Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Bee, Nina boi się suszarki, odkurzacza i miksera, także zrobić coś z nią to jest wyzwanie. Głowę myję tylko jak stary jest na pracy zdalnej. No i oczywiście kąpiel dalej na stojąco, bo boi się usiąść, a że boi się również prysznica, to trzeba ją polewać kubeczkiem, a w międzyczasie lecą śpiewające brzdące.
-
To u nas dzis 1h wrzasku. Ciocie mowią że nawet na sekunde nie przestaje. A jak tylko przychodze to sie smieje i krzyczy im papa, macha, uśmiecha się, buziaki wysyła, bierze z szafki buty, wychodzi, nara, no hit xD Dzisiaj ta babeczka to już sie smiała z tego i mówi że gagatek doskonały
No nic mam nadzieje ze choroba sie nie przyplącze zadna to dam temu zlobkowi szanse przez najbliższy miesiąc. Jak nic sie nie zmieni to sprobujemy ten klubik od nowego roku. Tam podobno jest mnóstwo zajęć od rana do południa i może to by go bardziej zainteresowało po prostu. ZobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2022, 13:24
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Bee plaster jest najstarszniejszy 😅 u nas nawet nie może sobie poprostu leżeć w zasięgu jej wzroku. Pomimo, że mam takie dziecięce, kolorowe, jest ryk nie do opanowania.
A u nas jest juz ponownie etap, że siada podczas kąpieli, więc pewnie i u Was to się unormuje.
Sumi no gagatek😉 Lisa jakby bez emocji przy pożegnaniu i powitaniu, wie co trzeba robić, gdzie usiąść, przebrać buty itd.ale bez żadnych uśmiechów i buziaków, w domu zupełnie inna. -
ja odpieluchowałam zawsze jak dziecko miało 2,5 roku-3 lata i serio udawało nam się to w 3 dni (na noce dłużej zostawiałam pieluchę wiadomo), ale ja patrzyłam, żeby dziecko było już mocno kumate.
Szymek to uwielbia wszystko co buczy bzyczy, odkurzacz kocha, miksera nie boi się wcale, ostatnio Stary przywiercał szafkę do ściany to nawet wiertarki się nie bał i stał metr od Starego i nie dał się wynieść 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2022, 13:56
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
U nas Pola boi sie jezdzacego odkurzacza... A normalnego juz nie😂 wrzaski sa przy pampersie i przy ubieraniu pizamki po kapieli, spierdziela, wyrywa sie... A apogeum to obcinanie paznokci.. No i placz jak mówimy ze czegos NIE WOLNO🙈🙈🙈
Co do odpieluchowania, to synek odpieluchowal sie na 2 lat i 2 miesiace. W pare dni. Szłam wg kursu Komsty i mega sie sprawdziło. A po paru miesiacach przestal noczyc pieluchy w nocy. Bardzo fajnie nam to poszlo. W domu mamy nocnik choc teraz glownie w uzyciu nakladka na sedes. Mloda nocnikiem sie w ogóle nie interesuje.. No chyba ze to, ze chce do niego wrzucić szczoteczke do zebow sie liczy😂
-
Ja sie dzisiaj zastanawiałam czy mlody nie reaguje takim placzem bo tam jedna ciocia jest dosyć wiekowa a on płacze na widok wiekowych osób 😂😂
U was tez tak jest? Że na starszych ludzi dzieci płaczą?21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Wlasnie wczensiej nie bała się aninsuszarki, ani halasujacych urządzen. Była zaciekawiona, a teraz wpada w panikę.
Paznokcie obcinałam dontej pory na śpiocha. Ale zaczęla być kumata i obcianam na swiadomce, czasem włączę na szybko śpiewajace brzdace, żeby się nie ruszała. Ale grzecznie siada i patrzy jak tnę 🙂
Nasza w ogole nie sygnalizuje czy zrobila siusiu czy kupę, wiec do nocniczka jeszcze daleko. Jak pytamy czy ma kupę to ściemnia, że nie 😁
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
U nas tez głownie stanie i bieganie w wannie lub kucanie. Ale od czasu do czasu tez przysiadzie.
Odkurzacz jeżdżący uwielbia i sama go włącza. Suszarka tez ok. Bała sie takiego ręcznego odkurzacza którego rzadko używamy ale ostatnim razem jak coś rozsypała na kanapie i mąż go użył to przyszła obok niego i patrzyła. Natomiast nie przepada za thermomixem. Kiedyś płakała a teraz stoi i patrzy trochę przestraszona chociaż jej pokazuje ze go zaraz użyje i bedzie chwilkę głośno.
