Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Zoe w Karmello są już świąteczne zestawy czekoladek, wyglądają jakby luksusowo i ceny już zaczynają się od 40zl za opakowanie.
Też bym najchętniej dawała tylko dzieciom, ale bezdzieciowa siostra męża się obraziła jak to zaproponowałam 🤡
Na razie szukam inspiracji dla starego, a resztę rodziny jakoś ogarnę, byle skończyć w listopadzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 16:00
-
Syrenka, twoja popyla, bo jest z pól roku do przodu 😁 pamietam jak wchodzila na zjeżdżalnię 🤪
U nas prezenty u dzieci tylko. Chrzesnica jest nastolatką, więc jej trudno dogodzić 😀 dostanie bon pewnie, żeby nie przepaliła po kryjomu 😉
Nasza nie ma wózka dla lalek, wiec pewnie będę się za tym rozglądacWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 17:53
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Syrenka i to jest spoko rozwiazanie wg mnie. Ja to nie lubie dostawac tego kiczu co roku. Ja wiem ze wszyscy sie staraja itp, ale np jakas poliestrowa pościel czy poliestrowe kapcie... No nie lubie a wiem ze pewnie duzo za to płacą bo to np z home&you itp. Ja zaczelam wysylac linki co chce i co Igorowi kupic ale wiecie, to tez takie slabe rozwiazanie bo juz kompletnie zabija tego ducha prezentow 🤦🏼♀️😅
Oooo Karolina mega. Ciekawe czy u nas by sie sprawdzilo, musze obczaic21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Zoe ja w zeszłym roku jak miałam do obdarowania pierdołą kilkanaście osób to kupiłam wszystkim śmieszne skarpetki oryginalnie zapakowane. Kobiety dostały na wzór czekolady (tej z okienkiem), a mężczyźni w puszce ala piwo. Trochę śmieszne, trochę zaskakujące, no i ileż można dawać czekoladki 🙃 Byli zadowoleni.
-
Mala_syrenka wrote:My mamy układ w rodzinie,że prezenty dostają tylko dzieci. Dla dorosłych czekolada.💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
U nas w tamtym roku prezenty były już też tylko dla dzieci bo była już Laurka. Wcześniej my byliśmy bezdzietni i chociaż już mówiliśmy, żeby kupić tylko dzieciom to rodzeństwo się na to nie zgadzało, kupowało coś nam no więc my im także xD Natomiast w tamtym roku dziadkowie byliby poszkodowani bo nie dostaliby zupełnie nic. Także jako drobnostkę zrobiłam im w Thermomix pomarańcze, cytryny w syropie i likiery. Zapakowałam to w ozbobne butelki, słoiczki, dodałam kokardki. Byli zadowoleni. Robi się to szybko, chociaż Ty Zoe i tak pewnie nie masz na to czasu 🤪
-
Zapisuje polecajki. Dzięki.
Oliwer już jest okazem zdrowia. Mam podawać przez 2 tyg probiotyk po skończonym antybiotyku. Mąż powiedział jej ze dużo choruje. Powiedziała że mogę mu dawać 3x 10 kropli Imupret przez 2 miesiące. Miałam iść jutro kupić ale patrzę, że te krople zawierają alkohol. Przy takiej dawce to wydaje mi się ze jakby codziennie dziabnął sobie łyżkę piwa. Zajrzałam do pana tabletki. Nie kupię i nie podam. Dostaje tran, olej z czarnuszki, witaminę D, ładnie zjada owoce i warzywa, raz dziennie soki od babi. -
I tu Cie zaskoczę Ann bo w lodowce stoi pigwa zrobiona na bazie pomarańczy z goździkami 😁 pijemy sobie z synkiem rano do śniadania. a dziś pracowałam 7 godz i miałam małego w domu. Dopiero zamknęłam laptop. Zrobiłam dziś szarlotkę, upiekłam chleb i na obiad ryba z pure i marchewka na parze
W sumie to dla części młodej jego rodziny to można by jakaś nalewkę zrobić 🤔 -
Po prostu Zoe wrote:Zapisuje polecajki. Dzięki.
