Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brud i syf rzadza. Mialam napływ sił witalnych i wjechało Wicie gniazda, ale wystarczyły 2 godziny i dziewczyny zrobiły porządek po swojemu. Mi się nie chce już po prostu. Ula chodzi za mną i poprawia.
    Ale muszę przyznać,że z nią w domu to wszystko można. Ona się 50 min na godzinę zajmuje samą sobą. Za mną nie jęczy, nie potrzebuje mnie do zabawy. Lubi ze mną gotować i w tym jest nachalna strasznie. I noce są obrzydliwe, bo się o 2 do nas przenosi i chce spać wtulona twarzą w twarz albo mnie głaszcze, a ja tego nienawidzę.
    A klepa... Gada jak nakręcona. Mama patrz, Ula skacze tak, mama patrz, Ula robi tak, a Ula tak tańczy. i tak muszę na nią patrzeć. Albo ostatnio byłyśmy w barze mlecznym na zupę:dlaczego ten pan je? dlaczego ten pan kroi? na miescie: gdzie ten pan idzie? czemu pan mi nie pomachał? I trzeba gadać. A mi się czasem chce pomilczec. Chociaż i tak nie mogę narzekać. Jest w porzadku.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do łazienki jak idę, to zamykam drzwi. Iga już się nauczyła. Ula wyje pod drzwiami i wkłada ręce przez szparę. Przekluczam i tyle. Miałam dość siedzenia na WC z dzieckiem na plecach.

• Batylda Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym z samą Niną mogła sobie sprzątać i gotować ile tylko bym chciała, oczywiście z jej pomocą, ale staram się jej dawać jakieś misje i ona się nimi zajmuje. Psikam lustro wodą i daje jej ręcznik papierowy do wycierania i w tym czasie całą łazienkę posprzątam. Gotować uwielbia, chce wszystko smakować i mieszać. Jak idę do toalety to się pyta czy siku czy kupa 🤡 no ale co z tego jak Filip jęczy jak tylko mnie straci z pola widzenia.
    Bałagan mam straszny. Jest czysto, ale bałagan. Nina cały czas coś wyciąga i przekłada.

relgtv73ymxx11gn.png

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp kup Lisie pupila 😂 Laura serio dużo czasu spędza z kotem, mam ją wtedy z głowy. Ostatnio zaniepokoiła mnie ta chwila ciszy, wchodzę do pokoju a ona się dorwała do mojej szminki, zrobiła makijaż sobie i kotu. Kot się ze 3 dni domywał. A tak na serio, to w końcu zajmie się trochę sobą chociaż pewnie będzie absorbująca już zawsze. Laura coraz więcej bawi się sama, doczekałam się😄

Mała Syrenka to samo mamy z gadaniem. "A co to za pan" "a co to pan powiedział". Ostatnio siedzimy w poczekalni u lekarza, mnóstwo ludzi. Laura się zestresowała wizytą więc jej mówię że pójdziemy do sklepu kupimy bułki, kupimy jej jajo w nagrodę, że była dzielna. A moje dziecko "i piwo dla mamy kupimy" (piję czasem karmi na laktację). Prawie się tam zapadłam ze wstydu

Mala_syrenka, Mama po przejściach lubią tę wiadomość

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrz co Ula śpiewa, tu się dopiero można zapaść pod ziemię 😃😃 na szczęście to koncert na spacerze, nie wśród ludzi, ale wiem, że ta dziewczyna mnie jeszcze zaskoczy.

