Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia, ja rozumiem. Jak się starałam o Ule, to były takie ciążę, które były dla mnie jak policzek. A przecież nikomu nie życzyłam zle, po prostu bolało mnie,że to nie ja.
Zapowiadałam się,że będzie u mnie problem z ciążą, a tu pierwszy cykl biochem, a drugi się niedługo wynurza.
Potem jeszcze panikowalam,że coś jest nie tak;D cóż, taka natura;D
A teraz bardzo się cieszę,że Wam się udało, naprawdę tak samo jak z własnej ciąży. I co jakiś czas zaglądałam na Twój wątek jak się sytuacja rozwinie. jak przyszły wyniki nifty, to aż odetchnęłam. Będzie dobrze, wiem o tym od początku!KasiaC lubi tę wiadomość
-
A z tym wystawianiem na balkon, to ja Wam powiem, że Ula ma rzuty. czasem mam chęć ja wystawić, ale to naprawdę rzadko. Na co dzień jest kochana, zajmuje się sobą, pokazuje pazurki, ma charakterek, ale jakoś mam do tego cierpliwość.
I myślę,że to dlatego, że mam jeszcze Ige, a ona to niekiedy w moich myślach nie ładuje na balkonie, a właśnie leci przez balkon;D co ta dziewczyna wyprawia, to słów brak. Ona ma 4.5 roku, a dużo więcej jęczy i się drze niż młodsze dzieci. Nie mówię o buncie, sprzeciwie, ona zwyczajnie wszystko próbuje wymusić płaczem, jakąkolwiek negocjacja nie wchodzi w grę. Do tego znęca się nad Ula. Opadają ręce.
Odliczam do jej 18tki. Sama ja spakuje i niech idzie w świat. -
Syrenka, moge przybic piatke! Nathan czasem ma jakas faze afery o wszystko i nic, ale ogolnie i w wiekszosci jest mega kochanym dzieckiem... A Mie moglabym wyniesc na strych i zostawic tam na tydzień przynajmniej kilka razy dziennie🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Kasia gratulacje!! Bardzo się cieszę, że wszystko jest ok. I rozumiem doskonale, o Laurę staraliśmy się 3 lata, wszyscy dookoła zachodzili w ciążę a ja nie mogłam, to był koszmar. I Jasiek również jest taka "wpadką", a mieliśmy już nie mieć więcej dzieci, bo nie chciałam kolejnego IVF. Chyba przejęłaś mój brzuszek 😄 melduj nam teraz częściej jak się czujecie.
Syrenka trzymaj się tam na ostatniej prostej. Może junior Cię zaskoczy i wyjdzie wcześniej 😃 -
Mama po przejściach wrote:Moja mała córeczka ma już rozmiar buta 25🙈 Szukam kolejnych butów.
Jak u Was?
Byliśmy 17.08 na bilansie i mial 14,5kg i 95cmMama po przejściach lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mama po przejściach wrote:Lisie wystarczy świadomość, że może sobie zrobić ała, więc nawet boi się próbować na rowerku 🙈
Karolina on wypija tak dużo tego jogurtu na śniadanie czy Ty tak szybko się ogarniasz ?😅
Batylda, tak za rok przedszkole, ale to jest ten sam budynek, ta sama dyrektorka. Panie inne, ale nie łudzę się, że to coś zmienia. Właśnie też dlatego odrazu posłaliśmy ją do żłobka, bo to gwarancja miejsca w przedszkolu. Placówki przepełnione, o miejsce trudno.
Zoe wszystko spakowane? Spf kupiony?😄
Spokojnego lotu i udanego wypoczynku.
A zas mlody smiga na biegowce, na rowerze z pedalami jak sa w nim boczne kolka, na trojkolowym, elektrycznych jezdzikach, na gokarcie z pedalami, a nawet na Mii New Kidz Swayer smiga jakby od urodzenia na tym jezdzil
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Zamówiłam ten Softhell Reima zobaczymy, najwyżej pierwszy i ostatni raz. Naczytałam się jakie to supe a te w Lidlu widziałam tydzień temu i wydawał mi się ten materiał jakiś taki dziwny jak na softshell, może są różne, nie wiem.
Cierpliwa to życzę, by taka miła atmosfera u Was pozostała 😊
Bo u nas na samym początku jak się budowaliśmy to też było wszystko super a teraz większość ze swoimi najbliższymi sąsiadami nie rozmawia, no może co najważniej Hallo, a zpowiadało się zupełnie inaczej 😅
-
U nas znów hulajnoga nie bardzo, bardziej właśnie biegowka. Już nawet fajnie łapie równowagę jak się rozpędzi i nóżki podnosi do góry
Widziałam że te rowery woom są już dla 3 Latków, ale wydaje mi że taki 3 latek to jeszcze maluszek na 2 kółkach. Jakie macie doświadczenia w tym temacie?
My już o zimie, kombinezonach i zaraz trzeba szukać prezentów pod choinkę 🤣👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
moi na hulajnogach póki co śmigają. Szymek załapał od razu. z rowerami (słownik mi zmienia na: browarami 🤪) jeszcze nie próbowałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2023, 13:21
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Karolina ja z tylu głowy miałam plan, ze teraz hulajka, za rok biegówka a za 2 woom.
