Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
od wczoraj jestem posiadaczka Bugaboo Donkey 😅 babeczka wystawiła używany bardzo tanio, bo w budce jest dziura. budkę można wymienić więc wzięłam. i teraz hit. mówię Staremu zmierz ile mają nasze drzwi. mierzy i mówi 74,5. no to git, zmieści mi się. wczoraj mi przywozi ten wózek (jechał po niego godzinę do innego miasta), rozkłada i jeb - nie mieści się, bo zapomniał, że jak drzwi otworzy to wychodzi 2-3 cm mniej 😅😅😅 i będę musiała przed domem wózek rozkładać i ich pakować na dworze do niego 🙈🙈🙈🙈 ale teraz, żeby się podlizać czyści mi go szczoteczką do zębów na ogródku 😅😅😅😅💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Wiem, że ja mam tylko jedno dziecko, ale zawsze rozkładałam wózek dopiero na dworze, no albo w garażu. Espoir wiosna jest, zimą byłoby gorzej 😉
U nas ostatnio też same hity z tej kategorii 🤣 Ostatnio przyjechał ktoś po 3 palety, które oddawaliśmy za darmo, nowym Porsche 😳🤣 z kobietą i bagażami w bagażniku, bo wpadli przejazdem 🙈 Nie chciałybyście widzieć jak na siłę pakowali te palety, aż serce bolało. Ale on stwierdził, że się zmieści, bo to firmowe auto. Sensacja na pół osiedla 😅🙈 -
Kasia kciuki!
Kiedy teraz beta?
U nas wydawalo mi się, że jest lepiej a dziś Kajo dał taki popis że ręce opadają...ale wczoraj byliśmy zapraszać na chrzest i zwalam to na przebodzcowanie. Dziś natomiast byliśmy z nim u fizjo i ma za bardzo spięte barki i tak jakby ten odcinek między oczami na nosie. Przez co ciężko mu się oddycha i musimy to rozluźnić. Jutro mamy terapię czaszkowo krzyżowa- ma nas to wspomóc w ćwiczeniach.
Swoją drogą czy któraś jeszcze chodzi do fizjo ze starszakiem? Czy tylko ja jestem taka nadgorliwa 😅 u nas to jakieś neverending story... Jakis czas temu okazało się, że chodzi z palców, a nie z pięty, więc tejpy plus ćwiczenia. I teraz będziemy zamawiać wkładki do butów. Ale przez ten chód za bardzo wypchnął miednice do przodu i znów ćwiczenia... 🤣 No można się zachlastac...👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina ja już nie chodzę do fizjo ale to dlatego ze ona dla nas czasu nie ma 🙈
Jeździliśmy do osteopaty jeszcze, ostatni raz lutym byliśmy ale on zwolennikiem ćwiczeń nie jest i nic nam nie zalecał.
U nas w żłobku covid ale mój mały w domu siedzi ze mną i z gilem 🙈😅 -
Kurcze no u nas Igancy niby wszystko spoko, ja sama tego kręgosłupa bym nie zauważyła mimo wszystko. Na jedno to cieszę się, że ta nasza fizjo taka dokładna.
A po tej terapii czaszkowo-krzyzowej fenomen. Zrobił kupę bez wysiłku, obraca się w prawa stronę i od razu jak na niego spojrzała to wiedziała, że ma refluks ukryty. Rozluźniła mu żołądek i ulał na zewnątrz...
A hitem było to jak inicjowała poród by zdjąć napięcie. Obróciła go jakby nogami do dołu i zrobiła rotację i kazała szybko przytulić do policzka. Moment się wyciszył 😅
Lubię takie czary 😅😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Sumi nie próbowałam chusty, bo wyszła mu lekka asymetria. Myślę, że jak trochę wyrównamy to już będzie akurat czas na nosidło
i wtedy coś zakupie od razy z myślą o wakacjach.
W ogóle musiałam zrezygnować z urodzin Ignasia przez to że Kajtek taki wrażliwy 🙄 i pewnie skończyłoby się to tak, że siedziałabym całą imprezę z Małym w sypialni...i doszliśmy do wniosku że bezsensu. Za rok mu zrobimy taka na grubo 😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
My nie chodzimy, nie widzę nic niepokojącego. Z Iga chodzimy na terapię si, wcześniej latałam z nią po fizjo, ale w okolicy nie ma nikogo kompetentnego. Gonię ja na dwor, ćwiczymy, dużo się ruszamy i już widzę,że postawę ma prawie prawidlowa.
