X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee, Nina boi się suszarki, odkurzacza i miksera, także zrobić coś z nią to jest wyzwanie. Głowę myję tylko jak stary jest na pracy zdalnej. No i oczywiście kąpiel dalej na stojąco, bo boi się usiąść, a że boi się również prysznica, to trzeba ją polewać kubeczkiem, a w międzyczasie lecą śpiewające brzdące.

relgtv73ymxx11gn.png

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas dzis 1h wrzasku. Ciocie mowią że nawet na sekunde nie przestaje. A jak tylko przychodze to sie smieje i krzyczy im papa, macha, uśmiecha się, buziaki wysyła, bierze z szafki buty, wychodzi, nara, no hit xD Dzisiaj ta babeczka to już sie smiała z tego i mówi że gagatek doskonały :D

No nic mam nadzieje ze choroba sie nie przyplącze zadna to dam temu zlobkowi szanse przez najbliższy miesiąc. Jak nic sie nie zmieni to sprobujemy ten klubik od nowego roku. Tam podobno jest mnóstwo zajęć od rana do południa i może to by go bardziej zainteresowało po prostu. Zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2022, 13:24

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee może taki etap? Mój nagle nie chce się ubierać, nie chce żeby kąpał go tata jak do tej pory. Ze żłobka musiałam go dzisiaj znowu nieść na rękach ale tym razem zostawiłam wózek w żłobku żeby się z nim nie szarpać.

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez kąpiel na stojąco. Nie chce uścisnąć on musi się wiercić w tej wannie, rysuje, nalewa, przelewa, bawi się. Czasem kucnie ale usiąść nie chce.

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee plaster jest najstarszniejszy 😅 u nas nawet nie może sobie poprostu leżeć w zasięgu jej wzroku. Pomimo, że mam takie dziecięce, kolorowe, jest ryk nie do opanowania.
    A u nas jest juz ponownie etap, że siada podczas kąpieli, więc pewnie i u Was to się unormuje.

Sumi no gagatek😉 Lisa jakby bez emocji przy pożegnaniu i powitaniu, wie co trzeba robić, gdzie usiąść, przebrać buty itd.ale bez żadnych uśmiechów i buziaków, w domu zupełnie inna.

OrT4p2.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja odpieluchowałam zawsze jak dziecko miało 2,5 roku-3 lata i serio udawało nam się to w 3 dni (na noce dłużej zostawiałam pieluchę wiadomo), ale ja patrzyłam, żeby dziecko było już mocno kumate.

Szymek to uwielbia wszystko co buczy bzyczy, odkurzacz kocha, miksera nie boi się wcale, ostatnio Stary przywiercał szafkę do ściany to nawet wiertarki się nie bał i stał metr od Starego i nie dał się wynieść 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2022, 13:56

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Pola boi sie jezdzacego odkurzacza... A normalnego juz nie😂 wrzaski sa przy pampersie i przy ubieraniu pizamki po kapieli, spierdziela, wyrywa sie... A apogeum to obcinanie paznokci.. No i placz jak mówimy ze czegos NIE WOLNO🙈🙈🙈

Co do odpieluchowania, to synek odpieluchowal sie na 2 lat i 2 miesiace. W pare dni. Szłam wg kursu Komsty i mega sie sprawdziło. A po paru miesiacach przestal noczyc pieluchy w nocy. Bardzo fajnie nam to poszlo. W domu mamy nocnik choc teraz glownie w uzyciu nakladka na sedes. Mloda nocnikiem sie w ogóle nie interesuje.. No chyba ze to, ze chce do niego wrzucić szczoteczke do zebow sie liczy😂

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula hałasu się nie boi, przyzwyczaiła się. Suszarki nie akceptuje, boi się windy. Trochę niepewna jest na ruchomych schodach.

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwer zaczął się ostatnio bać odkurzacza. Jak podjeżdża to zaczyna popłakiwać. Boi się termomixa. Zaczyna jęki jak nakładam pokrywkę.

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dzisiaj zastanawiałam czy mlody nie reaguje takim placzem bo tam jedna ciocia jest dosyć wiekowa a on płacze na widok wiekowych osób 😂😂
    U was tez tak jest? Że na starszych ludzi dzieci płaczą?

• Bee Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wczensiej nie bała się aninsuszarki, ani halasujacych urządzen. Była zaciekawiona, a teraz wpada w panikę.
    Paznokcie obcinałam dontej pory na śpiocha. Ale zaczęla być kumata i obcianam na swiadomce, czasem włączę na szybko śpiewajace brzdace, żeby się nie ruszała. Ale grzecznie siada i patrzy jak tnę 🙂
    Nasza w ogole nie sygnalizuje czy zrobila siusiu czy kupę, wiec do nocniczka jeszcze daleko. Jak pytamy czy ma kupę to ściemnia, że nie 😁

o148hdge5msg47fv.png
    10 lat starań
    26.08.2018r. decyzja o ivf
    28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET =( 22 czerwca FET =( 28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się =( =(
    17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET =(
    13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl

12.10 FET
    7dpt beta 134,31mIU/ml
    9dpt beta 318,49mIU/ml
    11dpt beta 745,15mIU/ml
    Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
    Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
    (21dpt hcg total 27973,8mIU
    23dpt hcg total 34761,5mIU)
    23dpt beta 34558,50mIU/ml
    16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez głownie stanie i bieganie w wannie lub kucanie. Ale od czasu do czasu tez przysiadzie.
    Odkurzacz jeżdżący uwielbia i sama go włącza. Suszarka tez ok. Bała sie takiego ręcznego odkurzacza którego rzadko używamy ale ostatnim razem jak coś rozsypała na kanapie i mąż go użył to przyszła obok niego i patrzyła. Natomiast nie przepada za thermomixem. Kiedyś płakała a teraz stoi i patrzy trochę przestraszona chociaż jej pokazuje ze go zaraz użyje i bedzie chwilkę głośno.

