X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka tak sano mysle ale dzis polozna powiedziala ze lepiej wziac to co mi w sumie szkodzi... Lecimy 23, we wtorek.
    Co do urodzin znalazłam fajna knajpke ale 160 zł od osoby, ekhm, no nie. Szukam dalej niestety.
    Igus probuje podskakiwac, biega ugina kolana, wybija soe ale nie podskakuje. Też sie jeszcze potyka jak biega po nierównym 😁 Jeszcze jest czas :)
    Ale gada równo, jak katarynka, śmiesznie brzmi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2023, 20:20

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23 i z Wawy do Sharmu? Jak zobaczysz nieszczęśliwa gruba matkę z dwiema rozdartymi dziewczynkami, to ja. Też tego dnia lecimy;D
    Ciekawe czyje dzieci się będą głośniej w samolocie darly;D
    Ula też zaczęła sporo gadać, skacze jak sprężynka, ale z ruchem to ona zawsze wszystko szybko. Z odpieluchowaniem dajemy sobie czas, niby ma oznaki gotowości, ale jeszcze trochę brakuje, a ja jestem za leniwa,żeby przebierać i prać.
    W ogóle bunt dwulatka wjechał u nas na grubo. Nie daje się przebrać w piżamę. Wracamy z dworu i już do samego spania siedzi w bluzie i kamizelce. I tak idzie do łóżka. Dopiero jak już pada, chce włożyć piżamę. I wszystko na nie. Normalnie jakby mi ktoś dziecko podmienił.

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciałam robić imprezy urodzinowej ale moja mama ma inne plany 😅 już powiedziała, że zrobimy sobie grilla w weekend czerwcowy i upieczemy mu tort.

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka Sumi, ale zbieg okoliczności z tym lotem. Sytuacja jak z filmu 😅

OrT4p2.png

Wysłany: 5 maja 2023, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe, no pewnie że tort musi być 😉

My pewnie zrobimy sobie jakiś wyjazd z tej okazji, bo koleżanek i kolegów ze żłobka nie planuję zapraszać 😅

OrT4p2.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka naprawde?! Ale zbieg okolicznosci, i tez z Wawy? 😁

Samoloty do Egiptu są całe wypełnione nieszczęśliwymi rodzicami 😄😆
    Nie wiem jak u mnie bedzie z chłopakami, albo pełen luz albo histeria totalna 😂

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Dziewczyny 😁 czekam na relacje z samolotu 😁

Ja mam w niedzielę baby shower dla moich dwóch przyjaciółek (obie rodzą w lipcu). Dopiero ogarniam tort, jestem totalnie niezorganizowana z Kajtkiem 😅
    Mam nadzieję że się wyucze jeszcze .

Ignacy też nie podskakuje tzn już jakby obija się z jednej nogi i krzyczy HOP, ale no jeszcze trochę...

A co do śmiesznego gadania to wczoraj poszedł z ojcem pod prysznic. Tatuś myje mu dupkę a on:
    - Tatusiu co tam szukasz 🤣

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignacy to mały as;D
    Faktycznie śmiesznie się złożyło z tym lotem. Jeszcze jak trafimy do tego samego hotelu to dopiero będą jaja;D
    To był nasz jedyny termin,żeby jechać, bo tak, to komunie, urodziny i ciągle coś. I tak lecimy z Ula na kolanach, a wracamy i ma swoje miejsce, bo będzie już miała skończone 2 latka. Obawiam się tego, bo jednak ona nadal taki przytulasek.
    Z Gdańska ceny naprawdę dramat. Za hotel że zjeżdżalniami kilka tysięcy drożej. A muszą być, bo wtedy dzieci znikną na dłuższy czas, trzeba będzie tylko pilnować,żeby się nie potopiły.
    Przeraża mnie jedynie pogoda, bo pokazuje prawie 40 st. Lubię upały, ale tego się już trochę boję. Ale po dzisiejszym wietrzychu nie mogę się doczekać ciepelka;)

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 5 maja 2023, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholera ja nie patrzylam na pogode mialam nadzieje ze w maju jeszcze az takiego upału nie będzie. Syrenka ale tam na lotnisku trzeba bycc ok 7 rano, wy bedziecie jechac z Gdanska w nocy autem?