Sumi, co do probiotyku, to różnie mówią. Byłam w Egipcie 2 razy, faraon mnie nie dopadł, a nic nie brałam. Ja, stary i dzieci i bez problemu. Kuzynki rodzina z kolei brała bardzo dobre probiotyki kilka tygodni przed wyjazdem i prawie każdy od nich poległ. A wszystko tak samo jedliśmy, oni nawet bardziej uważali, bo ja jadłam owoce i warzywa, a powinno się uważać. Oni pilnowali wszystkiego i nic to nie dalo. To jest loteria tak naprawdę. A leki mają rewelacjne, więc jeden dzień i z głowy. Najgorzej maluszki, bk to nigdy nie wiadomo. Ja byłam z Ula, ona wtedy raczkowała, oblizała chyba wszystko i nic się nie stało na szczęście.
Kiedy jedziecie? -
My w niedzielę wyprawiamy urodziny Igi. Obiad, ciasto i tort. Wszystko robie sama, wiec ostatnie dni już trwają przygotowania i to już ostatni raz jak robie taka imprezę.
Myślę,że za rok zrobimy dla rodziny samo ciacho, a dla koleżanek coś zorganizowanego. Iga już będzie miała 5 lat, więc pewnie sama będzie chciala takie coś. -
Ja tez robię urodziny dużo skromniejsze niż rok temu. Będzie tylko moja rodzina bo rodzina męża daleko mieszka i nie przyjadą. Także będzie tylko 8 dorosłych osób i dwoje dwulatków 🙂 ale oczywiście balony będą - w tym roku traktory i koparki - wiadomo 😅
Mój mały nadal z gęstym zielonym katarem. I kaszlem, mimo ze osłuchowo Ok. Stawiam ze to wszystko albo jakaś alergia albo refluks. Siedzę i czytam internety i jestem coraz głupsza 😣😣
Co do fizjo jeszcze to jestem przekonana ze gdybym trafiła na kogoś dobrego ( lub gdyby nasza fijzo miała dla nas czas bo ona to głównie niemowlakami się zajmuje) to na bank byśmy dalej chodzili. Widzę ze mały ruchowo jest tak trochę „do tylu” wciąż się potyka o swoje nogi, nie potrafi skoczyć na dwóch nóżkach. I to ze mało chodzi, chce żeby go nosić. No jest pare rzeczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2023, 15:09
-
Agrafka, a jesteś pewna,że to nie kwestia integracji sensorycznej? Pytam, bo jak piszesz o Małym, to jak o mojej Igusi. Ona taki leniuszek, nie lubiła ruchu i zawsze taka niezdara. No i wyszło. Bo ona poza nadwrazliwosciami ma też problem z innymi układami, jakieś przetrwałe odruchy niemowlęce itd. My już prawie rok chodzimy na terapię i jest duża poprawa. Może też po prostu wyrosła, ale myślę,że terapia przynosi efekty. Polubiła ruch. Nadal nie jest jak nakręcony samochodzik jak np.Ula, ale czasem bardzo dużo biega, nie unika też tych aktywności, co wcześniej.
-
Oliwier tez nie przoduje w takim rozwoju. Dopiero zaczął biegać bez strachu po mieszkaniu. Próbuje podskakiwać, widzę ze bardzo chce ale nie da rady jeszcze podskoczyć. Wcześniej tez nie chciał za bardzo chodzić. Mało tego, te miastowe dziecko boi się i nie potrafi samodzielnie biegać po nierównym terenie. Nawet po podwórku chce chodzić za rękę. Raz jak
Się zapomniał to ganiał sąsiadce kury -
Dziewczyny wszystko w swoim czasie, jeszcze zaczną biegać i skakać i nie będą chciały przestać, wiem co mówię 😅🙈
Dzisiaj Lisa miała wolne, placówka zamknięta, bo cała kadra pojechała na dwudniową wycieczkę do Wiednia 🤦♀️ za nasze pieniądze rzecz jasna.
Jestem padnięta a Lisa z trudnem dopiero zasnęła.
Doszły do nas buciki Primigi i w sumie jedne drugim nie równe. Niby wszystkie z elastyczną podeszwą, ale jednak różnią się miękkością, więc jak ze wszystkim "to zależy".
Dostałam informację, że w tym sezonie będą u nas w żłobku smarować filtrem UV, czego wcześniej nie było. A tak w ogóle smarujecie już twarz dzieciom? Jakoś te słońce mnie zaskakuje, jeszcze nawet o tym nie pomyślałam, a Lisa już zdążyła się opalić 😄 karnacja po tatusiu.