Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Espoir ja nawet mialam taki plan ale Mikołaj musiałby byc tak jak Igus cyli wlasnie cyc w buzie i spać. A on jak pije z cycka to steka tak glosno ze polowe domu budzi. Potem ma bąki to dzwieki jak przy egzorcyzmach 😶 a czasami spi sobie spokojnr i w srodku noc nagle wydaje z siebie taki pisk ze ja mam puls zawałowy. Bardzoj mysle czy nie wyciszyć jeszcze Starszakowi pokoju a nie zeby mu tam sprowadzać tego diabła xD21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Espoir, nie wiem jak można spać z dziećmi. Naprawdę podziwiam. Z 1 ciężko, ale z dwójką to już trzeba mieć materac na cały pokój. My mamy 180, czyli duży dość, a jak spałam sama, Iga I Ula to był dramat. Już się ledwie mieściliśmy, a gdzie jeszcze stary.
Nie wiem co będzie w październiku, ja lubię spać z noworodkiem, a Ula nie da się wyprowadzić z łóżka. Ona raczej będzie z tych pielgrzymujących. Wstaje po 5 razy w nocy i za każdym razem na mnie włazi. Oczywiście po odstawieniu noce się nie poprawiły. Ale podczas pobudki nic nie pije, więc może w końcu zacznie się sama usypiac. -
Wyobraźcie sobie,że wczoraj zatkało mi się ucho. Za tym zaczął się okropny bol i dzisiaj poszła z tego ucha krew. Współczuję maluszkom z zapaleniem ucha. Bol taki,że chciałam się wytrzelic w kosmos. Mam ochotę wyc. Już od 5 tygodni jesteśmy chorzy. Jestem tym zmęczona, schudłam 4 kg, a wcale nie mam specjalnie mdlosci. Boję się,że choroby to już będzie stały element naszego życia, szczególnie jak dojdzie trzecie dziecko, które będzie znosilo zarazki z kolejnego miejsca.
-
U nas też bez nocnika narazie. Ale może niedługo kupię, niech sobie stoi narazie
Sumi wydaje mi się, że już trochę się zaklimatyzowalismy. Ale mężowi się udało tak wszystko poustawiać, że jeszcze cały przyszły tydzień jest w domu, więc obecnie to bajka. Ignacy wrócił do żłobka. Ja ogarniam małego, mąż starszaka. Popołudniami zamiana żeby i Iguś ze mną pobył i czasem kładę się też z nim do łóżka wieczorem na przytulanki
Ogólnie Kajtek narazie serio je i śpi. Wiadomo, czasem pojeczy i w dzień lubi na mnie leżeć. Ale noce mamy spoko. Obecnie ja śpię w łóżku z malym :p
Jutro już mi ściągają szwy. Mamy też wizytę u neurologopedy. Ładnie je cysia, ale ja wolę i tak zapobiegawczo go sprawdzić. A 25 marca idziemy na USG przezciemiaczkowe i brzuszkateż profilaktycznie
Gorzej będzie za 1.5 tyg jak zostanę sama. Ale chyba mama i siostra będą wymiennie wpadać żeby posiedzieć z Kajtkiem, a ja będę odwoziła Ignasia do żłobka. I tak chcemy zrobić przez 2 tyg. A potem to już kwiecień ☀️
Co do mowy to u nas też jest progres duży. Zdarza mu się powiedzieć już takie fajne zdanie typu: Pola ma wózek 😅 akurat na tym polu jestem z niego mega dumna
Batylda odezwij się ♥️👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Mala_syrenka wrote:Espoir, nie wiem jak można spać z dziećmi. Naprawdę podziwiam. Z 1 ciężko, ale z dwójką to już trzeba mieć materac na cały pokój. My mamy 180, czyli duży dość, a jak spałam sama, Iga I Ula to był dramat. Już się ledwie mieściliśmy, a gdzie jeszcze stary.
Nie wiem co będzie w październiku, ja lubię spać z noworodkiem, a Ula nie da się wyprowadzić z łóżka. Ona raczej będzie z tych pielgrzymujących. Wstaje po 5 razy w nocy i za każdym razem na mnie włazi. Oczywiście po odstawieniu noce się nie poprawiły. Ale podczas pobudki nic nie pije, więc może w końcu zacznie się sama usypiac.
Sumi ale Franek też w nocy ciśnie bąki. przez sen i bez płaczu, ale dźwięki jak na jakimś rykowisku. nas to nie rusza, nawet Szymek śpi przy tym.💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Sumi, moja Mia 74 zaczynala nosic majac 11 miesiecy, u Nathana o 74 juz dawno zapomnialam🙈
No ale ona majac 3 lata na bilansie wazyla 13.4kg a Nathan na bilansie roczniaka mial 13kg🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Batylda ♥️ mam nadzieję, że jutro Was puszcza. Jednak w domu to w domu. Wiadomo
Ale rozumiem, że Filipek jest już z Tobą?👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Syrenka a może wyprowadzenie Uli z łóżka pójdzie tak sprawnie jak odstawienie 😁
Ja spałam dziś z Oli. O masakra. Łóżko 180 a my we dwoje (stary zasnął przed tv na kanapie) i tez nie miałam miejsca. Zjechał z poduszki i spał w poprzek 🙃 później tyłkiem parkował na mnie żeby go przytulać. Budził się chyba z 4 razy, bo nadal gorączkuje. Dostał pic i wrzuciłam go na do siebie na łóżko. To był błąd.
