Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Veruka ja dla odmiany zawsze się cykałam. Nigdy nie przemówił do mnie żaden kalendarzyk, później to nawet gumek zaczęłam się bać „bo przecież mogą pęknąć” 🫣😅 żadnej chwili zapomnienia. Od razu po połogu wkładka bo o tabletkach bałam się że zapomnę wziąć i będzie lipa 🙃
-
Sumi wow 😲😲😲
Karolina, a niby czemu nie wypada maluszkowi mieć krótkiego rekawka w kościele? Pierwsze słyszę 🙈😅
Co do odpieluchowania to Syrenka masz całkowitą rację, dziecko musi okazywać oznaki gotowości.
Karolina u nas był taki jeden calutki dzień gdzie wszystkie siki lądowały na podłodze. Potem zaczęła zauważać , że nie fajnie jak jest mokro, no i najbardziej nie fajnie jak fioletowe majtki się skończą, bo wszystkie posikane w paniu 😄 Nadal czasem pytam czy musi. A dzisiaj w nocy to nawet pants przebrał 🤦♀️ Budzi się setki razy i za każdym razem chce pić. Mam wrażenie, że ostatnie noce więcej wypija w nocy niż w dzień.
Sumi jak Wasze nocki ? -
Sumi echh dawaj znać jak wynik
Ja też już wolałabym nie mieć więcej dzieci i o ile wcześniej się nie bałam ciąży i używaliśmy sobie, tak teraz jak urodzę muszę pomyśleć też o jakiejś skutecznej antykoncepcji. Niestety tabletki zupełnie mi nie służyły.
Karolina jak pierwszy raz próbowałam odpieluchować w kwietniu to była totalna porażka. Teraz pierwszy dzień-dwa też kilka wpadek. I to nie jest tak, że zupełnie jej nie pytam o to czy chce siku. Pytam nadal przed drzemką, po drzemce, przed spacerem, na placu zabaw. Jeśli jej się nie chce to nie usiądzie na nocnik. W sobotę też byliśmy pół dnia na zakupach poza domem i mimo pampersa się nie zasikała. Tak jej się spodobały publiczne toalety, że co chwilę mówiła że chce siku😂Ale to nie jest tak, że zupełnie mnie to nie interesuje i zawsze czekam tylko aż sama zgłosi. -
Ula dalej nie jest ochrzczona, mąż zapomniał. Będzie chciał ochrzcić razem z Kaziem pewnie. Albo zapomni tez. Mi nie zależy, a dla niego widać jakie to wazne;D może dzieci będą chciały przystąpić do komunii, więc tuz przed się je ochrzci, jak nie dadzą się przekupić.
O tym,że krotki rękawek nie może być w kościele nie słyszałam.
Co do nocy, to ja się pochwalę. Odkąd dziewczyny śpią razem, mamy dużo nocy całych przespanych. Czasem raz ide potrzymać za rączkę. Do nas do pokoju Ula nie daje się przenieść, więc może nie będzie wieloletnich nocnych pielgrzymek, skoro jej jie ciągnie.
Sumi nas jednak trzyma w napięciu. Czekam ciekawa, ale wydaje mi się to średnio możliwe,żeby była wpadka.
Ja się bałam ciąży za młodu, a teraz albo postawie na spirale albo podwiaze jajowody. -
Ann, a jak Ty się czujesz? Boisz się? Ile jeszcze zostało?
Ja już Uli nie pytam o siku. I tak za każdym razem odpowiadała mi nie. Dzisiaj też był dobry dzień, więc chyba już mamy sprawę załatwiona. Aaa na początku zdarzało jej się siadać na nocnik w majtkach, zapominała sciagac;D -
Przepraszam dziewczyny. Chyba fałszywy alarm. Zrobiłam wczoraj facelle i dziś pinka. Biel w oczy razi. Odetchnelam bo az mi soe słabo zrobilo. Chyba pojde tez po te wkładke na 2 lata przynajmniej. Mamy nauczke..
Troche mnie martwi tamten test ale mam nadzieje ze to kreska kontrolna sie wynyła. Ale na różowo wiec podejrzane
Wiem ze testy roznie wykrywają ale licze na to ze jednak po prostu tamten test był stary. Na razie sie uspokoiłam..21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Pinki wykrywają dopiero wysoka betę, ale jeśli facelle bialy, to możesz być spokojna;)
Czasem trzeba taka nauczkę, żeby się lepiej pilnować.
Dobrze,że tak się skończyło, skoro nie chciałaś.
Ale muszę przyznać,że jestem trochę zawiedziona, od stycznia nowej ciąży brak, a już by się chcialo;D -
My nie odrzucamy mysli o trzecim. Ba. Stary wczoraj nawet fajnie zareagował.. niby panika ale już planował wszystko i taki był troche zaaferowany ale sie usmiechal. Chyba że to histeria xD
Dla mnie to zbyt mala roznica wieku. Igus to juz pewnie dałby rade ale Mikołaj zbyt mały bąk jeszcze
Wlasnie syrenka wiem. Te testy z allegro zawsze mi wykrywały jako pierwsze. No nic, moze teraz za dwa dni dopiero sprobuje zrobic. Na krew nie jade szkoda mi czasu. Igus w klubiku, Mikolaj u babci. Mam 1,5h dla siebie21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
nick nieaktualnySumireguska wrote:Przepraszam dziewczyny. Chyba fałszywy alarm. Zrobiłam wczoraj facelle i dziś pinka. Biel w oczy razi. Odetchnelam bo az mi soe słabo zrobilo. Chyba pojde tez po te wkładke na 2 lata przynajmniej. Mamy nauczke..
Troche mnie martwi tamten test ale mam nadzieje ze to kreska kontrolna sie wynyła. Ale na różowo wiec podejrzane
Wiem ze testy roznie wykrywają ale licze na to ze jednak po prostu tamten test był stary. Na razie sie uspokoiłam..
Powiem ci, że mi pinki nie pokazywały ciąży do ok 7-8 tygodnia. Więc ja im nie ufam. -
Sumi, ja normalnie zestresowałam się za Ciebie 🙈😁
Ja tez stosuje przerywany i tez nie raz byłam obsrana.
Karolina ja ostatnio mam dość uwag mojej teściowej wtrąca się i komentuje dosłownie do wszystkiego!
U nas odpieluchowanie chyba jeszcze trochę zajmie. F nie jest zainteresowany.