X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp zależy co chcesz tam chować :P ja dodatkowo zamówiłam takie plakietki z podpisami:
    Maskotki, puzzle, układanki (typu czuczu itd.), Albik, Lego, Klocki, Misz Masz, Auta, Kredki, Art.plastyczne, Gry.
    Ja mam dwa regały po 3 wnęki. W jednej mam 1x tą największe pudło + 2 x średnie pudło i te małe na górze. A w drugim mam 3x średnie + 3x małe :)

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się macie dziewczyny? Jak mija niedziela?
    Karolina, Batylda zaczęło się coś może już dziać? 😉

OrT4p2.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic, leżę i czekam 😂

relgtv73ymxx11gn.png

• Kryśka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na emocje :-)

tm01qjv.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś doświadczenia z butami Melissa dla dzieci? W maju mamy komunię i chciałam jej kupić do sukienki. Ceny kosmiczne jak za buty na raz i to z tworzywa sztucznego dlatego jeśli się zdecyduje to bede polowała na Vinted.

tm01qjv.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic 😅 gadałam dziś z moją położna. Kazała brać okej z wiesiołka w kapsułkach 3*2 tabl/dziennie i pić herbatę z liści malin :p

My dziś byliśmy znów w bawialni. Ignacy zachwycony :D

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    22dpt ❤️
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj stary zrobił masaż krocza i odechciało mi się rodzić 😂 Sumi Ciebie nacinali za pierwszym razem?
    Karolina gdzie chodzicie?

relgtv73ymxx11gn.png

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda właśnie teraz na położna mówiła żeby robić masaż krocza ale tych zewnętrznych tkanek :) że takie intensywne już przy końcówce nie są wskazane. I też polecała brać co 2 dni porobiotyk np lactovaignal, że to wszystko super potem działa w porodzie.

No i o nacięciu też mówiła że owszem będziemy się starac ochronić krocze, ale czasem wiadomo, że się nie da i lepsze dla dziecka jest lekkie nacięcie i że wyjdzie od razu niz np po 10 minutach zmęczone bez nacięcia.

A co do bawialni to my chodzimy do Fikołków akurat w Pruszkowie, bo mamy stosunkowo niedaleko. Ale wiem, że w samej Wawie też jest. Ogólnie w Wawie to jeszcze polecają Dziupla - Naturalna bawialnia czy coś takiego.

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    22dpt ❤️
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zakupów ciąg dalszy. Kupiliśmy używane łóżko dla małego do moich rodziców bo tam z łóżeczka już niemal wypadnie i małe jest. To łóżeczko kołyska i nie da się tak obniżyć do dołu jak to które mamy tutaj. Teraz tylko szukam materaca do niego. Tylko obawiam się, ze zamiast leżeć w łóżeczku to będzie wędrował po pokoju 😒

Dziś siostra namawiała nas żeby we wrześniu lecieć gdzieś na wakacje za granice bo chce z nami 😂

• Batylda Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że lepiej czasem naciąć, ale to gojenie to koszmar mojego połogu.
    Ja widziałam ostatnio na Instagramie dużo relacji z tej sali zabaw w fabryce Norblina i się zastanawiam czy te nasze maluchy już tam znajdą coś dla siebie no i czy faktycznie warto.

relgtv73ymxx11gn.png

Wysłany: 26 lutego 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gojenie rany po nacięciu to moja trauma. Pojechałam na zdjęcie szwów i jak mnie odesłali z nimi do domu to wracałam ze łzami w oczach. Ogranizm odrzucał szwy. Cuda wianki robiłam a goilo sie słabo. Co chwile byłam na wizytach kontrolnych u ginekologa, bo tez chciała kontrolować. Masakra.

Do fabryki Norblina teraz zjeżdża śmietanka stolicy 😉 bylismy tam raz w tamtym roku na wystawie aut.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe, a jak już się zagoiło, to wszystko jest ok? Mnie nie nacinali, ja pękłam. Podobno wcale nie mocno, a ponad miesiąc nie moglam siadać. Lekarz mnie źle zszył albo szew puścił i mam tak rozszarpane.
    Ciekawa jestem kiedy dziewczyny wylądują na porodowkach;)
    Za 26 godzin kończy się moje samotne macierzynstwo;)

Wysłany: 26 lutego 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się zagoiło to jest ok. Każdy kto ogląda to mówi, że ładny szew jest założony 🙃

Wysłany: 26 lutego 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siadać mogłam po zdjeciu szwów. Wtedy było bez porównania lepiej

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, nacinali. Goiłam sie 4 msce. A teraz dużo mnijsza glowa wiec wlasciwie Mikołaj wypadł..

