Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina u nas z sikaniem podobnie. W domu biega zazwyczaj z gołym tyłkiem albo samych majtkach i zdarzają się wpadki ale rzadko. Sama podbiega na nocnik i mówi ze sika albo robi fuj ale najczęściej nic nie mówi tylko działa i mówi po fakcie. Natomiast jak jesteśmy na zewnątrz to nie zawoła tylko sika w majtki. W żłobku tez żnie wola. Ciocie co jakiś czas pytają. Są dni ze wróci jak poszła a są dni ze trzy komplety zasika. Tez już mi sił brakuje. Już nawet myślałam czy do pampersow nie wrócić ale ona już nie chce. Jak wstaje rano z pampersem to jak tylko oczy otworzy to wola siiii. Na noc zakładam bo pije wodę przed snem i czasem pampers mokry ale nie lubi w nim chodzić.
-
Z tymi pieluchami myślałam ze jak już załapią to po problemie 😒 w sumie… kiedyś myślałam ze będę siedziała w parku na ławce z noworodkiem w wózku i czytała książkę 🫣😅🤣
Mama pp, espoir jaki jest typowy model rodziny w waszych krajach?
Mama pp u mnie różnie z info jak minął dzień. Zależy od dnia i pani która sprowadza go z góry.
Oliwer w żłobku śpi koło Weroniki. I to nie tak, ze leżaki leżą w okręgu tylko Oliwiera leżak musi leżeć z boku leżaka Weroniki i koniec. Taki jest wymóg mojego syna 😅
A od robienia prac plastycznych to on ma ludzi. Bal się przyklejać bibule. Za to z wielka chęcią pokazywał pani palcem gdzie ona ma przyklejac kuleczki -
Kryśka łączę się w bólu 🙈 Odkąd zaczęła nosić majtki to pampersa już nie założy bo już jest " dużą dziewczynką ". A teraz mamy taki czas, że jak wraca ze żłobka bez torby z mokrymi rzeczami to jest dziwniejsze niż jak z. Ale zawsze tylko jeden komplet ma mokry, wiec też potrafi iść na toaletę na czas 🤷♀️
Zoe chyba im dziecko strasze tym szybciej "po problemie". Nasze są jeszcze małe, mają prawo do wielu wpadek i nie powinno nas to dziwić. Lisa ostatnio tak moczy się w nocy, że nawet śpiworek miałam do prania.
Śpią Wasze dzieci jeszcze w śpiworkach? Zrobiłam ostatnio próbę z kołdrą, ale to nie na moje siły, ciągle odkryta. Zamówiłam już większy śpiworek, kołdra do schowania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2023, 13:43
-
Zoe nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Wydaje mi się, że w Niemczech jest wszystko, każdy model rodziny, a najczęściej spotykane rodziny paczworkowe 😅
Jeśli chodzi o ilość dzieci to w najbliższym otoczeniu obserwuję, że mają jedno bądź dwójkę. Rodziny wielodzietne to tutaj zazwyczaj obcokrajowcy o śniadej karnacji.
Ale to tylko moje obserwacje. Może w innej części Niemiec jest inaczej.
-
Mama po przejściach wrote:Zoe nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Wydaje mi się, że w Niemczech jest wszystko, każdy model rodziny, a najczęściej spotykane rodziny paczworkowe 😅
Jeśli chodzi o ilość dzieci to w najbliższym otoczeniu obserwuję, że mają jedno bądź dwójkę. Rodziny wielodzietne to tutaj zazwyczaj obcokrajowcy o śniadej karnacji.
Ale to tylko moje obserwacje. Może w innej części Niemiec jest inaczej.
a z kołdrą Szymek śpi od dawna. jak się odkryje, to go przykryjemy, jak się odkryje znowu to trudno, widocznie mu za ciepło... ja sama też się w nocy często odkrywam.💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Oli pewnie od wiosny śpi bez spiworka. Mąż się czepił ze jest „duży” i niech śpi pod kołdra. W lato śpi pod bawełnianym kocem. Duży. Na tyle, że jak obróci się kilka razy to nadal pod nim jest. Niedawno kupiłam mu pościel ale już taką jak dla starszaka. Bo ma kołderkę szerokości łóżeczka ale to lipa. obróci się w druga stronę i już tyłek na wierzchu. Mama uszyła mu pościel na to nią wiec w kolejnym tyg zrobię mu podmianę.
-
Nie mam, bo już się przeterminowały, niedawno wyrzucałam, bo jeszcze na początku ciąży z Filipem były ok i trzymałam w razie czego. Napisz może na forum dziewczyn co są teraz jakieś 3-4 miesiące w ciąży, na pewno któraś ma na zbyciu. A może Kasia?
-
No właśnie Lisa ma też już taką większą kołdrę, ale tak się rzuca, że ciągle była odkryta i kark zimny, więc zrezygnowałam. Pewnie to tez kwestia przyzwyczajenia, a że znowu z katarem i zaczyna się kaszel to nie będę jej w nocy wyziębiać i czekać aż się przyzwyczai 😅🙈
-
Kupiliśmy wczoraj bokserki z psim patrolem nosi i woła, że chce siku, bo nie może zamoczyć piesków 😅
Zobaczymy czy będzie sukces
W ogóle nie wiem jakim cudem Ignacemu tak szybko urosła stopa 😅 jeszcze jakiś czas temu mierzyłam mu trzewiki z Naturino z wiosny na rozm 23 i były super. Dziś sprawdzam, bo jutro u nas tylko 10 st i na styk, zero luzu 😅 na szczęście na wiosnę kupiłam mu dodatkowo na Limango w rozm 24 tyle, że z wyściółka z wełny i nie wiem czy jak jutro je założę to nie będzie przegiecie 😅
Jakie Wy buciki ubieracie tak na 6-10 stopni? Bo na te adidadki z Nike to wydaje mi się, że już za chłodno jednak.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina 10 stopni z rana, czy to temperatura maksymalna? 😅 Według mnie na ocieplane jeszcze za wcześnie, jeśli miałabym wybór między tymi dwoma to bym ubrała Nike.
Lisa ma teraz na chłodniejsze dni wyższe, ale jeszcze nieocieplane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2023, 21:08
-
Espoir ja kiedyś brałam duphaston, teraz mi przepisali progesteron besins, ale mam odstawiać powoli. Jak chcesz to mogę duphaston wyslac (mam chyba niepełny listek na kilkanaście dni).
Mama pp Sonia nadal śpiworek. Taki duży z nogawkami, latem tog 0,5. Teraz byliśmy tydzień na Cyprze i jej nie zakładałam. Przykrywałam tylko kocykiem albo prześcieradłem jak to w hotelach ale ona lata po całym łóżeczku i co wstawałam w nocy to miała lodowate nogi. Więc zostaje jeszcze przy spiworkuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2023, 22:00