Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do drobnych prezentów to ja uwielbiam świeczki z Woodwick❤️ Ale wiadomo, kwestia gustu. My z mężem robimy sobie prezenty pod choinkę i w tym roku dostanie ode mnie kaszmirowy szalik i czapkę. W mojej rodzinie prezenty robimy tylko dzieciom i to mi się najbardziej podoba
u męża rodziny kupuje się każdemu ale to z reguły są drobne rzeczy typu słodycze czy kosmetyki. No i tu gorzej bo o ile słodycze są ok, to kosmetyki kompletnie nietrafione 🙈
Co do nocnika to ja jeszcze nie wyciągam, uważam że za wcześnie a nie lubię sobie zagracać przestrzeni.
A kupujecie maluchom kalendarze adwentowe? Sara ma więc muszę pomyśleć o czymś dla Laury żeby dymu nie było 😅
-
Lisa juz w zeszłym roku miała kalendarz adwentowy 😅 razem otwierałyśmy, ale czekoladki zjadałam ja 🙃 W tym roku chce kupić identyczny z kinder i zrobie z nim podobne zdjęcie jak rok temu.
No chyba, że są jakieś ze zdrowymi słodyczami? 🤔 Nie widziałam jeszcze.
Dzisiaj zasnęła z dwugodzinnym opóźnieniem 🤦♀️ i co mi potym, że mąż wieczorem był w domu jak i tak musiała być mama.
-
Ja tez kupije taki z pierdolkami... W zeszlym roku miala z Minnie Mouse, wlasnie gumki do wlosow, spinki, sznurowki do butow, olowek, gumka, bransoletka, brelok i rozne inne... W tym roku planuje cos z Krainy Lodu
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Melduje, że Oliwier przemierza coraz większe odległości sam, na dwóch nogach 😅 najpewniej się czuje jak siedzimy z mężem na podłodze i chodzi między nami albo jak chodzi od kanapy do komody. Dziś przemierzył sam od kanapy do kuchni i obszedł stoliczek 😊 w końcu 🙃
Mama po przejściach, Bee, Batylda, Cyprysek89 lubią tę wiadomość
-
Cwiczysz z nim z zalecen fizjo? Gratki 😊 nasza chodzi od 10mż i uważam, że od tego momentu jedt z nią jeszcze łatwiej. Trzeba bylo uwazac na początku, ale samodzielnosc sprawila, że dluzej zajmuje się sobą
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Brawo Oliwierek! Brakowało mu tylko odwagi
U nas dzisiaj taki dramat ze z zajęć na basenie musieliśmy wyjsć. Bo ona nie lubi mieć narzucone co ma robić tylko akurat teraz woli coś innego. I po 5 minutach w basenie najchętniej biegała wokół basenu bo tam były jakies przeszkody rozłożone dla starszych grup. I nic nie pływała tylko sie darła. W domu to samo.
Właśnie ma puszczonego smoka edzia…. Nie znoszę jej nic puszczać bo zamiast odpoczywac to sie wnerwiam ze coś ogląda. Wiec w sumie błędne koło ale chociaż siedzę i pije kawę z mężem
Nikola to wcale nie musi tak być ze ta druga bakteria wróci. Wiem ze jesteś przestraszona po tym co przeszliście ale moze to w ogóle nie ma związku - mam nadzieje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2022, 10:54
-
Kasia u nas na basenie też coraz ciężej
Kiedyś bardzo lubił np skakac z krawędzi do basenu i nirkować. Teraz jak go sadzam to wyłazi i chce biegać a przecież jakby mi uciekł to bym z tego basenu z brzuchem nie zdazyła wyjsc i go złapać. I tez co chwile histeria. A ćwiczenia na pleckach to juz kompletna drama - ale to u wiekszosci dzieci tak jest u nas.
