Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Espoir, na info ode mnie to jeszcze trochę trzeba będzie poczekać. Najprędzej 10.10. Bo moje dzieci za szybko się na świat nie spieszą. Więc spokojnie, jeszcze nie trzeba oczekiwać mojego porodu;D
no i dam znać. Pewnie będzie to się pół dnia rozkręcac, więc i na forum na spokojnie zdążę napisać. -
Mama pp nie No Ignacy dość późno zaczął chodzić i teraz na początku się bal, wieciej jeździł w wózku wiec te buty takie w porządku jeszcze są
Tez mysle ze ktoś weźmie, muszę je tylko trochę wyczyścić👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Tez sprzedałam małego crocsy, nike bo były w bardzo dobrym stanie. Podeszwy wyszorowalam i uparłam w pralce. I to szybko poszły.
Dzisiejsza podróż oceniam jako najlepsza z dzieckiem. Wstaliśmy o 1. Bez jęków, bez niczego. Do autobusu. Półtorej godz jechaliśmy to większość przespał. Ok 4 bylismy na lotnisku to już nie spał. Nie było marudzenia. Zachowywał się jakby spał cała noc. Na lotnisku sprawnie poszło. W samolocie najpierw kręcił się na swoim miejscu. Trochę na nas. Później przytulił się głowa do taty i zasnął. Pewnie z godzinę spał. Obudził się jak lądowaliśmy.
Walizki już rozpakowane. Pranie się pierze i polski dobry rosół wstawiony 😁 -
Dobra - w końcu mam odwagę złożyć meldunek!
Wczoraj przyszły wyniki NIFTY i mamy drugą zdrową (przynajmniej genetycznie) córeczkę Ma przyjść na świat 9 kwietnia.
Wczoraj musiałam przetrawić w ogóle fakt, że to córka. Tak mi się marzył chłopiec a tu znowu nie
Jeszcze biorąc pod uwagę, że to ostatnie dziecko to już całkiem mnie zabolało.
Kiedyś chciałam 3 dzieci, ale ten ostatni rok mnie wykończył psychicznie. Jedno poronienie, ciąża biochemiczna a potem info, że ja już jestem na wykończeniu jeśli chodzi o rezerwę jajnikową i mogę podejść do in vitro tylko jeszcze jeden raz. Zmieniliśmy klinikę na eurofertil w czechach (podobno lepiej sobie radzą z takimi przypadkami jak ja), ale po drodze trafił się ten mały naturalny cud.
Mówiąc potocznie wpadka
Niemniej po tym jak usłyszałam, że mam tylko jedną szansę ivf (to było w czerwcu). A przy poprzedniej próbie (kwiecień tego roku) miałam tylko jeden zarodek to byłam przerażona, że przy kolejnej procedurze znowu będzie max. 1 zarodek, (który może się nie przyjąć) lub może nie być zarodków wcale. I że już nigdy nie będę mieć więcej dzieci. Zaczęłam cisnąc męża o komórkę dawczyni, nie chciał się zgodzić.
Poszłam do psychologa jakoś poukładać w głowie tę myśl, że naprawdę mogę zostać z jednym dzieckiem, co akurat w moim przypadku było tragedią. Zawsze chciałam te 3, ale spokorniałam po tej sytuacji i teraz się cieszę, że ten malutki cud się zdarzył . Oby oczywiście wszystko dalej szło OK, w środę dopiero pierwsze prenetalne.
U nas w skrócie poza tym sajgon. Sonię mam ochotę wyrzucić na balkon (tak jak Sumi, nie przez balkon ). Naprawdę ostatnie miesiące są okropne. Miliard dramatow, jęków, krzyków, płaczów, rzucania się po podłodze dziennie. A między tym słodkie dziecko, które w kółko coś gada, śpiewa itd
Syrenka trzymam kciuki za rozwiązanie niedługo. Jesteś w mojej wymarzonej sytuacji - 2 córki i synek. Zazdro jak cholera
Espoir, ale Ty szalejesz Również przeoogromne kciuki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2023, 15:08
Mala_syrenka, espoir, Santi_14, unify, Sumireguska lubią tę wiadomość
-
Kasia gratuluję!!!!
