Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziś odebralam wynik pappa, wszystko ok, jedyna rzecz która mnie zmarwila to długość kości udowej, w 12+6 wynosi jedynie 8mm i jest na 5 centylu:(
Pozostałe parametry w normie, czy ktoś miał podobnie?
Jeśli chodzi o fotelik to ja zarówno łupina i teraz obrotowy mam z GB i mega polecam
Wózek mutsy nio i też jestem zadowolona chociaż gondola mała ale daliśmy radęmichasia-K lubi tę wiadomość
-
Chaos wrote:Nikola, jestem szczupła, to moja druga ciąża, lozysko na tylnej ścianie i nic a nic nie czuję. Spokojnie sobie czekam, z dzidzią wszystko ok. 😊😊
U mnie też łożysko na tylnej ścianie, 3 ciaza ale ruchów nie czujeNikola lubi tę wiadomość
-
Chaos wrote:Nikola, jestem szczupła, to moja druga ciąża, lozysko na tylnej ścianie i nic a nic nie czuję. Spokojnie sobie czekam, z dzidzią wszystko ok. 😊😊
Dziękuje😊 Jak dobrze, że jest nas więcej:) mam nadzieje, ze jeszcze będziemy miały dość tych kopniaków:) -
Hej dziewczyny, u mnie też łożysko na tylniej ścianie. Nisko i głęboko - tak określił lekarz. Kompletnie nic nie czuję. Też się martwię, bo mam wizytę teraz po miesiącu i nie wiem co się tam dzieje.
W poniedziałek mam wizytę. Dziś robiłam badania krwi i moczu. Wyszła mi duża liczba fosforanów bezpostaciowych. Bakterie nieliczne i leukocyty 2-3. Trochę poczytałam w necie i gdzieniegdzie piszą,że będzie konieczna antybiotykoterapia.
Trochę się martwię. Któraś z Was może miała podobny wynik i podpowie co jej lekarz powiedział. Co dalej. Czy to bardzo groźne? -
siuger wrote:Hej dziewczyny, u mnie też łożysko na tylniej ścianie. Nisko i głęboko - tak określił lekarz. Kompletnie nic nie czuję. Też się martwię, bo mam wizytę teraz po miesiącu i nie wiem co się tam dzieje.
W poniedziałek mam wizytę. Dziś robiłam badania krwi i moczu. Wyszła mi duża liczba fosforanów bezpostaciowych. Bakterie nieliczne i leukocyty 2-3. Trochę poczytałam w necie i gdzieniegdzie piszą,że będzie konieczna antybiotykoterapia.
Trochę się martwię. Któraś z Was może miała podobny wynik i podpowie co jej lekarz powiedział. Co dalej. Czy to bardzo groźne?
Pewnie będzie trzeba zrobić posiew moczu żeby zobaczyć co to za bakterie, ile ich jest i jaki antybiotyk na nie podziała. Ja czekam na wyniki posiewu około 4 dni. -
Ja robię często ze względu na to, że już na samym początku wyszła mi bakteria e-coli, dostałam antybiotyk, bo dokuczało mi zapalenie pęcherza.
Po antybiotyku w posiewie znowu wyszła ta sama bakteria, znowu dostałam antybiotyk bo miałam zapalenie pęcherza z krwiomoczem.
3 tygodnie był spokój i znowu łajza wróciła. Tym razem gin przepisała mi kurację z furaginy, piję też codziennie sok 100% z żurawiny. W czwartek robię posiew ale już czuję, że furagina nie pomogła, bo kłucie w pęcherzu nie ustąpiło 😡
U mnie przyczyną jest prawdopodobnie cukrzyca ciążowa. -
Wszystko dobrze u nas, 177g zdrowego maluszka, wkleili mi te ryzyka z prenatalnych i wyszlo duuuuuuuuuzo lepiej jak wtedy z corka, a przeciez jestem starsza, NT tez bylo odrobine wieksze... ale prawda taka ze nie bralam estrofemu i duzo mniej progesteronu... no mniej lekow caly poczatek...
Plec nadal niepewna🙉 dziecko sie wcisnelo tak, ze czegokolwiek lekarz nie probowal, to bylo widac tylko bok i kregoslup🙈
Zapytal czy chce wiedzieć, mowie, ze tak, a on pyta co mysle, to mu mowie, ze ostatnio mowil, ze nie da sie stwierdzic jednoznacznie, ale chyba chlopiec, to on patrzy i mowi, ze teraz powiedzialby odwrotnie, ale jak probuje sie przemknac, to faktycznie wyglada, ze chyba chlopiec... no ale dziecko tak sie ulozylo, ze naprawde ciezko bylo, ani w 2D, ani 3D i 4D nie dalo sie ani twarzy, ani porzadnie miedzy nogami zobaczyc...
Wiec czekamy na polowkowe... jedne mam u mojego gina za 4tyg, a drugie za 5tyg w tym centrum diagnostyki prenatalnej, wiec moze wtedy juz bedzie wiadomo tak na 100%Mama po przejściach, Chaos, _agrafka_, Nika312, unify, Monia66, Kate90 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Nikola wrote:A jaki czas temu miałaś robione wcześniejsze badanie moczu?
Dawno. Do tej pory mi wszystko wychodziło w miarę ok. Mocz robiłam raz, podczas moich pierwszych badań. Będzie z 2 miesiące temu. Wyszło tylko pH wyższe które nadal się utrzymuje. Reszta wyszła ok. Na kolejne miałam tylko krew o teraz dopiero znowu mocz. -
Była doleczona bo kolejny posiew wyszedł czysty ale 3 tygodnie później wróciła 😡Posiew zrobię w czwartek, bo jutro święto, a poza tym po leczeniu trzeba odczekać z posiewem kilka dni.
