Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojej ale się porobiło 🙈 Zoe najwyżej Oliwier zostanie z Tobą w domu na trochę 😜
Byliśmy dzisiaj w tym nowym żłobku oddać umowę i żeby Lisa miała już możliwość zapoznania się trochę. Dopiero o 15, dzieci już nie było, mogliśmy trochę pozwiedzać. Personel podejrzanie aż za bardzo miły 😅 Lisie się spodobało, powiedziała że wróci jak będą dzieci po Świętach. Podoba mi się podejście opiekunki co do adaptacji, jak wszystko będzie dobrze to pierwszego dnia mam z nią być, a potem puścić na głęboką wodę. Wierzymy, że sobie poradzi. Bałam się, że znowu ten proces będzie trwać tygodnie.
Kasia moim zdaniem najpierw będą chcieli wywołać poród, cesarskie cięcie to ostatnia opcja. Podziwiam kobiety, które w trudach porodu potrafią dostarzec magię. Trzymam kciuki i dużo sił na końcówkę.
Karolina oby się udało wylecieć. Zdrówka dla Was wszystkich.
Espoir i jak wynik? 🙃 -
Mama pp przy poprzednich szefowych by to przeszło bez problemu. Ale od marca mam nową. Nie do końca ja wyczuwałam jeszcze. Nie ma dzieci. Dyrektorka departamentu na pewno by mnie zrozumiała bo siedzi w tym samym 😅 w poniedziałek na spotkaniu mówiła że musi przerwać bo leci do WC 😂 dziecko wirusa zniosło do domu i rodzinnie okupują łazienki
-
Zoe może jakiś klubik na godziny na ten czas? A tam niech trzymają dla niego miejsce. Powiedz jaka sytuacja myśle ze dogadacie przeciez to pewnie kwestia 1-2 miesięcy
Mama pp super. Oby to jednak było lepsze miejsce. Czekam na relacje
Syrenka o razy z całą trójką na chavie 3 tygodnie to podziwiam. Ja teraz ustabilizowałam sie ale z dwójką. Nie wiem czy bym dźwignęła 3cie. Może gdyby było spokojniutkie. Koniecznie napisz jak Malta!! Jak lot jak hotel jak dzieci
KasiaC jeszcze masz trochę czasu licze że zacznie sie samo. Rowniez nie chcialabym cc. Trzymam kciuki i zazdroszcze bo ten czas na samym poczatku (o ile dziecko śpi 24 na dobe) jest super
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Wczoraj miałam przedziwne uczucie. Jak przeczytałam że Sonia dostała się do przedszkola i przeczytałam Kasi posta to poczułam spokój. Że wszystko będzie dobrze, moje plany ułożą się pomyślnie. Aż mi się dziwnie zrobiło 😅
Spokoj mi się przyda. Nowy tak na mnie działa w pracy, że każde kliknięcie teams reaguje tak 🤯 tłumaczę a nic nie dociera. Codziennie tego samego. Zwolniałabym go od razu gdybym miała taką moc -
Karolina moi mają relacje jak z brazylijskiej komedii romantycznej. Raz sie kochają potem nienawidzą potem kochają. Zawsze jest ze Igus chce z Mikołajem cos robic a potem go tłucze bo już go wkurza. Bo mu zabawki rozwala albo zabiera. Popycha go. A młodszy już sie nauczył i tez gryzie albo sie rzuca na włosy i ciągnie.
Także raz sobie biegają radosnie i sie ganiaja a zaraz potem widze że już są w morderczym uścisku i jest wrzask.. bitwa o zabawki. O to ze ktos wieze rozwalil. Że mikołaj macha nogą... no caly dzien. Ale już jakoś nauczyłam sie patrzeć na to ze spokojem..
U mnie sprawdza sie dobra organizacja dnia. Dużo zadań dla każdego. Jak robimy sok to jeden obiera owoce drugi wrzuca. Jak robimy zupe to obaj pomagaja. Jak robimy pranie to jeden wrzuca a drugi ustawia pralke. Myją szyby to jeden psika drugi wyciera. Mamy stały rytm dnia, rano zakupy potem spacer potem czasem gdzieś pojedziemy dalej. Kazdy posiłek mi pogmagaja robic. Przytulam ich oboje. Duzo tlumacze staram sie nie krzyczec nie denerwowac... chociaz ten okres uwazam za kosmicznie wymagajacy 🤣😅
Igus ma juz fazy ze mowi nam ze chce sie sam pobawic w pokoju i sie tam zamyka takze dorasta to moje dziecko
No i powrót do pracy.. Pisałam wam że cały moj departament został zlikwidowany? 30 osob nie wie gdzie bedzie pracować bo nasz pracodawca jeszcze nam nie powiedział. A obiecali do końca marca ogłosić.21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Zoe miałam noo pamietam że też patrzyłam na super ładne rzeczy. Wtedy były drogie to teraz nawet nie chce myśleć.. aż bym sie zapłakała gdybym musiała to mieszkanie zmieniać dlatego planuje jeszcze troche pocisnąć sąsiadke żeby jednak zastanowiła sie nad sprzedaza mieszkania. To by nam rozwiazało cały problem. Mielibyśmy w sumie 110m2 i to jest dla mnie super metraż..
