X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2023, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z dzieleniem różnie. Mają swoje rzeczy i wiedza,że mogą dac się komuś pobawic, ale nie muszą jak nie mają ochoty. Ale są rzeczy wspólne i tu wprowadzamy limit czasowy jak nie mogą się dogadac. Z jedzeniem to przeważnie wszystko mają to samo, ale czasem się zdarzy, że któraś zachomikuje, to sugeruje, że jak się teraz podzieli, to później też kiedyś dostanie. Ogólnie to trudny temat. U nas jest właśnie etap, że jak jedna coś dotyka, to dla drugiej to jest tak atrakcyjne, że trzeba się o to wykłócać;D

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka to twój miesiąc 😁
    Jakieś skurcze przepowiadające czy coś? Obiecuje ze więcej nie będę pytać tylko siedzieć i grzecznie czekać ma meldunek 😅

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2023, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka dopiero co testowała 🙄 ale to leeeci.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha;) mnie nie ma co pytać co i jak. Jak się zadzieje,to pewnie będzie pół dnia albo cały trwało i na pewno tu napisze. Skurcze przepowiadające mialam, ale ostatnio przestały. Szyjka tydzień temu u lekarza krótka i gotowa do porodu. Ja też gotowa. Ale młody będzie siedział uparcie do końca, a pewnie i dłużej;D
    Teraz też czuje,że dopiero co testowałam, ale tak naprawdę to ta ciąża mi się dłuży i żadna mi się tak nie ciągnęła. Nie polecam terminu na październik. Przez lato i upały chodzi się w ciąży 2 lata.

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka polecam ananasa 😅 nie wiem czy to przypadek, ale przy obydwu ciążach pomógł 😅

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • espoir Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka ❤️
    zazdroszczę Ci tego co Cię czeka, uwielbiam te emocje gdy się czeka na poznanie swojego dziecka ❤️❤️❤️❤️ (wcale nie widać nie? 🤪🤷‍♀️)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka kciuki :)

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam patrzec na spiace noworodzie. W szpitalu mily czas... leżeć obok, spać. oczywiscie jak nie drze sie przez dwie doby bez przerwy 😂 z igusiem było super. Z mikołajem juz gorzej bo i darcie i tesknota za starszakiem.
    Zazdroszcze ogolnie.. te pierwsze emocje piekne ale potem zwykle jest masakra :D

Mi sie nadal marzy taka dziewuszka. Jak pomysle ze moge nie miec corki w zyciu a najpewniej tak niestety sie to skonczy to jakos mi smutno. 🙁 ten układ dwoj starszych braci i najmlodsza dziewczynka to taki moj wymarzony model rodziny. Ale chyba juz nie mam sily do kolejnego dziecka. Ja jak ja... ale chlopaki tak dają w kość że Stary juz jest bardzo na nie :(

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • espoir Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w dalszym ciągu jak myślę o kolejnym dziecku to widzę 6 chłopca. ale to raczej pozostanie tylko w sferze marzeń...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi, to by był układ idealny. Ale ja się z mojego też cieszę. Mam nadzieję,że chłopiec wychowany z samymi babami będzie bardziej wrażliwy. A i dziewczyny będą miały koleżanki, więc będzie chłopak zadowolony;D
    A i powiem Ci,ze mniej więcej na tym etapie, co Wy jesteście to i ja nie chciałam dzieci i wtedy wszystko sprzedałam i oddałam. a później sama wiesz. I dalej są etapy, że nie wiem, czy damy radę. Ale już nie ma wyjścia;)
    Espoir, ja się jaram noworodkiem, ale ten poród mnie przeraża. i to,że nie wiem kiedy, co i jak..

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, dopiero doczytałam o ananasie. Jadlam go namiętnie w ciąży z Iga, później z Ula i do dzisiaj mam wstręt. Ostatnio mi zapachniał w Biedronce i kupiłam, a po plastrze wyrzuciłam, bo mam od niego odruch wymiotny. A jak go jadłam to oczywiście bez efektu. Na moje dzieci nie ma mocnych🤣🤣

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka ja teraz biegalam po sklepach, remontach, na spacery, jadłam ananasa i wszystko co się da a ruszyło jak w końcu w szpitalu posadziłam dupsko i zaczęłam czytać książkę 😄. Także już nie wierzę w żadne metody przyspieszania porodu 😂. Te ostatnie tygodnie są najgorsze, wiem że się dłuży ale jeszcze trochę i odzyskasz swoją sprawność.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann, teraz to ja już mam w nosie czy urodze dzisiaj czy za 3 tygodnie. Wolałabym szybciej, ale wytrzymam jakby było trzeba. Ale te upały. No nigdy bym nie powiedziała, że do końca września będzie taka pogoda. To mnie zniszczyło. Ten nasz maj/czerwiec to był naprawdę idealny czas.