Ale znam 3-letnie dzieci co jeżdżą na dwóch kółkach. Przy czym to przypadek dziecka, które jeździło na stojąco na hulajnodze jak miało 1 rok 9 miesięcy 😮
Znam tez takie co ma 8 lat i nigdy nie moalo biegówki. Nie potrafi sie chłopak póki co za Chiny równowagi nauczyć 🤷🏻♀️ -
Kasia AAAA!!! Gratulacje jak są nifty to mozna odetchnąć. A co do trzeciego to jeszcze nie mów nigdy. Ja bardzo chciałam córki no a mam synów także cóż 🤣 ale mysle ze moze za roook to trzecie. Moze nam sie trafi ta wymarzona płeć na sam koniec
Karolina a ile Kajtek ma teraz miesiecy?
Mikołaj je takie ilości że ja mu ograniczam. Ale juz jak poszedł do mojej mamy to usłyszałam ze 9miesieczny bobas zjadł całego kotleta ziemniaki i zajadł to szklanką malin.. boje sie ze on z kolei bedzie miał problem ze zbytnią żarłocznością. A Iguś skrajny niejadek wiec mi sie trafiło. Jednemu wciskam na siłe drugiemu zabieram od ust. Hit 😆
Cierpliwa zazdroszcze, fajny czas macie, dużo roboty ale taki nowy start..21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Syrenka u mnie to samo z Igusiem. On niby taki spokojny ale jeczy, wrzeszczy wszystko nie. On tego nie, tego nie sprobuje, rowerek nie, ta bajka nie. Jęczy jak tylko cos mu sie nie podoba.
Jejku ty juz na końcówce..
Ja chce zebys od razu pisala jak to jest z teójką zebym wiedziała na co sie potencjalnie decydowac lub nie 😆
Kasia te suwaczki co miałysmy to teraz usuneli strony wiec juz nie wiem czy w ogole jest cos takiego w internevie musiałabys poszukac
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi, ja już Ci moge napisać. Nie warto!
Zaraz będziesz miała wygodnie i znowu się cofać? no nie wiem. ja mam rzuty, raz się cieszę, innym razem myślę, po co mi to było. Ale jakbym nie miała mieć trzeciego, to bym do końca życia żałowała. Więc jak masz z tyłu głowy ta myśl, to ona Ci nie przejdzie.
Ja tam nie czuje,że to końcówka. jeszcze 22 dni. to w cholerę długo. a ja już naprawdę mam dość. Przynajmniej dzis. Jutro może byc odwrotnie, bo mam w tej ciąży taka sinusoidę,że opisać się nie da.
Nie pamiętam jak suwaczek się ustawia. Znalazłam jakąś stronę w Googlach. -
No gdyby nie te jęki to by był inny komfort życia. Igus to jeszcze maluszek, ale Iga ma ponad 4 lata. A ona słowa nie powie, tylko wyje. a już nie wspomnę,że od urodzenia ma mamoze i ni cholery nie akceptuje ojca. A ja się czuję tym potwornie zmęczona.
-
Sumi ja nigdy nie żałowałam... ale ja to ja...
u nas powtórka chyba... 9dpo i 10 cień na teście, dzisiaj 11dpo i cienia już brak... podjęliśmy decyzję, że więcej nie próbujemy. jestem za słaba psychicznie, żeby co miesiąc przechodzić przez to.💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Kurcze espoir a jakie testy kupujesz ? To na pewno znał ciąży biochemicznej czy moze fabryczne błędy ?
Jak faktycznie biochem to znaczy, że organizm miesiąc w miesiąc próbuje. A to naprawdę rzadkie. Ale rozumiem obiążenie psychiczne, sama ledwo przeżyłam ten rok …
Sumi Kajtek ma chyba ponad 6 miesięcy? Kojarzę, że w marcu się chyba rodził.
Cierpliwa w ogóle mnie ominęła przeprowadzka do domu - tak zazdroszczę my dwie sypialnie i kombinowanie co teraz. Chyba z 1-2 się przemęczymy z pimpkiem w pokoju i będziemy kombinować coś większego. Chociaż większość oszczędności poszła na biznes, który idzie jak krew z nosa i póki co się nie zwraca …
Syrenka pożałujesz pewnie jeszcze ze sto razy najbliższe dwa lata a potem bedzie pięknie Iga jak bedzie chodziła do szkoły to juz chyba siła rzeczy nie będzie miała mamozy. Im starsza tym lepiej. Teraz jakby nie patrzeć dalej jest małym dzieckiem -
Espoir faktycznie widać, że coś było na rzeczy 🫤
Może faktycznie lepiej zrobić przerwę, odpoczniesz psychicznie i fizycznie. Zawsze podziwiam za te robienie testów przed terminem, bo mnie to kosztowało zbyt wiele emocji. Z drugiej strony dobrze wiedzieć o ciążach biochemicznych bo to może być jakiś sygnał