X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brud i syf rzadza. Mialam napływ sił witalnych i wjechało Wicie gniazda, ale wystarczyły 2 godziny i dziewczyny zrobiły porządek po swojemu. Mi się nie chce już po prostu. Ula chodzi za mną i poprawia.
    Ale muszę przyznać,że z nią w domu to wszystko można. Ona się 50 min na godzinę zajmuje samą sobą. Za mną nie jęczy, nie potrzebuje mnie do zabawy. Lubi ze mną gotować i w tym jest nachalna strasznie. I noce są obrzydliwe, bo się o 2 do nas przenosi i chce spać wtulona twarzą w twarz albo mnie głaszcze, a ja tego nienawidzę.
    A klepa... Gada jak nakręcona. Mama patrz, Ula skacze tak, mama patrz, Ula robi tak, a Ula tak tańczy. i tak muszę na nią patrzeć. Albo ostatnio byłyśmy w barze mlecznym na zupę:dlaczego ten pan je? dlaczego ten pan kroi? na miescie: gdzie ten pan idzie? czemu pan mi nie pomachał? I trzeba gadać. A mi się czasem chce pomilczec. Chociaż i tak nie mogę narzekać. Jest w porzadku.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do łazienki jak idę, to zamykam drzwi. Iga już się nauczyła. Ula wyje pod drzwiami i wkłada ręce przez szparę. Przekluczam i tyle. Miałam dość siedzenia na WC z dzieckiem na plecach.

• Batylda Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym z samą Niną mogła sobie sprzątać i gotować ile tylko bym chciała, oczywiście z jej pomocą, ale staram się jej dawać jakieś misje i ona się nimi zajmuje. Psikam lustro wodą i daje jej ręcznik papierowy do wycierania i w tym czasie całą łazienkę posprzątam. Gotować uwielbia, chce wszystko smakować i mieszać. Jak idę do toalety to się pyta czy siku czy kupa 🤡 no ale co z tego jak Filip jęczy jak tylko mnie straci z pola widzenia.
    Bałagan mam straszny. Jest czysto, ale bałagan. Nina cały czas coś wyciąga i przekłada.

relgtv73ymxx11gn.png

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp kup Lisie pupila 😂 Laura serio dużo czasu spędza z kotem, mam ją wtedy z głowy. Ostatnio zaniepokoiła mnie ta chwila ciszy, wchodzę do pokoju a ona się dorwała do mojej szminki, zrobiła makijaż sobie i kotu. Kot się ze 3 dni domywał. A tak na serio, to w końcu zajmie się trochę sobą chociaż pewnie będzie absorbująca już zawsze. Laura coraz więcej bawi się sama, doczekałam się😄

Mała Syrenka to samo mamy z gadaniem. "A co to za pan" "a co to pan powiedział". Ostatnio siedzimy w poczekalni u lekarza, mnóstwo ludzi. Laura się zestresowała wizytą więc jej mówię że pójdziemy do sklepu kupimy bułki, kupimy jej jajo w nagrodę, że była dzielna. A moje dziecko "i piwo dla mamy kupimy" (piję czasem karmi na laktację). Prawie się tam zapadłam ze wstydu

Mala_syrenka, Mama po przejściach lubią tę wiadomość

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrz co Ula śpiewa, tu się dopiero można zapaść pod ziemię 😃😃 na szczęście to koncert na spacerze, nie wśród ludzi, ale wiem, że ta dziewczyna mnie jeszcze zaskoczy.