Wysłany: 2 października 2023, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze powtarzałam, że lubię dzieci ale cudze i na chwilę 🤣
    Najlepszy czas jaki wspominam z małym to jak miał około pół roku. Można było odłożyć na macie w oknie aktywności. Pobawił się trochę zabawkami, trochę ja go zabawiała, trochę on sam. Miałam czas, żeby sprzątać, gotować, usiąść. A jak zaczął się przemieszczać to już klapa. Wiszenie ciagle u nogi.
    Dziś cwaniak przyciągnął taczkę z pepco, odwrócił do góry kołami i stawał na niej żeby podejrzeć do robię. Oby być 2 cm wyżej.

Bylismy dziś u fryzjera to od progu krzyczał nie nie nie. I groził palcem No No No. Już taki zarośnięty ze masakra. Chyba będę sama walczyć nożyczkami

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że albo mi pamięć szwankuje, albo ja przez 2 lata nie miałam jeszcze takiego czasu jak pisze Zoe, żebym miała czas ugotować, posprzątać i usiąść mając Lisę pod opieką. Teraz już czasem "poczyta" czy pośpiewa z pluszakami, ale to jest max. 5 min.i znowu maaaamaaaa🙈

OrT4p2.png

Wysłany: 2 października 2023, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe ale to udało się obciąć, czy nie było szans?

OrT4p2.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja całej 5 (bo z Mężem) sama maszynką obcinam 🤪

ale Lisa to musi być szogun. ja teraz jak po Wojtka nie muszę o 12 biegać, bo cała starsza trójka jest 8.45-15.15 w szkole, to mam taki spokojniejszy dzień. ostatnio nawet krokiety dałam radę zrobić na obiad i leczo (wcześniej robiłam tylko jak Stary na chacie był). ale pierogów jeszcze się nie odważyłam 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 22:58

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧

Wysłany: 2 października 2023, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to też nie jest tak, że ciągle coś odwala i demoluje dom, że nadzór potrzebny. Często też np. jęczy przy nodze, że chce ne ręce, albo żeby z nią się pobawić. Tak czy owak nie ma mowy o jakiś długim staniu przy garach, albo delektowaniem się kawą. Zresztą o czym ja piszę, ja nawet nie mogę się podelektować chwilą samotności w toalecie 🙈 Choć teraz i tak nie jest źle. W moje wolne dni Lisa też chodzi do żłobka (czasem mam wyrzuty sumienia z tego powowdu) , a mąż też już pracuje mniej niż kiedyś.

OrT4p2.png

Wysłany: 3 października 2023, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męża tez maszynka obcinam. Wczoraj nawet nowa zamówił. Ale mały krzyczy No No No i koniec. Ucieka. Nie chce nawet usiąść.
    Włosy nie obcięte. Ale nie chce go obcinać maszynka bo lubię jak ma dłuższe. Tylko już grzywka w oczy wchodzi i nad uszami zarośnięte.

Jak gotuje a mały w domu to przeważnie wisi mi u nogi. Jak nie mam miejsca na blacie żeby go posadzić to czasem przyciągnie swoje krzesełko do karmienia (które tez już chce wydelegowac z domu) i obserwuje stamtąd. A jak ma wenę to pójdzie w zabawki lub jeździ rowerkiem.

Wysłany: 3 października 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze przypomniało mi sie. On teraz ma taka fazę na mówienie „mama” ze mózg mi sie lasuje. Tyle razy wypowiada mama przez minutę ze nie jestem stanie tego zliczyć. W 80% przypadków mówienia mama nic nie chce ode mnie 🤡
    Mama pp ja za to nie mam chwil samotności w domu (pracy zdalnej nie liczę gdy on jest w żłobku). Zazdroszczę Ci tego. Tak bardzo bym chciała zostać sama i wyszorować płytki na ścianie w łazience. Odsunąć kanapę i wyszorować podłogę a nie tylko byle jak mopem na szybko. Przesadzić kwiaty bez asysty. Znowu przebrać ubrania w szafie, bez asysty. Nie mam brudno bo bym psychicznie tego nie zniosła ale chce uporządkować pewne rzeczy. Brakuje mi czasu a wieczorami brak mi sił.

‹‹ 2243 2244 2245 2246 2247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