Oliwer już jest okazem zdrowia. Mam podawać przez 2 tyg probiotyk po skończonym antybiotyku. Mąż powiedział jej ze dużo choruje. Powiedziała że mogę mu dawać 3x 10 kropli Imupret przez 2 miesiące. Miałam iść jutro kupić ale patrzę, że te krople zawierają alkohol. Przy takiej dawce to wydaje mi się ze jakby codziennie dziabnął sobie łyżkę piwa. Zajrzałam do pana tabletki. Nie kupię i nie podam. Dostaje tran, olej z czarnuszki, witaminę D, ładnie zjada owoce i warzywa, raz dziennie soki od babi.
Ach Ci lekarze. Powinno się im ufać a doprowadzają do tego, że i tak samemu trzeba wszystko sprawdzać 🤦♀️
Super, że Oliwier już zdrowy, oby na dłużej. -
Zoe robisz jakieś przerwy w podawaniu tej czarnuszki? Bo spotkałam się z info, żeby nam 2 tyg dawać - 2 tyg przerwy lub podawać przez miesiąc i taka sama przerwa 🤔👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Ja się pochwałę że młoda dziś pierwszy raz skinęła do nocnika. Oczywiście zapewne nieświadomie ale dumna i tak jestem
Od jakiś 2 tygodni od czasu do czasu pokazuje na pampersa jak jest pełny i chce żeby ją przebrać. Trochę mi zeszło ale wczoraj odszukałam nocnik po starszaku. On jest dość duży wiec sama ma problem żeby na nim usiąść bo ona to taka kruszynka. Wczoraj usiadła wieczorem przed kąpaniem ale nie zrobiła siku. Dziś przed kąpaniem sama pobiegła i próbowała usiąść wiec jej pomogłam ja w tym czasie tez usiadlam na toaletę ona wstała patrzyła co robię i poszła jeszcze raz wiec znowu pomogłam usiąść. Po chwili wstała a tam siku
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Zoe, ja wykorzystuje codziennie mała do prac domowych. Tak szybko wyciaga naczynia ze zmywarki, że już 2 razy nie zdązylismy złapac. Pranie pakuje do pralki, podaje ubrania do rozwieszenia czy zapakowania do szaf. Wtedy chwilę nie jęczy 😀 daję jejchusteczkę mokrą jak sprzątam to wyciera nią meble, dywan a na koncu siebie 😀
Dobrze, że zerknęlaś na te krople przed zakupem. Też bym nie podała.
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
O właśnie Bee Oliwer sortuje pranie. Ja wyciągam z kosza a on wrzuca jeszcze szybciej 😅 pranie z suszarki ściąga. Ostatnio miałam spotkanie w pracy z włączoną kamerka (codziennie rano łącze się z nim na jakieś 30-40 min żeby być na bieżąco z zadaniami) a ten wkłada mi do nosa wodę morską a potem wyciera nos chusteczką 😂 po tym wszyscy padli ze śmiechu i dla dalszego spokojnego przebiegu wyłączyłam kamerę. Gdzie nie dorwie chusteczki to od razu nos wyciera. Szczotka czesze mi włosy.
Karolina. Nie robię przerw. Chyba, że takie jak zapomnę podać albo już się przeterminuje i muszę się zebrać żeby kupic nowy 😅 zapamiętałam taki tekst od pana tabletki w stylu: czy od innych przypraw lub olei robisz przerwy w jedzeniu? I tym się kieruje. -
Kryśka wrote:Ja się pochwałę że młoda dziś pierwszy raz skinęła do nocnika. Oczywiście zapewne nieświadomie ale dumna i tak jestem
Od jakiś 2 tygodni od czasu do czasu pokazuje na pampersa jak jest pełny i chce żeby ją przebrać. Trochę mi zeszło ale wczoraj odszukałam nocnik po starszaku. On jest dość duży wiec sama ma problem żeby na nim usiąść bo ona to taka kruszynka. Wczoraj usiadła wieczorem przed kąpaniem ale nie zrobiła siku. Dziś przed kąpaniem sama pobiegła i próbowała usiąść wiec jej pomogłam ja w tym czasie tez usiadlam na toaletę ona wstała patrzyła co robię i poszła jeszcze raz wiec znowu pomogłam usiąść. Po chwili wstała a tam siku
kiedyś gdzieś czytałam, że nawet jeśli załapie szybciej, to w późniejszym życiu może mieć problem z trzymaniem moczu, bo nauczyło się używać złych mięśni... 🤔
edit: i oczywiście gratuluję! mój by pewnie sobie basen z tego zrobił. pytam tylko, bo nie wiem, zawsze za leniwa byłam i zaczynałam koło 2,5-3 lat tę zabawe z nocnikiem 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 22:16
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