Brawa dla Oliwierka!!!21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Kurcze myślałam, że na tych zajęciach to maluchy tylko tak się pluskają w basenie. A Wy tu o pływaniu, nurkowaniu i skokach 😲😲😲
Szkoda, że nie załapałyśmy się na żadne a teraz już nie ma szans, bo nawet jakby jakiś cudem było wolne miejsce to zajęcia są u nas w tygodniu przed południem. -
Z pływaniem zle sie wyraziłam. U nas nurkują w sensie ty je zanurzasz. Skok z basenu to u nas tez z siedzenia na murku nie stania. I w wodzie trzeba trzymać np pod pachami i ciagnac dziecko i to jest to całe pływanie 😂 i Sonia właśnie juz nie lubi takich trzymanek i żeby nie kierować. Poprosiłam o przeniesienie do starszej grupy moze tam coś ciekawszego robią. A jak nie to jest to nasz ostatni kurs i trzeba zacząć chodzić do aquaparku gdzie sa jakies strefy zabaw z mini zjeżdżalniami albo cus
-
Dziewczyny nie mam już naprawdę siły. Franiu znów jest przeziębiony! Nie mogę patrzeć jak to moje dziecko się meczy tyle czasu. Od 23.09! A my odbijamy sie od lekarzy! Naprawdę przestaje wierzyć w lekarzy:( W czwartek skończył brać antybiotyk dziś jest przeziębiony. Pewnie to ja go zaraziłam. W nocy już płakał, zasnął na mnie i tak spaliśmy. Nie dał się odłożyć, a ja odrazu pierwsze co myśle USZY! Zasnął po przeciwbólowym. Teraz zasnął i nie wypił juz nic mleka. Znalazłam nr do jeszcze jednej laryngolog i jutro będę ja błagać, aby nas przyjęła. Nie wiem już co mam myśleć i robić. Ta bezradosc, czekanie mnie rozwala.
-
Kasia ale to i tak super. My czasem jeździmy na basen i w strefie dla najmłodszych są dwie zjeżdżalnie, fontanna, bąbelki i takie tam różne, ale głowy pod wodę nie zanurza. Zresztą o czym ja piszę, sama nie umiem pływać i taki straszek ze mnie, wodne szaleństwa to tylko z tatą 😅
Nikola może tym razem to "tylko" zwykle przeziębienie. Moja i w zdrowiu w dalszym ciągu uwielbia spać na mnie, czasem to i przez sen się na mnie wdrapuje 😅🙈 Idziecie jutro do pediatry? Zdrówka!
Dzisiaj już punkt 19, wyszłam z sypialni, Lisa spała. Muszę kłaść ją jeszcze ciut wcześniej, żeby też wcześniej wstawała, bo jak finalnie będziemy musiały być w żłobku na 8 to nie wiem jakim cudem my zdążymy.
-
Nikola o matulu
nie wiem czy puszczałaś go do żłobka ale ja bym go chyba zostawiła na jakiś miesiąc w domu żeby naprawde sie wykurował na sto procent zanim tam wroci. Koniecznie jutro do jakiegokolwiek lekarza żeby zajrzał w ucho. Jak cie bedą zbywać to sie kłóć tam. W razie czego ja bym nawet do szpitala pojechała. Jak dwa razy mial pekniecie blony to sobie nawet nie chce wyobrażać jak to musiało napierdzielać.
Koniecznie ktoś to ucho musi obejrzeć, błagaj te laryngolog, chociaz 10 min wizyta albo po pracy niech cie przyjmie21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Bardzo wspolczuje tych przejść. Mam wrażenie ze ci lekarze wam kompletnie nie pomagają
trzymaj sie dzielnie!
My dzis tez relaks. Ig zaliczył 4h drzemki a potem od razu pojechał do rodzicow na 5h. A my do knajpy na jedzenie i drinki. Meeega dzien.
Przyjechalismy po niego o 21:00 to sie bawił w najlepsze nie chciał wychodzic21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10