Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Sumireguska wrote:Natka to faktycznie musiał ci coś zle wpisać, bo agnezja to brak nerek lub nerki..
Masz możliwość do niego zadzwonić?
Właśnie nie mam jak. Tak jak napisała Chaos, wstrzymam się z czytaniem samej co to oznacza. Może coś musiał wpisać żeby mieć podstawę do refundacji 🤷♀️Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Ja dziś miałam niefajną przygodę 😔 miałam mnostwo strachu- nie powiem, że się najadłam strachu- bo było odwrotnie- znów wymiotowałam, ale żywą krwią. Plułam nią, kaszlałam... Z racji, że dalej męczą mnie wymioty i mam mięso wstręt, po uspaniu syna stwierdziłam, że zrobię sobie pyszne frytki na obiad. Zrobiło mi się bardzo niedobrze i zaczęłam wymiotować. Nie wiem czy jedna frytka wbiła mi się w gardło, czy podrażniła na tyle żeby pękły naczynka, ale krwi było pełno. Cała treść żołądka była czerwona (nie jadłam ani keczupu, ani nie piłam barszczu ani nic z czerwonych rzeczy) Kiedy mąż przyjechał i mnie uspokoił, krwotok ustał i dzwoniłam do lekarza. Z racji moich ciągłych wymiotów, gdyby się krwotok jeszcze raz pojawił muszę znaleźć chirurga i wykonać gastroskopię
Ruchy dzieciaczka doskonale czuje i widzę, więc z nim jest wszystko ok ... Ja do porodu zwariuje....Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 15:58
-
Monia66 wrote:U nas jeden pokój, bo jak wspomniałam kiedyś, mieszkam w kawalerce, ale bede zamieniać mieszkanie. Poki co przymierzam się do zakupu komody na ciuszki i rzeczy dla dzidzi.
Kupiłam dzisiaj dżinsy ciążowe w Lidlu, ale rozmiarówka strasznie zanizona. We czwartek lecę oddac. Przed ciąża nosiłam 38/40,a te kupiłam 42 i nie wiem, czy wtedy bym się w nie zmiescila.
Dzięki za wskazówkę co do rozmiaru, też w końcu muszę się rozejrzeć za spodniami ciążowymi. A jakościowo ok? -
nick nieaktualnyDziewczyny a mam pytanie. U mnie wczoraj według ustalonego terminu porodu miałam 15+3 dzień. Czy któraś z Was w tym czasie miała robione USG i mierzonego maluszka? Wydaje mi się ze mój synek jest bardzo malutki. Zmierzony wczoraj dwa razy 9.18 i 9.25
-
Kate ja mam dzisiaj 15+2, ale maluch nie dał się zmierzyć. Wydaje mi się jednak, że takie porównanie wcale nie jest dobre. Każdy maluszek rośnie w swoim tempie. Tylko mogłabyś przysporzyć sobie kolejnych zmartwień. A lekarz coś mówił?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 16:36
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Kitaja, jeslibto nie sa jakies mega uporczywe bile, to sa zupelnie normalne... wiezadla sie luzuja i stad tak moze pociagnac... jesli natomiast bardzo bolesne sa to skonsultowalabym z lekarzem
Mama po przejsciach, ja mam jeszcze z czasow ciazy z corka 2 pary jeansow h&m i teraz jedne z c&a kupilam i wszystkie moge mega polecic, te z h&m juz druga ciaze ze mna przechadzaja
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Kamkam, współczuję Ci tego stresu i strachu. Z jakim lekarzem się konsultowałaś? Internistą czy ginem? Nie zostawilabym tego i starala sie znalezc przyczynę jak najszybciej. Zamęczysz się w takim stanie😟
Kate90, jakby z długością maluszka było coś nie tak, to lekarz na pewno by o tym wspomnial, skomentowal. Nie ma co porownywac, kazda ciąża jest inna. Mi juz na ostatniej wizycie nie mierzyl maluszka tylko podal wagę.
-
Monia66 wrote:U nas jeden pokój, bo jak wspomniałam kiedyś, mieszkam w kawalerce, ale bede zamieniać mieszkanie. Poki co przymierzam się do zakupu komody na ciuszki i rzeczy dla dzidzi.
Kupiłam dzisiaj dżinsy ciążowe w Lidlu, ale rozmiarówka strasznie zanizona. We czwartek lecę oddac. Przed ciąża nosiłam 38/40,a te kupiłam 42 i nie wiem, czy wtedy bym się w nie zmiescila.
Też zamówiłam sobie te z Lidla w rozmiarze 40 (przed ciążą 38) i są ok, tylko już zdążyły się lekko porwać na łączeniu materiału na brzuszek z jeansem. Niezbyt to solidne. -
A jeśli chodzi o kłucia to ja mam cały czas od początku. Na usg nic niepokojącego nie widać, natomiast może to być przez tę bakterię w moczu której nie mogę się pozbyć żadnymi środkami. Poza tym ból brzucha jak na okres, nospa na mnie nie działa więc sporo się męczę.
-
Mam jedne z H&M z pierwszej ciąży, ale są dla mnie za duże (wtedy nosiłam większy rozmiar) i wypłowiał kolor, a niestety nie miałam okazji ich długo nosić... Ale skoro tak chwalicie to może znowu skuszę się na H&M, ale już nie na czarny kolor. Dzięki!
-
Chciałabym się was tez doradzić. Jest to moja pierwsza ciaza. Jestem dokładnie w 17t, a dokładniej 16t 2d. Czy powinnam już czuć jakiekolwiek ruchy dzidzi? Wczuwam się leżę i nic O nie czuje przelewania, motylków, bombelków. Nie zależnie czy zjem batona czy konkretny posiłek, to nic nie czuje...i trochę się martwię, bo z kim nie rozmawiam, to wszyscy już czuli ruchy. Dodam ze jestem szczupła, ale po badaniach prenatalnych mam zapisane łożysko na przedniej ścianie, a to wyczytałam ze może mieć wpływ, ale czy aż taki aby nic nie czuć?
-
Nikola wrote:Chciałabym się was tez doradzić. Jest to moja pierwsza ciaza. Jestem dokładnie w 17t, a dokładniej 16t 2d. Czy powinnam już czuć jakiekolwiek ruchy dzidzi? Wczuwam się leżę i nic O nie czuje przelewania, motylków, bombelków. Nie zależnie czy zjem batona czy konkretny posiłek, to nic nie czuje...i trochę się martwię, bo z kim nie rozmawiam, to wszyscy już czuli ruchy. Dodam ze jestem szczupła, ale po badaniach prenatalnych mam zapisane łożysko na przedniej ścianie, a to wyczytałam ze może mieć wpływ, ale czy aż taki aby nic nie czuć?
Hej! Spokojnie 😊 Ja też jeszcze nic nie czuję, jestem szczupła, łożysko na tylnej ścianie i jeszcze nic. Dzisiaj miałam wizytę i lekarka również mnie uspokajała, że przyjdzie i na nas czas 😊Nikola, Nika312 lubią tę wiadomość