Ja przyznam ze nawet nie znając wytycznych o odpieluchowaniu i tak planowała koło lata. Nie spieszyło mi sie. A jak ostatnio właśnie poczytalam i jak sie okazuje wy rownież o tych mięśniach to tym bardziej sie utwierdziłam w przekonaniu ze latem to zrobimy moze nawet późnym latem / jesienia. Zobaczymy na ile bedzie kumac. Ale na pewno po skończonych 2 latkach

Wysłany: 7 listopada 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos a masz jakiś patent na obcinanie paznokci?
    Nasza dzisiejsza wieczora pielęgnacja:
    Mycie zębów: ryk
    Mycie włosów: ryk
    Obcinanie paznokci: ryk do kwadratu, obcięłam jednego naprawdę na siłę, 15 min.się darła. Zaraz zacznie skarpetki dziurawić tymi szponami 🤦‍♀️

OrT4p2.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp współczuje tego ryku 🙈🙈 mój się czasem buntuje ale nie ryczy, włosy sam sobie czesze, zęby sam myje ( oczywiście poprawił po nim ) paznokcie na luzie obcinamy tylko muszę mu później dać potrzymać nożyczki. kurczę jak Ty dajesz radę ? W sensie musisz mieć ogromnà cierpliwość do niej 😀

Aaa No i długo nie trzeba było czekać. Mój mały dostał katarku… mogę podziękować tej mamie ze żłobka 🙈

Zobaczymy, jak noc będzie kiepska będę musiała go znowu zostawić w domu 😥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2022, 21:57

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łomatko agrafka to szybko..
    Mama pp a jakbys pokazała jej jak sie czesze włoski i dała szczotke do ręki? Dla Igusia wszystko ostatnio co ma włosie jest szczotką i sie tym czesze, jakieś wyciory do butelek itp XD
    Zęby 'myje' sam ale też poprawiam. Patent mam taki ze klade go na plecach pod wiszącymi lampkami i je bujam, i on sie patrzy czy sie zderzą. No i tak mu domywam te zęby. Albo czytamy książeczki i otwiera paszcze spokojnie. Albo po prostu sie wygłupiam ze szczoteczka to auto czy cos XD
    A jak jest wielki NIE i histeria no to kłade sie na nim i mu szybko szoruje..

Na paznokcie nie podpowiem bo wsadzam cyc w paszcze i obcinam.

• Batylda Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas paznokcie albo przy śpiewających brzdącach albo daję jej moją kosmetyczkę, jedną ręką sobie grzebie, a drugą w tym czasie obcinam.
    Za to zęby kocha myć i się dopomina i jak widzi jak ja albo stary myjemy to ona też chce i w ogóle jak wchodzi do łazienki to od razu wyciąga łapy po szczoteczkę. Jak nakładam jej to ziarenko pasty to już siada i otwiera paszczę, potem jej myję, a potem ona sama.

relgtv73ymxx11gn.png

• Veruka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paznokcie obcinam na śpiocha 🙃 ale z myciem włosów mam problem bo drze się jakbym ją utopić chciała.
    U nas Sara odpieluchowala się w sumie sama - i faktycznie była gotowa bo pare dni i było po pampersach. U nas też od razu poszło nocne odpieluchowanie (już na długo przed wstawała z suchym pampersem). Z Laurą pewnie nie będę już miała tyle szczęścia 😅

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png

Wysłany: 7 listopada 2022, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka dlatego już ostatnio pisałam, że podziwiam Was za cierpliwość ( przynajmniej niektóre 🤣), bo ja naprawdę czasem wysiadam. Nie krzyczę na nią, ale gotuje się we mnie. Włosy czesze sobie i mnie, ale spłukać szampon to jest wyzwanie, rzuca się się, więc woda jej leci do oczu. Zęby tez wie, że idziemy myć, chce sama, tyle że to jest gryzienia szczoteczki, wiec muszę poprawić, a to już jej się nie podoba. Z paznokciami też pokazuje że obcinam najpierw sobie, albo lali itp. ale to nic nie daje.

OrT4p2.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paznokcie obcinam zazwyczaj na śpiocha. Ostatnio dwa razy próbowałam ją czymś zająć i obcinać i raz się udało a drugim razem obcięłam tylko u jednej ręki bo już się wiercić zaczęła.
    Sprzętów się raczej nie boi. Kąpiemy się zazwyczaj pod prysznicem ale wannę też lubi. Nie cierpi natomiast płukania włosów. Ryk niesamowity. Ubieranie po kąpieli to ostatnio tez wyzwanie.

tm01qjv.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola dużo zdrówka dla synka.
    Agrafka u nas ostatnio też dziecko z katarem i kaszlem jak to mama twierdziła „alergicznym” zaraziło prawie całą grupę.

tm01qjv.png
‹‹ 1970 1971 1972 1973 1974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