Ja tez polecalam tu Dziuple :)

Wrocilismy z hotelu Warszawianka. Dla dzieci bajka ale.. heh. Jesli jeszcze raz tutaj wspomne ze chce pojehac z dwojka do hotelu to przywalcie mi wirtualnie w łeb. Nawet nie chce posac jaka afera byla wczoraj, mielismy po kokarde. Myslalam ze Igor bedzie sie dobrze bawil a on se bawil aż za dobrze. Dlugi hol z wykladziną po ktorej mozna biegać, bawialnia, basen. No nie dalo rady z nim wrocic do pokoj takie dramy i histerie kręcił. Masakra. Jak wchodzilismy do pokoju to rzucal sie na drzwi z piskiem. Rozbiegal sie i w nie uderzal. Masakra. Chciał wszystko, natychmiast i przez to w ogóle nie jadł. Nie żartuje. Caly weekend na kilku kęsach. Mimo ze na stołówce bylo wszystko co bardzo lubił. Masakra. Moi rodzice duzo pomagali ale mimo wszystko nie wypoczelismy. Chwała ze w nocy spali.
    Anie chce nawet pisac ile nas ten weekend kosztowal :p

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka jak to minelo.. jak mąż? Wytęskniony? Jak mu tam było?

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z dziećmi to takie wyjazdy są. Fajnie,że nie byliście sami, zawsze chwilą wytchnienia. Ale to już nie to, co przed dziećmi, czy nawet z jednym.
    Ale wyjazdy wciągają, robienie dzieci tez;D Ja planuje wakacje jak się trzecie urodzi. Już zapomniałam jak się umordowalam ostatnio;D a z trójka przecież jeszcze gorzej;D
    Mąż wytęskniony, zaraz ma pierwszy samolot, wiec wróci umordowany. Tęskni, praca mu się nie podobała, ale mnóstwo pochwal i podziekowan zgarnął. Muszę przyznać,że zleciało bardzo szybko, a to 3.5 tygodnia. Prawie miesiąc. Gdyby nie choroby, to bym mówiła,że bardzo spoko. Ale niestety czuje,że dostaje do głowy. Siedzę całymi dniami z dziećmi, które zmuszają mnie do zabawy beż przerwy. Mam wyrzuty sumienia, bo wiecznie mówię,że nie mam siły. Czuje sie wypalona, bo sprzatam jak Syzyf bez efektu. Podkladam jedzenie pod nos, a one nie jedza. Dużo siedzę w telefonie, bo nie mam z nikim kontaktu. Nie widziałam się z żadną koleżanka, że starym praktycznie nie rozmawiałam przez ten czas. Kontakt jedynie z moim ojcem i teściami. Brakuje mi ludzi, a od tej samotności serio mi odbija. I mam bardzo duże wyrzuty sumienia, bo przez to miałam za mało cierpliwości do Igusi i jej się oberwało. Ona jest trudna, ale to nie jej wina. A jak czuje względny komfort, to jestem w stanie do niej dobrze podejść. A ostatnie dni to wieczne krzyki i pretensje. Czasu nie cofnę, zrobię wszystko,żeby się poprawić.

Wysłany: 26 lutego 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka dobrze ze mąż już jedna noga w domu.
    Kiedy na zwolnienie ruszasz?

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka wiem co czujesz, dla mnie mega trudne jest to uczucie samotności. Niby są dzieci, ciągle sie cos dzieje a i tak sie czuje w ten sposob. No a Stary w domu jest, rodzice wpadaja, spotykam sie z kolezankami czasem. Wiec mysle ze gdyby ich nie bylo to tez by mi odbiło.. bo to nie sa naturalne warunki, zeby dorosly 24/dobe siedział samotnie z maluchami mam wrazenie. My to raczej zwierzeta stadne :p ale wiadomo, nie kazdy ma mozliwosc. A na roznych grupach fb widze jak laski same pisza ze chetnie gdzies z kim obcym wyjda na spacer czy cos bo tez same w domu calymi dniami wlasnie

Pewnie od razu po pierwszym usg ogarniesz papier co? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2023, 22:02

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem sama. Najchętniej poszłabym od razu jak będzie serduszko. Nie chce mi się pracować, po 3 tyg nieobecności będę się odkopywać kilka tygodni. Będą same pretensje, bo u nas slaby backup wychodzi. Nie wiem,czy potrzebuje tego stresu, zwłaszcza,że naprawdę czuje się koszmarnie. Nikt tego nie doceni, a ja już tam nie wrócę. Tylko,że wolałabym jednak zwolnienie po 12 tyg, po prenatalnych i nifty. No i teraz byłam 3 tygodnie na opiece, a nie wiem,czy się do tego nie przyczepia. Nigdy nie miałam kontroli na zwolnieniu.
    Sumi, masz rację. Dzieci to nie wszystko. Dorosły potrzebuje dorosłego, zeby funkcjonować. U nas to był pierwszy i raczej ostatni raz. Fajna szansa dla starego, szkoda było nie skorzystać. Ale nigdy więcej. I współczuję ludziom, którzy muszą tak żyć.

‹‹ 2105 2106 2107 2108 2109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