Ja przyznam ze nawet nie znając wytycznych o odpieluchowaniu i tak planowała koło lata. Nie spieszyło mi sie. A jak ostatnio właśnie poczytalam i jak sie okazuje wy rownież o tych mięśniach to tym bardziej sie utwierdziłam w przekonaniu ze latem to zrobimy moze nawet późnym latem / jesienia. Zobaczymy na ile bedzie kumac. Ale na pewno po skończonych 2 latkach -
Chaos a masz jakiś patent na obcinanie paznokci?
Nasza dzisiejsza wieczora pielęgnacja:
Mycie zębów: ryk
Mycie włosów: ryk
Obcinanie paznokci: ryk do kwadratu, obcięłam jednego naprawdę na siłę, 15 min.się darła. Zaraz zacznie skarpetki dziurawić tymi szponami 🤦♀️ -
Mama pp współczuje tego ryku 🙈🙈 mój się czasem buntuje ale nie ryczy, włosy sam sobie czesze, zęby sam myje ( oczywiście poprawił po nim ) paznokcie na luzie obcinamy tylko muszę mu później dać potrzymać nożyczki. kurczę jak Ty dajesz radę ? W sensie musisz mieć ogromnà cierpliwość do niej 😀
Aaa No i długo nie trzeba było czekać. Mój mały dostał katarku… mogę podziękować tej mamie ze żłobka 🙈
Zobaczymy, jak noc będzie kiepska będę musiała go znowu zostawić w domu 😥Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2022, 21:57
-
łomatko agrafka to szybko..
Mama pp a jakbys pokazała jej jak sie czesze włoski i dała szczotke do ręki? Dla Igusia wszystko ostatnio co ma włosie jest szczotką i sie tym czesze, jakieś wyciory do butelek itp
Zęby 'myje' sam ale też poprawiam. Patent mam taki ze klade go na plecach pod wiszącymi lampkami i je bujam, i on sie patrzy czy sie zderzą. No i tak mu domywam te zęby. Albo czytamy książeczki i otwiera paszcze spokojnie. Albo po prostu sie wygłupiam ze szczoteczka to auto czy cos
A jak jest wielki NIE i histeria no to kłade sie na nim i mu szybko szoruje..
Na paznokcie nie podpowiem bo wsadzam cyc w paszcze i obcinam.21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
U nas paznokcie albo przy śpiewających brzdącach albo daję jej moją kosmetyczkę, jedną ręką sobie grzebie, a drugą w tym czasie obcinam.
Za to zęby kocha myć i się dopomina i jak widzi jak ja albo stary myjemy to ona też chce i w ogóle jak wchodzi do łazienki to od razu wyciąga łapy po szczoteczkę. Jak nakładam jej to ziarenko pasty to już siada i otwiera paszczę, potem jej myję, a potem ona sama.
-
Ja paznokcie obcinam na śpiocha 🙃 ale z myciem włosów mam problem bo drze się jakbym ją utopić chciała.
U nas Sara odpieluchowala się w sumie sama - i faktycznie była gotowa bo pare dni i było po pampersach. U nas też od razu poszło nocne odpieluchowanie (już na długo przed wstawała z suchym pampersem). Z Laurą pewnie nie będę już miała tyle szczęścia 😅
-
Agrafka dlatego już ostatnio pisałam, że podziwiam Was za cierpliwość ( przynajmniej niektóre 🤣), bo ja naprawdę czasem wysiadam. Nie krzyczę na nią, ale gotuje się we mnie. Włosy czesze sobie i mnie, ale spłukać szampon to jest wyzwanie, rzuca się się, więc woda jej leci do oczu. Zęby tez wie, że idziemy myć, chce sama, tyle że to jest gryzienia szczoteczki, wiec muszę poprawić, a to już jej się nie podoba. Z paznokciami też pokazuje że obcinam najpierw sobie, albo lali itp. ale to nic nie daje.
-
Ja paznokcie obcinam zazwyczaj na śpiocha. Ostatnio dwa razy próbowałam ją czymś zająć i obcinać i raz się udało a drugim razem obcięłam tylko u jednej ręki bo już się wiercić zaczęła.
Sprzętów się raczej nie boi. Kąpiemy się zazwyczaj pod prysznicem ale wannę też lubi. Nie cierpi natomiast płukania włosów. Ryk niesamowity. Ubieranie po kąpieli to ostatnio tez wyzwanie.