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie myślałam,że będzie aż tak ciepło, ale powoli spada, więc może będzie 32, to by było znośnie. Jak zaczęłam sprawdzac, to pokazywało 37 st każdego dnia, teraz widzę,że już inaczej. To też inny klimat, więc może będzie inna odczuwalność. I tak wolę za ciepło niż za zimno.
    Będziemy wyjeżdżać 2-3 w nocy. Podróż będzie trudna, ale jedziemy na 11 nocy,więc raz się można przemeczyc. Niestety na koniec maja to jedyny kierunek z pewna pogoda i ciepla woda, więc za bardzo nie mieliśmy wyboru.

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola niestety nie potrafi chodzić wolno 🙈 wiecznie biega, nie patrzy pod nogi, zbiega z górki 🙈 kaskaderka mała, najbardziej sie boje na żwirowej drodze albo pod domem ba asfalcie🙄.

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja z tym lotem, tez czekam na relacje :D

Ignacy to faktycznie agent, zawsze był śmieszny z ta gadką :)

Sonia nie wiem jakim cudem ale potrafi skakać przynajmniej od ponad roczku. Teraz to juz sie mam wrażenie na pół metra wybija. Z dwóch nóg z jednej jak jej sie widzi 😝
    Dla mnie i tak najcudowniejsze jest gadanie. Do Ignasia sie nie równa, ale z tygodnia na tydzień coraz wiecej opowiada. Piękne to jest sie dogadywać z takim krasnalkiem.

Ja dzisiaj 3 dzień po transferze. Brzuch mnie tak boli ze zwariować idzie. Biorę nospe i magnez ale juz sie boje ze za duże skurcze macicy to sa które uniemożliwia zagnieżdżenie. Ehhhh

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp ja smarowałam juz ale nie codziennie i sie mała gnida opaliła. Wiec teraz będę sumienna.

Karolina ja chodzę do fizjo z Sonia cały czas. Na pierwszy rzut oka nic nie widac i do neurologopedy. Tam mamy ciagle największy problem - otwarta buzia jest bardziej niż kiedyś ….

Wysłany: 7 maja 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wylot w tym tygodniu a mały oczywiście z gilem po pas. Nos zatkany i ciagle spływa. Musi zostać w domu.
    A przed urlopem mam tyle roboty, że wyśpię się chyba dopiero na urlopie.

• espoir Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam już tak głowę zrytą, że na myśl o namiocie kiedyś myślałam tylko czy dam radę wziąć odkurzacz do odciągania gili 🙃🙃🙃

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja zaginęłam bo pochłonęła nas organizacja terenu wokół domu. Wzięłam tydzień wolnego na grzebanie w ziemi. Nigdy tego nie lubiłam ale chcąc mieć przyjazny teren wokół nie ma wyjścia. Trawa już puszcza więc cieszy oko.
    Mały szaleje na podwórku od rana do nocy. Właśnie o tym zawsze marzyłam!
    Uczestniczy we wszystkich pracach, nadzoruje, pomaga. Bardzo zawsze żałowałam, że starsi chłopcy wychowali się w bloku.

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi lepiej jak okiełznać dziecko u fryzjera. Mój się wyrywa, ucieka, bez szans żeby go fryzjer dotknął. Już zaraz 2 latka i ani razu nie obcinany 🙈

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, a ja wierzę,że te skurcze to dobry znak. Mnie bardzo bolało jak się dzieci wgryzaly, myślę,że po transferze może być jak naturalnie, więc tak ma być i będzie bobo!!! Jestem dobrej myśli, bardzo trzymam kciuki!!!

Wysłany: 7 maja 2023, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwer już 3 czy 4 razy był u fryzjera. Dwie babki mu się nie podobały. Nie był w stanie tam usiedzieć. Teraz chodzimy do jednej u której jest najspokojniejszy. Ona ma cierpliwość, pokazuje mu nożyczki, grzebień. Kręci się ale nie ucieka. Nie obcinamy go maszynką. W środę jest zapisany na wizytę. Sama planuje kupić nożyczki i co raz obciąć mu grzywkę

Wysłany: 7 maja 2023, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak to i tak bardzo sprawnie Wam poszło 👍 My walczyliśmy z ogródkiem duuużo dłużej, ale my robiliśmy dosłownie wszystko, kompleksowo. Trawa juz też wychodzi i cieszy oko 😁

Ja olałam temat fryzjera, choc wiadomo że z dziewczynką to inaczej. Robię Lisie dwa kucyki, słodko wygląda, każdy się rozczula 😄

OrT4p2.png
‹‹ 2166 2167 2168 2169 2170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