i nie jest powiedziane, że nie będzie tej trojeczki u Ciebie. Jak się trafiło naturalnie, gdzie niby nie miało być szans, to może i tak wyjść jeszcze raz. ktoz to wie;)
na pazdziernikowkach teraz jest kilka takich wpadek, to się naprawdę bardzo często zdarza!
powodzenia! -
Dziewczyny, zaraz bede nadrabiac, bo przez przeprowadzke mnie tak wsyslo zycie, ze szok...
Ale... Kasia!!!! Gratuluje!!!! Cudownie! Tak bardzo sie ciesze❤️
Mam przy okazji pytanie... Od nie wiem kiedy szukam nowego smartwatcha... Chyba stanie na garmin venu sq 2 albo venu 2s... Ma moze ktos, albi zna kogos kto ma? Nie moge sie za uja zdecydowac🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Kasia przeogromne gratulacje! ♥️
I zaciskam kciuki, żeby dalej się wszystko tak pięknie układało z ciążą
Baaaardzo się cieszę!
Kajtek wcale nie chce jeść, tzn wcale nie otwiera buz. Czy to może być normalne na tym etapie? Czy już powinnam się martwić? 🤔👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
wytłumaczy mi ktoś jak krowie na rowie o co chodzi z tym, że ostatnia szansa na in vitro? bo przyznaje nie znam się i nie zrozumiałam.
gratulacje ogromne dla Ciebie. ja od kilku tygodni wiedziałam, ale przyznaje, że myślałam, że Cię czymś urazilysmy, że nic nie mówisz u nas...💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Mama po przejściach wrote:Jak się nie mylę to Cierpliwa je kiedyś polecała.
Veruka no właśnie ja myślę tak samo, że wszystko może się przydać. I pozamawiałam nieocieplane, ocieplane, niskie, wysokie i co tam jeszcze😅. Teraz będę ze zwrotami jeździć 😅🙈
Zoe spokojnego powrotu!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Espoir jeżeli jest niska rezerwa jajnikowa chyba poniżej 0.9 w badaniu Amh (to takie badanie z krwi) to kliniki nie chca robić ivf bo znikome szanse na uzyskanie komórek u kobiety. Dlatego Kasia wspomniała o komórce od dawczyni.
espoir lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Kasia pięknie, ściskam i gratuluję!
Ja w wieku 29 lat miałam Amh na poziomie 0,8 🙈 Po tym 3 ciąże bez większych starań, można rzec na życzenie. Co prawda tylko jedna córka, ale to chyba nie ma nic wspólnego z poziomem Amh...
U nas identyczna sytuacja jak z Sonią, musimy przetrwać 😅
Cierpliwa przeprowadziliście się? Jak się mieszka?
Możesz coś napisać o kurtkach softshell z Reima?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2023, 20:24
-
espoir wrote:wytłumaczy mi ktoś jak krowie na rowie o co chodzi z tym, że ostatnia szansa na in vitro? bo przyznaje nie znam się i nie zrozumiałam.
gratulacje ogromne dla Ciebie. ja od kilku tygodni wiedziałam, ale przyznaje, że myślałam, że Cię czymś urazilysmy, że nic nie mówisz u nas...
Absolutnie mnie nigdy nie uraziłyście niczym. Ja doszłam do takiego punktu, którego się w życiu nie spodziewałam - tzn. jak ktoś zachodził w ciąże to sprawiało mi to duża przykrość. A jak Syrenka zaszła to już mnie całkiem załamało. Syrenko mam nadzieję, że nie odbierzesz tego źle. Ja nigdy nie miałam takiego stanu, że jak ja czegoś nie mam to chciałam komu innemu odebrać. Więc bardzo się cieszyłam z Twojej ciąży jak rownież innych w rodzinie czy wśród znajomych. Ale fakt, że bolało mnie czemu ja nie mogę tez ???
Dlatego wchodziłam tu co jakiś czas.
