanka na kawe z rocznym maluchem, idziemy na spacer i do salki zabaw.
A jak ma drzemke to ogarniam chate, siadam i odpoczywam. Wieczorem ze starym mamy 3h to odpalamy tv, winko, piwko, dobra kolacja. W sobote Iguś do dziadków a my ze znajomymi na żeberka do knajpy. Jest chwila na dziecko ale też chwila dla siebie i dla nas - żeby naładować baterie. I jakoś tak to wszystko działa niezleWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 10:28
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10