Dzieci potrafią przywołać purpurę na twarz rodzica;D
    My mamy kota, ale on przed Ula ucieka. Fajnie jednak jak się dziecko wychowuje ze zwierzętami.
    Karolina, namowilas mnie, kupiłam ananasa ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 13:02

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula tutaj od zawsze do przodu 🤣🤣🤣 padłam.
    No ale Syrenka, ona gdzieś musiała słyszeć tę piosenkę 🤪
    A Laura też dobra, prawdomówna 😅
    My jak wrzucamy do koszyka słodycze to Lisa zawsze mówi, że to dla taty 🤭 dla niej karton mleka, a Haribo dla taty 🤷‍♀️

OrT4p2.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann, Nina to jak widzi że ze starym bierzemy piwo to biegnie już po otwieracz 😅
    Syrenka 😳 jedz ananasa! I słodkie, polecam upiec ciasto. Albo przynajmniej kupić jakieś pyszne, z nadzieją że sobie pojesz, to na przekór od razu pójdzie 🤪

relgtv73ymxx11gn.png

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp, może stary przy niej to śpiewa, nie wiem, zapytam;D ale byłam w szoku, musiałam gwiazdę nagrać.
    mam ananasa, zrobiłam z niego koktajl, w takiej postaci może być? to moge codziennie pół na śniadanie zjeść. Ale ja tam w takie rzeczy nie wierze. I tak wyjdzie jak będzie chciał choćbym na rzęsach chodzila. Próbując przyspieszać tylko się stresuje, a to nie pomaga. Niech siedzi do końca miesiąca, to pójdę od razu pod nóż, na zimno, bez męki. dłużej niż 20 dni to już nie potrwa, a jak już nie ma upałów, to tyle mogę jeszcze z brzuchem chodzić.

Wysłany: 3 października 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ładnie sobie śpiewacie 🤪🤣🙈

OrT4p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zanim zacznie tak mówić to miną lata świetlne 😂

Wysłany: 3 października 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Mój zanim zacznie tak mówić to miną lata świetlne 😂

Przesłuchałaś występ Uli? 😄 Napewno chcesz by Oliwier tak mówił w parku? 🤪
    No nie mogę z tej piosenki 🤣🙈

OrT4p2.png

Wysłany: 3 października 2023, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi ogólnie o mowę. Akurat tekst mógłby być inny 🤣

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Syrenka na początku nie zrozumiałam, bo nawet nie spodziewałam się takich tekstów 😄 widzę, że faza na siusiaki trwa. Będzie braciszek to się opatrzy i jej przejdzie 😄

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Chodzi mi ogólnie o mowę. Akurat tekst mógłby być inny 🤣
    Mamy też inny repertuar;D
    Muszę przyznać,że fajnie jak dziecko rozmawia. Naprawdę super. Można podyskutować i w ogóle.

• espoir Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek umie śpiewać "Zaufaj mi" Gibbsa i Janka. a z jaką powagą śpiewa słowa "a może nie? a może to nie jestem ja? okłamuje się, okłamuje cały świat" 🤪🤪🤪🤪 taki mały sepleniący chochlik i takie rozkminy 🙃

Mala_syrenka lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka, padłam 😂😂😂

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Syrenka Ula jest niesamowita.
    Zoe ja mam tak samo - tyle rzeczy bym chciała zrobić a nie ma kiedy albo jak. Jak miałam urlop to zrobiłam wielkie porządki z ciuchami, w miarę ogarnelam mieszkanie. A tu już pasuje robić to samo od nowa.

tm01qjv.png

Wysłany: 4 października 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryśka ja już się szykuje na naganę we wtorek od szefowej 🫣 mam jeszcze 26 dni urlopu. Mąż mówi żebym brała wolne i leżała w domu. A ja już w myślach szoruje płytki w łazience i sprzątam szafę 😅

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lipa z wakacjami, jakoś sie nie moglismy ogarnać w tym roku i chyba na Turcje juz troche za pozno. Na wszelkich forach piszą, że woda w basenie lodowata ;/

Sumi, Mała Syrenka w jakim hotelu byłyście w Egipice? Ja wstępnie patrzyłam na Jungle Aqua Park.
    Ale sama nie wiem, czy chce do Egiptu :P

Natomiast wiem, że jutro musze przysiąść i zaklepać cos na przyszły wrzesień, bo oferty last minute to śmiech na sali :D

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charmillion Club Aqua Park

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
‹‹ 2244 2245 2246 2247 2248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