Dzieci potrafią przywołać purpurę na twarz rodzica;D
    My mamy kota, ale on przed Ula ucieka. Fajnie jednak jak się dziecko wychowuje ze zwierzętami.
    Karolina, namowilas mnie, kupiłam ananasa ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 13:02

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula tutaj od zawsze do przodu 🤣🤣🤣 padłam.
    No ale Syrenka, ona gdzieś musiała słyszeć tę piosenkę 🤪
    A Laura też dobra, prawdomówna 😅
    My jak wrzucamy do koszyka słodycze to Lisa zawsze mówi, że to dla taty 🤭 dla niej karton mleka, a Haribo dla taty 🤷‍♀️

OrT4p2.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann, Nina to jak widzi że ze starym bierzemy piwo to biegnie już po otwieracz 😅
    Syrenka 😳 jedz ananasa! I słodkie, polecam upiec ciasto. Albo przynajmniej kupić jakieś pyszne, z nadzieją że sobie pojesz, to na przekór od razu pójdzie 🤪

relgtv73ymxx11gn.png

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp, może stary przy niej to śpiewa, nie wiem, zapytam;D ale byłam w szoku, musiałam gwiazdę nagrać.
    mam ananasa, zrobiłam z niego koktajl, w takiej postaci może być? to moge codziennie pół na śniadanie zjeść. Ale ja tam w takie rzeczy nie wierze. I tak wyjdzie jak będzie chciał choćbym na rzęsach chodzila. Próbując przyspieszać tylko się stresuje, a to nie pomaga. Niech siedzi do końca miesiąca, to pójdę od razu pod nóż, na zimno, bez męki. dłużej niż 20 dni to już nie potrwa, a jak już nie ma upałów, to tyle mogę jeszcze z brzuchem chodzić.

Wysłany: 3 października 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ładnie sobie śpiewacie 🤪🤣🙈

OrT4p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zanim zacznie tak mówić to miną lata świetlne 😂

Wysłany: 3 października 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Mój zanim zacznie tak mówić to miną lata świetlne 😂

Przesłuchałaś występ Uli? 😄 Napewno chcesz by Oliwier tak mówił w parku? 🤪
    No nie mogę z tej piosenki 🤣🙈

OrT4p2.png

Wysłany: 3 października 2023, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi ogólnie o mowę. Akurat tekst mógłby być inny 🤣

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Syrenka na początku nie zrozumiałam, bo nawet nie spodziewałam się takich tekstów 😄 widzę, że faza na siusiaki trwa. Będzie braciszek to się opatrzy i jej przejdzie 😄

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Chodzi mi ogólnie o mowę. Akurat tekst mógłby być inny 🤣
    Mamy też inny repertuar;D
    Muszę przyznać,że fajnie jak dziecko rozmawia. Naprawdę super. Można podyskutować i w ogóle.

• espoir Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek umie śpiewać "Zaufaj mi" Gibbsa i Janka. a z jaką powagą śpiewa słowa "a może nie? a może to nie jestem ja? okłamuje się, okłamuje cały świat" 🤪🤪🤪🤪 taki mały sepleniący chochlik i takie rozkminy 🙃

Mala_syrenka lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka, padłam 😂😂😂

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Syrenka Ula jest niesamowita.
    Zoe ja mam tak samo - tyle rzeczy bym chciała zrobić a nie ma kiedy albo jak. Jak miałam urlop to zrobiłam wielkie porządki z ciuchami, w miarę ogarnelam mieszkanie. A tu już pasuje robić to samo od nowa.

tm01qjv.png

Wysłany: 4 października 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryśka ja już się szykuje na naganę we wtorek od szefowej 🫣 mam jeszcze 26 dni urlopu. Mąż mówi żebym brała wolne i leżała w domu. A ja już w myślach szoruje płytki w łazience i sprzątam szafę 😅

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lipa z wakacjami, jakoś sie nie moglismy ogarnać w tym roku i chyba na Turcje juz troche za pozno. Na wszelkich forach piszą, że woda w basenie lodowata ;/

Sumi, Mała Syrenka w jakim hotelu byłyście w Egipice? Ja wstępnie patrzyłam na Jungle Aqua Park.
    Ale sama nie wiem, czy chce do Egiptu :P

Natomiast wiem, że jutro musze przysiąść i zaklepać cos na przyszły wrzesień, bo oferty last minute to śmiech na sali :D

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charmillion Club Aqua Park

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
‹‹ 2244 2245 2246 2247 2248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