Wczoraj na drzemkę taki był biedulek ze pozwoliłam zasnąć na łóżku. Budził się z płaczem co 20 min 😒 dziś już drzemka u siebie i śpi półtorej godz bez pobudki. Wczoraj wieczorem zobaczył ze pozwoliłam spać na łóżku to szykował się na noc na łóżko. Kilka razy wychodził z pokoju z płaczem bo chciał na łóżko. W końcu sama zaprowadziłam go do sypialni, powiedziałam ze przytulisio i kocyk czeka juz w łóżeczku i poszedł bez awantury. -
Batylda kciuki 😊
U Olika z mową tak samo jak u Cierpliwej. Pediatra na szczepieniu pytała czy łączy proste zdania i czy rozumie co się do niego mówi. Powiedziałam zgodnie z prawda ze ma słuch wybiórczy 😅 jak mówię „chodź zakładaj buty idziemy na spacer” to zanim skończę mówić to stroi przy szafie a jak mówię „nie biegaj po kanapie” to jak grochem o ścianę -
Zoe ja nie wstaje :p przewijam na łóżku na siedząco :p
espoir lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Karolina to jest jakaś metoda 😁
Mąż już dawno mi mówił żebym poszukała sobie biurka to zrobi mi mały kącik do pracy zdalnej w sypialni. Pozbędziemy się przewijaka. A ja nadal z tylu głowy mam, że on mi się jeszcze przyda i nie chce za chwile znowu robić tam przemeblowania 🫣 -
Igus musi koniecznie u siebie spac, jak go w nocy wzielam do siebie do salonu spać zeby sie przytulać to bylo nienienie mama chodz xD no ale ja musze byc i spiewac Koła autobusu xD
Karolina tez tak przewijalam xD teraz juz w nocy w ogole nie przewijam
Moj Stary dzis znowu na sluzbowych baletach a ja sie dowedzialam ze moje kolezanki jadą na standup Oli Szczęśniak, powrot nocą. Mam zamiar dzis zapytac Starego jak to widzi i czy dadzą sobie rade, ciekawe jak zareaguje
Espoir w poprzek lozka hit.. ja z jednym okej ale z kilkoma plus Stary to chyba bym nie zasnela xD ale fajnie tam macie, bardzo mi sie podoba takie podejście ❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2023, 18:40
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi to wczoraj Iguś obudził męża o 6 rano i kazał mu śpiewać Stary Niedźwiedź mocno śpi 🤣 a sam siadł na łóżku i go poprawiał, że źle śpiewa 🤣👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
U nas nocnik stoi w lazience. Pola na niego siada ale nic tam jeszcze nie zrobila, choc wie do czego sluzy. Natomiast namiętnie sciaga pampersa i lata z golym tylkiem. Po kapieli szczegolnie
I już dwa razy z tym golym tylkiem zrobila siku na panele... I wytarła spodenkami 😂😂 unie sobie skubana nałożyć pantsa, spodnie i skarpety.. A wczoraj na nogi wcisnęła sobie ubranie lalki... Dzis za to jak wrocilam do domu z pracy to latala w bokserkach starego (czystych)... Jak w spodniczce😂
Ja odstawilam juz karmienia dzienne, zostaly nocne. Ale dam jej jeszcze chwilke i zabieramy sie i za to. Bo w nocy ciągnie duzo, a ladnie je w dzien, wiec to raczej nie glodu. Wazy kolo 11 kg, rozmiar 86 i coraz więcej 92.
Rozgadala sie. Kuma absolutnie wszsytko. I ostatnio zaczęła laczyc slowa typu gdzie jest lala, nie ma lali, pies spi, moja mama. A Starszak nauczył ja spiewac Sto lat (w sensie ze tylko te dwa slowa, ale melodia zachowana). Nuci tez kola autobusu, ale jezyk ciezko mi rozpoznac😂 no i jeszcze lubi tanczyc i pokazywać.
No ale zeby nie bylo za fajnie, to straszna z niej awanturnica. Wiec jak sa razem ze starszakiem to w zasadzie jeden wielki krzyk. Bija sie, kloca... Narazie wiecej takich chwil niz wspólnej zabawy. Wspolna zabawa trwa pare minut a potem pol godziny afery🙈🙈🙈
-
Sumireguska wrote:Espoir w poprzek lozka hit.. ja z jednym okej ale z kilkoma plus Stary to chyba bym nie zasnela xD ale fajnie tam macie, bardzo mi sie podoba takie podejście ❤️❤️
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