Już jestem przygotowana na kolejny antybiotyk, no i walczę z cukrem metforminą i dietą. -
Dziewczyny, cały czas myślę nad wózkiem. Jestem dosyć wysoka tak jak i mój mąż.
Spodobał mi się wózek mutsy Evo, ale dużo jest opinie że ma małą gondolę i w 3 miesiącu dziecko ma już ciasno.
Nie ukrywam też, że chciałabym aby wózek był wytrzymały. To moje pierwsze bobo i jeśli będzie mi dane to chciałabym zachować wózek dla kolejnych. Dlatego chciałabym coś z czego będę zadowolona.
Chciałabym, żeby miał dobrą amortyzację bo chcę jeździć po polnych wiejskich drogach tak samo jak i po chodniku.
Polecacie może coś? Z tego co czytam wiele z Was ma już pociechy co za tym idzie jakieś doświadczenie w tym temacie. -
siuger wrote:Dziewczyny, cały czas myślę nad wózkiem. Jestem dosyć wysoka tak jak i mój mąż.
Spodobał mi się wózek mutsy Evo, ale dużo jest opinie że ma małą gondolę i w 3 miesiącu dziecko ma już ciasno.
Nie ukrywam też, że chciałabym aby wózek był wytrzymały. To moje pierwsze bobo i jeśli będzie mi dane to chciałabym zachować wózek dla kolejnych. Dlatego chciałabym coś z czego będę zadowolona.
Chciałabym, żeby miał dobrą amortyzację bo chcę jeździć po polnych wiejskich drogach tak samo jak i po chodniku.
Polecacie może coś? Z tego co czytam wiele z Was ma już pociechy co za tym idzie jakieś doświadczenie w tym temacie.
Wszystko zalezy od tego, jakie masz potrzeby, czego oczekujesz od wozka, jaki budzet bierzesz pod uwage
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Miałam mieć wizytę u lekarza dopiero w przyszłym tygodniu, ale zaczęło boleć mnie podbrzusze i umówiłam się na dzisiaj. Muszę brać luteinę, hydrokortyzon, magnez i nospe 😔
Nika u mnie też długość kości udowej była niższa, ale poczytałam, na forach itp, że u innych też tak było a na następnej wizycie kość dużo urosła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 20:55
Nika312 lubi tę wiadomość
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Jestem zakochana w tym wózku
https://allegro.pl/oferta/junama-tako-wozek-3w1-diamond-mirror-satin-05-8354374316?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24
Przy pierwszej córce byłam za młoda żeby szaleć z funduszami i zachciankami zakupowymi - musiałam akceptować to co kupią teście i moi rodzice, ale to było 13 lat temu...
Teraz chce się cieszyć tymi rzeczami i tymi zakupami, chociaż mama i siostra patrzą krzywo, że np chicco hug4w1 to zbędny wydatek, albo laktator elektryczny po co jak siostra ma zwykły i mi go da...
Ale jestem uparta i zrobię po swojemu 😄Ladyo lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy wiecie co to USG przedstawia? Patrzę na nie i nie wiem. To może siusiak?
https://naforum.zapodaj.net/3f56262b8171.jpg.html
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Ja już bakterie w moczu zażegnałam (nie obeszło się bez antybiotyku) ale nie mogę sobie poradzić z anemią...biorę żelazo w witaminach + na receptę i nic nie pomaga.
Nikola ja ruchów też jeszcze nie czuje mimo, że to moja druga ciąża, w pierwszej czułam wcześniej. Jeszcze wszystko przed nami!
-
A jeszcze ktos pytal o wielkosc malucha... u mnie gin juz dzis nie mierzyl crl...
Mialam w nowy rok w szpitalu mierzone i wychodzilo miedzy 9-10cm a to bylo 16+0
Widzialam, ze przy corce tez mierzyl moj gin 17+3 to bylo 10,88cm
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
AśKa31 - bierz to co Ci się podoba! Gadaniem się nie przejmuj bo wszystkim nie dogodzisz 😄
Siuger nie pomogę bo ja raczej niska a wózek wykorzystywany w centrum miasta. Mieliśmy bebetto holland i był ok teraz, z racji tęgi, że więcej dzieci nie planuje, pewnie wzięłabym inny - mniej praktyczny ale ładniejszy 😄AśKa31 lubi tę wiadomość
-
AśKa31 wrote:Jestem zakochana w tym wózku
https://allegro.pl/oferta/junama-tako-wozek-3w1-diamond-mirror-satin-05-8354374316?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24
Przy pierwszej córce byłam za młoda żeby szaleć z funduszami i zachciankami zakupowymi - musiałam akceptować to co kupią teście i moi rodzice, ale to było 13 lat temu...
Teraz chce się cieszyć tymi rzeczami i tymi zakupami, chociaż mama i siostra patrzą krzywo, że np chicco hug4w1 to zbędny wydatek, albo laktator elektryczny po co jak siostra ma zwykły i mi go da...
Ale jestem uparta i zrobię po swojemu 😄
Też rozważałam kupno Chicco hug 4w1. Z tego co patrzyłam, była promo i za 700 można było dorwać nowy w którymś sklepie. Fajne ma funkcje i nie trzeba się schylać. Można mieć blisko dziecko. I robi za krzesełko do karmienia, które w porywach kosztuje z 200 zł (to lepsze a nie takie z Ikei za 50).
Jednak zrezygnowałam z tego przywileju bo bym musiała to targać z pokoju do pokoju po schodach. Jakbym miała dom parterowy, albo dwupoziomowy, albo mieszkanie jednopoziomowe to pewnie bym sobie to kupiła.AśKa31 lubi tę wiadomość