Ale uwielbiam to forum i aż mnie skręcało kiedy spokojnie tu wrócę ❤️
I byłam bardzo wzruszona jak czasem zerknęłam tu i pytałyście o mnie ❤️ -
Espoir już dziewczyny wyjaśniły
Jest taki wskaźnik jak rezerwa jajnikowa. Moja już wynosi 0,47 a ponizej 0,9 jest źle.
Wtedy kobieta ma problem z wyhodowaniem dojrzałych komórek jajowych nawet podczas in vitro. A przy in vitro dostajesz hormony dzięki którym właśnie komórki rosną o to w dużej ilości. „Normalne” kobiety przy takim ivf mogą uzyskać powyżej 20 komórek a ja miałam w kwietniu 4. Z czego po zapłodnieniu plemnikiem 3 zarodki sie nie rozwijały. A jeden jedyny dał ciąże biochemiczna.
A po każdym ivf ta rezerwa jeszcze spada wiec lekarze mówili ze mogę podjeść jeszcze raz i finito.
Na szczęście skończyło się inaczej
-
Kasia gratulacje 🥰
W cięższych momentach powtarzam sobie, że to wszystko jest tylko przejściowe. On na prawdę niedługo nie będzie mnie potrzebował. Nie będzie chciał się tyle przytulać. Powie żebym nie przesadzała i dała mu spokój. I na pewno powie zebym tyle do niego nie wydzwaniała jak jest z kolegami 🙈KasiaC lubi tę wiadomość
-
Mama po przejściach wrote:Kasia pięknie, ściskam i gratuluję!
Ja w wieku 29 lat miałam Amh na poziomie 0,8 🙈 Po tym 3 ciąże bez większych starań, można rzec na życzenie. Co prawda tylko jedna córka, ale to chyba nie ma nic wspólnego z poziomem Amh...
U nas identyczna sytuacja jak z Sonią, musimy przetrwać 😅
Cierpliwa przeprowadziliście się? Jak się mieszka?
Możesz coś napisać o kurtkach softshell z Reima?
Mieszka sie bardzo dobrze! Nasz dom jest na koncu Sackkasse wiec w ogole mega, bo dzieci i przed domem moga sie bawić bez obaw, do tego wczoraj postawili znak ze strefa zamieszkania, wiec juz w ogole bajka, chociaz do nas i tak nie przyjezdzaja inne samochody jak te od mieszkancow😂 mamy tez w bezposrednim sasiedztwie (bliźniak obok naszego) rodzine z trojka dzieci w podobnym wieku i na przeciw tez dziewczynka 8 lat i obok nich chlopczyk 1,5 roczny, wiec jak wszystkie dzieci sie zleca to jest wesolo a i rodzice poplotkowac moga... Dodatkowo dziewczyna w blizniaku obok (rodzina kuzynki mojego meza) robi rzesy, sasiadka z naprzeciwka fryzjerka, a ja sie zbieram do paznokciowego biznesu, wiec trio idealne do nakrecania sobie klientek😂
O Softshellu reimy ci nic niestety nie powiem, bo ja jestem mega wierna w softshellach lidlowi i aldikowi. Sa super,sa wytrzymale i cena taka, ze jak ktorys po jesieni/wiosnie w przedszkolu nie do doprania, to mi nawet nie zal tego... Z reimy tylko mamy przetestowane zimowki (kurtki, kombinezony, czapki, buty)
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Kasia, ciesze sie, ze tak sie to zakonczylo!
Ja mialam rezerwe wysoka, bo pcos, a kazda stymulacja dawala przez wlasnie pcos i io oplakane efekty... Tyle szczescia, ze chociaz jakas komorka zawsze dala rade... Ja nawet do iui bralam 100iu gonalu a rzadko kiedy mialam wiecej jak 1 pecherzyk przy tym🙈 z Mia przy ivf tylko 2 komorki byly w ogole dojrzale... Masakra... A u ciebie to jeszcze to, ze mialas jak ja plus rezerwa leciala na łeb na szyjeKasiaC lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700