Nie wiem czy cie za paliwo woecej nie wyjdzie niz za ten klubik 🤣21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
U mnie też był chaos organizacyjny. Z tygodnia na tydzień zmiany. Wcześniej moje biuro miało zostać jak było ze starą szefowa. Później zmiana szefowej. Następnie przeniesienie do innego dep. brak przełożonych. Nowa szefowa. Nowa struktura w biurze. Nadal brakuje kierownika i koordynatora
-
jeszcze nie znam wyniku, wiem tylko, że ma być w ciągu 12 godzin 🥸🤪
ja zawsze jak czytam, że jak dziecko po porodzie kładą na pierś to kobiety zapominają o bólu, to sobie myślę wtf. mi już 5 położyli, a ból i skurcze pamiętam cały czas doskonale 🤪💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Sumi jak czytam jak dobrze sobie radzisz z dwójką to dochodzę do wniosku, że coś ze mną nie tak. Brakuje mi tego spokoju, moje dziecko jest za bardzo narwane, zawsze chce pomagać przy porządkach, ale zazwyczaj w taki sposób, że mi para uszami idzie. Często odpuszczam i wolę wyjść z nią na dwór, ale przecież jakieś minimum trzeba w domu ogarniać. Wiosna, słoneczko, człowiek aż się rwie do porządków wiosennych , ale w tym roku z Lisą coś nam ciężko idzie 😅🙈
-
Bo się w pewnym momencie stabilizuje. Człowiek się pogodzić z tym,że jest głośniej, bardziej bojowo, zaczyna ogarniać i jest lżej. I potem znowu dołek. I tak się kręci. Przynajmniej u mnie tak bylo.
Ostatnio same dołki. Olaf całymi dniami się drze. Tylko rączki, turbodrzemki i darcie japy. I tak od ponad tygodnia.
Od poniedziałku jesteśmy na Malcie. Jest fajnie. Na spokojnie zwiedzamy głównie place zabaw czy inne atrakcje dla dzieci. Tyle,że czasem coś się przy okazji zobaczy. I tak jestem zadowolona, ale wolałabym głównie zwiedzać bez uwiązanych u nogi dzieci.
Malta z wózkiem tragedia. Wąskie chodniki, mnóstwo krawężników, samochody blisko jeżdżą, więc też boje się o Ule, bo to dzik. Ale jedzenie mają spoko i to wynagradza;D Do tego jest przyjemnie ciepło. Czasem nawet na letnią sukienkę, a ogólnie na cienkie spodnie i krótki rekaw. Jest idealnie,żeby się wygrzac, a jednocześnie moc funkcjonować. I jest słońce. Całymi dniami. Aż się boje powrotu do naszej szarowy..
Kupiliśmy kolejne bilety;D To już zaczyna się robić chore. Ale to mi daje siłę użerać się z dziećmi. A naprawdę dają tak popalić,że mam chęć je oddać. Wszystkie bez wyjątku. no nic, byle do 18 tki.
Karolina, mam nadzieję, że pojedziecie. Bo jednak energię że słońca można pobrać. To naprawdę zmienia nastawienie. A po chorobach to się przyda.
Zoe, nie chce Cię załamywać, ale my czekaliśmy od dewelopera na papiery 1.5 roku. Tyle czasu mu zajęło zebranie wszystkiego, żeby przygotowac akt. Czasem się dziwię,że nie zrezygnowaliśmy. Tak się to ciągnęło, a my chyba 3 razy w tym czasie składaliśmy wniosek o kredyt.
Jak czytam o powrotach do pracy, to jestem przerażona. Wiem,że by mi się przydało, no i jeszcze mam czas, ale jakoś nie czuje się gotowa i nie wiem kiedy będę.
Kasia, Ty już zaraz. Znowu przypomnę,że Ula w dniu porodu ważyła na USG 3800, a wyszła 3400. I do dnia porodu wychodziła większą, więc nic nie wskazywało na przestrzał. Z kolei Olaf miał być okruszek, a nagle tydzień przed porodem lekarzowi urósł i wcale nie taki najmniejszy przyszedł na świat. Chyba wiem o czym piszesz przy tej magii, ale jednak ja bardzo dobrze pamiętam ból. Dla mnie najbardziej pozytywne w porodzie jest to uczucie dumy,że dałam radę. Bo to naprawdę taki ból i wysiłek,że sama w siebie nie wierzyłam. Cieszę się,że ten rozdział mam zakończony i już nigdy więcej.
Espoir, będę sprawdzac, jestem ciekawa tej Twojej kruszynki jak swojej. Zaczynam wątpić w dziewczynkę, ale myślę,że to by było fajnie. Mała perełka wśród tylu kawalerow;) -
Espoir gratulacje! niezle 😅 mąż zadowolony czy on chciał córkę? 😅
Czyli będzie Kajtek? 😅espoir lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Zoe jak miło, że Cię napoiłam delikatnie spokojem 😄
Mama pp dla mnie też wychowanie samej Soni narwańca to hardcore. Nie wiem jak ogarnę dwie 🙈 czy mam tyle cierpliwości co Sumi 😛
Fajnie, że chociaż mąż będzie miesiąc z nami w domu. Potem 4 miechy lata przebrnąć i Sonia do przedszkola. O ile się zaadaptuje
-
Mama pp ale to nie jest tak kolorowo. Wiesz robią sok to zara jeden wyleje. Drugi wsadzi reke w ten syf i rozsmaruje po wlosach. Wszystko lepkie. Jak myja szybe to igus psiknie mikolajowi w twarz. Ten sie drze. Ja sie dre. Igus sie drze bo on "nie chcial i tak mu psykro!" Jak robia zupe to sie drą kto obiera pora. Potem sie gryzą i jest płacz. Jest cyrk.
Tak jak pisze syrenka. Po prostu już nie masz siły sie denerwować.. 🤣Mama po przejściach, espoir lubią tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10